Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 181355
Resolució de la Consellera d’Afers Socials i Esports, a proposta de la directora general de Serveis Socials, de modificació del termini de presentació de sol·licituds dels ajuts regulats per l’Acord del Consell de Govern de 7 de novembre de 2022 pel qual s’aproven les prestacions econòmiques d’urgència per a les persones residents a les Illes Balears que són beneficiàries del règim de protecció temporal per estar afectades pel conflicte a Ucraïna i que estan en situació de manca de recursos econòmics suficients

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En data de la signatura electrònica, la directora general de Serveis Socials ha formulat la proposta de resolució següent:

Fets

1. El Reial decret 673/2022, d'1 d'agost, regula la concessió directa de subvencions a les comunitats autònomes per finançar la prestació d'una ajuda econòmica directa a les persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte a Ucraïna que manquen de recursos econòmics suficients. L'import assignat a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears és de 563.904,00 euros.

2. L'Acord del Consell de Govern de 7 de novembre de 2022 aprova les prestacions econòmiques d'urgència per a les persones residents a les Illes Balears que són beneficiàries del règim de protecció temporal per estar afectades pel conflicte a Ucraïna i que estan en situació de manca de recursos econòmics suficients i autoritza prèviament la consellera d'Afers Socials i Esports l'exercici de la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa derivada (BOIB núm. 144 de 8 de novembre de 2022) i autoritza prèviament la consellera d'Afers Socials i Esports l'exercici de la competència en matèria d'autorització i disposició d'una despesa per un import màxim de cinc-cents seixanta-tres mil nou-cents quatre euros (563.904,00 €), derivada de l'expedient de subvencions previstes al Reial Decret 673/2022, d'1 d'agost.

3. El punt 2 de l'annex 1 de l'Acord de Consell de Govern disposa que les persones beneficiàries podran sol·licitar la prestació econòmica a partir de l'endemà de la publicació de l'Acord de Consell de Govern en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i fins al dia 31 d'octubre de 2023.

4. L'import dels ajuts derivats de les sol·licituds rebudes fins a la data exhaureixen el crèdit disponible atès que superen l'import de cinc-cents seixanta-tres mil nou-cents quatre euros (563.904,00 €), per la qual cosa s'ha de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds establert anteriorment en el dia 31 d'octubre de 2023.

Fonaments de dret

1. El Reial decret 673/2022, d'1 d'agost, regula la concessió directa de subvencions a les comunitats autònomes per finançar la prestació d'una ajuda econòmica directa a les persones beneficiàries del règim de protecció temporal afectades pel conflicte a Ucraïna que manquen de recursos econòmics suficients.

2. El títol IV del Decret llei 10/2020, de 12 de juny, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears regula les prestacions econòmiques d'urgència social entre les quals s'inclouen els ajusts regulats per l'Acord de Consell de Govern de 7 de novembre de 2022 pel qual s'aproven les prestacions econòmiques d'urgència per a les persones residents a les Illes Balears que són beneficiàries del règim de protecció temporal per estar afectades pel conflicte a Ucraïna.

3. L'article 5 del Decret llei 4/2022, de 30 de març, pel qual s'adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra a Ucraïna, disposa que per atendre la situació d'emergència humanitària, mitjançant un acord del Consell de Govern s'ha d'aprovar una convocatòria d'ajuts econòmics d'emergència destinada a les persones afectades pel conflicte a Ucraïna i a les persones que acullin infants que es trobin sotmesos al marc dels desplaçaments temporals regulats en els articles 187 i 188 del Reglament d'estrangeria, aprovat mitjançant el Reial decret 55/2011, de 20 d'abril, als seus domicilis particulars o entitats socials que ofereixin acolliment a instal·lacions d'allotjament col·lectiu.

 

4. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer). Dins aquesta estructura, i sota la direcció del Govern, s'inclou la Conselleria d'Afers Socials i Esports, de la qual depèn la Direcció General de Serveis Socials i li atribueix les competències, entre d'altres, de gestió dels programes de serveis socials i de foment de programes d'inclusió social.

5. L'Acord del Consell de Govern de 7 de novembre de 2022 pel qual s'aproven les prestacions econòmiques d'urgència per a les persones residents a les Illes Balears que són beneficiàries del règim de protecció temporal per estar afectades pel conflicte a Ucraïna i que estan en situació de manca de recursos econòmics suficients i s'autoritza prèviament la consellera d'Afers Socials i Esports l'exercici de la competència en matèria d'autorització i disposició de la despesa derivada.

Proposta de resolució

Propòs a la consellera d'Afers Socials i Esports que dicti una Resolució en els termes següents:

1. Modificar el termini de presentació de sol·licituds de les prestacions econòmiques directes regulades per l'Acord del Consell de Govern de 7 de novembre de 2022 adreçades a les persones residents a les Illes Balears que són beneficiàries del règim de protecció temporal per estar afectades pel conflicte a Ucraïna i que manquen de recursos econòmics suficients. La data límit de presentació de sol·licituds és dia 17 de març de 2023.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

Per tot això, dict la següent

Resolució

Manifestar la conformitat amb la proposta de resolució i dictar resolució en els mateixos termes.

Interposició de recurs

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, document signat electrònicament (13 de març de 2023)

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez

La directora general proposant Teresa Vallespir Acosta