Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 181228
Bases dels concursos de mostradors de Maó+flors, festes de Gràcia i Nadal, corresponents a l’any 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Mitjançant Resolució del regidor de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat de l'Ajuntament de Maó núm. 2023/DA/0000666, de 23 de febrer, s'han convocat els Concursos de mostradors de Maó+Flors, Festes de Gràcia i Nadal, corresponents a l'any 2023, i les bases que l'han de regir, que s'adjunten a continuació:

Article 1. Objecte i competència

1. L'objecte d'aquests concursos és premiar els millors mostradors guarnits dels comerços de la ciutat en el marc de les celebracions de Maó+Flors, festes de Gràcia i Nadal, corresponents a l'any 2023.

2. La convocatòria d'aquests concursos es fa a l'empara de la competència municipal de promoció de la cultura i equipaments culturals establerta en l'article 25.2.m de la Llei 7/1985.

Article 2. Finalitat

Les finalitats d'aquests concursos són:

  1. Promoure la participació del teixit comercial en les celebracions de la ciutat.
  2. Promoure les celebracions de Maó+Flors, les festes de Gràcia i Nadal entre la ciutadania.
  3. Promoure l'enginy i la creativitat a l'hora de preparar i executar l'ornamentació dels mostradors.
  4. Contribuir al guarniment de la ciutat durant les celebracions de Maó+Flors, les festes de Gràcia i Nadal.

Article 3. Premis

1. S'estableixen premis en metàl·lic per valor de 2.400,00 €, amb càrrec a la partida D01-3380-4840311 del Pressupost municipal d'enguany, d'acord amb el detall següent:

Certamen

Categoria

Requisits específics

Premis

Maó+Flors

Maó+Flors “clàssic”

Ha de tenir elements simbòlics que facin referència a la festivitat, com, per exemple (sense ser exhaustius): flors, ramells, elements primaverals, insectes, etc.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

Maó+Flors “pintura”

Ha de complir els requisits de la categoria anterior i, a més, tenir qualque referència específica a la pintura, com, per exemple (sense ser exhaustius): pintures, llapis, cavallets, quadres, pintors/ores, etc.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

Festes de Gràcia

Festes de Gràcia “clàssic”

Ha de tenir elements simbòlics que facin referència a l'imaginari tradicional de la festivitat, com, per exemple (sense ser exhaustius): cavalls, gegants, canyes verdes, banderetes, elements gastronòmics, bandes de música, revetles, focs artificials, etc.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

Festes de Gràcia “lliure”

No ha de tenir elements simbòlics similars als descrits a la categoria anterior.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

Nadal

Nadal “clàssic”

Ha de tenir elements simbòlics que facin referència a l'imaginari tradicional de la festivitat, com, per exemple (sense ser exhaustius): pessebres, arbres de Nadal, regals, Reis d'Orient, Pare Noel, etc.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

Nadal “lliure”

No ha de tenir elements simbòlics similars als descrits a la categoria anterior.

Un primer premi: 200,00 € en metàl·lic

Dos accèssits: 100,00 € en metàl·lic, cada un

2. El jurat podrà decidir deixar desert qualssevol dels premis o categories, si ho creu oportú, i sempre de manera motivada. Els premis que quedin deserts no podran, en cap cas, sumar-se a altres premis.

3. No obstant l'anterior, en cas que el jurat consideri oportú declarar un primer premi ex aequo en les categories amb accèssit, automàticament es declararà desert un accèssit d'aquesta categoria, els imports del primer premi i de l'accèssit se sumaran i es dividiran per igual entre les persones guanyadores. No es podrà declarar un accèssit ex aequo.

4. A part dels premis, totes les persones i grups guanyadors rebran un trofeu de record.

Article 4. Requisits per poder-hi participar

1. Poden participar en aquest concurs totes les persones físiques i jurídiques que ho desitgin, d'acord amb els condicionants específics de cada categoria, sempre que tenguin un comerç amb mostrador al municipi de Maó i títol habilitant.

2. Cada participant pot presentar un únic mostrador guarnit a cada certamen.

3. No poden optar al premi les persones en les quals concorri qualcuna de les prohibicions que estableixen l'art. 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i l'article 10 de l'Ordenança general municipal de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018).

Article 5. Requisits dels mostradors que es presentin a concurs

Els mostradors que es presentin al concurs han d'estar ornamentats amb elements que vagin més enllà de la mera exposició del producte o servei que ofereixen habitualment i d'acord amb els condicionants de la categoria a la qual es presentin.

A més, han de ser visibles des del carrer i estar muntats des del dia que indica l'article 9.1 i fins a la conclusió del programa d'activitats de la festivitat de referència.

Article 6. Termini i forma de presentació de sol·licituds

1. La inscripció es durà a terme mitjançant la presentació del model normalitzat de sol·licitud en els terminis següents:

  1. Certamen Maó+Flors: de dimarts 28 de març a dijous 27 d'abril de 2023 (inclusivament)
  2. Certamen Festes de Gràcia: del divendres 4 al divendres 25 d'agost de 2023 (inclusivament)
  3. Certamen Nadal: del divendres 10 al dijous 30 de novembre de 2023 (inclusivament)

2. Aquest model normalitzat de sol·licitud s'haurà de presentar, convenientment signat, mitjançant un dels següents canals:

  1. Mitjançant el registre d'entrada o el tràmit específic que es pugui habilitar a la seu electrònica municipal (www.carpetaciutadana.org)
  2. Només per a persones físiques:
  • Oficina d'Atenció Ciutadana (pl. Constitució, 22), en horari de dilluns a divendres, de 8.00 a 14.00 h, i els dijous, de 16.00 a 19.00 h
  • Servei Municipal de Cultura (Claustre del Carme, s/n, 1r pis), en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 14.00 h
  1. A qualssevol dels registres establerts a l'article 16.4 de la Llei 39/2014, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

3. El formulari haurà de contenir les dades següents:

  1. Dades identificatives de la persona sol·licitant. En el cas de persones jurídiques, s'hi haurà de designar una persona representant.
  2. Dades identificatives del comerç.
  3. Categoria a la qual participarà.
  4. Declaració responsable sobre la veracitat de les dades i la documentació contingudes a la sol·licitud, així com del compliment dels requisits de participació exigits en aquestes bases, d'acceptació de les bases i de trobar-se al corrent de pagament de les obligacions amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària (Hisenda), la Tresoreria General de la Seguretat Social i l'Ajuntament de Maó, respectivament.
  5. Autorització de consulta de dades a altres administracions, per comprovar l'absència de deutes descrita en el punt anterior. En cas de no autoritzar-se, juntament amb la sol·licitud s'hauran d'aportar els corresponents certificats que acreditin aquesta situació, en cas que siguin requerits per l'Ajuntament.

4. Les inscripcions que es duguin a terme fora d'aquest termini no es tindran en compte.

Article 7. Jurat

1. El regidor/a competent en matèria de Festes nomenarà un jurat per cada certamen, per avaluar les sol·licituds presentades als certàmens. En formaran part la Presidència, la Secretaria i els/les vocals. Els/les vocals, que seran entre 2 i 6, podran ser un/a membre de cada un dels grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Maó i persones en representació del teixit associatiu, cultural i creatiu de la ciutat.

2. Exercirà la Presidència el batle/essa, o, en la seva absència, el regidor/a competent en matèria de Festes. En cas d'empat, el seu vot tindrà caràcter decisori.

3. Exercirà la Secretaria, amb veu però sense vot, un treballador/a del Servei Municipal de Cultura, que estendrà l'acta corresponent, amb el vistiplau de la Presidència.

4. El jurat es podrà constituir sempre que s'hagi convocat convenientment i que hi siguin presents la Presidència, la Secretaria i, almenys, la meitat dels seus membres. Podrà resoldre davant qualsevol circumstància no recollida en aquestes bases o en la normativa general d'aplicació.

Article 8. Criteris de valoració de les sol·licituds

El jurat, d'acord amb els principis de transparència, igualtat, no discriminació i publicitat,  valorarà els mostradors d'acord amb els criteris següents:

a) Enginy de la creació

b) Originalitat i creativitat del mostrador

c) Ús de materials reciclats

d) Esforç que hagi suposat la confecció del mostrador

Article 9. Desenvolupament dels concursos

1. Els mostradors hauran d'estar llestos per poder ser visitats en els dies següents:

  1. Certamen Maó+Flors: dilluns 15 de maig de 2023
  2. Certamen Festes de Gràcia: dilluns 28 d'agost de 2023
  3. Certamen Nadal: dilluns 4 de desembre de 2023

2. En l'acte de nomenament del jurat, també se'l convocarà per al dia, hora i lloc en què han de valorar els mostradors.

3. La valoració consistirà en la visita als diferents mostradors inscrits i en la seva qualificació, d'acord amb els criteris descrits a l'article anterior, a partir dels quals s'atorgaran, si escau, els premis.

4. Una vegada emès el veredicte del jurat, es convocarà les persones interessades a l'entrega dels premis, que serà pública. El dia, hora i lloc on es durà a terme aquest acte seran anunciats oportunament i apareixeran al programa de la celebració corresponent.

Article 10. Òrgan competent per a la resolució del procediment

1. L'òrgan competent per a la resolució del procediment és el regidor/a de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat.

2. Les resolucions per les quals s'aproven les bases i les convocatòries, i es concedeixen o deneguen els premis, exhaureixen la via administrativa.

Article 11. Termini de resolució i publicació

S'estableix un termini d'un mes, a partir de la finalització de cada certamen, per resoldre'l i publicar-ne els resultats.

Article 12. Pagament dels premis

Els premis s'abonaran mitjançant transferència bancària, en el termini de dos mesos, a partir de la resolució de cada certamen.

Les persones premiades disposen de 15 dies hàbils, d'ençà de la resolució de cada certamen, per indicar el número de compte corrent al qual volen que se'ls faci efectiu el pagament (alta de creditor/a).

Si en el termini abans indicat no han facilitat el compte corrent, s'entendrà que desisteixen de la sol·licitud.

 

Article 13. Recursos administratius

1. Contra les resolucions a les quals fa referència l'article 10 es pot interposar recurs contenciós administratiu, davant els jutjats contenciosos administratius de Palma, en el termini de dos mesos, a comptar a partir de l'endemà de la publicació del corresponent anunci.

2. Així mateix, es podrà interposar, amb caràcter potestatiu, recurs de reposició davant l'òrgan que les dicti, en el termini d'un mes, a comptar a partir de l'endemà de la publicació del corresponent anunci, d'acord amb l'establert als articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Article 14. Mitjà de publicació de les resolucions

Les resolucions que resolguin la concessió de premis d'aquesta convocatòria o d'altra naturalesa seran publicades al tauler d'edictes electrònic de l'Ajuntament de Maó (https://ajmao.org/tauler/edictes.aspx?TIPO=01), en aplicació de l'article 45.1.a de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, en tractar-se d'un acte que té per destinatària una pluralitat indeterminada de persones; sense perjudici de la seva publicació a la BDNS, que marca la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 15. Infraccions i sancions

1. El règim d'infraccions i sancions administratives aplicables és el que estableix el títol IV de l'Ordenança general municipal de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018).

2. L'òrgan competent per imposar les sancions que es derivin d'infraccions al que estableixen aquestes bases i a la normativa aplicable en matèria de subvencions és el regidor/a de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat, d'acord amb el que estableix l'article 59.3 de l'esmentada ordenança.

Article 16. Normativa general aplicable

En tot allò no previst expressament en aquestes bases regeixen les disposicions que siguin aplicables a l'Ajuntament de Maó en matèria de subvencions, especialment les contingudes en les normes següents:

  1. Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
  2. Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
  4. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques.
  5. Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.
  6. Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  7. Ordenança general municipal de subvencions de l'Ajuntament de Maó (BOIB núm. 12 de 25 de gener de 2018).
  8. Pressupostos generals de l'Ajuntament de Maó de l'any 2023, aprovats inicialment pel Ple del 22 de desembre de 2022. Així mateix, les bases d'execució i el Pla estratègic de subvencions que s'hi inclouen.
  9. Decret d'Alcaldia de l'Ajuntament de Maó 2022/DA/0001102, d'1 d'abril, de delegació especial de competències d'Alcaldia en Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica del document (24 de febrer de 2023)

El regidor de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat José Manuel García Pascual