Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 155368
Resolució de l’Alcaldia núm. 2023-0428 de l’Ajuntament de Santa Margalida, de data 23 de febrer de 2023, es resol que contra les resolucions d’aprovació de bases i convocatòria objecte de publicacions ja realitzades i que posaven fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament recurs potestatiu de reposició davant el batle en el termini d'un mes comptat des del dia següent a la publicació; o bé interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Palma en el termini de dos mesos des del dia següent a la publicació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Resolució de l'Alcaldia núm. 2023-0428 de l'Ajuntament de Santa Margalida, de data 23 de febrer de 2023, es resol que contra les resolucions d'aprovació de bases i convocatòria objecte de publicacions ja realitzades i que posaven fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament recurs potestatiu de reposició davant el batle en el termini d'un mes comptat des del dia següent a la publicació; o bé interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Palma en el termini de dos mesos des del dia següent a la publicació.

En data 23 de febrer de 2023, s'ha dictat la Resolució de Batlia núm. 428, que seguidament es transcriu:

« Antecedents

1. Donat que al BOIB número  69, de 28 de maig de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça de tècnic de Recursos Humans, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

2. Donat que al BOIB número 72, de 2 juny de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça de tècnic d'Administració especial (assessor jurídic i econòmic), funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema de concurs, la qual consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per l'estabilització de personal temporal; i la constitució d'una borsa de treball.

3. Donat que al BOIB número 169, de 29 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'ajudant tècnic de medi ambient, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

4. Donat que al BOIB número 169, de 29 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'administratiu general, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

5. Donat que al BOIB número 169, de 29 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'administratiu d'urbanisme, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

6. Donat que al BOIB número 169, de 29 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'enginyer (administració especial), funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

7. Donat que al BOIB número 169, de 29 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'administratiu de cadastre, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

8. Donat que al BOIB número 170, de 30 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir dues (2) places de tècnic/a auxiliar informàtic/a, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

9. Donat que al BOIB número 170, de 30 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'administratiu/va de biblioteca, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

10. Donat que al BOIB número 170, de 30 de desembre de 2022, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça d'auxiliar administratiu/va de turisme, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball. 

11. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir nou (9) places d'oficial primera, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

12. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023,  es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir tres places d'oficial 2ª, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

13. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023,  es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir tres places de peó, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

14. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023,  es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir tres places de personal de neteja, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

15. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir sis places de treballador/a familiar, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

16. Donat que al BOIB número 5, de 12 de gener de 2023, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir dues places d'ajudant de cuina, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

17. Donat que al BOIB número 9, de 19 de gener de 2023, es varen publicar les bases i la convocatòria per cobrir una plaça de treballadora social, personal laboral fix de l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball.

18. Donat que al BOIB número 13, de 28 de gener de 2023, es varen publicar una rectificació les bases i la convocatòria de l'errada observada al BOIB número 5 en data 12 de gener de 2023,  per cobrir nou (9) places d'oficial primera, personal laboral fix de, l'Ajuntament de Santa Margalida, pel sistema concurs, que consta dins l'Oferta d'Ocupació Pública 2022 per a l'estabilització de personal temporal i la constitució d'una borsa de treball. Que en lloc de dir nou (9) havia de dir vuit (8).

19. Donat que de l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, en relació amb l'article 40.2 del mateix cos legal, es desprèn la necessitat de que la publicació dels actes contengui la indicació de si posa fi o no a la via administrativa, l'expressió dels recursos que procedeixin, en el seu cas, en via administrativa i judicial, l'òrgan davant el qual s'haguessin de presentar i el termini per interposar-lo. 

20. Donat que, si bé és cert que una de les bases de tots els processos convocats (base que du per rúbrica “Incidències”) preveu que : “La convocatoria, las bases y los actos administrativos que deriven de esta y de las actuaciones del Tribunal, podrán ser impugnados por los interesados en los casos y en la forma establecida por la Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las administraciones públicas y la Ley 29/1998, de 13 de julio, reguladora de la Jurisdicción Contencioso-administrativa”; és més cert que cap d'aquelles publicacions contenia la indicació de si posava fi o no a la via administrativa, l'expressió dels recursos que procedeixen, en el seu cas, en via administrativa i judicial, l'òrgan davant el que s'haguessin de presentar i el termini per interposar-lo.

21. Donat que aquella base transcrita a l'antecedent precedent, no permet entendre complert el requisit de l'article 45.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, esdevé necessari esmenar aquella deficiència a les diferents publicacions.

22. Atès que la publicació no és un requisit de validesa sinó d'eficàcia de l'acte i només des de que la mateixa es practica correctament començarà el còmput dels terminis dels recursos que en el seu cas procedeixin.

D'acord amb l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, de bases del règim local i d'acord amb les competències que per llei se'm confereixen,

RESOLC:

Primer.-  Publicar que contra les resolucions d'aprovació de bases i convocatòria objecte de les publicacions abans relacionades, les quals  posaven fi a la via administrativa, es pot interposar alternativament recurs potestatiu de reposició davant el batle en el termini d'un mes comptat des del dia següent a la  publicació; o bé interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Palma en el termini de dos mesos des del dia següent a la publicació.

Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu no podrà interposar-se recurs contenciós-administratiu fins que el primer s'hagi resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci.

Tot això sense perjudici de que pugui interposar-se qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al vostre dret.»

Contra la present Resolució, que posa fi a la via administrativa, pot interposar-se alternativament o recurs de reposició potestatiu davant el batle, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent al de la publicació del present anunci, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, o recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat Contenciós-Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, a comptar des del dia següent al de la recepció de la presente notificació, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Si s'optàs per interposar el recurs de reposició potestatiu no podrà interposar recurs contenciós-administratiu fins que aquell s'hagi resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci.

Tot això, sense perjudici de que pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Santa Margalida, a data de signatura electrònica: (28 de febrer de 2023)

El batle

Joan Monjo Estelrich