Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE FERRERIES

Núm. 137611
Acceptació de la cessió de les ⅝ parts o el 62,50 % de la finca núm. 1686 de Ferreries, on es troba situada la font de Son Fonoll

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic l'Acord del Ple, adoptat en sessió ordinària de data 26/01/2023, que textualment diu:

PRIMER. Acceptar la cessió gratuïta de 5/8 parts (62,50%) de la finca registral núm. 1686 de Ferreries, al corrent en el pagament d'impostos, amb les característiques següents:

Finca registral n.º 1686, de Ayuntamiento de Ferreries

Porción de terreno, fuera del área cultivable, de unos ciento sesenta metros cuadrados de superficie en la que esta enclavada la fuente conocida con el nombre de «Fuente de Son Funoy», y que formara parte de finca que se describe, procedente del predio denominado «Son Funoy», sito en el termino de Ferreries. Linda: por todos sus puntos con el remanente de finca que se segrega.

Cargas

Cinco octavas partes indivisas de esta finca están afectas al derecho de aguas a favor de las fincas 1498, 1578, 1576 y 1577, todas ellas de Ferreries, que literalmente dice: «La compañía Industrias Menorquinas SA suministrará a cada una de las antes citadas fincas, anual y gratuitamente, seiscientos metros cúbicos de agua de la fuente de este número aprovechada por dicha compañía», si bien dichas cinco octavas partes indivisas de esta finca son actualmente propiedad de la «Asociación de Propietarios de Cala Galdana» según la inscripción 4ª; y motivó la inscripción 3ª, que se halla vigente y sin cancelar.

Aquesta acceptació queda condicionada a l'aprovació definitiva per acord del Ple de la municipalització del servei d'aigua a la urbanització de Cala Galdana mitjançant la modalitat de gestió directa, conforme als tràmits iniciats a l'expedient E0607/2020/000001.

SEGON. Aprovar el Conveni entre l'Ajuntament de Ferreries i l'Associació de Propietaris de Cala Galdana, que consta incorporat a l'expedient, mitjançant el qual s'instrumentalitza l'acceptació de la cessió gratuïta de 5/8 parts (62,50%) de la finca registral núm. 1686 de Ferreries, i facultar la batlessa de l'Ajuntament de Ferreries per signar-lo.

TERCER. Notificar a la persona interessada l'acceptació de la cessió gratuïta del bé ressenyat i citar-la perquè comparegui i signi l'escriptura pública de la cessió gratuïta.

QUART. Inscriure el bé en el llibre Inventari de béns de l'Ajuntament i remetre la documentació necessària per inscriure'l en el Registre de la Propietat.

CINQUÈ. Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord del Ple i el Conveni entre l'Ajuntament de Ferreries i l'Associació de Propietaris de Cala Galdana incorporat a l'expedient.

No obstant això, la corporació acordarà el que estimi pertinent.

ANNEX CONVENI DE CESSIÓ ENTRE L'AJUNTAMENT DE FERRERIES I L'ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS DE CALA GALDANA

D'una part, el senyor José Martí Pelegrí, amb DNI 41731983R i amb domicili a efectes de notificacions a l'avinguda de sa Punta, 30 de la urbanització de Cala Galdana del terme municipal de Ferreries (07750), que intervé en nom de l'Associació de Propietaris de Cala Galdana (G07105943), ostentant el càrrec de president de l'entitat esmentada.

De l'altra part, la senyora Joana Febrer Rotger, amb DNI 78320243E i amb domicili a efectes de notificacions al carrer de Sant Bartomeu, 55, Ajuntament de Ferreries (07750), que intervé en nom de l'Ajuntament de Ferreries (P0702300E), ostentant el càrrec de batlessa de l'entitat esmentada.

EXPOSEN

1. Que en data 9 de maig de 2001, previ Acord del Ple de 29/03/2001, l'Ajuntament de Ferreries i l'Associació de Propietaris de Cala Galdana signaren un conveni per a l'execució del projecte d'acabament de la urbanització de Cala Galdana.

2. Que en data 04/07/2001, les entitats concessionàries del servei de subministrament d'aigua de la urbanització Serpentona (SOREA) i de la urbanització de Cala Galdana de Ferreries (Associació de Propietaris de Cala Galdana), mitjançant conveni, van constituir una comunitat d'usuaris d'aquestes aigües subterrànies provinents dels pous situats a les finques Cala Galdana i Son Mestres de Dalt, titularitat de l'entitat Flor de Simi SL, anomenada Comunidad de Usuarios Captaciones Flor de Simi, amb l'objecte de regular l'explotació, el manteniment i la conservació de les obres de captació i distribució definides en la concessió atorgada per l'administració titular del domini públic hidràulic.

3. Que en data 21/02/2006 (RE 496/084), el senyor Juan Manuel Mir Coll, en representació de l'Associació de Propietaris de Cala Galdana, sol·licità, entre d'altres punts, l'atorgament de la concessió de gestió del servei de subministrament d'aigua potable a la urbanització de Cala Galdana per un termini de 5 anys des de l'expedició del corresponent títol concessional.

4. Que en data 27/04/2006, el Ple de l'Ajuntament, acordà, entre d'altres punts:

[...] Tercer. Concedir a l'Associació de Propietaris de Cala Galdana la concessió per a la gestió del subministrament del servei d'aigua potable a la urbanització pel termini de 5 anys a comptar des de la data del contracte concessional, d'acord amb l'Ajuntament de Ferreries, aprovat pel Ple de l'Ajuntament de Ferreries en sessió ordinària de 29 de març de 2001. [...]

5. Que en data 17/02/2012 (RE 322/151), l'Associació de Propietaris de Cala Galdana sol·licita la pròrroga del Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Ferreries i l'Associació de Propietaris de Cala Galdana per cinc anys.

6. Que el conveni abans esmentat s'ha anat prorrogant tàcitament des de la data de la seva concertació (27/04/2006) fins a dia d'avui i que, degut al canvi normatiu que va suposar la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic i la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, no va poder ser estimada la petició de l'Associació de Propietaris de Cala Galdana de prorrogar el conveni.

7. Que és voluntat de l'Ajuntament de Ferreries assumir la gestió directa del servei d'abastament d'aigua potable en el marc de les seves competències pròpies regulades en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local dotant del personal necessari el servei conforme al procediment que s'estableixi en la normativa d'aplicació.

8. Que a l'any 1979 la propietat Promotora Agrícola Menorquina va cedir les 5/8 parts de la finca registral número 1686 de Ferreries a l'Associació de Propietaris de Cala Galdana, on està ubicada la font de Son Fonoll, per tal que l'Associació pogués captar l'aigua de la font, amb la condició que quatre finques tinguessin un dret d'aigua consistent a ser subministrades amb 600 metres cúbics d'aigua de la font, anualment i gratuïtament (finques número 1498, 1578, 1576 i 1577). Aquest fet consta a la nota simple registral de la finca número 1686 i que es transcriurà literalment en el punt següent.

9. Que actualment l'Associació de Propietaris de Cala Galdana es propietària de les 5/8 parts (62,50%) del ple domini de la finca següent:

Finca registral n.º 1686, de Ayuntamiento de Ferreries

Porción de terreno, fuera del área cultivable, de unos ciento sesenta metros cuadrados de superficie en la que está enclavada la fuente conocida con el nombre de «Fuente de Son Funoy», y que formara parte de la finca que se describe, procedente del predio denominado «Son Funoy», sito en el término de Ferreries. Linda: por todos sus puntos con el remanente de finca que se segrega.

Titularidades

- Promotora Agrícola Menorquina SA en cuanto a 37,50% de pleno dominio por título de segregación.

- Asociación de Propietarios de Cala Galdana en cuanto a 62,50% de pleno dominio por título de cesión.

Que la finca està gravada per la següent càrrega:

Cinco octavas partes indivisas de esta finca están afectas al derecho de aguas a favor de las fincas 1498, 1578, 1576 y 1577, todas ellas de Ferreries, que literalmente dice: «La compañía Industrias Menorquinas SA suministrará a cada una de las antes citadas fincas, anual y gratuitamente, seiscientos metros cúbicos de agua de la fuente de este número aprovechada por dicha compañía», si bien dichas cinco octavas partes indivisas de esta finca son actualmente propiedad de la “Asociación de Propietarios de Cala Galdana” según la inscripción 4ª; y motivó la inscripción 3ª, que se halla vigente y sin cancelar.

10. Que per acord de l'Assemblea General Ordinària de l'Associació de Propietaris de Cala Galdana celebrada el dia 17/08/2022, entre d'altres punts, es va aprovar la cessió del ple domini de 5/8 parts (62,50%) de la finca abans descrita al poble de Ferreries, representat pel seu Ajuntament.

 

ACORDEN

Primer. Que l'Associació de Propietaris de Cala Galdana cedeix la totalitat de la proporció en la qual és propietària (5/8 parts o 62,50%) de la finca núm. 1686 de Ferreries, en ple domini, i amb tots els drets, usos i serveis que li siguin inherents, a l'Ajuntament de Ferreries.

Que l'acceptació de la present cessió gratuïta queda condicionada a l'aprovació definitiva pel Ple municipal de l'Ajuntament de Ferreries de la municipalització del servei d'aigua a la urbanització de Cala Galdana, mitjançant la modalitat de gestió directa.

Segon. Que totes les despeses, drets i imposts que origini aquesta transmissió seran satisfets íntegrament per la part adquirent.

Tercer. Que les parts signants coneixen, accepten i aproven aquest acord de cessió en la seva integritat, i la part adquirent pren possessió de la finca.

 

Ferreries, signat en la data de la signatura electrònica (22 de febrer de 2023)

La batlessa Joana Febrer Rotger