Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 123629
Acord del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears pel qual s’accepta la donació de l’obra Vida Vertical, valorada en 10.000 €, del i per l’autor Sebastià Massanet Riera, al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destí a l’Hospital de Manacor (exp. PATRIM 30/2022)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.  En data 7 de desembre de 2022 té entrada a la Subdirecció de Pressuposts i Control de la Despesa la sol·licitud per a l'acceptació de la donació de l'obra Vida Vertical, valorada en 10.000 €, del i per l'autor Sebastià Massanet Riera, al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destí a l'Hospital de Manacor 

S'hi adjuntava la documentació següent: 

a) Oferiment en donació, de data 9 de febrer de 2021, de l'obra Vida Vertical per part de l'autor, el senyor Sebastià Massanet Riera. 

L'obra és una columna totalment pintada amb la tècnica de pintura a l'oli multicolor, damunt una base de cartró i amb unes dimensions de 4 metres d'alçada i un diàmetre de 60 centímetres. 

b) El preu de l'obra, que és de 10.000 €

c) Fotografies de la columna. 

Les condicions de la donació són les següents: 

- Ha de ser sempre exposada al públic i a un lloc de pas usual dels visitants de l'Hospital. 

- No pot abandonar l'Hospital de Manacor sense el permís de l'autor i donant. 

- En el cas de ser retirada del públic serà tornada integra a la propietat del donant o dels seus hereus o, si no, a l'Ajuntament d'Artà. 

2.  El 20 de febrer de 2021, la directora gerenta i el director de Gestió de l'Hospital de Manacor emeten l'informe d'acceptació de la donació de la columna, en què declaren que es mantindrà a un lloc preferent de visualització dins l'Hospital de Manacor. 

3. En data 11 de gener de 2023, se signa la Resolució d'inici del director general del Servei de Salut de les Illes Balears, a proposta del subdirector de Pressuposts i Control de la Despesa, per a l'acceptació de la donació de l'obra Vida Vertical, valorada en 10.000 €, del i per l'autor Sebastià Massanet Riera, al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destínació a l'Hospital de Manacor. 

4. El 12 de gener de 2023 els serveis tècnics de la Subdirecció de Pressuposts i Control de la Despesa emeten l'informe favorable.

5. L'article 6 j) del Decret 39/2006, de 21 d'abril, pel qual s'aproven els Estatuts del Servei de Salut de les Illes Balears, estableix que correspon al Consell de Direcció acceptar les donacions a favor del Servei de Salut.

Per tot això, el Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears adopta el següent 

Acord

1. Autoritzar l'acceptació de la donació de l'obra Vida Vertical, valorada en 10.000 €, del i per l'autor Sebastià Massanet Riera, al Servei de Salut de les Illes Balears i amb destinació a l'Hospital de Manacor.

2. Assenyalar que l'acceptació de la donació no implica l'assumpció de cap obligació del Servei de Salut de les Illes Balears envers el donant ni constitueix cap incentiu per a la recomanació, compra o venda d'altres obres d'art del donant.

3. Facultar el director general del Servei de Salut per signar tots els documents relatius a la donació que siguin pertinents.

 

4. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, de conformitat amb l'article 41 de la Llei 6/2001, d'11 d'abril, del patrimoni de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

Palma, 25 de gener de 2023

La presidenta del Consell de Direcció del Servei de Salut de les Illes Balears

Patricia Gómez i Picard