Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT D'ALCÚDIA

Núm. 120018
Bases per a participar a sa rua d’Alcúdia 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En sessió Extraordinària dia 9 de febrer de 2023, el Ple de l'Ajuntament de Alcúdia va aprovar las bases per a participar a Sa Rua d'Alcúdia 2023.

D'acord amb l'article 9.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, per mitjà del present edicte se publiquen les bases referides.

Alcúdia, en data de la signatura electrònica (15 de febrer de 2023)

El batle Domingo Bonnín Daniel

 

BASES PER A PARTICIPAR A SA RUA D'ALCÚDIA 2023 Dia 19 de febrer

L'Ajuntament d'Alcúdia, amb l'objectiu de potenciar la participació activa dins les festes de Carnaval 2023, organitza el concurs de SA RUA elaborant les següents bases per a poder participar.

La concentració dels participants  serà a les 16,00 h a l'aparcament de l'Església de Sant Jaume.

1. OBJECTE: L'objecte d'aquesta convocatòria de premis és el foment de la participació ciutadana a Sa Rua  d'Alcúdia 2023, organitzada per l'Ajuntament d'Alcúdia.

2. REQUISITS DELS SOL·LICITANTS: la participació ala Rua  és lliure i gratuïta. S'hi pot inscriure tothom que vulgui participar, sense límit d'edat.

Per optar als premis de Sa Rua s'haurà d'estar inscrit, participar durant tot el recorregut i estar present a l'hora del lliurament dels premis.

3. INSCRIPCIONS: Les inscripcions es faran de manera presencial a l'Auditori d'Alcúdia de dia 10 de febrer fins al dia 17 de febrer a les 14,00 h. Els participants hauran d'emplenar el full d'inscripció amb totes les dades perceptives. L'Ajuntament d'Alcúdia lliurarà un dorsal als participants que hauran de portar a un lloc visible. En el cas dels vehicles, a la part frontal del mateix, per una major comoditat del jurat.

Els inscrits  a la Rua fora de termini podran participar però no concursaran.

4. MODALITATS DE PARTICIPANTS

Els participants s'hauran d'inscriure a una de les següents modalitats:

  • INFANTIL INDIVIDUAL I PARELLES. Hauran de ser menors de 14 anys (inclosos).
  • ADULTS INDIVIDUAL I PARELLES. Hauran de ser majors de 15 anys (inclosos).
  • INFANTIL COMPARSES I CARROSSES. Es considera comparsa o carrossa infantil, la que estigui formada per més d'un 50% de menors de 14 anys.
  • ADULTS COMPARSES I CARROSSES. El vehicle auxiliar de cada comparsa, en el cas que en porti, haurà d'estar adequat al motiu de la disfressa. Seran considerades carrosses tot vehicle gran decorat o plataforma guarnida i amb persones disfressades. Correspon a la persona responsable de la comparsa tenir cura que tant el vehicle com el conductor disposin dels permisos i assegurances legals en vigor. Es prohibeix l'ús de qualsevol artefacte pirotècnic o elements combustibles. La comparsa que els utilitzi serà desqualificada a tots els efectes.

5. PREMIS

Els premis s'atorgaran per categories, valorant la millor disfressa original, millor escenografia i coreografia, millor vestuari i maquillatge i millor animació i participació. Això suposarà una nova dinàmica en el concurs de disfresses, on es podrà donar el cas que una disfressa obtingui més d'un premi, o pel contrari, que surtin premiades quatre disfresses diferents.

PREMIS

INDIVIDUAL I PARELLES

(Infantil i adults)

COMPARSES I CARROSSES

(Infantil i adults)

Premi a la millor disfressa original

200€

300€

Premi a la millor escenografia i coreografia

200€

300€

Premi al millor vestuari i maquillatge

200€

300€

Premi a la millor animació i participació

200€

300€

6. PROCEDIMENT DE VOTACIÓ

El jurat estarà format per cinc persones vinculades al món de la cultura, l'art i la moda. Es passejaran valorant al llarg de tot el recorregut, i una vegada finalitzada Sa Rua procediran a dur a terme les votacions. Aquestes es realitzaran en dues fases: primera fase o primera ronda de votacions, on cada jurat votarà de manera anònima i secreta una disfressa de cada categoria.  Les quatre disfresses més votades passaran a una segona fase o ronda de votacions, on el jurat votarà una d'entre aquestes quatre.

Un dels membres del jurat aixecarà acta del procediment de de selecció dels premiats

7. COMPROMÍS DE PARTICIPACIÓ

La participació en Sa Rua 2023 és voluntària.  El fet de participar a Sa Rua implica l'acceptació de les presents bases:

a) Totes les carrosses i comparses hauran de designar dues persones responsables, que seran les que aportin les seves dades a la inscripció, aquestes hauran d'estar disponibles al llarg de tot el recorregut.

b) Les persones responsables de cada grup ho seran també dels menors i comptaran amb les autoritzacions paternes/maternes per a la seva participació.

c) El lliurament de premis es realitzarà el mateix dia de Sa Rua al Passeig Pere Ventayol.

8. DRETS D'IMATGE

L'organització podrà realitzar fotografies durant Sa Rua. Aquestes fotografies i gravacions seran de propietat exclusiva de l'Ajuntament d'Alcúdia i podran ser utilitzades amb fins promocionals. En acceptar aquestes bases de participació en el concurs, les persones o els grups participants cedeixen els drets de difusió, exhibició, distribució o publicació a l'Ajuntament d'Alcúdia de forma permanent i irrevocable, sense límit de temps i lloc.

9. RECORREGUT DE LA RUA

Aparcament de l'església de  Sant Jaume, Avinguda dels Prínceps d'Espanya, Camí de Ronda, Porta de sant Sebastià, C/Major, Plaça Constitució, C/Moll, Plaça Carles V, Passeig Mare de Déu de la Victòria, Passeig Pere Ventayol.

 

 

NÚMERO

 

INSCRIPCCIÓ  SA RUA D'ALCÚDIA  2023

NOM I LLINATGES (SI ÉS UNA COMPARSA O CARROSSA, POSAR DOS NOMS):

.............................................................................................................................................

.............................................................................................................................................

NOM I LLINATGES (MARE / PARE / TUTOR):.................................................................

.............................................................................................................................................

ADREÇA:.............................................................................

MUNICIPI:............................................................................ ...................................................

DATA DE NAIXEMENT:..............................................................................................................

DNI:..................................................................................................................................................

 

E-MAIL:................................................................................ TELÈFON:................................

CATEGORIA:

(   ) INFANTIL INDIVIDUAL I PARELLES

(   ) INFANTIL COMPARSES I CARROSES

(   ) ADULTS INDIVIDUAL I PARELLES

(   ) ADULTS COMPARSES I CARROSES

TEMÀTICA:

.............................................................................................................................................

(   ) He llegit i accepto els criteris per a la participació a Sa Rua de Carnaval.

Alcúdia......... de………..............2023

Signat“