Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 99372
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears de l’Acta d’aprovació del calendari laboral per a l’any 2023 del Conveni col·lectiu del sector de la Construcció de les Illes Balears (codi de conveni 07000335011981)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 23 de gener de 2023, la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu del sector de la construcció de les Illes Balears acordà el calendari laboral per a l'any 2023

2. El 25 de gener de 2023, Francisca Alba Ramon, en representació de la Comissió Paritària del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2015, de 23 d'octubre.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

Resolució

1. Inscriure i dipositar l'Acta d'aprovació del calendari laboral per a l'any 2023 del Conveni col·lectiu del sector de la construcció de les Illes Balears en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, (Signat electrònicament: 27 de gener de 2023)

La directora general de Treball i Salut Laboral

Virginia Abraham Orte

Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

(BOIB 97/2019)

 

 

PRIMERA ACTA DE LA COMISSIÓ NEGOCIADORA DEL CONVENI COL·LECTIU DEL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ DE LES ILLES BALEARS

Assistents:

UGT-FICA-BALEARES

Roberto Serrano Herrero, amb DNI núm. 0******6-M

CCOO DEL HABITAT ILLES BALEARS

Miguel Ángel Pardo Bergas, amb DNI núm. 4******4-S

ASOCIACIÓN DE CONSTRUCTORES DE BALEARES

Sandra Verger Rufián, amb DNI núm. 3******4-X

Andrés Moll Linares, amb DNI núm. 4******7-J

ASOCIACIÓN PATRONAL YESEROS-ESCAYOLISTAS DE BALEARES

ASOCIACIÓN MAESTROS PINTORES DE BALEARES

Antonia Capó Parrilla, amb DNI núm. 4******0-G

ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE PROMOTORES INMOBILIARIOS DE BALEARES

Manuel Domingo García, amb DNI núm. 7******0-K

A Palma, a 23 de gener de 2023, es reuneix la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu del Sector de la Construcció de les Illes Balears, integrada per les persones i representacions abans relacionades, adoptant els acords següents:

PRIMER.- Les parts acorden iniciar la negociació tractant l'assumpte del calendari laboral de 2023, als efectes del qual, per la representació sindical d'UGT-FICA Baleares es presenta una proposta que, a més de distribuir la jornada anual, contempla períodes laborals a raó de set hores diàries de treball i altres a raó de nou hores diàries de treball.

Enfront de tal proposta, tant la representació sindical de CC.OO. de l'Hábitat Baleares com la representació empresarial, entenen que actualment no resulta viable assumir la proposta d'UGT-FICA Baleares per les limitacions d'activitat que contemplen les Ordenances municipals.

En aquest ordre, per la representació sindical de CC.OO. de l'Hábitat Balears i per les representacions empresarials d'Asociación de Constructores de Baleares, Asociación Patronal Yeseros-Escayolistas de Baleares, Asociación Maestros Pintores de Baleares i Asociación Empresarial de Promotores Inmobiliarios de Baleares s'acorda signar el calendari laboral per a 2023 que contempla la distribució de la jornada anual en els termes que conté l'annex d'aquest acta. Per a això, la representació sindical de CC.OO. de l'Hábitat Baleares interessarà de l'Autoritat Laboral la certificació corresponent al seu percentatge de representativitat.

SEGON.- Les parts acorden reprendre les negociacions en data a determinar per aquestes.

I no havent-hi més assumptes que tractar, s'aixeca la present acta que és signada per les parts excepte per la representació sindical d'UGT-FICA Baleares que, amén de negar-se a signar-la, abandona la reunió.

ALTRES ACORDEN.

PRIMER.- Les parts signants de l'acord descrit anteriorment autoritzen el Sr. Andrés Moll Linares perquè puguin realitzar les gestions oportunes davant l'autoritat laboral per al registre i posterior publicació d'aquest acord.

Palma,  24 de gener de 2023

Documents adjunts