Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

FUNDACIÓ MALLORCA TURISME

Núm. 89169
Anunci per a presentar propostes que derivin en la signatura de contractes privats de patrocini de grans esdeveniments audiovisuals (festivals de cinema) per a 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 6 dels estatuts de la Fundació Mallorca Turisme estableix que la finalitat de la Fundació és fomentar la promoció turística de Mallorca en els mercats nacional i internacional, la creació de producte turístic, la gestió dels serveis turístics en general i qualsevol altra activitat que tengui per objecte promoure el turisme de l'illa.

Per desenvolupar l'objecte fundacional, la FMT du a terme, entre altres, a través de la Mallorca Film Commission, les següents activitats:

- Impulsar la promoció de la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic, mitjançant el cinema i altres mitjans audiovisuals, així com fomentar la creació d'esdeveniments audiovisuals cinematogràfics a Mallorca.

- Organitzar activitats promocionals en l'àmbit de l'illa, de la comunitat autònoma de les Illes Balears, de l'Estat o en l'àmbit internacional.

- Impulsar grans esdeveniments i altres activitats d'interès turístic que consolidin els diferents productes turístics de Mallorca, així com la seva promoció als mercats nacionals i internacionals.

El Pla d'Actuació de la Fundació per a l'any 2023, aprovat pel Patronat en sessió de 27 d'octubre de 2022, preveu que es duguin a terme diferents patrocinis amb entitats privades per patrocinar accions concretes que generin un retorn publicitari per a la marca Mallorca (marca establerta en el manual d'estil de la corporació). El mateix 27 d'octubre de 2022, el Patronat de la Fundació aprova el pressupost de 2023 el qual inclou una partida per subscriure patrocinis de festivals audiovisuals.

La voluntat de la Fundació i del Patronat és formalitzar contractes de patrocini amb entitats privades i que estiguin subjectes als principis de publicitat, transparència, cooperació i eficiència en la utilització dels recursos públics.

Per aquests motiu, s'estableix un període de trenta dies naturals a partir de les 9:00h (inclòs) del primer dia hàbil següent a la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè els interessats en subscriure un contracte de patrocini amb la Fundació Mallorca Turisme presentin les seves propostes de grans esdeveniments audiovisuals (festivals de cinema).

La intenció de la FMT és subscriure contractes privats de patrocini que generin un retorn publicitari de la marca Mallorca com a destinació turística i que millorin la promoció de la imatge de Mallorca mitjançant grans esdeveniments audiovisuals que tenguin lloc entre el 15 d'abril de 2023 i el 31 de desembre de 2023.

Les propostes han de ser projectes que:

- Millorin la visibilitat i reputació de Mallorca com a destí de rodatges i d'esdeveniments cinematogràfics.

- Siguin actuacions que tinguin com a objectiu millorar la qualitat, la competitivitat i el posicionament de les marques de la Fundació Mallorca Turisme i Mallorca Film Commission en els mercats emissorts amb vista a consolidar la posició de lideratge en matèria turística i cinematogràfica.

- Donin a conèixer la marca Mallorca com a destinació turística al mercat internacional (no local) a través dels diferents productes turístics (com el turisme cinematogràfic o el turisme de festivals) amb els quals la Fundació Mallorca Turisme està treballant.

- Impulsin la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic així com fomentin la creació d'esdeveniments cinematogràfics i audiovisuals a Mallorca.

- Fomentar el turisme a Mallorca mitjançant el sector audiovisual (activitat també conegud com "screen tourism").

A més de la promoció de la marca Mallorca, l'objectiu d'aquests patrocinis és:

- Promocionar Mallorca i donar a conèixer a través dels seus festivals i de la xarxa professional que s'hi genera els valors culturals i paisatgístics de la nostra illa, així com dels productes grastronòmics i etnològics propis.

- Impulsar el producte turístic cultural-audiovisual i el plató cinematogràfic en què treballa la FMT a través del departament de la Mallorca Film Commission.

 

- Conèixer la durada i el retorn dels esdeveniments, així com les despeses indirectes fetes per saber si la seva celebració millora la competitivitat i la diversificació econòmica.

Es consideren susceptibles de ser patrocinats per la Fundació els festivals audiovisuals quan compleixen els requisits següents:

- Han de ser de caràcter audiovisual.

- Han d'haver fet a Mallorca almenys tres edicions amb anterioritat.

- S'ha de fer al territori de Mallorca.

- Ha de servir per impulsar i promocionar la imatge de Mallorca com a plató cinematogràfic, mitjançant el cinema o altres productes audiovisuals, i/o ha de fomentar la creació d'esdeveniments audiovisuals a Mallorca.

- Han de tenir un pressupost mínim de 100.000 €, imposts inclosos.

Aquestes accions han de tenir repercussió nacional i internacional per ser valorades. Han de tenir distribució demostrable fora de l'illa; no es tendrà en compte la valoració de la publicitat de l'esdeveniment en la premsa local. Es considera premsa local aquella que la major part del seu contingut va dirigit als habitants locals de l'illa. En aquest sentit, no es valoraran tampoc les edicions de mitjans nacionals en la seva franja/ secció/ horari local.

Els esdeveniments i/o accions que presentin un projecte i tenen previst un servei gastronòmic han d'utilitzar productes gastronòmics i etnològics de producció local i/o km 0. És a dir, han de pertànyer a una IGP, DO,.. de l'illa de Mallorca. Han de ser receptes típiques de la gastronomia local, que poden estar modernitzades, sempre i quan siguin de producte local i tradició mallorquina a la cuina.

La finalitat és patrocinar un projecte per difondre la imatge de Mallorca com a destinació turística i crear una via per donar publicitat de l'illa, atesa la importància i rellevància de l'esdeveniment, quant al públic i la repercussió en els mitjans de comunicació. Per tant, l'element fonamental del contracte de patrocini és el retorn publicitari per a les marques de la FMT-MFC, especialment en allò que correspon a la promoció dels elements i localitzacions que conformen el seu interès per a la producció audiovisual i cinematogràfica.

Es valorarà la repercussió de l'acció des de la perspectiva de retorn en quant a promoció turística de la marca Mallorca i no del producte/esdeveniment en sí mateix. Hem de destacar també que no es valorarà el fet que únicament es parli de Mallorca com a lloc on es realitza l'esdeveniment; aquest fet no es considera promoció turística. El que es valora és la repercussió per a la marca Mallorca dins l'esdeveniment i la seva difusió.

Queden exclosos d'aquesta convocatòria els patrocinis següents:

- Patrocinis a agències de publicitat, mitjà de publicitat o creatiu sempre que la participació en l'esdeveniment sigui només publicitària.

- Les convocatòries que no compleixin les condicions establertes en l'objecte d'aquestes bases.

- Incompatibilitat amb subvencions de la Fundació Mallorca Turisme - Mallorca Film Commission. És incompatible obtenir un patrocini i una subvenció pel mateix esdeveniment per part de la Fundació Mallorca Turisme - Mallorca Film Commission.

- Patrocinis de projectes que incloguin les fires i/o festes integrades en el calendari de fires de Mallorca.

- Esdeveniments amb pressupost inferior a 100.000 euros.

- Esdeveniments que no siguin considerats exclusius per la seva temàtica, format, o qualsevol altra característica diferenciadora.

Per calcular l'import de la col·laboració la Fundació tindrà en compte la promoció de la marca Mallorca, la repercussió de l'esdeveniment i altres ajudes, patrocinis i col·laboracions.

Les propostes han d'incloure la següent informació:

- Nom i NIF de l'entitat.

- Descripció del projecte i principis objectius que es pretenen aconseguir.

- Públic al que va adreçat l'esdeveniment, el mercat al qual s'adreça indicant les nacionalitats i accions que es faran per arribar al mercat objecte de l'esdeveniment.

- Durada de la proposta a patrocinar.

- Pla de comunicació, valor econòmic i llistat d'accions publicitàries.

- Impactes i quantificació econòmica del retorn publicitari del patrocini d'edicions anteriors.

- Justificació de la no existència de concurrència per raons de competència o la protecció de drets exclusius. La titularitat d'una marca d'un esdeveniment no es considera dret exclusiu. S'haurà d'aportar tota la documentació obrant per tal de justificar aquest punt. S'ha de justificar l'exclusivitat de l'esdeveniment.

- Pressupost de l'esdeveniment amb ingressos i despeses previstos per valorar la dimensió de l'esdeveniment.

​​​​​​​Les propostes s'han de presentar en el Registre electrònic de la Fundació Mallorca Turisme

https://fundaciomallorcaturisme.sedelectronica.es/,

​​​​​​​ al tràmit sol·licitud de patrocinis de festivals audiovisuals 2023, i s'han adreçar a la presidència de la Fundació Mallorca Turisme.

 

Palma, 1 de febrer de 2023

El director de la Fundació Mallorca Turisme Miquel Pastor Jordà