Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FUNDACIÓ BALEAR D'INNOVACIÓ I TECNOLOGIA (FUNDACIÓ BIT)

Núm. 83670
Resolució del Gerent de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia de correcció d'errors de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits i per concurs oposició per a cobrir les places del personal laboral de la Fundació Balear d’Innovació i Tecnologia (BOIB núm. 169, de 29 de desembre)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Resolució del Gerent de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia de 29 de desembre de 2022, es van establir les bases de la convocatòria del procés excepcional d'estabilització per concurs extraordinari de mèrits i per concurs oposició per a cobrir les places del personal laboral de la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia.

La Disposició addicional tretzena del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per a reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears estableix que excepcionalment, les convocatòries de desenvolupament dels processos d'estabilització de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, hauran de preveure l'exempció del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana exigit per a l'ingrés en el cos o escala, especialitat, o escala, subescala, classe o categoria, o categoria professional, per a aquelles persones aspirants que estiguin en servei actiu, en el moment de finalització del termini de presentació de sol·licituds, en la mateixa administració o ens públic, en el mateix cos, escala o especialitat, o escala, subescala, classe o categoria, o categoria professional objecte de la convocatòria, i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés. Aquesta previsió no ha estat inclosa en les bases específiques que regiran el procés selectiu per a l'Oferta Pública d'Estabilització pel que s'afegeix un nou apartat en l'Annex II de totes les bases específiques per a donar compliment al que es disposa en la citada disposició addicional.

S'ha detectat que en la clàusula cinquena de l'Annex II de totes les bases específiques que regeixen els processos que es duran a terme mitjançant concurs oposició, s'estableix que el requeriment a un nombre d'aspirants igual al 120 per cent del nombre de places convocades d'acreditació de mèrits al·legats en la declaració responsable, es realitzarà en la fase de concurs quan ha de realitzar-se en la fase d'oposició

S'ha detectat, a més, un error en la clàusula sisena de l'Annex II, de totes les bases específiques de les convocatòries dels processos de concurs oposició en les quals es fa referència al sector públic autonòmic quan hauria de referir-se al sector públic instrumental autonòmic.

Per tot això, es modifiquen alguns apartats de les bases especifiques en el sentit següent:

1. S'afegeix un nou apartat en totes les bases específiques amb la redacció següent:

Novè. - Excepció del requisit de coneixements de llengua catalana

Les persones aspirants que estiguin treballant, en el moment de finalització de la presentació de sol·licituds, en la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia i en la mateixa categoria i especialitat al fet que opta i no puguin acreditar el requisit exigit per a l'ingrés, queden exemptes del requisit d'acreditació del coneixement de la llengua catalana.

En el supòsit que aquestes persones, mitjançant la participació en aquests processos d'estabilització, aconsegueixin la condició de personal laboral fix, quedaran obligades, en el termini de dos anys, comptats a partir de la signatura del contracte de treball, a acreditar el nivell de coneixement de la llengua catalana exigit per a l'accés a la classe o la categoria, o la categoria professional.

Si transcorregut el termini de dos anys, no s'acredita el nivell de coneixements de la llengua catalana exigit per a l'accés, aquestes persones seran remogudes del lloc de treball per manca d'adequació a les funcions d'aquest, mitjançant un procediment contradictori i una vegada sentits els òrgans de representació del personal corresponent. La remoció suposa el cessament en el lloc de treball obtingut al corresponent procés selectiu i la pèrdua d'aquest lloc.

Aquestes persones quedaran obligades a participar en totes les convocatòries de proves de llengua catalana que durant aquest període convoquin la Direcció General de Política Lingüística i l'Escola Balear d'Administracions Públiques per a obtenir el certificat de coneixements de llengua catalana corresponent al nivell exigit per a l'accés a la categoria professional a la qual s'ha accedit.

2. Es modifica la clàusula cinquena de l'Annex II de totes les bases específiques de les convocatòries que es duran a terme mitjançant procediment de concurs oposició que tindrà la redacció següent a partir del paràgraf cinquè:

Quinta. - Terminis i fases.

Les persones aspirants disposen d'un termini de set dies hàbils, comptats des de l'endemà que s'hagi publicat la resolució en els llocs que determini cada convocatòria específica, per a esmenar el defecte de la declaració responsable. Durant aquest tràmit no s'admet l'al·legació de nous mèrits no especificats en la declaració inicial.

Finalitzada l'adjudicació de places del procés d'estabilitat pel sistema de concurs, es publicarà la data per a la realització de l'exercici de la fase d'oposició.

Les persones aspirants que hagin superat el procés selectiu pel sistema de concurs de mèrits no podran participar a la fase d'oposició.

Una vegada acabada l'exercici de l'oposició, cada comissió de selecció ha de publicar, en els taulers d'anuncis i a la pàgina web, la llista provisional de persones que ho hagin superat, amb nom, cognoms i quatre xifres numèriques aleatòries del DNI, i amb indicació de la puntuació obtinguda, desglossada per torns d'accés i, si escau, referida a cadascuna de les illes en què es convoquen places.

Per a efectuar una reclamació o sol·licitar la revisió de l'exercici, les persones interessades disposen d'un termini de set dies hàbils des que es publiqui la llista provisional. La comissió de selecció disposa d'un termini de set dies per a resoldre les reclamacions i publicar la llista definitiva de persones aspirants que han superat l'exercici.

La comissió de selecció de l'ens convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista informativa de l'ordre dels aspirants d'acord amb la puntuació de la fase d'oposició més la puntuació al·legada en la declaració responsable. Aquesta resolució s'ha de fer pública en els mateixos llocs que s'han indicat per a la publicació de la resolució provisional.

En aquesta mateixa llista informativa es requerirà un nombre d'aspirants igual al 12O% del nombre de places convocades, per a acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable. Si fa falta, es publicarà una llista addicional dels aspirants que poden ser requerits per a acreditar els mèrits al·legats en la declaració responsable

Si fa falta, es pot requerir un nombre addicional d'aspirants per a acreditar els mèrits i requisits al·legats en la declaració responsable.

El gerent de l'ens convocant ha de dictar una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs oposició. Aquesta resolució s'ha de fer pública en el BOIB i en el tauler d'anuncis i la web de la Fundació Bit.

El termini per a la formalització dels contractes laborals i per a la incorporació efectiva al lloc de treball s'inicia l'endemà de la publicació en el BOIB i serà de tres dies hàbils.

3. Es modifica la clàusula sisena de l'Annex II de totes les bases específiques de les convocatòries que es duran a terme mitjançant procediment de concurs oposició que tindrà la redacció següent:

On diu:

Sisena. - El sistema selectiu és concurs oposició, sent un 60% per a la fase d'oposició i un 40% per a la fase de concurs (que es distribueixen en “mèrits professionals” fins a un màxim de 32 punts (80%) i en “altres mèrits” fins a un màxim de 8 punts (20%)).

Mèrits professionals. - Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 32 punts, s'han de distingir:

 

- Per cada mes treballat en el mateix ens en la mateixa categoria professional o especialitat, si escau, o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar, en llocs de treball amb funcions i requisits anàlegs o a la qual s'opta: 0,17777 punts per mes de serveis prestats.

- Per cada mes treballat en el mateix ens en una altra categoria professional o especialitat, si escau, a la qual opta o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar, en llocs de treball amb funcions i requisits diferents dels que s'opta: 0,07111 punts per mes de serveis prestats.

- Per cada mes treballat en un altre ens del sector públic autonòmic en una categoria professional equivalents amb anàlogues funcions i requisits a la qual s'opta: 0,07111 punts per mes de serveis prestats.

Ha de dir:

Sisena. - El sistema selectiu és concurs oposició, sent un 60% per a la fase d'oposició i un 40% per a la fase de concurs (que es distribueixen en “mèrits professionals” fins a un màxim de 32 punts (80%) i en “altres mèrits” fins a un màxim de 8 punts (20%)).

Mèrits professionals. - Per a la valoració de l'experiència prèvia, amb el màxim de 32 punts, s'han de distingir:

 

- Per cada mes treballat en el mateix ens en la mateixa categoria professional o especialitat, si escau, o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar, en llocs de treball amb funcions i requisits anàlegs o a la qual s'opta: 0,17777 punts per mes de serveis prestats.

- Per cada mes treballat en el mateix ens en una altra categoria professional o especialitat, si escau, a la qual opta o, excepcionalment, en el supòsit de no disposar, en llocs de treball amb funcions i requisits diferents dels que s'opta: 0,07111 punts per mes de serveis prestats.

- Per cada mes treballat en un altre ens del sector públic instrumental autonòmic en una categoria professional equivalents amb anàlogues funcions i requisits a la qual s'opta: 0,07111 punts per mes de serveis prestats.

 

L'ordre jurisdiccional social és la competent per a resoldre les controvèrsies derivades d'aquestes bases, d'acord amb la Llei 36/2011, de 10 d'octubre, reguladora de la jurisdicció social, sense que es pugui interposar cap recurs en via administrativa ni cap reclamació prèvia a la via judicial social, sense perjudici que es pugui presentar una reclamació davant l'òrgan que dicta aquestes bases.

 

(Signat electrònicament: 30 de gener de 2023)

El gerent Fundació Bit Antoni J. Roig Cuart