Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 78933
Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, per la qual es convoca la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera (Convocatòria 2023_06)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 ANTECEDENTS 

Es troba vacant i dotat pressupostàriament el lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària dependent de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, la provisió definitiva de la qual es considera necessària per tal d'atendre necessitats organitzatives i assistencials.

FONAMENTS DE DRET

1. Art. 29.3 de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

2. Art. 30.2 del Decret 39/2006, de 21 d'abril, per la qual s'aproven els estatuts de l'ens públic Servei de Salut de les Illes Balears.

3. Ordre del conseller de Salut i Consum, de 24 de març de 2011, per la qual es regula la figura del director de zona bàsica de salut del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 44 de 26/03/2011).

4. Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 16 de gener de 2022, per la qual s'aprova una modificació de la plantilla orgànica d'Atenció Primària del personal estatutari de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

5. Disposició transitòria segona de la Llei 4/2016, de 6 d'abril, de mesures de capacitació per a la recuperació de l'ús del català en l'àmbit de la funció pública.

A la present convocatòria li és d' aplicació l'exempció de coneixements de llengua catalana prevista en el punt 3 d'aquesta disposició transitòria segona, de conformitat amb el que disposa la mateixa i en l'informe justificatiu de la Direcció d'Àrea de Professionals i Relacions Laborals del Servei de Salut de les Illes Balears de dia 21 de novembre de 2022.

6. Arts. 26 i següents del Reial decret llei 1/1999, de 8 gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places en les institucions sanitàries de la Seguretat Social, norma que es mantindrà vigent, amb rang reglamentari i sense caràcter bàsic, en tant es procedeixi a la seva modificació en cada servei de salut, segons el que disposa la disposició transitòria sisena, punt 1.c), de la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut.

7. Resolució de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020, per la qual es deleguen diferents competències en matèria de personal estatutari en els òrgans del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 191, de 07/11/2020).

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Acordar la convocatòria pública per a la provisió, pel procediment de lliure designació, del lloc de treball de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, de la plantilla orgànica autoritzada d'Atenció Primària de la Gerència de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, que té caràcter mixt gestor i assistencial,  amb les funcions establertes a l'article 5 de l'Ordre del conseller de Salut i Consum, de 24 de març de 2011, per la qual es regula la figura del director de zona bàsica de salut del Servei de Salut de les Illes Balears (BOIB núm. 44 de 26/03/2011).

2. El càrrec de director/a de zona bàsica de salut convocat és incompatible amb el desenvolupament de qualsevol tipus d'activitats personals o professionals que no li permetin dedicar-se en exclusiva a les funcions pròpies del seu nomenament.

3. Els requisits per participar en aquesta convocatòria són:

a) Tenir la condició de personal estatutari sanitari o de funcionari sanitari de la sanitat local integrat en E.A.P. dels subgrups A1 o A2 i pertànyer a alguna de les categories o cossos, escales i especialitats següents: metge de família en E.A.P., facultatiu/a especialista en Pediatria/Puericultura d'Àrea i en E.A.P.,  infermer/a, cos facultatiu superior/escala sanitària/especialitat sanitaris locals – metges o cos facultatiu tècnic/escala sanitària/especialitat sanitaris locals – practicants.

b) Pertànyer a la plantilla de l'E.A.P. amb actuació a la ZBS de Vila.

4. Les persones interessades a participar en la convocatòria han de presentar, en el termini de vint (20) dies naturals, a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB, còpia autèntica de la documentació següent:

a) Sol·licitud de participació (model de l'Annex I).

b) Projecte de gestió en relació a les activitats a desenvolupar en la zona bàsica de salut.

c) Currículum vitae.

d) Documentació que acrediti el compliment dels requisits i els mèrits al·legats.

5. La documentació referida al punt anterior es pot presentar telemàticament, a l'Oficina d'Assistència en Matèria de Registre de l'Hospital Can Misses - ubicat al carrer Corona s/n, Edifici J, planta 0, 07800 Eivissa (Illes Balears)- o a qualsevol dels llocs referits a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre,  del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Sigui quina sigui l'opció escollida per presentar la sol·licitud, es recomana enviar per e-mail el justificant de presentació al Departament de RRHH de l'Hospital Can Misses a l'adreça electrònica "rrhh@asef.com".

Les persones que participin en el procés són personalment responsables de la veracitat de la documentació aportada i estan obligades a presentar els documents originals en qualsevol moment a requeriment de l'Administració convocant.

6. Transcorregut el termini de presentació de sol·licituds, i una vegada verificat per l'òrgan competent que les persones aspirants compleixen els requisits i la resta d'especificacions exigides en la convocatòria, aquest mateix òrgan nomenarà la persona que consideri més adequada per al càrrec, escoltada l'opinió de l'E.A.P. i valorant el projecte de gestió que cada candidat/a presenti en relació amb les activitats a desenvolupar a la zona bàsica de salut,  o declararà deserta la convocatòria –per mitjà d'una resolució motivada- quan no es presentin persones aspirants idònies per ocupar el càrrec convocat.

La idoneïtat del candidat/de la candidata s'ha de valorar d'acord amb el projecte de gestió que presenti, i en tot cas cal ponderar els paràmetres següents:

a) Serveis prestats en centres de salut i en el camp de la gestió en Atenció Primària.

b) Formació específica en l'àrea d'Atenció Primària i en la seva gestió.

c) Projecte de gestió per a l'E.A.P.

d) Compromís amb el projecte de desenvolupament del Servei de Salut de les Illes Balears i de l'E.A.P.

Es podran dur a terme entrevistes amb els membres de l'E.A.P. si es considera convenient per a una millor elecció de la persona idònia per ocupar aquest càrrec.

7. Aquesta convocatòria es resoldrà per mitjà d'una resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, dictada per delegació de competències de la consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020, i es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

8. La persona designada obtindrà un nomenament per ocupar el càrrec convocat de quatre (4) anys de durada.

A l'efecte de continuar en el càrrec, la persona que resulti nomenada haurà de superar una avaluació en acabar cada període de quatre (4) anys.

9. La persona titular del càrrec proveït per lliure designació podrà ser remoguda discrecionalment per l'òrgan que l'hagi nomenat o pel que el substitueixi en l'exercici de la competència i cessarà per les causes següents:

a) Per incórrer en alguna de les causes d' incompatibilitat regulades a l'Ordre del conseller de Salut i Consum, de 24 de març de 2011.

b) Pel transcurs del termini assenyalat per a l'acompliment del càrrec, sense que es produeixi la seva reelecció.

c) Perquè deixi de pertànyer a l'Equip d'Atenció Primària (E.A.P.) de Vila.

d) Per renúncia expressa, acceptada per l'òrgan que el va designar, sempre que no perjudiqui el desenvolupament del programa anual d'activitats de l'Equip d'Atenció Primària. La renúncia només es pot produir sis mesos després del nomenament, llevat que es demani amb anterioritat per causes justificades.

10. Publicar la present Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució -que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant l'òrgan que la dicta, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà de la data de publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques,  en relació amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, del règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Alternativament, també es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la Jurisdicció Contenciosa administrativa, sens perjudici de qualsevol altre recurs que es consideri procedent interposar.

 

Eivissa, 26 de gener de 2023

La directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera PD consellera de Salut i Consum de 3 de novembre de 2020 (BOIB núm. 191, de 07/11/2020) M. Carmen Santos Bernabeu

 

ANNEX I SOL·LICITUD

Convocatòria 2023_06

Sol·licitud per participar en el procés selectiu del lloc de director/a de la Zona Bàsica de Salut de Vila, convocat per la Resolució de la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera publicada al BOIB núm. _________ de data _____________________________

Dades de la persona aspirant:

DNI / NIE:______________________________________________________________________________________________________ 

LLINATGES I NOM:_____________________________________________________________________________________________ 

 Dades a efecte de notificacions:

DOMICILI:_____________________________________________________________________________________________________

MUNICIPI:______________________________________________________________________________________________________

CODI POSTAL:__________________________________________________________________________________________________

TELÈFON:______________________________________________________________________________________________________

DIRECCIÓ ELECTRÒNICA:_______________________________________________________________________________________

Exposo:

Que reuneix tots els requisits que s'exigeixen per participar en la convocatòria.

Sol·licito:

Que sigui admès/a en la convocatòria, per la qual cosa adjunta a aquesta sol·licitud la documentació exigida.

Eivissa,  _____ de __________ de 2023

Firma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GERÈNCIA DE L'ÀREA DE SALUT D'EIVISSA I FORMENTERA