Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 75541
Bases del concurs de disfresses de la rua de Sant Antoni de Portmany de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 La Junta de Govern de data 25 de gener de 2023 de l' Ajuntament de Sant Antoni de Portmany per la qual s'aproven les bases que regulen el concurs de disfresses de la rúa de Sant Antoni de Portmany de 2023, que a continuació es transcriu:

BASES DEL CONCURS DE DISFRESSES DE LA RÚA DE SANT ANTONI DE PORTMANY DE 2023

1. Objecte. L'objecte d'aquestes bases és regular la inscripció, la participació, el desenvolupament i la concessió i la quantia dels premis del concurs de la rua de Carnaval, que se celebrarà el dimarts 21 de febrer de 2023 o un altre dia per determinar en cas que s'ajorni per causes meteorològiques o de força major.

2. Inscripció. Poden participar en el concurs tant particulars com grups, que s'han d'inscriure amb caràcter individual o grupal respectivament. La inscripció és gratuïta i es podrà realitzar fins al 17 de febrer al Centre d'Informació Jove (C/ Ramon i Cajal, 19; edifici Espai Jove), i a la pàgina web www.santantoni.net.

Els grups inscrits han de nomenar entre els seus participants un representant, major d'edat, que serà el responsable de tot el que afecti a aquest grup: qüestions tècniques, comunicacions a la resta de grup o qualsevol altra incidència relacionada amb la rua.

3. Beneficiaris. Podran participar a la rua les entitats sense ànim de lucre, associacions, persones físiques o jurídiques que vulguin, ja sigui aportant carrossa i/o comparsa. També es podrà participar a la categoria individual i/o parella, mitjançant la representació d'una persona física.

Si hi ha grups de carrossa i/o comparsa de persones físiques, que no estan representats per una entitat o associació, tinguessin algun premi, aquest el rebrà el seu representant. Els premis s'abonaran per transferència bancària a la persona representant la qual s'haurà d'identificar i facilitar les seues dades personals i bancàries.

4. Temàtica. El tema de les disfresses és lliure. El motiu de les comparses i les carrosses ha de girar al voltant d'un tema o temàtica específic.

5. Dia i lloc de concentració. La rua es celebrarà dimarts 21 de febrer. La concentració i la sortida de la rua es farà des de l'avinguda del doctor Fleming. Els participants han de ser-hi a les 16.30 hores i la rua partirà, puntualment, a les 17 hores. Tots els participants de les comparses i les carrosses han d'estar presents a la rua des de l'inici fins al final.

6. Jurat. El jurat que decidirà els guanyadors estarà format per un nombre imparell (entre 3 i 5) de representants de diferents associacions, ja siguin de vesins, culturals, esportives o d'una altra naturalesa, inscrites en el Registre Municipal d'Associacions de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, i tendrà com a secretari un treballador del Departament de Festes de la Corporació.

La decisió del jurat és inapel·lable. A l'hora de puntuar els participants en el concurs, haurà de tenir en compte tot el trajecte de la desfilada i basar-se en l'originalitat, creativitat, reciclatge, animació, elaboració de la carrossa i confecció del vestuari, entre d'altres aspectes i hauran de donar una puntuació general.

7. Puntuació. Cada membre puntuarà a cada un dels participants d' 1 a 5 punts. La suma dels punts, es dividirà entre el nombre de membres que componen el jurat. La puntuació mínima per accedir a un premi serà de 2,5 punts de mitjana. Els premis per als quals no hi hagi concursants per no haver aconseguit la puntuació mínima quedaran deserts.

8. Categories i premis. Els interessats poden concursar en les categories següents: adult, jove (de 12 a 18 anys), infantil (fins als 11 anys) i col·legis i instituts del municipi. Per a cada categoria hi ha els següents premis.

Premis a les millors disfresses individuals o en parella

Categories adult, jove i infantil

1r premi: 120 €

2n premi: 100 €

3r premi: 80 €

Premis a les millors comparses a peu

Categories adult, jove i infantils

1r premi: 300 €

2n premi: 200 €

3r premi: 100 €

Premis a les millors comparses i carrosses amb vehicle

Categories adult, jove i infantil

1r premi: 600 €

2n premi: 400 €

3r premi: 300 €

Premis a les millors comparses i carrosses de col·legis i instituts del municipi

Categoria única

1r premi: 700 €

2n premi: 600 €

3r premi: 500 €

Altres premis: 1200 € (per repartir entre la resta de participants d'aquesta categoria. Amb un màxim de 400 € per participant)

9. Entrega dels premis.

Els premis s'anunciaran a través de les xarxes socials de l' Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i en nota de premsa.

Els premis s'abonaran per transferència bancària a la persona representant la qual s'haurà d'identificar i facilitar les seues dades personals i bancàries.

10. Normes dels participants.

Es prohibeix dur animals.

Es prohibeix fer servir petards, focs artificials i fer foc de qualsevol tipus.

Es prohibeix el consum d'alcohol. Si l'organització detecta el consum d'alcohol entre algun participant, aquest i el seu grup, si fos el cas, quedaria desqualificat del concurs i no podria optar a cap premi.

La denominació del grup i el nombre assignat s'ha de col·locar en un lloc molt visible, perquè el jurat pugui identificar-lo fàcilment.

La persona responsable dels grups i comparses serà l'encarregada de coordinar la bona marxa del seu grup i de comunicar-se amb l'organització sent responsable de tot el que afecti al grup, així com dels menors que participen i de comptar amb les autoritzacions pertinents.

S'ha d'adjuntar una còpia del permís de circulació i de l'assegurança en vigor del vehicle, i una còpia del permís de conduir del conductor. Tots els vehicles participants han de portar un extintor reglamentari. Els vehicles no poden superar els 12 metres de longitud, els 2,5 metres d'amplada i els 4 metres d'alçada. Els remolcs o plataformes remolcades per tractor o un altre vehicle no poden excedir dels 7 metres de longitud, els 2,5 metres d'amplada i els 4 metres d'alçada.

Es prega a tots els participants la màxima puntualitat i col·laboració amb l'organització, per al bon transcurs i l'èxit de la desfilada.

Els grups participants son responsables del incidents ó accidents derivats de la seua participació a la rua.

D'acord amb la Llei 39/2015, d' 1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, per mitjà del present edicte es publiquen les bases referides.

Sant Antoni de Portmany, (signat electrònicament: 27 de gener de 2023)

L'alcalde Marcos Serra Colomar