Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE PALMA

PATRONAT MUNICIPAL D'ESCOLES D'INFANTS

Núm. 74375
Aprovació de la convocatòria i les bases específiques del procés de selecció pel sistema de concurs-oposició promoció interna per a la cobertura de tres llocs de feina de mestre/a de la plantilla laboral d’aquest Patronat corresponent les ofertes d’ocupació pública dels anys 2021 i 2022 (BOIB núm. 178, de 28 de desembre de 2021 i BOIB núm. 67, de 24 de maig)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La gerent del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants per decret 202300007 de data 19 de gener de 2023 ha resolt el següent:

PRIMER. Aprovar la convocatòria del concurs oposició per promoció interna, per a la cobertura de tres places de mestre/a, vacants a la plantilla de personal laboral del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants pertanyents al grup professional Docent, nivell 6.

SEGON. Aprovar les bases específiques que han de regir aquesta convocatòria que s'adjunten a aquesta Resolució com a annex 1.

TERCER. Aprovar el model de sol·licitud que figura com a annex 2 d'aquesta Resolució.

QUART. Aprovar el temari de la fase d'oposició d'aquestes proves selectives, el qual consta en l'annex 3.

CINQUÈ. Proposar al Consell Rector que elevi a Junta de Govern autoritzar i disposar la despesa amb càrrec a les aplicacions pressupostàries següents:

Partida pressupostària

Nº Operació

Import

2023

01.32310.13000

220230000001

33.390,22

2023

01.32310.16000

220230000002

12.723,57

2023

11.32310.13000

220230000003

66.780,44

2023

11.32310.16000

220230000004

25.447,14

SISÈ. Autoritzada la despesa publicar aquesta Resolució i els seus annexos en el Butlletí Oficial de les Illes Balears .

SETÈ. Donar compte d'aquesta Resolució al Consell Rector.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que posa fi a la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictada en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2 i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

ANNEX 1

BASES ESPECÍFIQUES DEL CONCURS-OPOSICIÓ PROMOCIÓ INTERNA PER COBRIR TRES PLACES DE MESTRE/A DE LA PLANTILLA DE PERSONAL LABORAL DEL PATRONAT MUNICIPAL D'ESCOLES D'INFANTS

1. OBJECTE I NORMES GENERALS

El Patronat Municipal d'Escoles d'Infants (PMEI) convoca proves selectives, mitjançant el sistema de concurs-oposició promoció interna, per a la cobertura definitiva de tres places de mestre/a, vacants a la plantilla de personal laboral d'aquest organisme pertanyents al grup professional docent, nivell 6 i publicades a les ofertes d'ocupació pública dels anys 2021 i 2022 (BOIB núm. 178, de 28 de desembre de 2021 i BOIB núm. 67, de 24 de maig)

Les bases generals que regeixen aquesta convocatòria es varen publicar al BOIB núm. 7, de 13 de gener de 2018.

2. NORMATIVA APLICABLE

Aquest procés selectiu es regirà per les prescripcions contingudes en aquestes Bases específiques i les Bases generals que han de regir les convocatòries de proves selectives per a cobrir places vacants de la plantilla de personal laboral del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants, publicades al BOIB núm. 7, de 13 de gener de 2018,  el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic; la Llei 3/2007, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la resta de normativa que li sigui d'aplicació.

3. REQUISITS

A més dels previstos a les bases generals, els aspirants hauran de reunir els següents requisits:

a) Pertànyer com a personal laboral fix del PMEI al grup professional de Tècnic/a Superior en  educació infantil, i haver prestat serveis efectius durant un període mínim de dos anys en aquest grup professional. 

b) Estar en possessió del títol de mestre/a en educació infantil.

Acreditar el coneixement de la llengua catalana de nivell C1 mitjançant un certificat expedit per l'EBAP, o bé pels títols, diplomes i certificats homologats establert a l'Ordre del Conseller d'Educació, Cultura i Universitats de 21 de febrer de 2013, per la qual es determinen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de llengua catalana de la Direcció general de Cultura i Jovent (BOIB núm. 34, de 12-03-2013) o per Certificat expedit per la Direcció General de Cultura i Joventut de la Conselleria d'Educació, Cultura i Joventut, que segons el Decret 6/2012, de 3 de febrer, sobre avaluació i certificació de coneixements de català, (BOIB número 19, de 07-02-2012), garanteixi els coneixements de català exigits.

d) Estar en possessió del certificat de capacitació en llengua catalana per a l'ensenyament al primer cicle de l'educació infantil (CCIP) expedit per la Universitat de les Illes Balears.

e) No patir malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixi o minvi el correcte desenvolupament de les funcions.

f) No haver estat condemnat mitjançant sentència judicial per delictes de caràcter sexual.

4. PROCEDIMENT DE SELECCIÓ

El concurs oposició consisteix en la realització successiva d'una fase d'oposició i d'una fase de concurs, per aquest ordre.

La fase d'oposició consisteix en la realització d'un exercici per tal de determinar la capacitat i l'aptitud dels aspirants. Té caràcter eliminatori i és necessari superar-la per poder passar a la fase de concurs.

La fase de concurs consisteix en la valoració dels mèrits que al·leguin els aspirants.

La puntuació global del concurs oposició ha de resultar de les puntuacions en les fases d'oposició i concurs, amb una puntuació final d'entre 0 i 60 punts per a la fase d'oposició i d'entre 0 i 40 punts per a la fase de concurs.

5. DRETS PROVES SELECCIÓ PERSONAL

La taxa per a participar a les proves de selecció de personal té un import de 26,52 euros, que s'hauran d'abonar en el termini d'admissió de sol·licituds (Ordenança fiscal reguladora de la taxa per optar a proves de selecció de personal).

La liquidació de la taxa es pot fer a través del següent enllaç:

https://www.palma.cat/portal/PALMA/contenedor1.jsp?seccion=s_fdes_d4_v2.jsp&contenido=131703&tipo=6&nivel=1400&codResi=1.

Pagar els drets de participació al procés no suposa en cap cas el tràmit de presentació de la sol·licitud a l'Administració dins el termini establert. No escau la devolució de l'import íntegre satisfet en concepte de taxa en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables a les persones interessades. Això no obstant, es tornarà la taxa quan l'activitat tècnica i/o administrativa que constitueix el fet imposable de la taxa no es realitzi per causes no imputables al subjecte passiu.

6. ANUNCIS

Els anuncis successius relatius al procés de selecció es publicaran només a la web del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants.

 

7. COMPOSICIÓ DEL TRIBUNAL QUALIFICADOR

El tribunal qualificador estarà constituït per un president o presidenta i quatre vocals, un dels quals farà les funcions de secretari/ària, que seran designats pel PMEI, per sorteig, d'entre el personal laboral en servei actiu, que reuneixin els requisits exigits a la normativa vigent. Aquesta designació implicarà la del respectiu personal suplent.

El tribunal podrà disposar la incorporació de personal assessor especialista per a totes o algunes de les proves.

8. FORMA I TERMINI DE PRESENTACIÓ D'INSTÀNCIES

Les sol·licituds per a prendre part al procés selectiu s'han de presentar al Registre General del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants, dins el termini de vint dies hàbils comptats a partir de l'endemà que es publiqui aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. Si el darrer dia de presentació és un dissabte, diumenge o festiu, el termini s'entendrà ampliat fins al primer dia hàbil següent. També es poden presentar mitjançant les altres formes previstes per l'art. 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques.

Juntament amb la sol·licitud, les persones interessades hauran de presentar:

a) Una còpia del document nacional d'identitat o, en el cas de no ser espanyol, del document oficial acreditatiu de la personalitat (NIE, passaport o targeta de residència).

b) Còpia autèntica del títol acadèmic exigit en la convocatòria (anvers i revers) o certificació acadèmica que acrediti haver superat tots els estudis per obtenir el títol.

c) Còpia autèntica del certificat de coneixements de llengua catalana que s'indiqui en la convocatòria específica.

d) Còpia autèntica del certificat de capacitació en llengua catalana per a l'ensenyament al primer cicle de l'educació infantil (CCIP).

e) Certificat negatiu d'antecedents de caràcter sexual.

f) El resguard del pagament de la taxa fet segons la via seleccionada.

Exhaurit el termini de presentació d'instàncies, l'òrgan competent dictarà resolució en el termini màxim d'un mes aprovant la llista provisional d'admesos i exclosos, que es publicarà a la pàgina web del PMEI, amb indicació de les causes d'exclusió, així com el termini d'esmena de defectes i presentació de reclamacions que es concedeix als aspirants exclosos, que serà de 7 dies hàbils.

Transcorregut aquest termini s'aprovarà la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que es publicarà a la pàgina web del PMEI, a la relació d'exclosos es farà constar les resolucions de les reclamacions presentades. Així mateix es donarà a conèixer la data, hora i  lloc on es desenvoluparà l'examen de la fase d'oposició.

9. FASE D'OPOSICIÓ

És de caràcter obligatori i eliminatori, i consistirà a respondre per escrit un qüestionari de 30 preguntes de tipus test amb quatre respostes alternatives de les quals només una serà correcta. Les 20 primeres seran ordinàries i avaluables, i les 10 darreres seran de reserva. Totes les preguntes correspondran al contingut del temari complet de l'oposició (annex 3).

L'exercici es qualificarà de 0 a 60 punts. Cada pregunta resposta correctament es valorarà amb 2 punts; les preguntes no resoltes, tant si figuren totes les opcions en blanc com si figuren amb més d'una resposta o si s'ha senyalat una resposta sense apartat equivalent en les alternatives previstes en l'exercici, o si s'ha senyalat una resposta incorrecta, no es valoraran i no tenen cap tipus de penalització.

El temps per desenvolupar aquest exercici serà de 60 minuts.

TOTAL FASE OPOSICIÓ: 60 punts. Per a superar aquesta fase s'ha d'obtenir 30 o més punts.

L'exercici es desenvoluparà entre l'1 d'abril i el 31 de maig de 2023.

10. FASE CONCURS

Els mèrits que es valoraran a la fase de concurs, i que vindran referits a la data de termini de presentació d'instàncies, s'hauran de presentar mitjançant la presentació d'originals o fotocòpies compulsades dins el termini de 7 dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la llista definitiva d'aspirants que han superat la fase d'oposició.

Únicament es valoraran aquells que estiguin adequadament i clarament acreditats d'acord amb els barems de la fase de concurs. No es tindrà en compte la remissió a altres expedients de convocatòries anteriors ni als expedients personals dels aspirants.

L'acreditació dels serveis prestats al PMEI o reconeguts per aquest, serà realitzada d'ofici pel tribunal en base a les dades que figurin en els arxius i bases de dades d'aquest organisme.

Els documents acreditatius del mèrits presentats s'incorporaran als expedients de personal.

Total puntuació de la fase concurs.   40 Punts.

El concurs té establert un barem de mèrits estructurats en els blocs que s'indiquen a continuació, amb les puntuacions màximes que es poden aconseguir en cadascun d'aquests.

10.1  Mèrits professionals (màxim 25 punts):

No es valoraran en aquest apartat els certificats que no indiquin les hores de durada o els crèdits de l'acció formativa, els que corresponguin a una carrera universitària, els de doctorat, la superació d'assignatures d'un estudi acadèmic, ni els derivats de processos selectius.

Si el certificat acreditatiu del curs indica crèdits, es valorarà a raó de 25 hores per cada crèdit ECTS. Si no s'indica el tipus de crèdit, s'entendrà que són crèdits de l'anterior ordenació universitària (CFC o LRU) i, per tant, es valoraran a raó de 10 hores per crèdit. Quan hi hagi discrepància entre les hores i els crèdits en els certificats d'una acció formativa, prevaldran les hores.

En tots els casos, es valoraran una sola vegada les accions formatives relatives a una mateixa qüestió o a un mateix programa, encara que se n'hagi repetit la participació. 

11. RESULTAT DEL CONCURS OPOSICIÓ I DESEMPATS

La relació d'aspirants que hagin superat el procés selectiu, que no pot contenir un nombre de persones superior al de places convocades, quedarà determinada per la suma de la puntuació obtinguda en l'exercici obligatori i eliminatori de la fase d'oposició i de la valoració dels mèrits corresponents de la fase de concurs, calculada amb la fórmula següent:

Nota total (0 a 100 punts)= Nota de l'aspirant a la fase d'oposició (0 a 60 punts) + Punts mèrits de l'aspirant en la fase de concurs (0 a 40 punts).

En cas d'empat, aquest s'ha de resoldre atenent als criteris següents:

1r. Tenir la nota més alta en l'exercici d'oposició.

2n. Ser una dona víctima de la violència de gènere.

3r. Ser víctima de terrorisme.

4rt. La major antiguitat acreditada en el PMEI.

5è. Tenir càrregues familiars.

6è. La persona de més edat.

8è. Si persisteix finalment l'empat, s'ha de fer un sorteig.

El tribunal elevarà a la gerent del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants la proposta de persones aspirants que han superat el procés selectiu del concurs oposició.

12. PUBLICACIÓ DE LA LLISTA DEFINITIVA.

D'acord amb la proposta del Tribunal, la Gerent del Patronat, dictarà una resolució per la qual s'aprova la llista definitiva de persones aspirants que han superat el procés selectiu pel sistema de concurs oposició. Aquesta resolució s'ha de fer pública en el BOIB i en la pàgina web del Patronat.

Les persones que hagin superat el procés selectiu formalitzaran el contracte com a personal laboral fix de la categoria de mestre/a en educació infantil.

13. INTERPOSICIÓ DE RECURSOS

Contra la convocatòria i les presents bases, que exhaureixen la via administrativa, es podrà interposar per part de les persones interessades recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes davant el mateix òrgan que les hagi aprovat, d'acord amb l'article 123 de la Llei 39/2015, de 1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques. En cas de no interposar el recurs potestatiu de reposició es podrà interposar directament recurs contenciós administratiu, segons l'article abans esmentat i 45 i següents de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Jutjat contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la publicació al BOIB.

 

 

 

ANNEX 3

TEMARI

Tema 1

Instrucció 33/2022, de 28 de juny de 2022 de la directora general de Primera Infància, innovació i Comunitat educativa per a l'organització i funcionament dels centres del primer cicle d'educació infantil de titularitat pública i de la xarxa complementària a la xarxa d'escoletes públiques de les Illes Balears per al curs 2022-2023. Inclusió, coeducació i igualtat.

Tema 2

Instrucció 33/2022, de 28 de juny de 2022 de la directora general de Primera Infància, innovació i Comunitat educativa per a l'organització i funcionament dels centres del primer cicle d'educació infantil de titularitat pública i de la xarxa complementària a la xarxa d'escoletes públiques de les Illes Balears per al curs 2022-2023. Tractament de la salut i el benestar.

Tema 3

Orientacions per al desplegament del currículum d'educació infantil als centres de primer cicle d'educació infantil de la xarxa pública i de la xarxa complementària de les illes balears. Agost 2022. Infant i noves tecnologies.

Tema 4

Orientacions per al desplegament del currículum d'educació infantil als centres de primer cicle d'educació infantil de la xarxa pública i de la xarxa complementària de les illes balears. Agost 2022. Les situacions d'aprenentatge.

Tema 5

Orientacions per al desplegament del currículum d'educació infantil als centres de primer cicle d'educació infantil de la xarxa pública i de la xarxa complementària de les illes balears. Agost 2022. Les programacions d'aula. Plantilla orientativa publicada a la web de l'IEPI.

Tema 6

Orientacions per al desplegament del currículum d'educació infantil als centres de primer cicle d'educació infantil de la xarxa pública i de la xarxa complementària de les illes balears. Agost 2022. La tutoria en el primer cicle.

Tema 7

Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears. Obligacions de les administracions públiques en relació amb l'educació.

Tema 8

Dossier de Sol·licitud de Plaça i Matriculació del PMEI. Curs 2022-23. Línia educativa, organització i funcionament.

Tema 9

Dossier de Sol·licitud de Plaça i Matriculació del PMEI. Curs 2022-23. Política de privacitat i protecció de dades de caràcter personal.

Tema 10

Decret 39/2019, de 17 de maig, sobre la promoció de la dieta mediterrània en els centres educatius i sanitaris de les Illes Balears;

Tema 11

Agència de Salut Pública de Catalunya. Alimentació saludable en la primera infància. Barcelona, 2022. L'alimentació a partir de l'any.

Tema 12

Agència de Salut Pública de Catalunya. Alimentació saludable en la primera infància. Barcelona, 2022. Acompanyar els àpats dels infants.

Tema 13

Agència de Salut Pública de Catalunya. Alimentació saludable en la primera infància. Barcelona, 2022. L'alimentació a les escoles bressol.

Tema 14

Instruccions sobre el tractament de dades personals i materials d'avaluació als centres d'ensenyaments no universitaris de les Illes Balears; Informació a les famílies; Pel que fa referència als pares i mares separats o divorciats, s'ha d'atenir a la Resolució del conseller d'Educació i Cultura de 18 de maig de 2005.

Tema 15

Grup GAEB i Escoles Infantils Públiques de Palma. Dossier Paisatges Matèrics i Objectuals. Recursos per a l'escola 0-3. Els llenguatges dels materials.

Tema 16

Grup GAEB i Escoles Infantils Públiques de Palma. Dossier Paisatges Matèrics i Objectuals. Recursos per a l'escola 0-3. Punts focals.

Tema 17

L'escola infantil 0-3, avui i demà. un projecte que es genera des de l'optimisme i la corresponsabilitat. Maria Riera i Antònia Ribas.

Tema 18

Vincle i regulació emocional. Sessió de formació organitzada pel PMEI a càrrec d'Ana Cortiñas.

Tema 19

Del mirar al observar (Maria Antonia Riera). Observar i documentar els processos individuals dels infants. Curs Documentació CEP 2021-22.

Tema 20

La observación en la pedagogía Pikler (Eszter Mózes).Observar i documentar els processos individuals dels infants. Curs Documentació CEP 2021-22.

 

Palma a la data de la signatura electrònica: (26 de gener de 2023)

La gerent del Patronat Municipal d'Escoles d'Infants

Per Acord de Junta de Govern núm. 20201209, de 09/12/2020

Francisca Niell Llabrés