Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 50446
Decret de Presidència núm. 2023000026, de data 13 de gener de 2023, de nova designació i modificació dels membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 13 de gener de 2023, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

La Llei 9/2019, de 19 de febrer, de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes Balears, estableix en el procediment per a l'adopció de mesures de protecció dels menors, la creació d'uns òrgans col·legiats en el si de l'entitat local corresponent, la Comissió de Declaració de Risc (article 112) i la Comissió de Desemparament i Tutela (article 130), que emetran dictamen en relació amb les propostes tècniques que s'hi sotmetin, el qual servirà de base per adoptar les resolucions de declaració de risc i de declaració de desemparament i assumpció de tutela, respectivament.

Realitzada la tramitació administrativa corresponent per part del Consell Insular d'Eivissa, mitjançant l'expedient electrònic MyTAO 2021/562-T, es va publicar al BOIB núm. 8 de 13/01/2022, l'aprovació definitiva del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa.

D'acord amb el previst als articles 6 i 7 de l'esmentat Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa, es varen designar les persones membres de la referida Comissió, mitjançant Decret de Presidència de data 06/10/2022, publicat al BOIB núm. 137 de 22/10/2022.

En aquests moments, la Sra. Paula Rodríguez Gil, que pel referit Decret de Presidència va ser designada vocal i exercint les funcions de secretària de la Comissió per la seua qualitat d'assessora jurídica de la Secció, ja no és empleada pública d'aquest Consell Insular, i la Sra. Maria Lourdes Juan Torres, treballadora social de la Secció de Protecció de Menors, designada com a vocal de la Comissió es troba en situació d'excedència voluntària.

L'article 9 del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa, dedicat a les persones membres i de les persones assistents a la Comissió, estableix al seu apartat segon:

2. Són causes de pèrdua de la condició de membre de la Comissió:

a) La revocació, efectuada per la Presidència del Consell Insular.

b) La pèrdua de la condició que hagi motivat el nomenament.

Així mateix, a l'article 9.3 del referit Decret s'estableix que les persones que perdin la condició de membre de la Comissió seran substituïdes en un termini d'un mes per les persones que compleixin els requisits de nomenament, que seran designades a través del mateix procediment.

Per la qual cosa, vist que la Sra. Paula Rodríguez Gil i la Sra. Maria Lourdes Juan Torres, han perdut la condició que va motivar el seu nomenament pels motius anteriorment exposats, es necessari procedir a la designació de dos nous membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa.

D'altra banda, s'ha de fer constar que la Sra. Lourdes Juan Torres serà substituïda per la persona que pel Decret de Presidència de data 06/10/2022 va ser designada com la seva vocal suplent, per la qual cosa en passar aquesta persona a ser designada vocal principal, també s'ha de designar una nova vocal suplent.

De conformitat amb el que estableix l'article 7.2 del Reglament, les persones titulars i suplents han de ser designades per Decret de Presidència, a proposta del conseller o la consellera del Departament que tengui assumida l'activitat competencial pròpia del Consell Insular en matèria de tutela, acolliment i adopció de menors.

Vist l'informe proposta de la cap de Secció de Menors de data 11 de gener de 2023 enque proposa la nova designació i modificació dels membres de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell d'Eivissa.

Per tot l'anterior, aquesta Presidència, a proposta de la consellera de Benestar Social i Recursos Humans, i de conformitat amb el que estableix l'article 7,2 del Reglament d'organització i funcionament de la Comissió de Declaració de Risc i de Desemparament i Tutela del Consell Insular d'Eivissa,

DISPOSA

Primer- Designar, la Sra. Maria José Pérez Calvo, lletrada adscrita a la Secció de Protecció de Menors, com a vocal i exercint les funcions de secretària de la Comissió per la seua qualitat d'assessora jurídica de la Secció de Protecció de Menors, en haver perdut la Sra. Paula Rodríguez Gil la condició que va motivar el seu nomenament.

Segon- Designar, la Sra. Maria Francisca Rosales Torres, psicòloga de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal, en haver perdut la Sra. Lourdes Juan Torres la condició que va motivar el seu nomenament.

Tercer- Designar, la Sra. Elena Gómez Juan, psicòloga de la Secció de Protecció de Menors, com a vocal suplent de la Sra. Maria Francisca Rosales, en haver passat aquesta a vocal.

Quart- Comunicar el Decret que es dicti a les persones interessades i publicar-ne el contingut en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

Eivissa, 18 de gener de 2023

El cap del Servei de Recursos Humans Agustín Goerlich López