Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 49857
Modificació dels articles 29 C b) apartat 5 i 29 BIS del pacte/conveni col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 9 de gener de 2023, va adoptar, a reserva dels termes definitius que resultin de l'aprovació de l'acta corresponent, el següent acord:

"PROPOSTA DEL DELEGAT ESPECIAL DE PERSONAL DE MODIFICACIÓ DELS ARTICLES 29 C b) apartat 5 I 29 BIS DEL PACTE/CONVENI COL·LECTIU DELS EMPLEATS PÚBLICS DE L'AJUNTAMENT DE MANACOR

Antecedents

Acord de la Mesa General Negociadora Comuna al personal funcionari i laboral, a la sessió extraordinària núm. 9/2022, de 12 de desembre, de modificar els articles 29 C b) apartat 5,29 Bis del Pacte/Conveni col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor, en el sentit de prorrogar la vigència de l'excedència voluntària especial i l'excedència especial per assumptes propis fins a 31 de desembre de 2023.

Instància d'UGT de data 13054 de 10 de novembre de 2022 i STEI de data 14586 de 10 d'agost de2022 que sol·liciten la negociació i elevació a Ple de la pròrroga de l'excedència voluntària especial i l'excedència especial per assumptes propis, dels articles 29 C b) apartat 5, 29 Bis del Pacte/Conveni col·lectiu dels empleats públics de l'Ajuntament de Manacor. 

Informe jurídic de la cap tag de recursos humans de data 19 de desembre de 2022.

Fonaments de dret

Primer. RD Legislatiu 5/2015, que aprova el text refós de l'estatut bàsic dels empleats públics.

Segon. RD legislatiu 20/2012 de 13 de juliol de mesures per garantir l'estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat.

Per tot això, aquesta delegació eleva a la Comissió Informativa General, als efectes de la seva aprovació del Ple de l'Ajuntament, el següent:

ACORD

Primer. Modificar l'article 29 C b) 5. a l'objecte de modificar la vigència d'aquest article fins dia 31 de desembre de 2023 i que queda redactat de la següent manera:

“Article 29 C b)

5. Fins el 31 de desembre de 2023, el personal funcionari de carrera i el personal laboral fix podrà sol·licitar un permís per assumptes propis amb una duració màxima de sis mesos anuals, sense dret a percebre retribucions, durant els quals tindran dret a reserva de lloc de feina i al còmput de temps a efectes de triennis i grau personal, amb l'obligació de cotitzar el que correspongui d'acord amb la normativa vigent. La concessió d'aquesta llicència, que serà discrecional, està supeditada, en tot cas, a les necessitats del servei i no suposarà l'autorització per a la contractació o el nomenament de personal temporal substitut”.

Segon. Modificar l'article 29 bis 1. a l'objecte de modificar la vigència d'aquest article fins dia 31 de desembre de 2023 i que queda redactat de la següent manera:

“Article 29 bis

1. Fins el 31 de desembre de 2023, el personal funcionari de carrera i el personal laboral fix podran sol·licitar una excedència voluntària especial amb duració mínima de sis mesos i màxima de tres anys, durant la qual tindran dret a la reserva del lloc de treball i al còmput del temps d'excedència a efectes de triennis i grau personal.

2. Durant la vigència d'aquesta excedència la persona beneficiària no podrà prestar serveis en el sector públic.

3. La concessió d'excedència estarà supeditada a les necessitats del servei i no pressuposarà l'autorització per a la contractació o nomenament de personal temporal substitut.”

Tercer. Elevar aquest acord al ple de l'Ajuntament per a la seva aprovació i posterior publicació al BOIB. La seva vigència començarà a partir de l'endemà de l'esmentada publicació".

Finalitzades les intervencions, se sotmet a votació i el Ple acorda per desset vots a favor (MÉS-Esquerra, Grup Municipal Socialista, El PI Manacor i AIPC/SYS), cap vot en contra i quatre abstencions (Partit Popular), aprovar la proposta transcrita".

 

Manacor, 12 de gener de 2023

El regidor delegat especial de Promoció Econòmica Per delegació de signatura del batle (BOIB núm. 152, de 04/11/2021) Joan Gaià i Mascaró