Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MANCOR DE LA VALL

Núm. 48797
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança reguladora de preus públics pel servei de l’escola d’educació infantil de Mancor de la Vall

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari provisional de modificació de l'Ordenança reguladora de preus públics pel servei de l'escola infantil, el text íntegre del qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del que es disposa en l'article 49 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases de Règim Local.

 

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PEL SERVEI D'ESCOLA D'EDUCACIÓ INFANTIL DE MANCOR DE LA VALL.

FONAMENT I NATURALESA

Article 1. En l'ús de les facultat concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució Espanyola i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local en relació a l'article 123.1 apartat d. de la mateixa norma i del article 172 en relació a l'article 41 del Text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel RDL 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el preu públic per la prestació del servei d'Escoleta d'Educació Infantil de 0 a 3 anys del municipi de Mancor de la Vall, que es regirà per aquesta Ordenança.

FET IMPOSABLE

Article 2. El fet imposable d'aquest preu públic constitueix la prestació dels serveis de l'escoleta infantil de 0 a 3 anys, de Mancor del Vall.

SUBJECTE PASSIU

Article 3. Estan obligades al pagament del preu públic regulat a la present Ordenança les persones beneficiàries dels serveis de l'Escoleta d'Educació Infantil de Mancor de la Vall, entenent com a tal pares, mares o tutors legals del menor beneficiat. El subjecte obligat al pagament del preu públic ho serà des de que s'inicia la prestació del servei d'Escoleta d'Educació Infantil.

QUOTA PREU PÚBLIC

Article 4. Les quotes dels preus públics inclosa l'assegurança, seran els següents:

HORARI MATÍ

HORES

PREU/ DIA

PREU MENSUAL

7:30 a 8:30 hores

1

1,00 €

22,00 €

8:30 a 12:30 hores

4

4,00 €

88,00 €

12:30 a 14:00 hores

1,5

1,50 €

33,00 €

TOTAL

6,5

6,50 €

143,00 €

HORARI CAPVESPRE

 

 

 

14:00 a 16:00 hores

2

0,75 €

33,00€

TOTAL

8,5

7,25 €

176,00 €

OBLIGACIÓ DE PAGAMENT. MERITACIÓ I NORMES DE GESTIÓ

Article 5. L'obligació de pagament del preu públic regulat a aquesta Ordenança, neix des de que es presta o es realitza el servei, qualsevol dels serveis o activitats especificades a l'article anterior.

 

El preu públic es meritarà en el moment en que s'iniciï la prestació del servei. El pagament del preu públic es realitzarà durant els cinc (5) primers dies del mes següent a utilitzar el servei. El pagament de les quotes corresponents, quan es tracte de serveis eventuals, es realitzarà en el moment de sol·licitar el servei.

EXEMPCIONS I BONIFICACIONS

Article 6. A instància de part, i en tot cas previ informe favorable del serveis socials municipals, l'Ajuntament de Mancor de la Vall per acord del Ple, podrà atorgar l'exempció total o parcial de quotes meritades per assistència i manutenció, quan les circumstàncies soci-econòmiques del sol·licitant manifestin una situació de subsistència que aconsellin la concessió de les esmentades bonificacions o exempcions.

L'Ajuntament podrà demanar qualsevol tipus de prova que acrediti l'estat soci-econòmic del sol·licitant.

Les famílies amb tres fills o més, menors de 18 anys, tindran una bonificació del 10% de preu públic del servei de guarderia si tenen un fill matriculat, una bonificació del 20% del preu públic i del servei si tenen dos fills matriculats i una bonificació del 30% del preu públic del servei si tenen tres fills o més matriculats.

INFRACCIONS I SANCIONS

Article 7. En tot allò relatiu a la qualificació d'infraccions tributàries i de les sancions que els corresponguin en cada cas, s'ajustarà al que disposa l'article 178 i següents de la Llei General Tributària.

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA.- Aquesta Ordenança deroga qualsevol ordenança anterior aprovada per l'Ajuntament de Mancor de la Vall referida al preu públic pel servei d'escola d'infants.

DISPOSICIÓ FINAL.- La present Ordenança Fiscal fou aprovada inicialment pel Ple de l'Ajuntament de Mancor de Vall, en data de dia 23 de novembre de 2022.

 

Mancor de la Vall, data de la signatura electrònica (18 de gener de 2023)

El batle Guillem Villalonga Ramonell