Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 705160
Acord del Consell de Govern de 28 de novembre de 2022 pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública per a l’any 2022 corresponent al personal funcionari i al personal laboral al servei de l’Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en l’àmbit dels serveis generals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre), disposa que: «Les necessitats de recursos humans, amb assignació pressupostària, que s'hagin de proveir mitjançant la incorporació de personal de nou ingrés han de ser objecte de l'oferta d'ocupació pública, o a través d'un altre instrument similar de gestió de la provisió de les necessitats de personal […]». D'altra banda, la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en l'article 47.1, determina que «constitueix l'oferta pública d'ocupació anual el conjunt de places vacants de personal funcionari i de personal laboral, amb dotació pressupostària, la cobertura de les quals resulta necessària […]».

L'article 18 de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022 estableix el següent:

1. Durant l'any 2022, i sens perjudici del que disposa l'apartat següent, el nombre total de places de nou ingrés del personal de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic, i també, si escau, els sectors, les funcions i les categories professionals en les quals s'han de concentrar, i les places que ha d'incloure l'oferta pública d'ocupació, s'han de fixar de conformitat amb la delimitació que, amb caràcter bàsic, faci l'Estat per a l'any 2022, per mitjà de la norma de rang legal corresponent i en el marc dels pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, o, si no n'hi ha, amb la que resulta de la Llei 11/2020, de 30 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2021, i d'acord també amb l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Respectant les disponibilitats pressupostàries de l'exercici de 2022, no computen en el límit anterior les places corresponents a convocatòries pendents d'execució que deriven d'ofertes públiques d'ocupació d'anys anteriors, ni tampoc, dins els límits de les lleis anuals de pressuposts generals de l'Estat corresponents pel que fa a les taxes màximes de reposició d'efectius i, en general, al nombre màxim de places de nou ingrés de cada any, les places inherents a aquestes taxes i nombre màxim d'efectius de nou ingrés encara no convocades o sense oferta pública d'ocupació.

2. En tot cas, les ofertes públiques d'ocupació de personal funcionari, de personal estatutari, de personal funcionari docent i de personal laboral de l'Administració de la comunitat autònoma i dels ens que integren el sector públic instrumental autonòmic requereixen els informes previs i favorables de la Direcció General de Funció Pública i de la Direcció General de Pressuposts, que s'han de pronunciar, respectivament, sobre els aspectes de legalitat aplicables i sobre els aspectes pressupostaris i de sostenibilitat financera, a sol·licitud motivada de l'òrgan directiu competent per raó de la matèria

Aquesta previsió es completa amb la delimitació que fa la legislació bàsica en l'article 20 de la Llei 22/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2022, el qual estableix que, durant el 2022, la incorporació de nou personal al sector públic està sotmesa a determinats límits i requisits: la taxa de reposició és del 120 % en els sectors prioritaris i del 110 % per a la resta de sectors. En tot cas, s'han de respectar les disponibilitats pressupostàries del capítol I del pressupost de despeses corresponent. Així mateix, l'article 20 disposa el següent:

Per calcular la taxa de reposició d'efectius, el percentatge de taxa màxim fixat s'aplica sobre la diferència resultant entre el nombre d'empleats fixos que, durant l'exercici pressupostari anterior, van deixar de prestar serveis a cadascun dels respectius sectors, àmbits, cossos o categories, i el nombre d'empleats fixos que s'hi van incorporar, en l'exercici esmentat, per qualsevol causa, excepte els procedents d'ofertes d'ocupació pública, o que hi van reingressar des de situacions que no comportin la reserva de llocs de treball.

A aquests efectes, es computen els cessaments en la prestació de serveis per jubilació, retir, mort, renúncia, declaració en situació d'excedència sense reserva de lloc de treball, pèrdua de la condició de funcionari de carrera o l'extinció del contracte de treball o en qualsevol altra situació administrativa que no suposi la reserva de lloc de treball o la percepció de retribucions a càrrec de l'Administració en què se cessa.

Igualment, es tindran en compte les altes i baixes produïdes pels concursos de trasllats a altres Administracions Públiques, així com les produïdes a conseqüència del que es disposa en l'apartat Cinc.3 d'aquest article i en l'apartat U.2 de les disposicions addicionals dècima setena, desena octava i dècima novena respecte de la mobilitat del personal amb una relació preexistent, fixa i indefinida en el sector de què es tracti.

Les places de professor contractat doctor que quedin vacants a conseqüència de l'accés a un Cos docent universitari, es podran incloure en la taxa de reposició de l'exercici següent.

Atès tot això, en relació amb la promoció interna, cal indicar que el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic la configura com una mesura de planificació de recursos humans que té per objecte contribuir a la consecució de l'eficàcia en la prestació dels serveis i que ha de facilitar l'Administració com a via per adquirir les competències i els requisits necessaris corresponents per a la progressió en la carrera professional des dels nivells inferiors fins als superiors.

D'acord amb la taxa de reposició, per al període comprès entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2021 correspon reposar un total de 332 places.

Així doncs, és necessari aprovar l'oferta d'ocupació pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent al personal funcionari i al personal laboral de l'àmbit dels serveis generals per a l'any 2022, encara que, d'acord amb el que estableix l'article 70.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, l'execució d'aquesta oferta ha de desenvolupar-se en un termini improrrogable de tres anys.

Aquesta oferta d'ocupació pública es va negociar en les sessions del dia 23 de novembre de 2022 de la Mesa Sectorial de Serveis Generals.

Atès tot això, i d'acord amb l'article 5.2.k) de la Llei 3/2007, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, en la sessió de 28 de novembre de 2022, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Aprovar l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2022 corresponent al personal funcionari i laboral al servei de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en l'àmbit dels serveis generals, que suposa un total de 332 places, amb la distribució indicada en els annexos que s'adjunten i en els termes establerts en aquest Acord.

Segon. Desglossar les places d'aquesta oferta de la manera següent:

a) 166 places de personal funcionari pertanyen a l'oferta ordinària corresponent a la taxa de reposició d'efectius ordinària, d'acord amb els criteris establerts en l'article 20.U de la Llei 22/2021, les quals s'adjunten com a annex 1.

 

b) 166 places de personal funcionari corresponen a la promoció interna de l'oferta ordinària, places que no computen a l'efecte del límit màxim de places derivat de la taxa ordinària de reposició d'efectius d'acord amb els criteris establerts en l'article 20.U.6 de la Llei 22/2021, les quals s'adjunten com a annex 2.

Tercer. Reservar una quota mínima d'un 7 % del total de les places objecte de l'oferta perquè les cobreixin persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 %, d'acord amb el que disposa l'article 59.1 del Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic. Aquesta reserva es desglossa de la manera següent:

a) Un mínim del 5 % de les places s'han de reservar per a persones amb discapacitat funcional física, sensorial o psíquica.

 

b) Un mínim del 2 % de les places s'han de reservar per a persones amb una discapacitat funcional que tengui l'origen en una discapacitat funcional intel·lectual.

Quart. Disposar que les convocatòries corresponents als processos selectius d'aquestes places s'han de publicar en el termini improrrogable de tres anys comptadors des de la data de la publicació d'aquest Acord, i han de garantir el compliment dels principis de lliure concurrència, igualtat, mèrit, capacitat i publicitat i han de ser objecte de negociació en l'àmbit corresponent.

Cinquè. Les places corresponents a l'oferta d'ocupació pública per a l'any 2022 es poden acumular a les que puguin correspondre a exercicis anteriors i posteriors per a la seva tramitació en una única convocatòria.

Sisè. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el Consell de Govern en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 8.2, 10.1 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, sens perjudici que la persona interessada en pugui interposar qualsevol altre que consideri procedent.

 

Palma, 28 de novembre de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez

 

ANNEX 1 Oferta d'ocupació pública ordinària. Torn lliure

Personal funcionari. Torn lliure: 166 places.

Administració general: cossos i escales

Cos superior

24 places a Mallorca

Cos d'advocacia

1 plaça a Mallorca

Cos d'intervenció i auditoria

4 places a Mallorca

Cos administratiu

10 places a Mallorca

Cos auxiliar

53 places: 49 a Mallorca, 2 a Menorca i 2 a Eivissa

Cos subaltern

6 places a Mallorca

Administració especial: cossos i escales

Cos facultatiu superior

Escala d'arquitectura

1 plaça a Mallorca

Escala d'enginyeria, especialitat enginyeria industrial

2 places a Mallorca

Escala d'enginyeria, especialitat de forest

2 places a Mallorca

Escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica

6 places a Mallorca

Escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat enginyeria de telecomunicacions

1 plaça a Mallorca

Escala científica, especialitat biologia

2 places a Mallorca

Escala científica, especialitat ciències ambientals

1 plaça a Mallorca

Escala científica, especialitat química

1 plaça a Mallorca

Escala humanística i ciències socials, especialitat publicitat

1 plaça a Mallorca

Escala humanística i ciències socials, especialitat psicologia

2 places a Mallorca

Escala humanística i ciències socials, especialitat geografia

2 places a Mallorca

Escala humanística i ciències socials, especialitat sociologia

1 plaça a Mallorca

Escala sanitària, especialitat farmàcia

5 places a Mallorca

Cos facultatiu tècnic

Escala d'arquitectura tècnica

1 plaça a Mallorca

Escala d'enginyeria tècnica, especialitat enginyeria tècnica obres públiques

1 plaça a Mallorca

Escala d'enginyeria tècnica, especialitat enginyeria tècnica industrial

6 places: 5 a Mallorca i 1 a Menorca

Escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica

3 places a Mallorca

Escala humanística i de ciències socials, especialitat treballador/a social

4 places a Mallorca

Escala humanística i de ciències socials, especialitat educador/a social

2 places: 1 a Mallorca i 1 a Eivissa

Escala humanística i de ciències socials, especialitat formació

2 places a Mallorca

Escala humanística i de ciències socials, especialitat tècnic en ocupació i mercat de treball

4 places: 1 a Menorca, 2 a Eivissa i 1 a Formentera

Escala sanitària, especialitat ATS

5 places a Mallorca

Escala prevenció de riscs laborals, especialitat prevenció riscs laborals

1 plaça a Mallorca

Cos ajudant facultatiu

Escala d'agents de medi ambient

2 places a Mallorca

Escala de suport professional especialitzat, especialitat delineació

2 places a Mallorca

Escala de tecnologies de la informació, especialitat operador d'informàtica

3 places a Mallorca

Escala d'infraestructures, especialitat ajudant facultatiu

2 places: 1 a Mallorca i 1 a Menorca

Escala d'infraestructures, especialitat capatàs agrícola

1 plaça a Mallorca

Cos auxiliar facultatiu

Escala professional d'infraestructures, escala de mecànica i conducció

2 places a Mallorca

 

ANNEX 2 Oferta d'ocupació pública. Promoció interna

Personal funcionari. Promoció interna: 166 places.

Administració general: cossos i escales

Cos superior

24 places a Mallorca

Cos de gestió

30 places a Mallorca

Cos administratiu

40 places: 38 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa

Cos auxiliar

43 places: 41 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa

Cos subaltern

6 places a Mallorca

Administració especial: cossos i escales

Cos facultatiu superior

Escala d'enginyeria, especialitat enginyeria industrial

1 plaça a Mallorca

Escala d'enginyeria, especialitat enginyer agrònom

1 plaça a Mallorca

Escala d'enginyeria, especialitat de forest

1 plaça a Mallorca

Escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica

7 places a Mallorca

Escala científica, especialitat biologia

1 plaça a Mallorca

Escala prevenció de riscs laborals, especialitat prevenció riscs laborals

8 places: 5 a Mallorca, 1 a Menorca i 2 a Eivissa

Cos facultatiu tècnic

Escala de tecnologies de la informació i telecomunicacions, especialitat informàtica

1 plaça a Mallorca

Escala humanística i de ciències socials, especialitat tècnic en ocupació i mercat de treball

3 places: 1 a Menorca i 2 a Eivissa