Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 645816
Extracte de la convocatòria de 2023 que regeix la concessió de dues beques a joves investigadors sobre les línies temàtiques de la col·lecció pictòrica del Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.by 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/657087).

1. Bases reguladores

Les bases reguladores d'aquesta convocatòria es troben recollides en l'Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca. (Aprovada per Acord del Ple de 23 de desembre de 2016 –BOIB núm. 21, de 18.02.2017–, modificada per Acord del Ple de 14 de juny de 2018 –BOIB núm. 96, de 04.08.2018).

2. Objecte

2.1 El Consell de Mallorca, mitjançant el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, en l'exercici de les seves competències, vol incentivar els joves investigadors i promoure'n el treball individual en un projecte d'investigació i recerca, en l'àmbit de les arts, que hi aporti continguts i anàlisis.

2.2 Estimular la investigació i la documentació de la col·lecció pictòrica que gestiona el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

2.3 Els temes d'investigació que s'estableixen en aquestes bases són:

  • Investigació sobre els artistes que compongueren el grup Els deu del Teix; aspectes biogràfics i anàlisi de les trajectòries artístiques.
  • Investigació sobre la trajectòria i l'obra de l'artista Joan Mestre Bosch (1824-1893).

2.4 La investigació s'ha d'iniciar quan la persona guanyadora de la beca n'hagi rebut la notificació i l'haurà d'acabar en un termini màxim de 12 mesos.

3. Beneficiaris

Per obtenir la condició de beneficiària, les persones sol·licitants han de complir els requisits següents:

1.Tenir una llicenciatura o haver-se graduat en història de l'art.

2.Tenir el límit d'edat de 35 anys.

3 Una mateixa persona es pot presentar a les beques de les dues línies d'investigació, si bé només se'n podrà beneficiar d'una.

4 Els projectes que es presentin no poden haver estat editats íntegrament com a llibre, catàleg, etc.

4. Dotació pressupostària

1. Cada una de les beques està dotada amb 7.500,00 €, és a dir, un total de 15.000,00 €, a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33480 48100 del pressupost vigent del Consell de Mallorca.

2. L'import de les beques s'ha calculat tenint en compte el contingut de la base 4.7 de les que regeixen la concessió de beques del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística (BOIB núm. 10, de 23 de gener de 2021).

3. La quantia total màxima que figura en el punt 3.1 té un caràcter estimat i està condicionada a la disponibilitat de crèdit adequat i suficient en el pressupost de l'exercici de l'any 2023. 

 

5. Presentació de sol·licituds

Les sol·licituds s'han de presentar en el termini de 15 dies hàbils, comptadors des de l'endemà que el Butlletí Oficial de les Illes Balears publiqui l'extracte de la convocatòria, segons el model annex.

Les persones interessades han d'emplenar els models de sol·licitud annexos a la convocatòria i que també estan disponibles en la seu electrònica del Consell de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net/, apartat “Subvencions, ajuts, beques i premis”.

Les sol·licituds es presenten a través del registre electrònic del Consell de Mallorca

​​​​​​​https://cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082. Les persones físiques no hi estan obligades.

Poden presentar-les, doncs, en qualsevol terminal del Registre General del Consell (seu del Consell: Palau Reial, 1; Llar de la Joventut: General Riera, 111 i Llar de la Infància: General Riera, 113 – Palma).  Poden presentar-les, també, en els llocs establerts en l'apartat 4 de l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Si la sol·licitud s'envia per correu, s'ha de presentar a Correus amb el sobre obert perquè la segellin a fi d'acreditar que s'ha enviat en el termini fixat en la convocatòria.

En el cas que la persona sol·licitant no presenti la sol·licitud en el Registre del Consell de Mallorca, cal que n'informi l'òrgan instructor mitjançant un correu electrònic a l'adreça gpons@conselldemallorca.net, en el qual ha d'adjuntar una còpia de la documentació presentada i indicar-ne la data i el lloc de presentació.

6. Altres dades

El text complet de la convocatòria, així com els annexes es poden descarregar a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca (https://seu.conselldemallorca.net/).

 

Palma, 3 de novembre de 2022

El secretari tècnic del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística Josep Mallol Vicens (Per delegació de la vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística. Resolució de 23/07/2019. BOIB núm. 109 de 8/8/2019)