Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE MOBILITAT I INFRAESTRUCTURES

Núm. 639884
Conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Manacor en relació al projecte anomenat “Millora de l’avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, tram urbà de la via Ma-4020

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que al punt 3r de l'acord del Consell Executiu del Consell de Mallorca de dia 24 d'agost de 2022, relatiu a l'aprovació del “Conveni de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor en relació al projecte anomenat “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, tram urbà de la via Ma-4020, s'ordena la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears als efectes del seu general coneixement.

Per tal de donar compliment a aquesta previsió, vist que dia 25 d'octubre de 2022 es va formalitzar dit conveni mitjançant la signatura del conseller executiu del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca i del batle-president de l'Ajuntament de Manacor, es procedeix a la seva publicació:

«Conveni entre el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor, de col·laboració en matèria de carreteres en relació al “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, tram de la via Ma-4020”

Al lloc i data de la signatura electrònica

REUNITS

D'una banda, l'Hble. Sr. Iván Sevillano Miguel, Conseller Executiu del Departament de Mobilitat i Infraestructures, en representació del Consell Insular de Mallorca, amb NIF S0711002F, d'acord amb el Decret de la presidenta del Consell Insular de Mallorca, de 9 de desembre de 2019, pel qual es determina l'organització del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 167, de 12 de desembre de 2019), en la seva vigent redacció.

I de l'altra, el Sr. Miquel Oliver Gomila, Batle-President de l'Ajuntament de Manacor, com a representant d'aquest consistori, amb domicili al Carrer des Convent s/n, CP 07500, Manacor i NIF. P0703300D.

Es reconeixen mútuament plena capacitat jurídica i d'obrar i,

EXPOSEN

I. La col·laboració entre del Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Manacor s'articula per la via del conveni de col·laboració entre diferents administracions públiques, prevista en l'art. 47 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, del Règim Jurídic del Sector Públic.

II. Són objectius comuns del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Manacor la millora de la infraestructura viària pel que fa a la via Ma-4020, el titular de la qual és el Consell de Mallorca, pel que fa a la calçada del tram urbà anomenat Avinguda del Torrent, entre la rotonda d'intersecció de la via Ma-14C (Avinguda del Tren) i la rotonda d'enllaç amb la Plaça Ramon Llull.

III. El projecte “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, en el nucli urbà de Manacor, proposa la renovació de totes les xarxes de serveis, la incorporació de xarxes que no estan soterrades o de les quals no es disposa de serveis (xarxa de gas), l'eliminació de les línies aèries, millorar l'accessibilitat i la renovació total del paviment, tant de vianants com de vehicles.

Aquest projecte ha estat redactat per la mercantil CIMAR INGENIERIA S.L, per encàrrec de l'Ajuntament de Manacor, el qual ha estat cedit al Consell de Mallorca, i com s'ha expressat anteriorment, contempla actuacions relatives a obres d'urbanització, de competència municipal, i obres relatives a la pròpia calçada, competència de l'administració insular, atesa la titularitat de la via.

Per altra banda, ateses les afeccions que comporta la intervenció en la renovació del ferm sobre les voreres, i atesa la confluència de competències municipals i insulars en el tram objecte del projecte, i a l'efecte d'aconseguir una major eficiència i eficàcia, maximitzant els recursos econòmics i tècnics, l'execució íntegra la portarà a terme una sola Administració, en aquest cas el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca.

IV. Donat que el tram anomenat “Avinguda del Torrent” és un tram ubicat dins el nucli urbà del municipi de Manacor, que es tracte d'un carrer integrat en l'entramat viari municipal, que suporta un trànsit eminentment urbà i que no pertany a la xarxa primària, es contempla, recepcionades les obres, la cessió del tram de la via Ma-4020, anomenat Av. del Torrent, a l'Ajuntament de Manacor.

Per tant, en aquest conveni s'ha de contemplar els compromisos entre les parts i establir les contraprestacions corresponents a les següents,

CLÀUSULES

PRIMERA. Objecte del conveni

L'objecte d'aquest conveni es articular la col·laboració entre el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Manacor per, d'una banda, l'execució del projecte de “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, comprensiu de la renovació de totes les xarxes de serveis, la incorporació de xarxes que no estan soterrades o de les quals no es disposa de serveis (xarxa de gas), l'eliminació de les línies aèries, millorar l'accessibilitat, així com la renovació total del paviment, tant vianants com de vehicles, i de l'altra, la cessió, a l'Ajuntament de Manacor, de la inversió i del domini públic viari de la via Ma-4020, pel que fa al tram anomenat Avinguda del Torrent, d'una llargària d'uns 500 ml.

SEGONA. Vigència

La vigència d'aquest conveni es de quatre (4) anualitats a partir de la data de la signatura d'aquest document i, en conseqüència, obliga a les parts des d'aquest moment i fins el compliment de les obligacions per a les parts, o bé fins que sobrevingui una de les causes d'extinció previstes a la clàusula setena.

TERCERA. Desenvolupament dels objectius

Les parts mitjançant el present conveni acorden, els drets i les obligacions que cada una d'elles assumeix.

Per part del Consell de Mallorca:

a) Supervisar el projecte en relació a les obres del seu d'àmbit competencial.

b) Aprovar definitivament el projecte “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, esmentat en l'antecedent tercer, d'acord amb els corresponents informes de supervisió.

c) Licitar i executar les obres de construcció recollides en el projecte anomenat “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”.

d) Comunicar a l'Ajuntament de Manacor, en un termini màxim de 2 mesos, el resultat de la licitació, a comptar des del moment de la publicació.

Per part de l'Ajuntament de Manacor

a) Posar a disposició del Consell de Mallorca els terrenys de titularitat municipal necessaris per a l'execució del projecte “Millora de l'avinguda del Torrent de Manacor. TM Manacor”, de manera temporal i pel termini necessari per a l'execució de les obres.

b) Supervisar el projecte en relació a les obres del seu d'àmbit competencial.

c) Nomenar un tècnic municipal com a codirector de les obres, les funcions del qual seran les d'assessorament i col·laboració tècnica, sota la superior direcció de la persona anomenada pel Consell de Mallorca com a director de l'obra.

QUARTA. Futures cessions

Una vegada notificada formalment l'acta de recepció de les obres, el Consell de Mallorca tramitarà el pertinent expedient de cessió d'aquesta inversió mitjançant l'instrument de la subvenció nominativa en espècie i que comprendrà, així mateix, la cessió del tram de la via Ma-4020, anomenat Av. del Torrent, a l'Ajuntament de Manacor, actualment domini públic viari del Consell de Mallorca.

Al tractar-se d'una subvenció en espècie, el projecte de la qual serà executat pel Consell de Mallorca, l'import final de la subvenció vindrà determinat pel cost final de l'execució de la inversió, en virtut del percentatge assignat a cada una de les administracions en els informes de supervisió del projecte. En aquest sentit, i seguint l'estructura del pressupost del projecte correspon a cada una de les administracions participants els següents capítols:

  • Capítols 3 a 11: Ajuntament de Manacor
  • Capítols 1. 2 i 12: Consell de Mallorca

CINQUENA. Gestió del conveni

Amb la finalitat de tractar totes aquelles qüestions que es puguin derivar del present conveni i proposar, si n'és el cas, als òrgans competents les mesures a adoptar, es podrà constituir una Comissió de Seguiment, formada per dos representants de cada una des les administracions que hi participen.

No obstant l'anterior, dita comissió de seguiment es podrà constituir a petició d'alguna de les parts, en els supòsits en que s'hagin d'augmentar les aportacions dineràries, com a conseqüència de modificats del projecte o liquidació de les obres i en el casos de propostes de modificació del contingut d'aquest conveni.

SISENA. Modificacions del conveni

La modificació del Conveni s'atendrà al procediment i requisits establerts per a la LRJSP 40/2015.

Les modificacions es tractaran prèviament al sí de la Comissió de Seguiment i hauran de ser acordades per les parts intervinents en el Conveni, atenent a l'article 49 g) de la LRJSP 40/2015, i per a la seva tramitació s'haurà incloure el contingut mínim que estableix l'article 49.

SETENA. Extinció del conveni

El conveni quedarà extingit una vegada transcorregut el període de vigència esmentat en la clàusula segona, pel compliment de l'objecte del conveni o per la concurrència de qualsevol de les següents circumstàncies:

a) Per mutu acord entre les parts.

b) Per incompliment de les seves obligacions per qualsevulla de les parts.

VUITENA. Resolució de conflictes

Les parts acorden resoldre de mutu acord les qüestions que pugin sorgir de la interpretació i el compliment d'aquest conveni o plantejar-les, en el seu cas, davant la Comissió de seguiment del Conveni que es creï.

Com a prova de conformitat amb el contingut d'aquest conveni, les parts el signen per triplicat exemplar i a un sol efecte, en el lloc i data indicats a l'encapçalament.»

 

Palma, a data de la signatura electrònica (27 d'octubre de 2022)

El conseller executiu del Departament de Mobilitat i Infraestructures Iván Sevillano Miguel