Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 635156
Extracte de l’acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 24 d’octubre de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases i la convocatòria d'ajuts vals de consum 2/2022 (Exp. 03141-2022-000011)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS 656283

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text complet del qual es pot consultar en la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/656283):

Primer. Beneficiaris.

En primer lloc, es poden adherir al programa tots els establiments i negocis que compleixin els requisits següents:

a) Negocis amb establiment obert al públic, connexió a Internet i domicili fiscal a Menorca.

b) L'activitat, en referència als epígrafs de l'impost d'activitats econòmiques (IAE), ha d'ajustar-se a:

—Activitats de l'agrupació 64. Comerç al detall de productes alimentaris, begudes i tabacs realitzat en establiments permanents, excepte el grup 646. Comerç al detall de labors de tabac i articles de fumador i les grans superfícies d'alimentació (400 m²).

—Activitats de l'agrupació 65. Comerç al detall de productes industrials no alimentaris realitzat en establiments permanents, excepte el grup 652.1. Farmàcies i el 655. Combustibles, carburants i lubricants.

—Activitats de l'agrupació 97. Serveis personals.

—Activitats de l'agrupació 84. Professionals d'activitats para-sanitàries.

—Artesania: activitats de l'agrupació 86. Professions liberals, artístiques i literàries o qualsevol activitat de naturalesa industrial sempre que disposi d'un establiment de venda al detall.

En segon lloc, poden beneficiar-se d'aquests ajuts, mitjançant la sol·licitud de vals, les persones físiques majors de 16 anys amb DNI o NIE (per al còmput dels 16 anys s'inclou el mateix dia de l'aniversari, d'acord amb l'article 240 del Codi civil).

Segon. Objecte

L'objecte de la convocatòria és regular el procediment i les condicions per a atorgar subvencions, excepcionalment i per raons d'interès públic, social i econòmic, a la ciutadania major de 16 anys, per un import màxim de fins a 100 €, mitjançant la fórmula de vals de consum.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regirà per les bases aprovades pel Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 24.10.2022.

Quart. Import

L'import global màxim de la convocatòria és de 200.000 € (dos-cents mil euros).

Cinquè. Terminis de sol·licituds

- Fase I. Adhesió dels establiments comercials: Els interessats poden adherir-se a aquesta iniciativa en el termini de 10 dies a comptar des de l'endemà d'haver-se publicat les bases en el BOIB.

- Fase II. Sol·licitud i consum dels vals: Des de l'endemà d'haver-se publicat les bases, i fins el dia en què el programa deixi de tenir vigència (28.02.2023), les persones, majors de 16 anys, interessades podran sol·licitar els vals de consum que el CIM concedirà, accedint a la plataforma i registrant-se amb nom, llinatges i DNI o NIE.

- Fase III. Bescanvi dels vals consumits: Una vegada iniciat el termini de sol·licitud, concessió i consum de vals, i fins el dia assenyalat en què el programa deixi de tenir vigència (28.02.2023), el CIM tramitarà l'abonament dels vals degudament validats als establiments corresponents.

Sisè. Altres dades

L'instrument previst, els vals de consum, els ha de sol·licitar la ciutadania major de 16 anys i el CIM els concedirà a través d'una plataforma electrònica. El seu caràcter és intransferible

Aquests ajuts es concedeixen per ordre d'entrada de les sol·licituds de vals a la plataforma, amb una quantia total màxima individual de 100 € i fins que el crèdit posat a disposició s'exhaureixi.

Per vehicular la despesa de consum, el CIM posa a disposició de la ciutadania major de 16 anys 20.000 vals per valor de 10 € cadascun.

L'import màxim subvencionable, expressat en vals i per persona sol·licitant, és de 100 €; per tant, a cada persona que en sol·liciti li corresponen, com a màxim, 10 vals.

Adquirit el val, si no se'n fa ús en el termini de 20 dies, un cop passat aquest termini, caducarà i passarà automàticament a la borsa de disponibles.

El valor dels vals utilitzats en cada operació ha de representar, com a màxim, un terç del preu del bé comprat o consumit.

Dia 28 de febrer de 2023 el programa deixa de tenir vigència; per això, els vals no consumits i validats caducaran en acabar aquell mateix dia i ja no seran vàlids.

 

Maó, 28 d'octubre de 2022

El secretari del Consell Executiu Per delegació de la presidenta (Decret 427/2019, d'11 de juliol) (BOIB núm. 97 de 16-7-2019) Octavi Pons Castejón