Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 612556
Informació pública sobre l’Estudi d’impacte ambiental, el Projecte de Reexplotació i el Pla de Restauració de la pedrera Son Alzina núm. 337, que forma part de la parcel·la 30 del polígon 13 de Ciutadella de Menorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'acord amb la Llei 10/2014, d'1 d'octubre, d'ordenació minera de les Illes Balears; amb la Llei 9/2018, de 5 de desembre, per la qual es modifica la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental, i el Decret legislatiu 1/2020, de 28 d'agost, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei d'avaluació ambiental de les Illes Balears, se sotmet a informació pública la sol·licitud de l'explotador amb NIF 41737062C d'autorització administrativa del projecte subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària. Pot ser-hi aplicable el que es preveu en el capítol III del títol II en matèria de consultes transfrontereres.

A continuació, se n'assenyalen les característiques principals:

Expedient: 2022/14468.

Tipus d'activitat: extracció i restauració d'una explotació minera calcària.

Situació: forma part de la parcel·la 30 del polígon 13 de Ciutadella de Menorca.

Illa: Menorca.

Dades tècniques:

El mètode d'explotació comprèn l'escalonament en feixes descendent del front, i es produeix l'arrencada per mitjans mecànics. Els estèrils generats per l'explotació són de magnitud variable depenent de la zona d'extracció i s'empraran en labors de farciment com a part del pla de restauració.

L'explotació es realitza en blocs, i es caracteritza per l'extracció en buits d'explotació definits. Una vegada iniciada l'extracció en una àrea concreta, l'avanç dels treballs és en profunditat, i no es produeix l'avanç en superfície fins que no s'ha exhaurit el recurs en profunditat. El projecte comprèn un volum total d'explotació de 7.228,95 m³. La sistemàtica del mètode d'escalonament en feixes descendent comprèn l'extracció del recurs des d'una cota inicial del terreny i dirigit a una cota inferior amb una direcció preferent d'avanç sobre un front d'explotació. La superfície de treball o plataforma és sempre la mateixa, i en disminueix la cota a mesura que avança l'explotació i es descompta de cada nivell inferior la superfície ocupada per les bermes i el talús de banc de la fase superior. Es divideix en 3 fases d'explotació i restauració amb un total de 15 anys.

La documentació que correspon al Projecte i a l'Estudi d'impacte ambiental es pot examinar a la Direcció General de Política Industrial (c. del Bastió d'en Sanoguera, 2, 07002 Palma) i també a la web de la Direcció General de Transparència i Bon Govern.

Se'n pot obtenir la informació pertinent en l'òrgan substantiu (Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica), com també formular davant aquest òrgan les al·legacions que es considerin pertinents dins el termini de trenta dies comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 13 d´octubre de 2022

El director general de Política Industrial Antonio Morro Gomila Per delegació de competències (Resolució  de 2 de març de 2021, BOIB n.º 31, de 04/03/2021)