Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

FONS DE GARANTIA AGRÀRIA I PESQUERA DE LES ILLES BALEARS (FOGAIBA)

Núm. 560198
Resolució del director gerent del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) per la qual es determina la suplència del cap de la Secció VII del Servei d’ajudes al desenvolupament rural del FOGAIBA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 1.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de les administracions públiques de les Illes Balears, estableix que les entitats de dret públic dependents de l'Administració de la Comunitat Autònoma que integrin l'Administració instrumental han de subjectar la seva actuació a aquesta llei quan actuïn en l'exercici de potestats administratives.

D'acord amb l'article 6 de la Llei 3/2003, tenen la consideració d'unitats administratives els elements organitzatius bàsics de l'estructura orgànica i comprenen els llocs de treball vinculats funcionalment per raó de la seva comesa a una direcció superior comuna. Les unitats administratives es denominen departaments, serveis, seccions i negociats, i s'estructuren, com a regla general, en dues o més unitats de nivell inferior.

D'altra banda, d'acord amb el que preveu l'article 6.3 de la Llei 3/2003 esmentada, tenen la consideració d'òrgans administratius, a més dels òrgans superiors i dels directius, les unitats administratives (serveis, seccions, etc.) a les quals se'ls atribueixin funcions que tinguin efectes jurídics davant tercers o l'actuació dels quals tingui caràcter preceptiu.

L'article 32.1 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de les administracions públiques de les Illes Balears, estableix que els titulars dels òrgans de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears se substituiran en les seves funcions, de manera temporal, en els supòsits d'absència, malaltia o vacant, d'acord amb el que estableix la llei esmentada.

En els apartats segon i quart de l'article esmentat, es determina que les suplències es podran establir per a un àmbit general o per a un àmbit específic, i també per a supòsits concrets i que es publicaran al Butlletí Oficial de les Illes Balears, tret que s'estableixi per a supòsits concrets.

De la mateixa manera, l'article 33.2 de la llei esmentada estableix que la suplència dels titulars dels òrgans que no siguin directius la determinarà el superior jeràrquic del titular de l'òrgan afectat entre els titulars d'òrgans del mateix rang o del rang immediatament inferior.

L'article 28.1 d'aquesta llei disposa que la competència s'exerceix per avocació quan els òrgans superiors i directius de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears atreuen el coneixement i la resolució d'un procediment determinat que correspon, per qualsevol títol d'atribució, als seus òrgans dependents.

Finalment, el Reglament Delegat (UE) 2022/127 de la Comissió de 7 de desembre de 2021 que completa el Reglament (UE) 2021/2116 del Parlament Europeu i del Consell amb normes relatives als organismes pagadors i altres òrgans, la gestió financera, la liquidació de comptes, les garanties i l'ús de l'euro, assenyala la necessitat de que l'estructura de l'organisme pagador garanteixi que les funcions de control recaiguin en òrgans diferents d'aquells que han tramitat les ajudes.

Atesa la conveniència de garantir a tota hora el funcionament del FOGAIBA en cas d'absència, malaltia o d'un altre impediment temporal dels titulars dels seus òrgans i de conformitat amb el que disposa l'article 33.2 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de les administracions públiques de les Illes Balears, dicto la següent

RESOLUCIÓ

Primer. En cas d'absència, vacant o malaltia, del titular de la plaça de cap de la Secció VII amb codi F01130042 del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural, el suplirà el tècnic de grau mitjà amb codi L02550001_1, adscrit a la Secció VII del Servei d'Ajudes al Desenvolupament Rural.

Segon. Aquesta resolució es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears i entrarà en vigor el mateix dia en què es publiqui.

Palma, 30 de setembre de 2022

El director gerent del FOGAIBA Mateu Morro Marcé