Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 556886
Modificació de l’Acord del Ple d’aprovació de carrera professional del personal del Consell Insular d’Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular d'Eivissa, en sessió ordinària de dia 30 de setembre de 2022, va aprovar una proposta del tenor següent:

PRIMER.- MODIFICAR l'Acord del Ple del Consell Insular d'Eivissa, adoptat en la sessió extraordinària de dia 15 de maig de 2019, en virtut del qual es va aprovar implementar la carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa, e IMPLEMENTAR el model de carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa en els termes que preveu la Llei 3/2007, de 27 de març, de funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, modificada per la Llei 6/20148, de 22 de juny, en relació al Reial decret 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprovà el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, el text del qual s'acompanya com a Annex amb CSV 14161450016626524661.

SEGON.- APROVAR que la carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa comporti la percepció d'un complement retributiu per aquest concepte, que serà plenament efectiu a partir de l'entrada en vigor del pressupost general del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2023, i DESTINAR-HI les quanties econòmiques necessàries per fer front a les despeses derivades de la implantació del model de carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa, sempre que l'increment de les retribucions que derivin de l'esmentada modificació siguin conformes amb les limitacions establertes en la legislació pressupostària de l'Estat per a l'exercici a què es referix.

TERCER.- PUBLICAR l'Acord de la modificació de la carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa que s'adopti en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Eivissa, 30 de setembre de 2022

El cap de servei de Recursos Humans Agustín Goerlich López

 

TEXT REFÓS DE L'ACORD DE LA CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL DEL PERSONAL DEL CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Els articles 16, 17 i 19 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic (TREBEP), i els articles 62 i 62 bis de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableixen que el personal funcionari de carrera i el personal laboral fix ha de tenir dret a la carrera professional, i que a tal objecte les administracions públiques han de promoure l'actualització i el perfeccionament de la qualificació professional de les persones empleades públiques.

Una vegada definida la carrera professional com un conjunt d'oportunitats d'ascens i expectatives del progrés professional, conforme als principis d'igualtat, mèrit i capacitat, assenyala que les lleis de funció pública que es dictin en desenvolupament d'aquest Estatut han de regular la carrera professional aplicable en cada àmbit que poden consistir, entre d'altres, en l'aplicació aïllada o simultània d'alguna o algunes de les modalitats que preveu, és a dir, carrera horitzontal, carrera vertical, promoció interna vertical i promoció interna horitzontal.

El Ple extraordinari del Consell Insular d'Eivissa, en la sessió del dia 15 de maig de 2019, va acordar aprovar implementar el model de carrera professional del personal del Consell Insular d'Eivissa, la publicació del qual es va dur a terme al BOIB núm. 71, de 28 de maig de 2019.

En data 4 de novembre de 2019 es va constituir de la Comissió de valoració de la carrera professional del Consell Insular d'Eivissa i, en data 24 de gener de 2020, va aprovar la relació de persones admeses i excloses. Així mateix, ateses les dificultats legislatives i pressupostàries des de llavors per implantar l'acord plenari de referència, la Mesa General de Negociació del Consell Insular d'Eivissa, en sessió de data 10 de març de 2020, va acordar modificar determinats aspectes de l'Acord de la carrera professional horitzontal del personal del Consell Insular d'Eivissa. Malgrat això, les tasques de la Comissió de valoració de la carrera professional del Consell Insular d'Eivissa van quedar afectades pel parèntesi que va significar el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, així com les pròrrogues posteriors, després de les quals es van continuar les negociacions amb les organitzacions sindicals més representatives al Consell Insular d'Eivissa per tal de modificar els termes econòmics de la implantació de la carrera professional i adaptar-los als límits pressupostaris. Amb aquesta finalitat, en la sessió de data 13 d'octubre de 2020, la Mesa General de Negociació va acordar, entre altres coses, la creació d'un grup de treball per al seguiment de la carrera professional, el resultat de les negociacions dutes a terme al llarg de tot aquest temps és aquest text.

Ateses les dificultats legislatives i pressupostàries des de llavors per implantar l'acord plenari de referència, s'ha considerat convenient introduir-hi algunes modificacions que permetin la seua aplicació efectiva.

En virtut del que s'ha exposat, i fruit de les negociacions dutes a l'efecte entre el Consell Insular d'Eivissa i les organitzacions sindicals, s'acorda:

1. OBJECTE

L'objecte d'aquest acord és establir les bases per implantar la carrera professional horitzontal per al personal funcionari i per al personal laboral al servei del Consell Insular d'Eivissa com un dret previst en l'article 16 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

S'entén per carrera professional horitzontal el dret dels empleats públics a progressar professionalment, de manera individualitzada, en la seua carrera administrativa sense necessitat de canviar de lloc de treball, quan compleixin els requisits i les condicions que s'estableixin en les lleis de funció pública i en les seues normes de desenvolupament relatives a la carrera professional horitzontal.

La carrera horitzontal ha de contribuir, així mateix, a l'actualització i el perfeccionament de la qualificació d'aquest personal i a la millora de la prestació del servei a la ciutadania al Consell Insular d'Eivissa.

2. CARACTERÍSTIQUES

a) És voluntària: correspon al personal inclòs dins l'àmbit d'aplicació decidir si s'hi incorpora i el ritme de progressió als diferents nivells que la configuren, tot complint els requisits establerts.

b) És personalitzada: el reconeixement del nivell té caràcter personal i individual i s'efectuarà considerant els mèrits presentats per la persona interessada de conformitat amb els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat.

c) És progressiva: com a regla general, l'accés als diferents nivells reconeguts en la carrera professional s'efectuarà successivament i de nivell en nivell, de tal manera que l'accés al nivell superior només s'assolirà si s'ha acreditat el reconeixement del nivell immediatament inferior, llevat de la fase extraordinària d'implantació.

d) És irreversible: el nivell reconegut té caràcter irrevocable i consolidat a tots els efectes, llevat de l'aplicació de la sanció de demèrit que preveu l'article 96.1 e del TREBEP o llevat que no es compleixi qualsevol dels requisits que estableixi aquest acord.

e) És incentivada: el reconeixement de cada nivell està retribuït econòmicament mitjançant el complement de caràcter fix i mensual corresponent.

f) És transparent: les eines del mesurament dels paràmetres i dels criteris que s'hagin d'avaluar es basen en criteris objectius.

g) És avaluable: es basa en l'avaluació de la competència professional i el desenvolupament del lloc de feina per tal d'accedir a cada nivell de la carrera professional.

h) És oberta: no té limitacions d'accés sempre que es compleixin els requisits bàsics establerts i els criteris definits per obtenir cada nivell.

i) És homologable: s'han de dur a terme les actuacions que permetin l'accés al sistema de carrera professional al personal que prové d'altres administracions, d'acord amb els principis i els criteris d'homologació que es determinin.

j) És independent del lloc o de la plaça que s'ocupi: obtenir un nivell de carrera professional determinat o accedir a un altre no implica canviar el lloc de treball ni l'activitat que el/la professional desenvolupa.

k) És actualitzable mitjançant la revisió periòdica dels elements que es consideren en l'avaluació de forma que responguin a la realitat i a les necessitats canviants del Consell Insular d'Eivissa i dels seu personal.

 

3. ÀMBIT D'APLICACIÓ

3.1. Personal a qui és aplicable la carrera professional

Els empleats públics del Consell Insular d'Eivissa que tenen dret a la carrera professional horitzontal són:

a) Personal funcionari de carrera i personal laboral fix propi del Consell Insular d'Eivissa, així com el personal funcionari amb Habilitació de Caràcter Nacional amb destí al Consell Insular d'Eivissa.

b) Personal funcionari interí i personal laboral temporal que hagin assolit un nivell dins el Consell Insular d'Eivissa.

Prèvia negociació amb els representants sindicals als seus respectius àmbits, es podran acollir a aquest sistema de carrera professional els empleats públics dels ens instrumentals dependents del Consell Insular d'Eivissa.

3.2. Personal a qui no és aplicable la carrera professional

a) Personal eventual.

b) Alts càrrecs (Directors insulars, Secretaris Generals Tècnics) que no tenguin la consideració de empleats públics del Consell Insular d'Eivissa.

4. NIVELLS DE LA CARRERA PROFESSIONAL. ESTRUCTURA

a) Per al reconeixement dels nivells, a més dels serveis prestats a l'administració i l'avaluació del desenvolupament personal, mitjançant la formació, la innovació i les transferències de coneixement, es podran valorar les competències professionals de l'empleat, tal com la conducta professional, el rendiment o l'absentisme, així com l'avaluació dels objectius en complir la prestació dels serveis d'atenció a la ciutadania, afavorir la qualitat mitjançant el desenvolupament de l'administració electrònica, la racionalització de la gestió pública o qualsevol altra que justifiqui la consecució dels objectius fixats en els plans estratègics del Consell Insular d'Eivissa o qualsevol altra actuació que justifiqui millores en la gestió pública.

b) La carrera horitzontal s'estructura en quatre nivells, a cadascun dels quals han de romandre els professionals un període mínim de temps per adquirir les competències necessàries per accedir al nivell superior.

c) Dins l'estructura de nivells, encara que actualment a la relació de llocs de treball del Consell Insular d'Eivissa no existeix cap lloc del grup B, i en previsió de futures modificacions d'aquesta, s'ha tengut en compte el grup B en relació amb el complement de nivell.

d) El període mínim de serveis prestats a l'administració per accedir a cada nivell és el següent:

-Nivell I: 5 anys.

-Nivell II: 5 anys des de l'accés al nivell I (10 anys de servei).

-Nivell III: 5 anys des de l'accés al nivell II (15 anys de servei).

-Nivell IV: 5 anys des de l'accés al nivell III (més de 20 anys de servei).

El romanent de temps treballat, un cop assolit el nivell inicial en el moment d'implantació de la carrera, podrà computar per assolir el nivell següent.

e) Es consideren serveis prestats als efectes de requisits d'experiència prèvia d'accés a la carrera professional horitzontal els períodes de temps en situació de servei actiu o en situació amb reserva de lloc de feina exercits en un lloc del mateix cos o escala -i especialitats, si escau- o en una categoria professional equivalent a qualsevol administració pública.

f) També es computen els serveis prestats en altres categories, cossos o escales i especialitats, si escau, o categoria professional.

g) S'entendrà com a temps de treball efectiu mínim de permanència el temps transcorregut en alguna de les situacions administratives següents:

-Servei actiu.

-Serveis especials.

-Serveis en altres administracions públiques.

-Excedència voluntària per raó de violència de gènere, en els termes que estableix l'art. 89.5 del TREBEP.

-Excedència per a cura de familiars.

-Excedència forçosa.

h) L'obtenció del nivell dona dret al reconeixement d'aquest nivell.

5. CALENDARI D'IMPLANTACIÓ

5.1. La carrera professional s'implantarà en un termini de quatre anys, de forma lineal, i es percebrà a compte la quantia corresponent al nivell de carrera que es reconegui inicialment, amb efectes econòmics des de l'1 de gener de 2023, amb el següent calendari de pagament:

  • 50% des del dia 1 de gener de 2023.

  • 66,67% des del dia 1 de gener de 2024.

  • 83,33% des del dia 1 de gener de 2025.

  • 100% des del dia 1 de gener de 2026

Les persones que s'incorporin durant el període d'implantació percebran, si s'escau, la quantia corresponent al període en què s'incorporin.

5.2. Els empleats públics amb dret a percebre el complement de carrera professional i que compleixin l'edat de jubilació que els pertoqui, segons la normativa d'aplicació al seu col·lectiu, amb anterioritat a l'1 de gener de 2025, percebran el 70% de la quantia corresponent al nivell de carrera que els correspongui al penúltim any en actiu, i el 100% el darrer any. Els empleats públics que compleixin l'edat de jubilació durant l'any 2025 cobraran el 100% el darrer any en actiu.

El personal jubilat el 2020, 2021 i 2022 percebrà el 70% de la quantia corresponent al nivell de carrera que els correspongués al penúltim any en actiu, i el 100% el darrer any, o la part proporcional que els correspongui.

La Comissió Paritària de Seguiment de l'acord resoldrà els supòsits dubtosos que puguin sorgir sobre qualsevol assumpte relacionat.

5.3. El pagament dependrà de les possibilitats pressupostàries de la Corporació, tot i que, amb una negociació prèvia amb la representació social, els percentatges anteriorment expressats poden ser augmentats en funció de les possibilitats que permetin les corresponents lleis de pressupostos.

5.4. En cas que un any no es pogués abonar la retribució corresponent, aquesta seria afegida a les quanties corresponents a l'exercici pressupostari següent.

6. COMPLEMENT RETRIBUTIU DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL

Les retribucions, en còmput anual, dels complements de carrera corresponents a cadascun dels nivell assenyalats són les següents:

Nivell

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

Nivell I

3.000 €

2.700 €

2.400 €

2.100 €

1.800 €

1.500 €

Nivell II

6.000 €

5.400 €

4.800 €

4.200 €

3.600 €

3.000 €

Nivell III

9.000 €

8.100 €

7.200 €

6.300 €

5.400 €

4.500 €

Nivell IV

12.000 €

10.800 €

9.600 €

8.400 €

7.200€

6.000 €

El personal funcionari i laboral que es trobi inclòs en l'àmbit subjectiu d'aplicació d'aquest acord, percebrà, amb efectes d'1 de gener de 2023, la quantia corresponent en el grau o el nivell de carrera professional que tengui reconegut.

Es fa necessari adaptar la despesa generada a les regles d'equilibri pressupostari.

Una vegada implantat al 100% aquest complement, les quantitats esmentades podran ser actualitzades en termes anuals segons acordi el Consell Insular d´Eivissa, prèvia negociació amb els ens sindicals d'aquesta Administració.

S'abonarà el complement de carrera professional mensualment mentre s'estigui d'alta a la Seguretat Social al Consell Insular d'Eivissa, sense perjudici del disposat a l'apartat 5.2 d'aquest Acord.

7. REQUISITS PER A L'ADQUISICIÓ DEL NIVELL INICIAL

L'accés a la carrera professional s'efectua amb l'obtenció d'un dels nivells previstos en el punt 4. L'accés posterior als nivells superiors es porta a terme amb el procediment i els requisits establerts en aquest acord. Una vegada efectuada la incorporació a la carrera professional, la promoció de nivell només es pot fer al nivell immediatament superior.

La primera adquisició de nivell, en el moment inicial d'aplicació de la carrera professional, serà d'una sola vegada, tenint en compte els anys de serveis prestats i les hores de formació determinades per assolir el nivell. En aquesta primera instància es tendran en compte totes les hores realitzades durant la vida laboral de l'empleat a l'administració pública. Als únics efectes d'assolir el nivell inicial, tot el temps treballat a l'administració es computarà aplicant l'article 10 d'aquest acord.

En tot cas es tendran en compte, per tal de resoldre l'adscripció al nivell inicial, les sol·licituds presentades amb la seua documentació adjunta a l'any 2019 pels empleats públics del Consell Insular d'Eivissa, si bé en tot cas s'ha de depurar el llistat provisional de data 24 de gener 2020, pel que fa a les incidències que hagin pogut ocórrer per les dilacions en el temps, particularment dels empleats que ja no formen part de la plantilla del Consell Insular d'Eivissa.

Igualment, s'obrirà un terme extraordinari de sol·licituds per tal d'obtenir el nivell inicial una vegada publicat aquest acord, pel personal de nou accés a la carrera del Consell Insular d'Eivissa que compleixin els requisits d'accés inicial a la carrera professional, així como d'actualització de nivell inicial del personal que en data 2019 ja va presentar la seua sol·licitud i sigui susceptible de canvi de nivell inicial a la nova data d'efectes 1 de gener de 2023.

En relació amb els anys de servei prestats es tindran en compte totes les fraccions de temps romanents que no s'hagin utilitzat per obtenir un nivell a la fase extraordinària d'implantació per a la següent convocatòria.

Els serveis prestats a efectes d'adquirir el nivell inicial, seran aportats d'ofici pel Departament competent en matèria de Recursos Humans del Consell Insular d'Eivissa.

Per acreditar la formació i així poder adquirir el nivell corresponent d'acord al temps treballat, tota la documentació que acrediti la formació realitzada s'haurà de presentar per registre d'entrada i dins el terme que proposi la resolució administrativa de desenvolupament d'aquest acord.

Es valorarà la formació realitzada fins que finalitzi el període abans indicat, segons la taula següent:

Nivell

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

Nivell I

35

30

25

20

15

10

Nivell II

70

60

50

40

30

20

Nivell III

105

90

75

60

45

30

Nivell IV

140

120

100

80

60

40

La formació presentada fora de termini no es pot valorar per adquirir el nivell corresponent.

Tota la formació presentada ha d'estar directament relacionada amb el lloc que ocupa l'empleat/ada públic/a en cada moment.

La comissió d'avaluació disposarà d'un termini màxim de cinc mesos per valorar la documentació i definir el nivell assolit per a cada empleat/ada públic/a, amb caràcter ordinari. Al nou període de sol·licituds extraordinari, caldrà definir els nous nivells inicials del empleats públics sol·licitants de l'accés en un terme màxim de 10 dies per tal de poder estar en condicions de que l'acord d'establiment de la carrera professional al Consell Insular d'Eivissa tingui efectes a l'1 de Gener de 2023.

Un vegada valorada la documentació, es publicarà en el portal de l'empleat un llistat dels empleats públics valorats, en què ha de figurar-hi el número de document nacional d'identitat, la categoria professional i el nivell reconegut.

En el termini màxim de 10 dies des del següent al de la publicació del llistat esmentat, els empleats que no hi estiguin conformes, hi podran presentar reclamacions. Una vegada examinades aquestes, es publicarà la llista definitiva i les resoldrà l'òrgan competent. Contra aquesta resolució es podrà interposar un recurs d'acord amb la normativa aplicable.

8. MANTENIMENT DE NIVELL

El Consell Insular d'Eivissa ha de dissenyar un pla de desenvolupament per a l'acompliment de la carrera professional que serà negociat amb la representació sindical de la Mesa General de Negociació conjunta del personal funcionari i del personal laboral del Consell Insular d'Eivissa i necessàriament durà integrat un pla de formació extret de l'anàlisi de necessitats formatives o bé de les accions formatives que el Consell programarà cada any, fixant un mínim de temps de formació específica que no podrà ser inferior a les hores de la següent taula:

TOTS ELS NIVELLS

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

35

30

25

20

15

10

Per mantenir el nivell assolit a la carrera professional, a partir del dia 1 de gener de 2024 s'hauran de realitzar anualment les hores de formació indicades al quadre anterior, que han de ser revisades quan s'estableixi un pla de formació, conformement al punt 12 d'aquest acord.

Aquesta formació, que en tot cas serà voluntària, pot ser del pla de formació del Consell Insular d'Eivissa o qualsevol altra formació impartida per l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP), per l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP), per la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), per les universitats, pels col·legis professionals, per l'Administració de l'Estat, autonòmica o local, i altres cursos convalidats per l'EBAP o per qualsevol organisme dependent d'una administració pública.

Per tal de facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, la formació serà preferentment online.

La formació s'acreditarà mitjançant l'aportació d'un certificat d'assistència o d'aprofitament què s'haurà de presentar al Servei de Recursos Humans del Consell Insular d'Eivissa cada any a partir de 2024, entre l'1 i el 31 d'octubre, per tal que dins el mes de novembre es pugui avaluar i validar la formació per tal de mantenir els nivells.

El personal laboral amb jubilació parcial presentarà la mateixa formació.

La formació s'haurà de realitzar, preferentment, fora de la jornada laboral. En el cas que es faci durant la jornada laboral s'hi podran destinar un màxim de 2,5 hores setmanals.

L' incompliment de la formació comportarà la suspensió del complement de carrera professional per al personal afectat, llevat que l' incompliment sigui per causes de força major, que serà objecte d'avaluació per la Comissió de Valoració que es regula al punt 11 d'aquest acord.

En el cas que se suspengui el complement de carrera professional s'obrirà un procediment, amb audiència de la persona interessada i dels representants del personal a la Comissió de Valoració, procediment que conclourà amb l'establiment de les mesures oportunes.

9. PROCEDIMENT PER ADQUIRIR ELS NIVELLS DE CARRERA PROFESSIONAL HORITZONTAL

9.1. El procediment d'accés als diferents nivells que integren la carrera professional horitzontal l'inicia d'ofici l'òrgan competent mitjançant l'aprovació de la convocatòria corresponent, que ha de tenir preferentment caràcter anual i com a màxim biennal.

9.2. Les sol·licituds s'han de presentar per registre general d'entrada o pel procediment telemàtic que es prevegi, d'acord amb la forma i el termini que estableixi la convocatòria, i s'han d'adjuntar els documents que justifiquin que es compleixen els requisits per participar en l'accés al nivell. El compliment dels requisits vendrà referit al dia de l'expiració del termini fixat amb la convocatòria per presentar sol·licituds.

9.3. Els mèrits aportats per la persona interessada els avaluarà la Comissió de Valoració, per comprovar que es compleixen els mínims exigits per accedir al nivell.

Amb aquesta finalitat s'incorporarà un informe que emetrà el Servei de Recursos Humans, en relació amb els serveis a l'administració pública de cada empleat públic, amb indicació del grup a què pertany per cada un del dies pels quals ha prestat servei i indicarà si es tracta de funcionari de carrera o interí, personal laboral fix o temporal.

9.4. En cas que l'empleat públic ja tingui un nivell reconegut i el que sol·liciti és adquirir un nivell superior, es tendrà en compte per a la valoració de la formació, la següent taula, sempre que hagi complit amb els requisits per al manteniment de nivell:

TOTS ELS NIVELLS

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

35

30

25

20

15

10

9.5. En cas que l'empleat públic adquireixi per primera vegada un nivell, es valorarà la formació segons la següent taula:

Nivell

Grup A1

Grup A2

Grup B

Grup C1

Grup C2

Agrupacions professionals

Nivell I

35

30

25

20

15

10

Nivell II

70

60

50

40

30

20

Nivell III

105

90

75

60

45

30

Nivell IV

140

120

100

80

60

40

9.6. El procediment ha de tenir una durada màxima de cinc mesos (dos mesos per acreditar la formació realitzada i tres mesos per valorar la documentació i definir el nivell assolit per cada treballador/a). Un vegada valorada la documentació, es publicarà en el portal de l'empleat una llista dels empleats públics valorats, en què ha de figurar el número de document nacional d'identitat, la categoria professional i el nivell reconegut.

En el termini màxim de 10 dies des del següent al de la publicació de la dita llista, els empleats que no hi estiguin conformes, hi podran presentar reclamacions. Una vegada examinades aquestes, es publicarà la llista definitiva i resoldrà l'òrgan competent. Contra aquesta resolució es podrà interposar un recurs d'acord amb la normativa aplicable.

9.7. Els efectes econòmics es retrotrauran l'endemà de la data d'acompliment del nivell assolit per part de la persona interessada.

9.8. El personal que, provinent d'una altra administració pública amb la carrera professional ja reconeguda, sol·liciti incorporar-se al sistema de carrera professional d'aquest Consell, haurà de ser enquadrat segons els criteris del present acord, no estant vinculat el Consell Insular d'Eivissa al manteniment del nivell aconseguit en l'Administració de procedència.

10. CRITERIS DE PONDERACIÓ DELS SERVEIS PRESTATS

Per al personal que compti amb serveis prestats a distints grups professionals s'aplicarà una regla de ponderació d'aquests serveis a l'efecte de determinar la seua inclusió a un o altre nivell dins el grup professional en què presta servei en l'actualitat.

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup A1 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

0.6

0.5

0.4

0.3

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup A2/B o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

0.6

0.5

0.4

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup C1 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

1

0.6

0.5

Dies prestats per personal de cossos i escales del grup C2 o del seu equivalent del personal laboral.

Com a A1

Com a A2/B

Com a C1

Com a C2

Com a E/AP

1

1

1

1

0.6

Aquest sistema de ponderació no afecta en els supòsits de progressió vertical.

11. FUNCIONAMENT DE LA COMISSIÓ DE VALORACIÓ DE LA CARRERA PROFESSIONAL

11.1. L'òrgan competent per obtenir una valoració adequada dels requisits necessaris per accedir als diferents nivells de carrera professional serà el Consell Insular d'Eivissa, el qual crearà una Comissió de Valoració per a la seua supervisió i avaluació.

11.2. Tots els acords adoptats a la Mesa General de negociació conjunta del personal funcionari i del personal laboral seran vinculants per a la seua aplicació.

11.3. La Comissió de Valoració ha d'estar formada per un mínim de cinc persones i es reunirà cada any al menys dins la primera quinzena de novembre per validar la formació presentada durant l'any per mantenir o assolir els nivells. En la primera convocatòria, la comissió ha d'aprovar el reglament d'organització i funcionament.

11.4 Aquesta comissió és un òrgan col·legiat, tècnic i especialitzat, i ha d'actuar amb objectivitat, imparcialitat i professionalitat, i tindrà les següents funcions:

a) comprovar els requisits de les persones sol·licitants

b) elevar a l'òrgan competent una proposta definitiva sobre l'estimació o desestimació de les sol·licituds

c) valorar, estudiar i proposar les mesures a aplicar en casos d'incompliment

d) altres funcions que se li atribueixin

11.5. Els i les membres de la Comissió estan obligats a mantenir el secret sobre les deliberacions, els informes emesos, les avaluacions i qualsevol altre assumpte de competència de la Comissió.

12. PLA DE FORMACIÓ

El Consell Insular d'Eivissa es compromet a posar en marxa un pla de formació anual als efectes de millorar aquest acord i adequar-lo a les necessitats dels seus empleats públics.

13. REGIM TRANSITORI I PROVISIONAL D'AVALUACIÓ PROFESSIONAL

Mentre no s'estableixin els criteris definitius de formació i avaluació professional del personal al servei del Consell, la Corporació, juntament amb la part social, ha d'aprovar els criteris d'avaluació provisionals que permetin la implementació transitòria de la carrera professional en el termini de sis mesos des de l'entrada en vigor del present Acord.

14. COMISSIÓ PARITÀRIA DE SEGUIMENT

D'acord amb el art. 38.5 del TREBEP, es crearà una Comissió Paritària, amb funcions de seguiment, vigilància i control de l'execució d'aquest acord.

Aquesta Comissió estarà formada per un representant de cada una de les organitzacions sindicals  amb representació en la Mesa General de Negociació Conjunta del Consell Insular d'Eivissa i per representants de la Corporació en el mateix numero, formant part sempre d'aquesta Comissió el/la Conseller/ra responsable de l'àrea de personal i recursos humans, o Director Insular/Secretari Tècnic en qui delegui.

Quan per raons de la temàtica a tractar sigui necessari comptar amb l'ajuda de persones amb coneixements especialitzats en la matèria, les parts podran assistir acompanyades d'un/a assessor/a.

Tant el Secretari/a General de la Corporació com el Interventor/a General, formaran part de l'esmentada Comissió com assessors de la mateixa.

15. PAU SOCIAL

Les organitzacions signants d'aquest acord es comprometen a garantir la pau social durant tot el període d'implantació de la carrera en tots els aspectes referits a la carrera professional sempre que es compleixin els termes pactats en aquest acord.

16. VIGÈNCIA

Aquest acord entrarà en vigor prèvia emissió dels informes favorables corresponents, així com tanmateix és requisit la preceptiva dotació pressupostària suficient, aprovada favorablement per cadascun dels exercicis anuals.

Aquest acord s'ha d'aplicar amb l'entrada en vigor del pressupost del Consell Insular d'Eivissa per a l'any 2023, per a la qual cosa s'hi hauran de destinar els crèdits adequats i suficients per a aquesta finalitat.

Aquest Acord entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, amb l'aprovació prèvia del Ple del Consell Insular d'Eivissa.