Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 524332
Aprovació acord entre l’Ajuntament d’Eivissa i el Consell Insular de Formentera per a la realització de pràctiques professionals, no laborals, de l’especialitat formativa “socorrisme en espais aquàtics naturals”, acció formativa 559/21

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari, celebrada en forma presencial, de data 09 de setembre de 2022, va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

(...)

“Primer.- APROVAR el “ACORD ENTRE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA I CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PER A LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS NO LABORALS DE L'ESPECIALITAT FORMATIVA SOCORRISME EN ESPAIS AQUÀTICS NATURALS, ACCIÓ FORMATIVA 559/21” el qual s'adjunta a aquesta proposta com Annex I.

Segon.- FACULTAR a la senyora Presidenta del Consell Insular de Formentera, perquè una vegada estigui aprovat aquest acord, el pugui signar, segons l'estipulat a l'article 21 de la Llei  4/2022, de 28 de juny, de consell insulars.

Tercer.- REGISTRAR aquest acord al Registre de convenis de l'Àrea de Secretaria d'aquesta Administració.

Quart.- NOTIFICAR a l'Ajuntament d´Eivissa l'aprovació d'aquest acord, i fer-li arribar dos còpies del mateix, ja signades per la nostra Presidenta, sempre quedant-se una còpia d'ell a l'Àrea de Secretaria, fins que sigui tornat l'original.

Cinquè.- PUBLICAR aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

 

ANNEX I

ACORD ENTRE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA I CONSELL INSULAR DE FORMENTERA PER A LA REALITACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS NO LABORALS DE L'ESPECIALITAT FORMATIVA SOCORRISME EN ESPAIS AQUÀTICS NATURALS, ACCIÓ FORMATIVA 559/21

Parts

D'una part, el Sr. Rafael Ruiz González, Batle de l'Ajuntament d'Eivissa, amb domicili a plaça d'Espanya núm.1, 07800, Eivissa i CIF P-0702600-H, en nom i representació d'aquesta corporació, de conformitat amb l'establert a l'article 21.1.b) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.

I, d'altra part, i d'altra banda la Sra. Ana Juan Torres, Presidenta del Consell Insular de Formentera, qui actua en nom i representació d'aquesta Institució, amb CIF núm. P0702400C i amb domicili social a la plaça de la Constitució núm. 1, 07860, de Sant Francesc, Formentera, en virtut de l'acord del Ple del Consell Insular de Formentera de 15 d'octubre de 2021, d'acord amb l'article 136 del Reglament Orgànic del Consell Insular de Formentera (ROC), els articles 34i 41,3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny de règim electoral general i l'article 9 de la Llei 8/2000 de 25 d'octubre de consells insulars.

Ambdues parts, actuen amb poder bastant en funció dels seus respectius càrrecs i en l'exercici de les facultats que per convenir en nom de les entitats a les quals representen tenen conferides.

Formentera gestiona la seguretat de platja a través d'un Servei Municipal amb gestió directa sense suport de cap empresa privada. Això determina la unicitat del servei en tot l'arxipèlag de les Illes Balears.

El Consell Insular de Formentera, realitza en aquest document declaració expressa que compta amb tots els permisos i requisits legals per a l'exercici de la seva activitat i que acompleix amb les seves obligacions fiscals i socials.

 

Antecedents

Mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del SOIB de 19 d'agost de 2020, per la qual s'aprova la convocatòria de subvencions amb l'objecte de finançar especialitats formatives adreçades a treballadors preferentment desocupats (SOIB Formació per a desocupats), per al període 2021-2023, es va concedir una subvenció a favor de centre de formació Servei de Treball i Formació núm. de cens 26969 per dur a terme l'acció formativa núm. 559/21 Mòdul de pràctiques professionals no laborals socorrisme en espais aquàtics naturals.

Tal com preveuen, la Llei 30/2015, de 9 de setembre, per la qual es regula el Sistema de formació Professional per a l'Ocupació en l'àmbit laboral, i d'acord amb l'article 5 bis del RD 34/2008, de 18 de gener, que regula els Certificats de Professionalitat i els articles 23, 24 i 25 de l'Ordre ESS/1897/2013 de 10 d'octubre, pel qual es desenvolupa el RD 34/2008, ambdues entitats acorden col·laborar per fer un mòdul de pràctiques professionals no laborals adreçat a l'alumnat de l'especialitat formativa abans esmentada i acorden subscriure el present ACORD PER LA REALITZACIÓ DE PRÀCTIQUES PROFESSIONALS NO LABORALS, que es desenvolupa d'acord a les següents

Clàusules

Primera. El present Acord té com objecte facilitar la realització de pràctiques d'aquells alumnes que realitzin l'acció formativa núm. 559/21 subvencionat pel SOIB i impartit per l'Ajuntament d'Eivissa, amb pràctiques al Consell Insular de Formentera amb domicili plaça de la Constitució, 1, 07860 Sant Francesc Xavier i que compta amb 400 treballadors/treballadores en plantilla.

Segona. Aquest Conveni de col·laboració es regirà per la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del Sector Públic, i per la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i la resta de normes de l'Ordenament Jurídic que li sigui d'aplicació.

El present conveni de col·laboració resta exclòs de l'àmbit d'aplicació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/CE i 2014/24/CE, de 26 de febrer de 2014.

D'altra banda, l'article 47 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, estableix que els convenis no podran tenir per objecte prestacions pròpies dels contractes.

Tercera. Aquestes pràctiques no suposen, en cap cas, l'existència d'una relació laboral entre l'alumna/e i el Consell Insular de Formentera

Quarta. La durada total de les pràctiques per a un màxim d'1 alumna serà de 80 hores totals. Les pràctiques es duran a terme als espais naturals on el Consell Insular de Formentera realitza el Servei de Socorrisme i rescat dins de la illa de Formentera.

Cinquena. El contingut de les pràctiques professionals vindrà determinat pel programa formatiu de l'acció formativa a què fa referència el RD 711/2011, de 20 de maig, modificat per el RD 611/2013, de 2 d'agost, per el qual es regula en el seu annex I, les operacions auxiliars en l'organització d'activitats i funcionament d'instal·lacions esportives i que engloba entre d'altres activitats, les realitzades en piscines, espais naturals i pacs aquàtics.

Sisena. El Consell Insular de Formentera nomena com a tutor per a les activitats que l'alumna durà a terme al Sr. Marco Antonio Lage Martínez amb DNI 71652910K i telèfon de contacte 971321087.

Setena. L'Ajuntament d'Eivissa ha de designar un formador o formadora que és el responsable d'acordar el programa formatiu amb el centre de treball i, juntament amb la persona tutora designada, fer amb el centre de treball el seguiment i l'avaluació de l'alumna. En aquest sentit, el programa formatiu ha d'incloure criteris d'avaluació observables i mesurables. La persona assignada com a formadora és Virginia González Álvaro.

L'Ajuntament d'Eivissa és el responsable que les pràctiques es duguin a terme d'acord amb el programa formatiu, ha de controlar l'assistència de l'alumna i ha de comunicar les incidències al SOIB.

Vuitena. Dur a terme la formació pràctica no suposa, en cap cas, la substitució dels treballs propis del personal en plantilla.

Abans de començar les pràctiques, el Consell Insular de Formentera ha de comunicar als representats legals del treballadors els acords o convenis signats, així com una relació dels participants.

Novena. El contingut i desenvolupament de les pràctiques pot ser en qualsevol moment objecte de valoració i supervisió per part del SOIB o altres entitats designades per aquestes.

Desena. Aquest Acord es pot extingir per expiració del temps convingut. Qualsevol de les parts el pot rescindir, mitjançant una renúncia d'alguna de les parts, que ha de ser comunicada a l'altra amb una antelació mínima de quinze dies. Igualment, qualsevol de les parts pot excloure un alumne o alumna o un grup d'alumnes, per decisió unilateral del centre o conjunta d'ambdós, en els casos següents:

— Faltes repetides d'assistència i/o puntualitat no justificades.

— Actitud incorrecta o manca d'aprofitament, prèvia audiència a la persona interessada.

Onzena. D'acord amb el que estableix l'article 6 del Reial decret 694/2017, les entitats beneficiàries que executen la formació han de contractar una pòlissa d'assegurança de responsabilitat civil i d'accidents personals per protegir els participants davant qualsevol risc derivat de l'execució de l'acció formativa pel període de formació teòric-pràctic, incloent el mòdul de pràctiques, així com els desplaçaments dels participants al lloc d'impartició de les classes i a altres empreses o establiments que s'organitzin en suport a l'execució de les accions formatives. Ha de cobrir, com a mínim, un capital per a cadascun dels alumnes de 20.000,00 € el risc de mort, un capital de 40.000,00 € el risc d'invalidesa, i un capital de 3.000,00 € per assistència mèdica, causades per accident durant el desplaçament per qualsevol mitjà i durant l'assistència a les accions formatives, inclòs el període de pràctiques. En qualsevol cas, la durada de les assegurances s'ha de limitar a la durada del període d'execució de l'especialitat formativa. En la pòlissa d'assegurança, hi ha de figurar la denominació de l'acció formativa, el número de l'expedient i el nombre d'alumnes. I per al mòdul de pràctiques no laborals, s'hi ha de fer constar expressament la cobertura dels riscs derivats de l'execució a les empreses on es duguin a terme les pràctiques.

Dotzena. Comissió de Seguiment

Es crearà una Comissió de Seguiment d'aquest conveni, integrada per dos representants de cadascuna de les parts, que estarà presidida per la persona que ocupi la Regidoria delegada en la matèria de Formació i Ocupació de l'Ajuntament d'Eivissa o la persona tècnica responsable municipal en qui es delegui.

Seran funcions de la Comissió de Seguiment:

- El seguiment de la correcta execució del conveni.

-L'avaluació de les diverses actuacions acordades en el conveni.

-L'intercanvi d'informació entre les parts.

-Les propostes de revisió i/o modificació del conveni per a futurs exercicis.

-La verificació del compliment de les obligacions que es descriuen en el conveni.

-Revisar i fer tots els suggeriments oportuns sobre les actuacions acordades en el conveni.

-Les altres funcions que li pugui atribuir la normativa específica aplicable.

Es reunirà com a mínim, un cop a l'any, amb caràcter ordinari, i el seu funcionament es regirà per la normativa dels òrgans col·legiats de l'administració pública local.

Tretzena. Les pràctiques professionals no laborals seran realitzades en les platges on el Consell Insular de Formentera presta serveis i que engloben els espais aquàtics naturals ubicats en la Platja des Arenals, la Platja de Llevant i la Platja de Ses Illetes.

El Servei de Treball i Formació de l'Ajuntament d'Eivissa ha de facilitar a l'alumna la targeta acreditativa d'alumne en formació pràctica, d'acord amb el model facilitat pel SOIB.

Catorzena - Qüestions litigioses i jurisdicció competent

Les parts que subscriuen aquest Conveni es comprometen a intentar resoldre en comú les

diferències que puguin sorgir en l'aplicació, execució, efectes, interpretació, modificació, pròrroga i resolució d'aquest Conveni, a la Comissió de Seguiment, esgotant totes les formes possibles de conciliació per a arribar a un acord amistós extrajudicial. En defecte d'això, les parts acorden que seran competents per a conèixer les qüestions litigioses derivades del conveni els òrgans jurisdiccionals de l'ordre contenciós administratiu, amb submissió expressa als jutjats i tribunals de les Illes Balears.

Quinzena. Aquest Acord es mantindrà vigent fins a la finalització del termini d'execució de la resolució i en tot cas no superarà la durada de 5 mesos comptadors des de la data de signatura del conveni.

I sent de conformitat les parts, signen aquest Acord i per duplicat.

Eivissa, … setembre de 2022.

(...).

La qual cosa es publica, per a general coneixement, i conforme a la normativa de funció pública.

 

Formentera, a la data de la signatura electrònica (15 de setembre de 2022)

La presidenta

Ana Juan Torres