Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANT ANTONI DE PORTMANY

Núm. 522680
Rectificació de les bases reguladores del procediment selectiu per promoció interna per a la selecció d'una (1) plaça de SUBINSPECTOR del cos de la Policia Local de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, personal funcionari de carrera, mitjançant el sistema de concurs oposició publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB nº 93 de 19 de juliol de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Rectificació de les bases reguladores del procediment selectiu per promoció interna per a la selecció d'una (1) plaça de SUBINSPECTOR del cos de la Policia Local de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, personal funcionari de carrera, mitjançant el sistema de concurs oposició publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB nº 93 de 19 de juliol de 2022.

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, a la sessió celebrada el 14 de setembre de 2022, va adoptar el següent acord:

ACORD

PRIMERA. RECTIFICAR els següents apartats de les bases reguladores específiques, que han de regir en el procés selectiu per proveir com a personal funcionari de carrera, una plaça de subinspector de la Policia Local, per torn de promoció interna i procediment de selecció de concurs oposició publicades al Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB núm. 93 de 19 de juliol de 2022, segons el detall següent:

Base segona. Requisits dels aspirants

On diu:

«Per participar a la convocatòria i ser admeses a la realització de les proves selectives, les persones interessades han de complir, per la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits, dels quals han d'estar en possessió durant tot el procés selectiu:

1. Pertànyer a la plantilla de funcionaris de carrera de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, ocupant-hi plaça de l'escala bàsica d'administració especial, subescala serveis especials, classe policia, categoria d'oficial, subgrup de titulació C1. Havent prestat serveis efectius com a personal funcionari de carrera, en aquesta categoria i subgrup, durant un període mínim de dos anys.

2. Posseir la nacionalitat espanyola o d'algun dels estats membres de la Unió Europea o, si no, reunir els requisits que respecte de l'accés a l'ocupació pública que estableix l'article 57 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut bàsic de l'empleat públic.

3. Haver fet els 18 anys i no excedir l'edat màxima de jubilació forçosa.

4. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau, diplomatura o equivalent, o en condicions d'obtenir-lo per quan finalitzi el termini de presentació d'instàncies. En el cas de titulacions expedides a l'estranger, caldrà aportar la documentació acreditativa de l'homologació oficial.

5. Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions i tasques corresponents. No patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions i tasques. Acreditat mitjançant una certificació mèdica oficial. (No s'aplica el quadre d'exclusions mèdiques previst a l'Annex 5 del Decret 40/2019, de 24 de maig).

6. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de cap de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a llocs de treball o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat. En cas de ser nacional d'un altre estat, no trobar-se inhabilitat o en situació equivalent ni haver estat sotmès a sanció disciplinària o equivalent que impedeixi, al seu estat, en els mateixos termes, l'accés a l'ocupació pública.

7. No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

8. Comprometre's, mitjançant una declaració jurada, a dur armes i, quan pertoqui, a utilitzar-les.

9. Acreditar el coneixement de llengua catalana corresponent al nivell de certificat B2, mitjançant l'aportació del certificat o el document lliurat per l'EBAP o la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears o qualsevol dels certificats o documents considerats equivalents per a l'Administració de acord amb la normativa vigent.

10. Estar en possessió dels permisos de conducció classe A i B.»

Ha de dir:

«Per participar a la convocatòria i ser admeses a la realització de les proves selectives, a més dels que preveu la legislació bàsica per accedir a la funció pública, les persones interessades han de complir, per la data de terminació del termini de presentació de sol·licituds, els següents requisits, dels quals han d'estar en possessió durant tot el procés selectiu:

1. Tenir la condició de funcionari de carrera de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany de l'escala bàsica d'administració especial, subescala serveis especials, classe policia, categoria d'oficial, subgrup de titulació C1 i l'antiguitat que s'especifica a continuació a la categoria d'origen: Promoció interna al mateix cos de policia local en la categoria immediatament superior: dos anys.

2. Posseir la nacionalitat espanyola.

3. Tenir 18 anys complerts i no excedir l'edat màxima de jubilació forçosa.

4. Estar en possessió del títol universitari oficial de grau, diplomatura o equivalent, o en condicions d'obtenir-lo per la data en què finalitzi el termini de presentació d'instàncies. En el cas de titulacions expedides a l'estranger caldrà aportar la documentació corresponent que n'acrediti l'homologació oficial.

5. Posseir la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions i tasques corresponents. No patir cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions i tasques. Acreditat mitjançant certificació mèdica oficial. (No s'aplicarà el quadre d'exclusions mèdiques previst a l'Annex 5 del Decret 40/2019, del 24 de maig).

6. No haver estat separat mitjançant expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni trobar-se en inhabilitació absoluta o especial per a llocs de treball o càrrecs públics per resolució judicial, per a l'accés al cos o escala de funcionari, o per exercir funcions similars a les que exercien en el cas del personal laboral, en què hagués estat separat o inhabilitat.

7. No tenir antecedents penals per delictes dolosos.

8. Comprometre's, mitjançant una declaració jurada, a portar armes i, si escau, a utilitzar-les.

9. Acreditar el coneixement de llengua catalana corresponent al nivell de certificat B2, mitjançant l'aportació del certificat o document lliurat per l'EBAP o la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears o qualsevol dels certificats o documents considerats equivalents per a la Administració d'acord amb la normativa vigent.

10. Estar en possessió dels permisos de conducció classe A2 i B.»

Base Cinquena. Tribunal Avaluador

On diu:

El tribunal avaluador estarà constituït per un nombre senar de membres, no inferior a cinc, i se n'ha de designar el mateix nombre de suplents. Ha de comptar amb un president/a i un secretari/ària que actuarà amb veu i vot. La composició serà predominantment tècnica, i els membres han d'estar en possessió de la titulació o l'especialitat igual o superior a les exigides per a l'accés a la plaça convocada.»

Ha de dir:

El tribunal avaluador estarà constituït per cinc membres i el mateix nombre de suplents:

a) President o presidenta: designat per l'Ajuntament convocant entre el personal funcionari de carrera d'experiència reconeguda.

b) Vocals: un vocal proposat per la Direcció General d'Emergències i Interior, competent en matèria de coordinació de policies locals; un altre proposat per l'Escola Balear d'Administració Pública o, si escau, a través de l'Escola de Seguretat Pública de les Illes Balears; i un altre de designat per l'Ajuntament convocant.

 

c) Secretari o secretària: designat per l'Ajuntament convocant amb veu i vot.»

 

Base Sisena. Sistema de selecció i desenvolupament del procediment

S'afegeix que s'estableix la durada següent a les proves del procés selectiu:

- Prova de desenvolupament: la durada màxima de la prova serà de 120 minuts.

- Cas pràctic: la durada màxima de la prova serà de 120 minuts.

Prova d'aptitud psicològica i personalitat:

On diu:

«a) La primera consisteix a respondre un o més tests d'aptitud intel·lectual. La valoració d'aquesta prova és de 0 a 10 punts i cal obtenir un mínim de 5 per superar-la. El resultat serà d'APTE o NO APTE, quedaran eliminades les persones aspirants que no obtinguin una valoració d'apte.»

Ha de dir:

«a) La primera consisteix a respondre un o més tests d'aptitud intel·lectual. Es podrà fer, si escau, en una entrevista personal per completar l'estudi. El resultat serà apte o no apte. Quedaran eliminades les persones aspirants que no obtinguin una valoració d'apte.»

Base Vuitena. Relació d'aprovats, presentació de documents i proposta de nomenament com a funcionari en pràctiques

On diu:

«Hauran d'aportar la documentació següent:

- Certificat mèdic oficial, vigent, que acrediti que posseeix la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions i tasques corresponents al lloc de subinspector de Policia Local i que no pateix malaltia o defecte físic o psíquic que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions i tasques.

- Acreditació de pertànyer a la plantilla de funcionaris de carrera de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, ocupant plaça de la categoria d'oficial, amb una antiguitat d'un període mínim de dos anys.

- Certificat d'antecedents penals en vigor.

- Permisos de conducció classe A i B en vigor.

- Declaració jurada de no haver estat separat del servei mitjançant expedient disciplinari de cap administració pública, i de no trobar-se inhabilitat per sentència ferma per al compliment de les funcions públiques, així com de no trobar-se en alguna de les causes legals d'incapacitat i incompatibilitat previstes a la Llei 53/1984. de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

- Declaració jurada de no tenir obert expedient disciplinari o trobar-se en el compliment d'una sanció disciplinària. En cas de comprovar-se d'ofici l'existència d'expedients disciplinaris, la persona aspirant quedaria exclosa del procés selectiu.

- Declaració jurada o promesa de no ocupar cap lloc de treball ni exercir cap activitat al sector públic delimitat per l'article I de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d'incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques.

- Declaració jurada per la qual es compromet a portar armes i, si escau, a utilitzar-les»

Ha de dir:

«Hauran d'aportar la documentació següent:

- Certificat mèdic oficial, vigent, que acrediti que posseeix la capacitat funcional per al desenvolupament de les funcions i les tasques corresponents al lloc de subinspector de Policia Local i que no pateix cap malaltia ni defecte físic o psíquic que impedeixi el desenvolupament de les corresponents funcions i tasques.

- Acreditació de pertànyer a la plantilla de funcionaris de carrera de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, ocupant-hi plaça de la categoria d'oficial, amb una antiguitat d'un període mínim de dos anys.

- Certificat d'antecedents penals en vigor.

- Permisos de conducció classe A2 i B en vigor.

- Declaració jurada de no haver estat separat del servei mitjançant expedient disciplinari de cap administració pública, i de no trobar-se inhabilitat per sentència ferma per al compliment de les funcions públiques.

- Declaració jurada per la qual es compromet a portar armes i, si escau, a utilitzar-les.»

 

SEGONA. PUBLICAR aquest acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i al tauler d'anuncis de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Sant Antoni de Portmany (https://santantoni.sedelectronica.es), secció ocupació pública, per tal que es conegui públicament.

 

Sant Antoni de Portmany, (signat electrònicament: 15 de setembre de 2022)

L'alcalde Marcos Serra Colomar