Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 475877
Extracte de la convocatòria d’ajudes per compensar el perjudici econòmic causat al sector primari per la pujada de preus deguda a la manca de matèria primera per a producció de pinsos per a l’alimentació animal, per a l’any 2022 aprovat pel Consell Executiu del Consell Insular d’Eivissa en data 19 d’agost de 2022. Identificador BDNS núm. 645382

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el que s'estableix a l'article 20.8a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), el text de l'extracte de la convocatòria d'ajudes per compensar el perjudici econòmic causat al sector primari per la pujada de preus deguda a la manca de matèria primera per a producció de pinsos per a l'alimentació animal, per a l'any 2022, remés a la Base de Datos Nacional de Subvenciones (BDNS), es el següent:

Extracte de la convocatòria d'ajudes per compensar el perjudici econòmic causat al sector primari per la pujada de preus deguda a la manca de matèria primera per a producció de pinsos per a l'alimentació animal, per a l'any 2022.

I) Disposicions generals

1. Introducció

La present convocatòria es regeix a l'empara del que disposen les bases reguladores de les ajudes per al desenvolupament de l'àmbit rural, ramader, pesquer i cinegètic a l'illa d'Eivissa,

2. Consignació pressupostària

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria és 100.000,00 € amb càrrec a l'aplicació pressupostària 4100-47900 del Pressupost general del Consell Insular d'Eivissa de l'any 2022.

3. Sol·licitants

Podran sol·licitar la subvenció les persones, físiques o jurídiques, que reuneixin els següents requisits específics:

a) Que el seu àmbit d'actuació territorial estigui ubicat a Eivissa.

b)Que siguin titulars d'explotacions ramaderes, ubicades a l'illa d'Eivissa, amb unitat productiva de remugants (oví, cabrum i/o boví), porcí i/o aus de corral destinades a la producció de carn o d'ous, que estiguin correctament inscrites en el registre corresponent.

c) Que l'explotació ramadera de la qual són titulars no tengui la consideració d'explotació reduïda o d'autoconsum, amb un cens mínim de 10 UGM o més, comptabilitzant el total de les espècies productives que s'hi alberga, o 4,8 si és només producció avícola; sobre la base del cens que consti als registres ramaders.

d) Que acceptin els compromisos i les obligacions establerts a la present convocatòria, així com els establerts amb caràcter genèric a les bases reguladores de les ajudes.

f) Que hagin tengut producció de carn, ous i/o llet, durant l'últim any:

  1. Explotacions de producció de carn, amb un mínim un 20% de cries sobre el total de reproductores de remugants presents declarades al REGA i/o el total de pollastres, sacrificats a escorxador durant l'any anterior; justificat mitjançant les guies oficial d'animals emeses amb destí a l'escorxador.
  2. Explotacions de producció de llet: Justificant la producció làctia mitjançant la declaració anual obligatòria presentada de la producció realitzada durant la campanya anterior.
  3. Explotacions de producció d'ous: Justificant la producció mitjançant els autocontrols de salmonel·la, gravats al sistema nacional de control, i la declaració de producció d'ous durant l'any 2021.

Es considerarà procedent la selecció de les sol·licituds tenint en compte la seua adequació a l'objectiu i les condicions d'aquesta convocatòria.

4. Activitats objecte de l'ajuda

Se subvencionarà l'activitat ramadera productiva, d'explotacions amb un cens mínim de 10 UGM, comptabilitzant el total de les espècies productives que s'hi alberguen; o mínim 4,8 UGM si només compten amb producció avícola. Per aquest còmput es prendran en consideració els censos mitjans declarats en els registres ramaders oficials i/o les guies d'origen i sanitat pecuària.

Per al càlcul de l'ajuda es pren com a mesura de capacitat ramadera la unitat de ramat UGM amb les següents equivalències:

- Truja amb la seua descendència fins al final de l'engreix: 0,96 UGM.

- Boví reproductor: 1,00 UGM

- Oví i/o caprí reproductors: 0,15 UGM

- Pollastre de carn: 0,004 UGM

- Gallina ponedora: 0,009 UGM

5. Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds de subvenció es formalitzaran mitjançant la instància que és a l'Annex I, disponible a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (https://seu.conselldeivissa.es), en la qual constaran les següents declaracions: declaració responsable de no incórrer en les prohibicions i els supòsits que s'esmenten, declaració responsable de sol·licitud i/o concessió de subvenció pel mateix concepte a una altra administració pública o entitat privada (en el cas d'haver-la sol·licitat i/o concedit, s'haurà d'indicar la quantia corresponent), i declaració responsable d'acceptar els compromisos i les obligacions establerts en la present convocatòria, així com els previstos en les bases reguladores; i hauran de contenir els següents punts:

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà als 30 dies naturals des de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB.

6. Règim de les ajudes

Les ajudes regulades en aquesta convocatòria són compatibles amb un altre tipus d'ajuda o de subvenció que pels mateixos conceptes atorgui aquesta o una altra administració pública, o entitat privada.

La concessió d'aquestes ajudes es durà a terme mitjançant un règim de concurrència no competitiva.

Les ajudes que es podran concedir per espècie i destí productiu serà la següent:

- Petits remugants per producció de carn (extensiu). Per cada cap d'ovella i/o cabra reproductora, correctament inscrites al registre d'explotacions ramaderes se subvencionarà: 132 €/UGM

- Petits remugants per producció de llet (intensiu). Per cada cap d'ovella i/o cabra reproductora, correctament inscrites al registre d'explotacions ramaderes se subvencionarà: 220 €/UGM

- Porcí. Per cada cap de truja reproductora, correctament inscrita al registre d'explotacions ramaderes se subvencionarà: 220 €/UGM

- Boví. Per cada cap de vaca reproductora correctament inscrita al registre d'explotacions ramaderes se subvencionarà: 220 €/UGM

- Aus de producció de carn. Per cada cap engreixat i dut a l'escorxador, justificat amb guies emeses cap a l'escorxador, durant l'últim any, se subvencionarà: 100 €/UGM

- Aus de producció d'ous. Per cada cap de gallina productora d'ous correctament inscrita al registre d'explotacions ramaderes se subvencionarà: 320 €/UGM

En el supòsit que les sol·licituds amb dret a ajuda superin la quantia prevista al punt 3 d'aquesta línia d'ajudes, es reduiran proporcionalment totes i cadascuna de les quantitats màximes subvencionables de les sol·licituds amb dret a ajut.

7. Justificació i pagament de la subvenció

El termini per acreditar la realització de les activitats subvencionables és el mateix termini de presentació de les sol·licituds.

 

Eivissa, 24 d'agost de 2022

La tècnica d'administració general M.ª José Cardona Muñoz