Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 365210
Resolució de Batlia de delegació de l’exercici d’atribucions en la regidora d’Obres i Serveis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El batle de l'Ajunament de Santa Margalida en data de 24 de juny de 2022 va dictar la Resolució següent:

«RESOLUCIÓ D'ALCALDIA

En data 21/06/2022 i mitjançant la resolució de Batlia Número 982 (Exp. 1340/2020) s'ha acordat revocar la delegació realitzada a la Junta de Govern Local, de l'exercici de la competència per a l'adquisició directe de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el seu valor no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros.

L'Ajuntament de Santa Margalida durant aquest exercici 2022 té projectada l'adquisició de varis terrenys a títol onerós mitjançant adquisició directe i mitjançant concurs. Es tracta d'uns nou o deu expedients que, per la seva importància, requereixen d'una especial atenció que aquesta batlia no pot prestar amb la cura exigible. Per aquest motiu i per tal d'agilitzar la tramitació d'aquests expedients es considera oportú delegar en una única persona l'exercici d'aquestes atribucions.

Atesa la relació de confiança existent amb la regidora de l'àrea d'obres i serveis i la relació entre aquest tipus d'expedients amb la seva àrea d'actuació.

Per tot l'anterior, i a l'empara de l'establert a l'article 9 de la Llei 40/2015, de 1 d'octubre, de Règim Jurídic del Sector Públic, l'article 43 del ROF i 21 de la Llei 7/1985, RESOLC

PRIMER. Delegar en la Regidora d'Obres i Serveis, la Sra. Joana Llull Molinas, l'exercici de l'atribució de l'Alcaldia relativa a l'adquisició a títol onerós mitjançant adjudicació directe o per concurs de béns immobles i drets subjectes a la legislació patrimonial quan el seu valor no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost ni l'import de tres milions d'euros. Aquesta delegació inclou la facultat de dictar totes les resolucions i acords que siguin necessaris per tal de poder tramitar i finalitzar aquests procediments, així com la firma de quants documents públics siguin escaients.

SEGON. Imposar al delegat, l'obligació d'informar a aquesta Alcaldia, a posteriori, amb periodicitat trimestral i en tot cas quan se li requereixi per a això, de la gestió realitzada i de les disposicions dictades en el període de referència, i amb caràcter previ d'aquelles decisions de transcendència, tal com es preveu en a l'article 115 Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre.

TERCER. Establir que els actes dictats pel delegat en exercici de les atribucions que li han estat delegades, han d'indicar expressament aquesta circumstància i que es consideraran dictats per l'Alcaldia d'aquest Ajuntament.

En conseqüència, correspondrà a aquesta Alcaldia la competència per a la resolució dels recursos de reposició contra els actes dictats per l'òrgan delegat.

QUART. Comunicar la present resolució al delegat.

CINQUÈ. Publicar la present resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears

SISÈ. Donar trasllat a Ple de la Corporació, en la primera sessió que aquest celebri, del contingut de la delegació.

SETÈ. Aplicar, respecte a tot el no previst expressament en la present resolució, les regles que per a la delegació de competències de l'Alcalde es preveuen en la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat pel Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, quant a les regles que per a la delegació s'estableixen en dites normes.»

Contra la present Resolució, que posa fi a la via administrativa, pot interposar alternativament recurs de reposició potestatiu davant la batlia d'aquest Ajuntament, en el termini d'un mes a comptar des de l'endemà al de la publicació del present anuncio, de conformitat amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques; o bé interposar directament recurs contenciós-administratiu, davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu de Palma, en el termini de dos mesos, a comptar des de l'endemà al de la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Si s'optés per interposar el recurs de reposició potestatiu no podrà interposar recurs contenciós-administratiu fins que aquell sigui resolt expressament o s'hagi produït la seva desestimació per silenci. Tot això sense perjudici de què pugui interposar Vè. qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Santa Margalida, amb data de la signatura electrònica (29 de juny de 2022)

El batle

Joan Monjo Estelrich