Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DES MERCADAL

Núm. 363973
Resolució de batlia sobre delegació del primer tinent d'alcalde com a substitut per a la presidència dels plens del dia 28 i 29 de juny de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Des de la Batlia de l'Ajuntament des Mercadal, dia 28 de juny de 2022, s'ha dictat la Resolució núm. 534, que diu:

«Vist que correspon als Tinents d'Alcalde, quan tals, substituir en la totalitat de les seves funcions i per l'ordre del seu nomenament, a l'Alcalde, en els casos d'absència, malaltia o impediment que impossibiliti a aquest per a l'exercici de les seves atribucions, així com exercir les funcions de l'Alcalde en els supòsits de vacant en l'Alcaldia fins que prengui possessió el nou Alcalde.

Vist que durant la celebració dels plens ordinari i extraordinari convocats per a la seva realització dia 28 de juny a les 19h30 i dia 29 de juny de 2022 a les 20h, el Sr. Alcalde es trobarà absent del Municipi.

Atès el que disposa l'article 122 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local

Article 122. Organització del Ple.

1. El Ple, format per l'Alcalde i els Regidors, és l'òrgan de màxima representació política dels ciutadans en el govern municipal.

2. El Ple serà convocat i presidit per l'Alcalde, excepte en els supòsits previstos en aquesta llei i en la legislació electoral general, al qual correspon decidir els empats amb vot de qualitat. L'Alcalde podrà delegar exclusivament la convocatòria i la presidència del Ple, quan ho estimi oportú, en un dels regidors

Per tot l'exposat en virtut del que es disposa en els articles 23.3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i d'acord amb els articles 44 i 47 del Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, aprovat per Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre,

RESOLC

PRIMER. Delegar Sr. Jordi Pons Burillo Primer Tinent d'Alcalde, com a substitut en la presidència dels plens que estan prevists es celebrin dia 28 de juny a les 19h30 i dia 29 de juny a les 20h, amb motiu de l'absència d'aquesta Batlia dels municipi

SEGON. La delegació conferida en el present Decret requerirà per a la seva eficàcia l'acceptació de l'òrgan delegat, entenent-se aquesta atorgada tàcitament si no es formula davant aquesta Alcaldia expressa manifestació de no acceptació de la delegació des del moment a aquell en què li sigui notificada aquesta resolució.

TERCER. La present resolució serà publicada en el Butlletí Oficial de la Província, adonant-se del seu contingut al Ple de la Corporació en la primera sessió que aquesta celebri.

Contra aquest Decret, que posa fi a la via administrativa, de conformitat amb el que estableix l'article 52 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, i d'acord amb el que disposa l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, podrà interposar-se, amb caràcter previ i potestatiu, Recurs de Reposició davant l'Alcaldia d'aquest Ajuntament, en el terme d'un mes a comptar des de l'endemà a la recepció de la seva notificació, o bé directament recurs contenciós-administratiu davant el Jutjat del Contenciós-Administratiu de Palma de Mallorca, en el terme de dos mesos a comptar des de l'endemà a la recepció de la seva notificació. No obstant això, podrà interposar qualsevol altre, si ho considera convenient.»

 

Signat as Mercadal en la data de la signatura electrònica (28 de juny de 2022)

El batle Francesc Ametller Pons