Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SANTA MARGALIDA

Núm. 336224
Aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora de l'ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en el municipi de Santa Margalida

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Al no haver-se presentat reclamacions durant el termini d'exposició al públic, queda automàticament elevat a definitiu l'Acord plenari de dia 31/03/2022, en virtut del que s'aprovava inicialment l'Ordenança reguladora de l'ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP) en el municipi de Santa Margalida, (BOIB Núm. 47 de dia 07/04/2022), el text íntegre de la qual es fa públic, per al seu general coneixement i en compliment del previst en l'article 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, Reguladora de les Bases del Règim Local:

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE L'ÚS DELS VEHICLES MOBILITAT PERSONAL (VMP) AL MUNICIPI DE SANTA MARGALIDA

ÍNDEX SISTEMÀTIC

A. -Preàmbul

B.-Competència, objecte i àmbit d'aplicació

Article 1. Competència

Article 2. Objecte

Article 3. Àmbit d'aplicació

C -Definició de vehicle de mobilitat personal (VMP) i vehicles exclosos

Article 4. Definició de vehicle de mobilitat personal

Article 5. Vehicles que queden exclosos de la consideració com a VMP

D. -Capítols normatius.

Capítol 1. Circulació i usos dels vehicles de mobilitat personal

Article 6. Circulació de VMP a les vies municipals

Article 7. Espais autoritzats per circular els VMP

Article 8. Condicions generals de circulació dels vehicles de mobilitat personal.

Capítol 2. Estacionament

Article 9. Condicions d'estacionament

Article 10. Immobilitzacions i retirada

Capítol 3. VMP destinats a l'activitat turística, de lleure, ús compartit i de repartiment de mercaderies

Article 11. Condicions de circulació dels VMP destinats a l'activitat turística, de lleure, ús compartit i de repartiment de mercaderies.

Capítol 4. Règim sancionador i responsabilitats

Article 12. Disposicions generals

Article 13. Determinació de la responsabilitat

Article 14. Procediment sancionador

Article 15. Infraccions lleus

Article 16. Infraccions greus

Article 17. Infraccions molt greus

Article 18. Sancions

Article 19. Incoació del procediment sancionador

Article 20. Denúncies del personal de vigilància i de la ciutadania

E.- Disposició general

F.- Disposició final

A.-PREÀMBUL

Les noves tecnologies han afavorit l'aparició i la proliferació de vehicles elèctrics de mobilitat personal que milloren els desplaçaments urbans i acaben amb la tradicional divisió vianant/vehicle de motor.

Aquestes noves tecnologies de mobilitat urbana són bàsiques per complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides amb les quals està fermament compromès el municipi de Santa Margalida. L'Acord de París, els Pactes i Compromisos de les Alcaldies, la normativa de canvi climàtic i l'Estratègia Europea a favor d'una Mobilitat de Baixes Emissions aconsellen fomentar un canvi de model cap als desplaçaments actius (bicicleta o a peu), vehicles elèctrics, transport públic i els plans de mobilitat compartida, per tal de disminuir els embussos i la contaminació. A aquest efecte, aquests objectius exigeixen un conjunt d'accions i d'un marc normatiu adequat que permeti regular els nous equilibris necessaris en els diferents usos, noves formes i nous instruments de mobilitat als espais públics.

El fet que els vehicles de mobilitat personal (VMP) presentin una gran varietat de potències, pesos i velocitats, a més de la ràpida proliferació; ha provocat que fins ara no presentin una regulació clara quant a l'ús i la classificació, a més d'exigir que, cada cert temps, aquesta s'hagi d'actualitzar. Per facilitar la regulació, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha publicat, de manera transitòria, dues instruccions (16/V-124 i 2019-S-149 TV-108), i una modificació del Reglament general de vehicles (Reial decret 970/2020, de 10 de novembre de 2020), que avancen, entre altres assumptes, la definició formal dels vehicles de mobilitat personal (VMP en endavant), la necessitat de disposar d'un certificat de circulació i la prohibició per a aquests vehicles de utilitzar les voreres, parcs i espais reservats als vianants i les vianants. De la mateixa manera, recentment s'ha publicat la Llei 18/2021, de 20 de desembre, per la qual es modifica el text refós de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, aprovat pel Reial decret legislatiu 6/ 2015, de 30 d'octubre, en matèria del permís i llicència de conducció per punts, (BOE 304 de 21 de desembre de 2021) la qual entrarà en vigor als tres mesos de la seva publicació i també es publica la Resolució de 12 de gener de 2022, de la Direcció General de Trànsit, per la qual s'aprova el Manual de característiques dels vehicles de mobilitat personal (BOE núm. 18 de 21 de gener de 2022).

Per aquest motiu, la present Ordenança municipal acomoda i adapta la seva redacció a aquestes normes de rang superior, i procura donar resposta a les noves necessitats i problemàtiques que hi ha al municipi, en aquest cas la proliferació de vehicles elèctrics de mobilitat personal, per regular correctament el seu ús al terme municipal de Santa Margalida, i evitar l'impacte negatiu que tenen aquests vehicles a la seguretat viària, especialment pel que fa als vianants i les vianants.

D'acord amb el que disposa l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, aquesta ordenança s'adequa als principis de bona regulació.

Quant a la seva necessitat i eficàcia està en l'aparició i proliferació de vehicles elèctrics de mobilitat personal que milloren els desplaçaments urbans i acaben amb la tradicional divisió vianant/vehicle de motor, alhora aquesta millora en els desplaçaments requereix una regulació addicional per a mantenir la correcta convivència entre vianants i els usuaris que usin aquests vehicles elèctrics.

Pel que fa a la proporcionalitat, aquesta ordenança conté la regulació imprescindible per atendre les necessitats a cobrir amb la norma, constatant que no hi ha altres mesures menys restrictives de drets, o que imposin menys obligacions als ciutadans.

En aplicació del principi de transparència, aquesta norma s'ha sotmès als tràmits de consulta pública prèvia previstos a l'article 133 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

D'altra banda, pel que fa a l'eficiència, les càrregues administratives són les mínimes i necessàries, aplicant-se amb proporcionalitat per habilitar la circulació segura dels vehicles de mobilitat personal.

B. COMPETÈNCIA, OBJECTE I ÀMBIT D'APLICACIÓ

Article 1 Competència

L'Ajuntament de Santa Margalida, en exercici de les competències municipals en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, que li atribueix la Llei reguladora de les bases de règim local, i en desenvolupament de la potestat reglamentària que aquesta li concedeix :

1. Estableix les condicions de circulació i aparcament dels VMP a calçades, vies i espais d'utilització general, voreres, parcs i carrils bici del municipi.

2. Estableix les mesures de seguretat obligatòries per al seu ús i les sancions corresponents quan s'incorri en infraccions d'aquesta ordenança.

Article 2 Objecte

Aquesta ordenança té per objecte donar cabuda als diferents modes de mobilitat existents i regular les condicions de circulació i estacionament dels VMP a les vies d'utilització general del terme municipal de Santa Margalida, de la mateixa manera que la regulació d'altres usos i activitats a les vies i espais públics, fent compatible la distribució equitativa dels diferents modes de mobilitat, amb la necessària fluïdesa del trànsit rodat i amb l'ús dels carrers per part dels vianants i les vianants.

Per aquest motiu, l'Ordenança regula:

1. Les normes de circulació i aparcament dels VMP a les vies d'utilització general del terme municipal de Santa Margalida .

2. Les normes aplicables a les empreses d'activitats econòmiques de tipus turístic i de lleure dedicades al lloguer de VMP, o de repartiment de mercaderies, del terme municipal de Santa Margalida .

Article 3 Àmbit d'aplicació

1. Les normes d'aquesta ordenança obliguen els titulars i les persones usuàries de les vies i dels espais lliures públics de titularitat municipal, i els de les vies privades de servitud o concurrència pública al terme municipal de Santa Margalida .

2. Com a norma general, s'ha de donar prioritat els vianants i les vianants, i també els que usin VMP, quan comparteixin espai amb vehicles més grans, perillositat o impacte.

C.-DEFINICIÓ DE VEHICLE DE MOBILITAT PERSONAL (VMP) I VEHICLES EXCLOSOS

Article 4 Definició de vehicle de mobilitat personal

La definició de vehicles de mobilitat personal, per a transport personal i per a transport de mercaderies o altres serveis ve establerta a la Resolució de 12 de gener de 2022, de la Direcció General de Trànsit, per la qual s'aprova el Manual de característiques dels vehicles de mobilitat personal.

Els vehicles que no se cenyisquen a la definició de VMP queden exclosos d'aquesta ordenança i, per tant, es regiran per les normes corresponents d'aplicació.

Article 5 Vehicles que queden exclosos de ser considerats VMP

  • Vehicles sense sistema de cotxe equilibrat i amb selló.
  • Vehicles dissenyats específicament per circular fora de les vies públiques
  • Vehicles concebuts per a competició
  • Els vehicles per a persones amb mobilitat reduïda
  • Els vehicles amb una tensió de treball major a 100 VCC o 240 VCA,
  • Els vehicles considerats joguines, essent tals els que la velocitat màxima no sobrepassi els 6 km/h. havent de complir, en el cas de joguines, amb el Reial decret 1205/2011, de 26 d'agost, pel que fa a la seguretat o la que el substitueixi posteriorment i, en els altres casos, amb la normativa que resulti aplicable .
  • Vehicles dissenyats i fabricats per ser utilitzats exclusivament per les Forces Armades
  • Els cicles de pedals amb pedaleig assistit (EPAC),
  • Aquells vehicles inclosos dins l'àmbit del Reglament (UE) núm. 168/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 15 de gener de 2013, relatiu a l'homologació dels vehicles de dues o tres rodes i els quadricicles, i a la vigilància del mercat de aquests vehicles.
 

D.- CAPÍTOLS NORMATIUS.

CAPÍTOL 1 CIRCULACIÓ I USOS DELS VEHICLES DE MOBILITAT PERSONAL

Article 6 Circulació de VMP per les vies municipals

Per poder circular per les vies d'utilització general amb VMP s'han de complir els requisits tècnics de certificació establerts per a cada VMP i els requisits d'homologació previstos a la normativa aplicable.

Els VMP, per poder circular, han de tenir el Certificat de Circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics exigibles per la normativa nacional i internacional recollits al Manual de Característiques dels Vehicles de Mobilitat Personal, elaborat per l'Organisme Autònom de la Prefectura Central de Trànsit, així com amb la identificació. A més, els VMP han de disposar del corresponent marcatge CE de dispositiu electrònic que acrediti el compliment dels requisits del Reglament (UE) núm. 168/2013.

Article 7 Espais autoritzats per a la circulació dels VMP

1. Carrers residencials i passejos compartits amb vianants i vianants: es permet la circulació de VMP a un màxim de 10 km/h, respectant la preferència dels vianants i les vianants i deixant una distància mínima d'un metre respecte d'aquests.

2. Carril bici: es permet la circulació de VMP a una velocitat màxima de 20 km/hi respectant la senyalització viària existent. Els VMP han de circular preferentment pels carrils bici segregats en calçada, encara que poden fer-ho també per la mateixa calçada (encara que hi hagi carril bici) si això afavoreix el trajecte i es realitza amb diligència, sempre en el sentit de la marxa que estableixi la senyalització .

3. Calçades: Es permet la circulació de VMP a una velocitat màxima de 25 km/h en el sentit senyalitzat de circulació i circulant el més a prop possible a la dreta de la calçada (podran fer-ho per l'esquerra quan les circumstàncies de la via no permeteu anar pel costat dret o hagin de girar a l'esquerra).

Article 8 Condicions generals de circulació dels VMP

1. Es prohibeix la circulació dels VMP per les voreres, places, parcs, jardins i altres espais públics dedicats exclusivament als vianants i vianants.

2. Totes les persones usuàries dels VMP han d'obeir els senyals de circulació que estableixin una obligació o una prohibició, i han d'adaptar el seu comportament al missatge de la resta de senyals existents a les vies per les quals transiten o circulen.

3. L'edat mínima permesa per circular amb un vehicle de mobilitat personal és de 16 anys. També podran circular amb VMP les persones menors de 16 anys que tinguin el carnet de ciclomotor (permís de conduir AM). Això no obstant, les persones menors de 16 anys podran utilitzar els vehicles descrits fora de les zones de circulació en espais tancats al trànsit sota la responsabilitat de pares, mares i tutors, sempre que el vehicle sigui adequat a la seva edat, alçada i pes.

4. S'ha de conduir amb la diligència i precaució necessàries per evitar danys propis o als altres, evitant posar en perill la resta de persones usuàries de la via. Als passos de vianants, els conductors i les conductores han de baixar del VMP, i passar quan puguin ser vistos pels vehicles de la calçada.

5. Han de circular respectant la preferència dels vianants i les vianants i, a les zones de trànsit rodat, la prioritat establerta mitjançant senyalització.

6. Han de mantenir una distància de separació mínima d'un metre respecte als vianants i les vianants i no es pot fer cap maniobra brusca que n'afecti negativament la seguretat i la de les altres persones usuàries de la via.

7. S'ha de circular mantenint un metre i mig de distància mínima respecte a la línia de façanes i accés als immobles.

8. No poden circular per les vies el conductor o la conductora de VMP amb taxes d'alcohol superiors a les que es determini per reglament. En cap cas el conductor menor no pot circular per les vies amb una taxa d'alcohol en sang superior a 0 grams per litre o d'alcohol en aire espirat superior a 0 mil·ligrams per litre. En cap no poden circular cas sota els efectes de drogues.

9. No es pot circular amb auriculars, ni utilitzant dispositius mòbils, navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.

10. Només es permet l'ús unipersonal dels VMP.

11. Els VMP han de disposar d'un timbre o dispositiu d'avís acústic i d'enllumenat, a més d'almenys elements reflectors degudament homologats i sistema de frenada. Els usuaris hauran de portar obligatòriament alguna peça reflectora col·locada sobre el cos (es recomana l'ús d'armilla reflectora).

12. És obligatori utilitzar casc homologat.

13. És obligatori que els VMP que circulin per les vies d'utilització general disposin duna assegurança de responsabilitat civil general amb una cobertura mínima de 150.000 €, en cas d'accident, per a danys personals i materials a terceres persones.

14. Està prohibit circular portant animals, amb corretja o sense.

15. Està prohibit conduir amb una sola mà.

16. En cap cas no es permetrà que els VMP siguin arrossegats per altres vehicles.

 

CAPÍTOL 2 ESTACIONAMENT

Article 9 Condicions d'estacionament dels VMP

1.-Els VMP només podran estacionar als espais habilitats a aquest efecte a la calçada.

2. Els VMP han d'estacionar, de preferència, als llocs específicament destinats a aquesta finalitat, o, en cas de no existir, en estacionaments de bicicletes.

En cas de no existir llocs als voltants o si aquests llocs estan ocupats, poden estacionar en altres llocs de la via no prohibits per aquesta Ordenança, complint les regles específiques següents:

1. Es prohibeix lligar-los als arbres, semàfors, bancs, contenidors, papereres, marquesines de transport i elements de mobiliari urbà quan es dificulti la destinació o la funcionalitat d'aquests elements.

2. Es prohibeix aparcar davant de zones on hi hagi reserves d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, de càrrega i descàrrega a la calçada o de servei públic, durant les hores de reserva, i en guals permanents.

3. Es prohibeix l'estacionament a llocs reservats a altres persones usuàries o serveis.

4. Es prohibeix l'estacionament a les voreres quan s'impedeixi el pas dels vianants i les vianants.

També es podrà estacionar sobre les voreres si aquestes tenen una amplada superior a dos metres, col·locant-se paral·lelament a la vorera i apropant-se el màxim possible a aquesta, i a més de dos metres del límit d'un pas de vianants, zones de càrrega i descàrrega i parades de transport públic, sempre que no s'impedeixi o dificulti l'obertura de les portes dels vehicles, si l'estacionament es fa en fila.

Article 10 Immobilització i retirada

La immobilització i la retirada dels VMP s'ha de fer d'acord amb les condicions establertes per als vehicles.

 

CAPÍTOL 3 VMP DESTINATS A L'ACTIVITAT TURÍSTICA, D'OCI, ÚS COMPARTIT I DE REPARTIMENT DE MERCADERIES

Article 11 Condicions de circulació dels VMP destinats a l'activitat turística, de lleure, ús compartit i de repartiment de mercaderies

1. Per a la circulació dels VMP que s'utilitzin per a l'exercici d'una activitat econòmica turística o pel repartiment de mercaderies, s'ha d'obtenir prèviament la corresponent autorització municipal, en què ha de figurar el recorregut de les rutes autoritzades, el horari, i altres condicions i limitacions que es considerin necessàries per garantir la seguretat de les persones usuàries de les vies públiques. Hi pot haver restriccions específiques en àmbits on hi ha una pressió o una problemàtica especial amb aquest tipus de vehicles. A l'autorització també haurà de figurar un document que acrediti l'homologació dels VMP (identificats amb una numeració relacionada amb el seu número de bastidor).

2. La persona titular de l'activitat turística o de lleure i/o de repartiment de mercaderies, ha de vetllar perquè les persones usuàries dels VMP disposin d'un nivell d'habilitat mínim que en garanteixi la seguretat i la de la resta de persones usuàries de la via. Juntament amb la documentació que acompanyi la sol·licitud d'autorització, heu d'adjuntar una declaració responsable en la qual us comprometeu a no permetre l'ús de VMP als qui us trobeu sota els efectes de qualsevol substància psicoactiva i/o no disposeu del nivell d'habilitat mínim que en garanteixi la seguretat i la de la resta de persones usuàries de la via. Així mateix, cal assegurar-se que les persones usuàries disposen de calçat adequat (no xancletes) i vestimenta completa (camisa o samarreta).

3. Els VMP emprats per a l'exercici d'activitats turístiques, de lleure o de repartiment de mercaderies han de disposar duna assegurança de responsabilitat civil amb una cobertura mínima de 300.000 €, en cas d'accident, per danys personals i materials a terceres persones ja la persona conductora del VMP han de portar obligatòriament casc homologat i armilla reflectora.

4. Els VMP destinats a l'activitat turística, quan circulin en grup, no podran superar el nombre de sis persones, inclosa el guia amb què sempre han d'anar acompanyats. Hi ha d'haver un mínim de 100 metres entre grups.

5. Els VMP destinats al lloguer individual tan sols poden estacionar als espais i sota les condicions estipulades en les autoritzacions o llicències que s'atorguin per a aquesta activitat.

6. Les persones usuàries d'aquesta tipologia d'ús de VMP han de portar informació escrita facilitada pel responsable de l'activitat en la qual figuri: condicions d'estacionament i recorreguts autoritzats, horaris i condicions de la corresponent autorització municipal.

7. Els VMP que s'utilitzin per a l'exercici d'una activitat d'explotació econòmica i comercial han d'estar identificats i inscrits al registre corresponent.

 

CAPÍTOL 4 RÈGIM SANCIONADOR I RESPONSABILITATS

Article 12 Disposicions generals

Les accions i omissions contràries al que disposa aquesta Ordenança constitueixen infracció administrativa, i han de ser sancionades en els termes previstos a la legislació sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària.

Les infraccions als preceptes regulats en aquesta Ordenança es classifiquen en lleus, greus i molt greus.

Article 13 Determinació de la responsabilitat

La responsabilitat per les infraccions d'aquesta Ordenança recau directament en la persona autora del fet susceptible de sanció. En els casos d'infraccions comeses per persones menors de 18 anys, els pares, mares, tutors, acollidors i guardadors legals o de fet respondran solidàriament de la infracció comesa per la persona menor d'edat.

Article 14 Procediment sancionador

La imposició de sancions per la comissió d'infraccions tipificades en aquesta Ordenança només es pot acordar en virtut del procediment instruït d'acord amb allò que disposa la legislació sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària i les seves ordenances de desenvolupament, i, supletòriament, a la normativa de procediment administratiu comú.

Article 15 Infraccions lleus

1. Circular sense mantenir la separació mínima d'un metre respecte als vianants i les vianants, de manera que es perjudiqui o entorpeixi el trànsit normal.

2. No respectar els llocs d'estacionament autoritzats pels VMP (capítol 2).

3. Circular amb VMP destinat a activitats econòmiques de tipus turístic, sense respectar la distància mínima entre grups, o en un nombre superior a sis persones per grup, incloent-hi el guia.

4. Creuar un pas de vianants sense baixar del VMP.

Article 16 Infraccions greus

1. Incomplir les normes establertes quant a limitacions de velocitat, sempre que no es consideri infracció molt greu.

2. Circular amb VMP sense tenir l'edat mínima permesa.

3. Circular amb VMP usant auriculars, mòbil, navegadors o qualsevol altre mitjà o sistema de comunicació.

4. Circular sense les mesures de seguretat establertes en aquesta Ordenança (timbre, sistema de frenada, casc homologat, llums i elements reflectors).

5. Circular sense assegurança de responsabilitat civil.

6. Circular per vies o zones prohibides, o per vies no autoritzades, en el cas de VMP destinats a l'activitat turística, de lleure o de repartiment de mercaderies.

7. Circular de manera negligent, o amb una sola mà.

8. Circular amb més d'una persona o portant animals.

9. Circular sent arrossegat per un altre vehicle.

Article 17 Infraccions molt greus

1. Circular excedint la velocitat màxima permesa en més d'un 50%.

2. Circular amb taxes d'alcohol superiors a les permeses, o sota els efectes de drogues

3. Circular amb temeritat de manera que es posi en risc la seguretat mateixa o la de tercers.

4. Circular amb VMP que ofereixen prestacions superiors a les establertes per als VMP, o que hagin estat manipulats per alterar-ne la velocitat o les característiques tècniques.

Article 18 Sancions

Les sancions per la comissió d'infraccions regulades en aquesta Ordenança queden de la manera següent:

1. Les infraccions lleus se sancionaran amb multes de 100€ a 750€.

2. Les infraccions greus se sancionaran amb multes de 751€ a 1.500€

3. Les infraccions molt greus se sancionaran amb multes de 1.501€ a 3.000€

Article 19 Incoació del procediment sancionador

El procediment sancionador l'ha d'incoar d'ofici l'alcalde o la persona en qui delegui, d'acord amb la legislació aplicable, que tingui notícia dels fets que puguin constituir infraccions tipificades en aquesta Ordenança, per iniciativa pròpia o mitjançant denúncia dels agents encarregats del servei de vigilància de trànsit i control de la seguretat viària, o de qualsevol persona que tingui coneixement dels fets.

Tot i això, la denúncia formulada pels agents de l'autoritat encarregats del servei de vigilància del trànsit i notificada a l'acta al denunciat constitueix l'acte d'iniciació del procediment sancionador, amb caràcter general.

Article 20 Denúncies del personal de vigilància i de la ciutadania

El personal de vigilància, diferent dels agents de la Policia Local, està obligat a denunciar les infraccions generals referides dins el capítol 3 d'aquesta Ordenança.

Qualsevol persona pot formular denúncia de les infraccions que pugui observar els preceptes d'aquesta Ordenança. Les denúncies de caràcter voluntari es poden fer davant d'agents que es trobin propers al lloc dels fets o mitjançant un escrit dirigit a l'Alcaldia. Si la denúncia s'efectua davant d'agents de la Policia Local, aquests hauran d'estendre el butlletí de denúncia corresponent, en el qual faran constar si van poder comprovar la infracció denunciada.

E.- DISPOSICIÓ ADDICIONAL

Aquesta normativa municipal està supeditada, en tot cas, al que estableixen els VMP a la normativa europea, nacional i autonòmica vigent.

F.- DISPOSICIÓ FINAL

De conformitat amb el que disposa l'article 103 de la Llei municipal i de règim local de les Illes Balears, aquesta ordenança entrarà en vigor una vegada aprovada definitivament per la corporació i a partir de la data en què es publiqui el text íntegre en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, una vegada transcorregut el terme previst a l'article 113 de la citada llei.”

Contra el present acord, es podrà interposarà recurs contenciós-administratiu, davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà a la publicació del present anuncio, de conformitat amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, de la Jurisdicció Contenciós-Administrativa. Tot això sense perjudici de que pugui interposar qualsevol altre recurs que pogués estimar més convenient al seu dret.

 

Santa Margalida, a data de la signatura electrònica (10 de juny de 2022)

El batle Joan Monjo Estelrich