Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 312193
Resolució del dia 31 de maig de 2022 de la Universitat de les Illes Balears per la qual es convoquen proves selectives per a l’ingrés a l’escala d’administratius de la Universitat de les Illes Balears, subgrup C1, de cossos generals d’aquesta universitat, pel sistema de promoció interna

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment del que disposen els Estatuts d'aquesta universitat, aprovats pel Decret 64/2010, de 14 de maig (Butlletí Oficial de les Illes Balears, núm. 76, de 22 de maig), aquest Rectorat, en ús de les competències que té atribuïdes a l'article 75.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, acorda de convocar proves selectives per a l'ingrés a l'escala d'administratius de la Universitat de les Illes Balears, subgrup C1, pel sistema general de promoció interna, de conformitat amb les següents:

Bases de la convocatòria

1. Normes generals

1.1.Es convoquen proves selectives per cobrir 16 places de l'escala d'administratius de la Universitat de les Illes Balears, subgrup C1, de cossos generals d'aquesta universitat, pel sistema general de promoció interna, de les quals cap no generarà vacant quan sigui coberta.

1.2. Del total de places convocades en aquesta convocatòria se'n reservarà una perquè sigui coberta per persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33 per cent. D'acord amb el que disposa l'article 59.1 del text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, aprovat pel Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, en les ofertes públiques d'ocupació s'ha de reservar una quota no inferior al 7 per cent de les vacants perquè sigui coberta per persones amb discapacitat, sempre que aquestes superin els processos selectius i acreditin la discapacitat i la compatibilitat amb l'exercici de les tasques.

Aquesta reserva s'ha de desglossar en:

a) Un mínim del 5 per cent de les places vacants perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat física, sensorial o psíquica que no presentin discapacitat intel·lectual moderada, lleugera o límit.

b) Un mínim del 2 per cent de les places vacants perquè siguin cobertes per persones amb discapacitat que presentin discapacitat intel·lectual moderada, lleugera o límit, o amb sordesa prelocutiva profunda, severa o mitjana.

D'altra banda, l'accés a les places corresponents a la quota mínima del 2 per cent de reserva prevista al punt b, si n'hi ha, s'ha de dur a terme pel sistema de concurs oposició mitjançant convocatòries independents.

1.3. A aquestes proves selectives els són aplicables la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, el Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, els Estatuts d'aquesta universitat, aprovats pel Decret 64/2010, de 14 de maig (Butlletí Oficial de les Illes Balears, núm. 76, de 22 de maig), el que es disposa en aquesta convocatòria i la resta de normativa vigent que resulti aplicable.

D'acord amb el que preveu l'article 75.2 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, aquesta convocatòria s'ha de publicar al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

1.4. El desenvolupament del lloc de treball convocat queda sotmès a la Llei 53/1984, de 26 de desembre, i al Reial decret 598/1985, de 30 d'abril, sobre incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques, de la Seguretat Social i dels ens, organismes i empreses dependents.

1.5.  Totes les resolucions que es derivin d'aquesta convocatòria es publicaran a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Tauler d'anuncis, <https://seu.uib.cat/ca/>.

1.6.   A efectes de terminis, el mes d'agost és inhàbil.

 

2. Requisits dels aspirants

2.1.  Per ser admesos a les proves selectives, els aspirants han de complir els requisits següents:

a. Tenir la titulació oficial de batxiller, tècnic o equivalent. En el cas de titulacions obtingudes a l'estranger, s'ha d'estar en possessió de la credencial que n'acrediti l'homologació.

Poden participar en les proves els funcionaris que, segons el que preveu la disposició addicional novena del Reial decret 364/1995, de 10 de març, posseeixin, en lloc de la titulació, una antiguitat de deu anys en el cos o escala del subgrup C2 o una antiguitat de cinc anys i hagin superat un curs específic de formació.

b. Pertànyer, com a funcionari de carrera, el dia d'acabament del termini de presentació de sol·licituds, a l'escala d'auxiliars administratius de cossos generals de la Universitat de les Illes Balears i haver-hi prestat serveis efectius durant almenys dos anys a la dita escala.

c. Tenir el nivell B2 de coneixements de llengua catalana exigible per a l'accés al subgrup C1, de conformitat amb l'Acord normatiu 12595/2017, de 20 de desembre, pel qual s'aproven diverses modificacions del catàleg de llocs de treball del personal funcionari i laboral d'administració i serveis de la UIB.

d. Haver satisfet els drets d'examen en la forma establerta al punt 4.4.

e. No haver estat separat, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol de les administracions públiques ni estar inhabilitat per al desenvolupament de les funcions públiques.

2.2. Tots els requisits enumerats a la base 2.1 s'han de tenir el dia que acabi el termini de presentació de sol·licituds i s'han de mantenir fins al moment de la presa de possessió com a funcionari de carrera.

3. Reserva per a persones amb discapacitat i adaptació de les proves

3.1. Les persones que accedeixin a les proves pel torn de reserva del punt 1.2 d'aquestes bases, a més dels requisits generals de la base 2. Requisits dels aspirants, han de tenir reconeguda la condició legal de discapacitat en un nivell igual o superior al 33 per cent i presentar l'informe d'aptitud de l'equip de valoració i orientació de la direcció general competent en matèria de persones amb discapacitat, que ha de ser emès abans del començament de les proves selectives.

3.2.La manca d'aportació de l'informe suposa la no admissió de l'aspirant en el torn de reserva, que passarà al torn general, i la impossibilitat de fer adaptacions per a la realització de les proves. En cas que l'informe especifiqui que l'aspirant no compleix les condicions d'aptitud personal per dur a terme les tasques fonamentals del lloc de treball a què aspira, aquest queda exclòs del procediment selectiu.

3.3. Els aspirants han d'indicar a la sol·licitud que participen a les proves pel torn de reserva i, si escau, la petició de les possibles adaptacions de temps i mitjans per a la realització dels exercicis, per a les quals es tindrà en compte l'informe d'aptitud i/o adaptació dels equips multiprofessionals competents.

3.4. D'altra banda, el certificat acreditatiu del reconeixement de la condició legal de discapacitat en un nivell igual o superior al 33 per cent expedit per la direcció general de dependència o l'organisme públic equivalent, només l'han de presentar els aspirants que superin les proves selectives, d'acord amb la base 11. Presentació de documents.

3.5. En cas que l'aspirant amb discapacitat que s'hagi presentat per la quota de reserva superi els exercicis corresponents, però no hagi obtingut plaça, i tingui una puntuació superior a l'obtinguda pels aspirants del sistema general, serà inclosa pel seu ordre de puntuació en el sistema d'accés general.

3.6. Si les places reservades a persones amb discapacitat no es cobreixen, s'acumularan al torn general de promoció interna.

3.7. Els aspirants únicament poden participar en un dels dos torns establerts.

4.Sol·licituds

4.1. Les persones que vulguin participar en aquestes proves selectives han de sol·licitar-ho telemàticament i emplenar, obligatòriament, la sol·licitud d'admissió disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, Gestió de recursos humans, <https://seu.uib.cat/ca/>, de conformitat amb el que estableix l'article 21 de l'Acord normatiu 14427/2022, de 23 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica a la Universitat de les Illes Balears.

4.2. Per poder realitzar el tràmit per modalitat telemàtica és requisit que la persona que fa la sol·licitud la pugui signar electrònicament per una d'aquestes vies:

1. Per mitjà d'un certificat electrònic reconegut o qualificat (DNI electrònic i qualsevol altre que compleixi els requisits de l'article 10 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre).

2. Per mitjà de les credencials corporatives.

4.3. El termini de presentació de sol·licituds és de deu dies, comptats a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears, i s'han d'adreçar al Magnífic Senyor Rector de la Universitat de les Illes Balears.

4.4. Documentació

En el termini de presentació de sol·licituds d'admissió s'ha d'adjuntar a la sol·licitud la documentació obligatòria següent:

a)Justificant d'haver satisfet la taxa per serveis de selecció, el qual, en cas que no hi sigui, determinarà l'exclusió de l'aspirant. A més, s'ha d'indicar en el justificant de pagament el nom i cognoms de l'aspirant a participar en les proves.

En cap cas el pagament no suposa la substitució del tràmit de presentació, en el termini i la forma escaients, de la sol·licitud davant l'òrgan expressat a la base 4.4.

La taxa per serveis de selecció són 7,21 euros, que s'han d'ingressar al compte: ES25 2100 7359 7113 0010 3721 UIB oposicions/concursos, obert a l'entitat CaixaBank.

D'acord amb el que preveu l'article 59 bis de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la comunitat autònoma de les Illes Balears, resten exemptes del pagament de la taxa les persones amb discapacitat igual o superior al 33 per cent. Les persones afectades n'han de presentar el justificant corresponent.

b)Els aspirants amb discapacitat que sol·licitin adaptacions han d'adjuntar l'informe d'aptitud i/o adaptació dels equips multiprofessionals de la direcció general competent en matèria de persones amb discapacitat o acreditar que han sol·licitat l'esmentat l'informe.

4.5. La persona que signa la sol·licitud declararà que són certes les dades que consigna i que reuneix els requisits exigits per a l'ingrés, i en especial els assenyalats a la convocatòria. Els requisits s'han d'acreditar en cas que l'aspirant figuri a la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu, d'acord amb la base 11. Presentació de documents.

4.6. L'autoritat convocant, per si mateixa o a proposta del president del tribunal, pot sol·licitar, a l'efecte que sigui procedent, que els interessats acreditin els punts on se suposa que han incorregut en inexactitud o falsedat a l'hora de formular la sol·licitud corresponent.

4.7. Els errors de fet que puguin advertir-se a les sol·licituds es poden corregir en qualsevol moment, d'ofici o a petició de la persona interessada.

5. Admissió dels aspirants

5.1. Acabat el termini de presentació de sol·licituds i en el termini màxim d'un mes, el Rector de la Universitat de les Illes Balears dictarà i farà pública la resolució per la qual declararà aprovada la llista provisional de persones admeses i excloses, amb expressió de la causa d'exclusió o omissió, si escau.

Els aspirants han de comprovar que no figuren en la relació de persones excloses i que, a més, consten en la llista de persones admeses. Per esmenar el possible defecte o presentar els documents que siguin preceptius, les persones excloses o omeses han de fer servir la sol·licitud d'esmena o reclamacions disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, Gestió de recursos humans, <https://seu.uib.cat/ca/>, en el termini de cinc dies, comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la resolució.

Acabat el termini al qual fa referència el paràgraf anterior, i esmenades les sol·licituds, el Rector dictarà resolució en que declararà aprovada la llista definitiva d'admesos i exclosos, en la qual es farà pública la determinació del lloc i la data de començament del primer exercici de la fase d'oposició.

5.2.  Qualsevol notificació anterior a les proves es farà pública mitjançant la seu electrònica de la UIB.

5.3. Contra la resolució que declari aprovada la llista definitiva d'aspirants admesos i exclosos, que exhaureix la via administrativa, s'hi pot interposar recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Palma, en el termini de dos mesos comptats de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució o, potestativament, recurs de reposició davant el Rector en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la seva publicació.

 

​​​​​​​5.4. Devolució dels drets d'examen

D'acord amb l'article 62.3 de la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, «quan per causes no imputables al subjecte passiu l'activitat que constitueix el fet imposable de la taxa no es faci, és procedent la devolució de l'import corresponent. Per tant, no és procedent cap devolució de la taxa en els supòsits d'exclusió de les proves selectives per causes imputables a la persona interessada».

6. Tribunal

6.1. El procediment d'actuació del tribunal s'ha d'ajustar en tot moment al que disposa la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

6.2. El tribunal qualificador d'aquestes proves es farà públic amb la resolució del Rector en la qual es declari aprovada la llista definitiva de persones admeses i excloses.

El tribunal serà format per cinc membres: un president, que designa el Rector, dos vocals designats per la Gerència i dos vocals designats per sorteig entre empleats que no ocupin llocs de treball amb forma de provisió de lliure designació. Se n'ha de garantir la composició equilibrada quant al nombre de dones i homes.

6.3. El tribunal pot decidir la incorporació a les seves feines d'assessors especialistes per a les proves corresponents als exercicis que estimi pertinents, així com per a la valoració dels mèrits. Aquests assessors s'han de limitar a prestar la seva col·laboració en les seves especialitats tècniques i tindran veu, però no vot. La designació dels assessors s'ha de comunicar al Rector de la Universitat.

Així mateix, hi haurà dos membres del PAS designats pels representants dels empleats públics que col·laboraran en les funcions de vigilància i vetlla del bon desenvolupament del procediment selectiu.

6.4. Els membres del tribunal han d'abstenir-se d'intervenir, i ho han de notificar al Rector de la Universitat, si hi concorren circumstàncies de les previstes a l'article 23 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, o si han realitzat tasques de preparació d'aspirants a proves selectives en els cinc anys anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria.

El president pot demanar a les persones que formen part del tribunal declaració expressa de no trobar-se sotmeses a alguna de les circumstàncies previstes a l'article 23.2 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

Així mateix, els aspirants poden recusar, de conformitat amb l'article 24 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, els membres del tribunal quan hi concorrin les circumstàncies previstes al paràgraf anterior.

6.5. Amb anterioritat a l'inici de les proves selectives, l'autoritat convocant publicarà la resolució per la qual es nomenen els nous membres del tribunal que hagin de substituir els que n'hagin perdut la condició per alguna de les causes previstes a la base 6.4 o per altres causes.

6.6. El tribunal qualificador ha d'adoptar les mesures necessàries perquè, de conformitat amb el que disposa el Decret 36/2004, els aspirants amb discapacitats gaudeixin de condicions similars per a la realització dels exercicis que la resta dels participants. En aquest sentit s'establiran, per a les persones amb discapacitats que ho demanin en la forma prevista a la base 3.3, les adaptacions possibles en temps i mitjans per a la realització dels exercicis.

6.7. Amb la convocatòria prèvia del president, es constituirà el tribunal, amb assistència del president, el secretari i els vocals titulars. Si hi manca cap titular, serà substituït pel suplent corresponent.

El tribunal acordarà totes les decisions que li corresponguin amb vista al desenvolupament correcte de les proves selectives.

A partir de la constitució del tribunal, aquest, per actuar vàlidament, requerirà la presència del president, el secretari i de dos vocals.

Els acords s'adoptaran per majoria d'assistents, i dirimirà els empats el vot del president.

Durant el desenvolupament de les proves selectives, el tribunal resoldrà els dubtes que puguin sorgir en l'aplicació d'aquestes normes, així com el que s'hagi de fer en els casos que no s'hi preveuen.

6.8. A efectes de comunicacions i altres incidències, el tribunal tindrà la seu al Rectorat de la Universitat de les Illes Balears, cra. de Valldemossa, km 7.5, Son Lledó, Palma. El tribunal disposarà que en aquesta seu almenys una persona, membre o no del tribunal, atengui les qüestions que siguin plantejades en relació amb aquestes proves selectives.

6.9. El tribunal que actuï en aquestes proves selectives es regularà per l'Acord normatiu 11963/2016, de 21 de juliol (FOU núm. 434), pel qual es modifica l'Acord normatiu 11216/2014, de 17 de desembre, pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de la Universitat de les Illes Balears.

6.10. En cap cas el tribunal no pot declarar que han superat les proves selectives un nombre superior d'aspirants que el de places convocades. Qualsevol proposta d'aprovats que contradigui aquesta norma serà nul·la de ple dret, d'acord amb el que disposa l'article 52.3 de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

7. Procediment selectiu

El sistema de selecció dels aspirants constarà de dues fases: una primera fase d'oposició i una segona fase de concurs.

7.1. Fase d'oposició: aquesta fase es desenvoluparà amb els exercicis i qualificacions que s'especifiquen a l'annex I. El temari que ha de regir les proves selectives és el que figura a l'annex II.

7.2. Fase de concurs: valoració de mèrits. Només hi poden participar els aspirants que hagin superat la fase d'oposició. El tribunal farà la valoració dels mèrits d'acord amb el barem que s'indica a l'annex III.

7.3. Valoració final: la puntuació global serà la suma de les dues fases, tenint en compte que la fase d'oposició tindrà un pes del 75 per cent i la fase de concurs un pes del 25 per cent. En cas d'igualtat en la puntuació total, es donarà prioritat a l'aspirant amb:

a) Més puntuació a la fase d'oposició.

b) Més puntuació en la valoració dels mèrits de la fase de concurs segons l'ordre següent: a), b), c) i d). Si un cop aplicades les regles no s'ha dirimit l'empat, aquest es resoldrà finalment per sorteig entre els aspirants elegits.

8. Calendari i desenvolupament dels exercicis

8.1. El primer exercici de la fase d'oposició es farà a partir del darrer trimestre de l'any 2022, i el lloc i la data on tindrà lloc es determinaran a la resolució que s'indica al paràgraf quart del punt 5.1 d'aquestes bases.

8.2. Pel que fa a l'ordre d'actuació dels aspirants de les proves selectives, s'iniciarà per aquells el primer cognom dels quals comenci per la lletra U, d'acord amb la Resolució de 9 de maig de 2022 de la Secretaria d'Estat de Funció Pública per la qual es publica el resultat del sorteig a què es refereix el Reglament general d'ingrés del personal al servei de l'Administració de l'Estat.

En qualsevol moment, els aspirants poden ser requerits pels membres del tribunal amb la finalitat que acreditin la seva personalitat.

8.3. Els aspirants seran convocats per a cada exercici en crida única, havent d'anar proveïts del DNI, i quedaran exclosos de l'oposició els qui no es puguin identificar o no hi compareguin, excepte en els casos de força major degudament justificats i lliurement valorats pel tribunal.

8.4. Acabat el primer exercici, el tribunal farà pública, a l'espai habilitat per a convocatòries de selecció de personal de la seu electrònica de la UIB, la relació provisional d'aspirants que l'hagin superat, amb indicació de la nota obtinguda. A la relació s'anunciarà quan tindrà lloc el següent exercici, i així successivament.

Els anuncis dels exercicis es faran públics amb una antelació mínima de quaranta-vuit hores a l'hora assenyalada perquè comencin.

8.5. En qualsevol moment del procés selectiu, si el tribunal s'assabenta que qualque aspirant no està en possessió de la totalitat dels requisits exigits per la present convocatòria, una vegada oïda la persona interessada, n'ha de proposar l'exclusió al Rector d'aquesta universitat, i li ha de comunicar, així mateix, les inexactituds o falsedats formulades per l'aspirant a la sol·licitud d'admissió a les proves selectives, perquè tingui els efectes que corresponguin.

8.6. Des de la data de realització del primer exercici fins a la publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears del nomenament dels aspirants que hagin superat el procés selectiu no poden transcórrer més de nou mesos, tenint en compte que entre l'acabament d'un exercici i el començament del següent ha de transcórrer un termini mínim de tres dies i màxim de dos mesos. No obstant això, mitjançant resolució motivada del president del tribunal, es pot ampliar el termini del procés selectiu.

8.7. En el supòsit que els aspirants no estiguin d'acord amb la puntuació obtinguda en algun exercici i vulguin fer-ne una revisió, ho poden sol·licitar en el termini de cinc dies a partir de l'endemà de la publicació de les puntuacions provisionals de cada exercici, mitjançant la sol·licitud d'esmena o reclamacions disponible a la seu electrònica de la UIB, a l'apartat Catàleg de procediments, Gestió de recursos humans, <https://seu.uib.cat/ca/>, adreçada al president del tribunal, que contestarà a la persona interessada. El tribunal tindrà un termini de set dies, a partir de l'endemà del termini de presentació de sol·licituds, per resoldre les reclamacions.

 

​​​​​​​9. Llista d'aprovats en la fase d'oposició

9.1. Un cop finalitzats tots els exercicis de la fase d'oposició, el tribunal farà pública la llista provisional de persones que l'hagin superada, amb indicació de la puntuació obtinguda per ordre de major a menor i amb indicació del DNI.

Per efectuar les reclamacions oportunes, les persones interessades disposen d'un termini de cinc dies, comptats a partir l'endemà de la publicació.

El tribunal tindrà un termini de set dies, a partir de l'endemà del termini de presentació de sol·licituds, per resoldre les reclamacions. Un cop resoltes les reclamacions, el tribunal farà publica la llista definitiva de persones aprovades en la fase d'oposició.

10. Fase de concurs: valoració dels mèrits

10.1. En el termini de deu dies comptats a partir de l'endemà de la publicació de la llista definitiva d'aprovats de la fase d'oposició, els aspirants que hagin superat aquesta fase hauran de presentar telemàticament la sol·licitud de presentació de mèrits, disponible a la seu electrònica al Catàleg de procediments, a l'apartat Gestió de recursos humans, <https://seu.uib.cat/ca/>.

La persona interessada ha de comprovar al seu full de serveis que les dades que hi figuren són correctes. Si ho són, no ha d'aportar més documentació. Si no ho són, caldrà que adjunti a la sol·licitud, en format electrònic, la documentació que hi falta.

Els mèrits al·legats han de tenir-se el dia que acaba el termini de presentació d'aquesta sol·licitud.

10.2. El tribunal farà pública la llista provisional de valoracions de la fase de concurs, en què indicarà la puntuació obtinguda en cada apartat del barem i la total, i concedirà un termini de cinc dies comptats a partir de l'endemà de la publicació per poder fer les reclamacions i al·legacions que s'estimin oportunes en relació amb el barem, mitjançant la sol·licitud disponible a la seu electrònica de la UIB.

Un cop acabat el termini, el tribunal publicarà la relació amb la valoració definitiva de la fase de concurs.

10.3. Obtinguda la puntuació final per la suma de les fases d'oposició i concurs, s'efectuarà la qualificació final dels aspirants per ordre de puntuació.

10.4. El tribunal farà pública la llista definitiva d'aspirants que hagin superat el procés selectiu i elevarà al Rector de la Universitat, en el termini màxim de cinc dies comptadors des de la publicació de la llista, la proposta de nomenament com a funcionaris de carrera dels aspirants que hagin obtingut més puntuació, en nombre que no excedeixi les places convocades, d'acord amb el que estableix la base 6.9 de la present convocatòria.

11.  Presentació de documents

11.1. En el termini de deu dies a comptar de l'endemà del dia que es faci pública la llista definitiva d'aprovats del procés selectiu, els opositors han de presentar al Registre General de la Universitat de les Illes Balears els documents acreditatius dels requisits indicats als punts 2.1.a i 2.1.c que no constin al full de serveis.

L'acreditació de la condició del punt 2.1.b es farà mitjançant el certificat expedit d'ofici pel Servei de Recursos Humans.

11.2. Les persones que dins el termini fixat, excepte casos de força major, no presentin la documentació, o a les quals, una vegada examinada aquesta, es dedueixi que manca algun requisit dels assenyalats a la base 2.1 no podran ser nomenades funcionaris de carrera i les seves actuacions quedaran anul·lades, sens perjudici de la responsabilitat en què hagin incorregut per falsedat en la sol·licitud inicial.

12. Nomenament de funcionaris

12.1. Acabat el procés selectiu, les persones que l'hagin superat i aportin la documentació requerida al punt 11.1 seran nomenades per l'autoritat convocant i a proposta del tribunal qualificador funcionaris de carrera de l'escala d'administratius de la Universitat de les Illes Balears, mitjançant resolució del Rector que es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Un cop publicat el nomenament al Butlletí Oficial de les Illes Balears, les persones interessades tindran un termini de tres dies per a la presa de possessió.

12.2. En els casos en què la persona interessada ho sol·liciti, i a més ho justifiqui degudament, el Rector pot concedir una pròrroga del termini per prendre possessió.

 

​​​​​​​13. Norma final

La present convocatòria i tots els actes administratius que es derivin tant d'aquesta convocatòria com de l'actuació del tribunal es poden impugnar en els casos i en la forma establerts per la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (1 de juny de 2022)

El Rector Jaume Carot

 

ANNEX I Exercicis i qualificacions

La fase d'oposició és formada pels exercicis que s'indiquen a continuació:

1. Primer exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà a respondre per escrit un qüestionari tipus test de 60 preguntes amb quatre respostes alternatives, de les quals només una és correcta, basades en el contingut del temari i que es plantejaran, preferentment, en proporció al temari.

Per superar aquest exercici és necessari tenir un mínim de 28 punts. La puntuació màxima és de 70 punts. Per cada resposta errònia es restarà una tercera part del valor d'una resposta vàlida. Les preguntes no resoltes, tant si figuren en blanc com si figuren amb més d'una resposta, no es valoraran.

El temps per fer aquest exercici és de 110 minuts.

2. Segon exercici: de caràcter obligatori i eliminatori. Consistirà en la resolució d'un cas pràctic amb ordinador d'un total de quatre proposats pel tribunal sobre els temes que s'indiquen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 13, 14, 15, 16, 18, 22, 23, 30 i 31 que figuren a l'annex II de la convocatòria. Cada aspirant triarà i desenvoluparà un supòsit pràctic.

Per superar aquest exercici és necessari tenir un mínim de 10 punts. La puntuació màxima és de 25 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 90 minuts.

3. Tercer exercici: voluntari i de mèrit. Comprensió d'idioma. Consistirà a respondre per escrit 10 preguntes sobre un text escrit en anglès, francès o alemany, que facilitarà el tribunal. La puntuació màxima és de 5 punts.

El temps per fer aquest exercici és de 60 minuts.

4. Per superar la fase d'oposició caldrà haver assolit un mínim de 47,50 punts entre el primer i el segon exercici.

La nota definitiva de la fase d'oposició s'obtindrà sumant les notes obtingudes en el primer, el segon i el tercer exercicis. La nota final serà, com a màxim, de 100 punts.

 

ANNEX II Temari

a) Procediment administratiu i administració electrònica

Tema 1. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els interessats. L'activitat de les administracions públiques. Termes i terminis.

Tema 2. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Les fases del procediment administratiu.

Tema 3. Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Els recursos administratius: objecte i classes.

Tema 4. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Els òrgans de les administracions públiques. Els òrgans administratius de les administracions públiques.

Tema 5. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. La responsabilitat patrimonial de les administracions públiques: consideracions generals, pressuposts, requisits temporals.

Tema 6. Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic. Funcionament electrònic del sector públic: la Seu electrònica. El portal d'Internet. Els sistemes d'identificació de les administracions públiques. La signatura electrònica.

Tema 7. Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals. Disposicions generals. Principis de protecció de dades. Drets de les persones a l'accés, rectificació, supressió i oposició de les seves dades.

Tema 8. Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes: objecte i àmbit d'aplicació. El principi d'igualtat i la tutela contra la discriminació. Les polítiques públiques per a la igualtat.

Tema 9. L'Oficina per a la Igualtat d'Oportunitats entre Dones i Homes de la UIB: organització i funcionament, competències. El Pla d'igualtat.

Tema 10. Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. La transparència de l'activitat pública. El dret d'accés a la informació pública.

Tema 11. Acord normatiu 9257/2009, de 18 de desembre. Ordre de funcions dels diferents cossos i escales del personal funcionari de la UIB.

Tema 12. Reial decret 203/2021, de 30 de març, pel qual s'aprova el Reglament d'actuació i funcionament del sector públic per mitjans electrònics. Acord normatiu 14427/2022, de 31 de març, pel qual s'aprova el Reglament per a la implantació de l'administració electrònica a la Universitat de les Illes Balears.

b) Gestió de recursos humans

Tema 13. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Objecte i àmbit d'aplicació. Classes de personal. Drets i deures dels empleats públics. Codi de conducta.

Tema 14. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Adquisició i pèrdua de la relació de servei. La relació de llocs de treball. Contingut, procediment i classificació dels llocs de treball. Instruments d'ordenació i de planificació.

Tema 15. Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, i Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Les situacions administratives.

Tema 16. Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears. L'avaluació de l'acompliment.

Tema 17. Llei 3/2022, de 24 de febrer, de convivència universitària. Disposicions generals. Mitjans alternatius de resolucions de conflictes.

Tema 18. Acord normatiu 10712/2013, de 24 de juliol, pel qual s'aproven les normes reguladores de la jornada, els permisos, les llicències i les vacances del personal d'administració i serveis de la UIB.

Tema 19. El Servei de Prevenció de la UIB: estructura i serveis que s'ofereixen a la comunitat universitària. Resolució del Rectorat 14244/2021, del dia 3 de novembre, per la qual es fa públic el procediment d'actuació en matèria d'assetjament laboral.

Tema 20. Protocol de prevenció i actuació enfront de casos d'assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per motiu de l'orientació sexual.

Tema 21. Acord normatiu 14430/2022, del dia 31 de març, pel qual es regula la modalitat de teletreball del personal d'administració i serveis de la Universitat de les Illes Balears.

c) Gestió acadèmica

Tema 22. Acord normatiu 13865/2021, de 23 de febrer de 2021, pel qual es modifica l'Acord normatiu 13463/2020, de 20 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament acadèmic de la Universitat.

Tema 23. Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i el procediment d'assegurament de la seva qualitat. Disposicions generals. Organització dels estudis dels ensenyaments universitaris de grau, màster i doctorat.

Tema 24. Acord normatiu 13866/2021, de 23 de febrer de 2021, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de caràcter oficial (grau i màster) de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 25. El Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, modificat pel Reial decret 43/2015, de 2 de febrer.

Tema 26. Acord normatiu 13084/2019, de 17 de maig, pel qual s'aprova el Reglament d'ordenació dels ensenyaments universitaris de doctorat de la Universitat de les Illes Balears.

Tema 27. Reial decret 1125/2003, de 5 de setembre, pel qual s'estableix el sistema europeu de crèdits i el sistema de qualificacions en les titulacions universitàries de caràcter oficial i validesa en tot el territori nacional. Objecte i àmbit d'aplicació del sistema europeu de crèdits. Concepte de crèdit. Assignació de crèdits. Sistema de qualificacions. Adaptació al sistema.

Tema 28. Reial decret 412/2014, de 6 de juny, pel qual s'estableix la normativa bàsica dels procediments d'admissió als ensenyaments universitaris oficials de grau. Disposicions generals. Accés als estudis oficials de grau. Admissió als ensenyaments universitaris de grau. Procediments específics d'accés i admissió. Criteris específics per a l'adjudicació de places per les universitats públiques.

Tema 29. Acord normatiu 14423, de 31 de març, pel qual es regula l'accés i admissió als ensenyaments oficials de màster.

d) Gestió econòmica i de recerca. Contractació

Tema 30. El pressupost de la UIB: elaboració, estructura i aprovació. Principis pressupostaris. Els crèdits pressupostaris. Les modificacions pressupostàries. Classificació orgànica, funcional i econòmica.

Tema 31. Les normes d'execució del pressupost de la UIB: procediment de gestió del pressupost de despeses.

Tema 32. Les normes d'execució del pressupost de la UIB: procediment de gestió del pressupost d'ingressos.

Tema 33. Estructures universitàries per a l'activitat en investigació: instituts, departaments i grups de recerca. La Comissió d'Investigació de la UIB.

Tema 34. Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic. Objecte i àmbit d'aplicació de la llei. Negocis i contractes exclosos. Els contractes del sector públic: tipus contractuals, contractes subjectes a regulació harmonitzada, contractes administratius i contractes privats.

 

ANNEX III ​​​​​​​Barem de la fase de concurs

S'estructura en dos blocs (bloc I i bloc II) i la puntuació màxima de la suma dels dos blocs és de 100 punts.

Bloc I. Màxim 60 punts

a) Antiguitat. Es valorarà d'acord amb els criteris següents (no es tindran en compte els serveis prestats com a professor):

  •  0,16 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, en el mateix subgrup o superior com a serveis reconeguts.
  •  0,12 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats a la UIB, en qualsevol subgrup inferior com a serveis reconeguts.
  •  0,08 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats en el sector públic i Fundacions de la UIB al mateix subgrup o superior com a serveis reconeguts.
  •  0,04 punts per mes o fracció superior a 15 dies per serveis prestats en el sector públic i Fundacions de la UIB en un subgrup inferior com a serveis reconeguts.

b) Grau personal. Es valorarà el darrer grau consolidat o adquirit segons la taula següent:

 

​​​​​​​

Nivell

Punts

12 a 14:   

4

15: 

5

16:

6

17:

7

18:

8

19:

10

20:

12

21:

15

22:

19

23:

23

24:

26

25:

28

26:

29

27 a 30: 

30

Bloc II. Màxim 60 punts

c) Titulació acadèmica oficial. Màxim 10 punts. Només es tindrà en compte la titulació més alta.

Titulació

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup A2

Subgrup A1

Doctorat

10

10

10

10

Màster oficial

10

10

10

10

Grau, arquitectura, enginyeria o llicenciatura

10

10

10

Arquitectura tècnica, enginyeria tècnica, diplomatura

10

10

Cicle formatiu de grau superior

8

8

Batxiller, tècnic de formació professional

5

Es valorarà una segona titulació universitària amb 5 punts, excepte les diplomatures del primer cicle d'una llicenciatura.  

La titulació requerida per a l'ingrés al cos o inferior a l'exigida no es puntuarà.

d)Activitats de formació i perfeccionament. Màxim 40 punts:

Es valoraran les activitats formatives (cursos, jornades, congressos, conferències o seminaris) de les quals s'aporti diploma o certificat d'assistència o aprofitament, així com els títols propis de postgrau de les universitats espanyoles en la regulació d'ensenyaments propis, segons els criteris següents:

1. Es valoraran totes les adreçades al personal d'administració i serveis de la UIB del Pla de formació de la UIB, excepte les excloses al punt 2.c).

2. Les activitats formatives següents es valoraran sempre que el tribunal consideri que tenen relació amb les funcions generals assignades als cossos del personal d'administració i serveis de la UIB:

a) Activitats ofertes per altres unitats de la UIB, escoles d'administracions públiques o altres organismes públics.

b) Activitats ofertes per empreses o entitats que el tribunal consideri que són de prestigi reconegut en la temàtica de l'activitat formativa.

c) Activitats ofertes per empreses o entitats (sindicats, organitzacions empresarials, etc.), sempre que tinguin finançament públic (cursos impartits en el marc dels acords de formació contínua amb l'Administració, Fundació Tripartit, Fons Social Europeu, etc.).

 

Antiguitat de l'acció formativa:

Fins a 5 anys

De 5 a 10 anys

+ de 10 anys

Impartida

0,100

0,070

0,040

Aprofitament

0,067

0,047

0,027

Assistència

0,033

0,023

0,013

Títols propis de postgrau*

0,067 x crèdit

0,047 x crèdit

0,027 x crèdit

* No es valoraran els cursos i les assignatures que formin part d'un títol propi de postgrau.

Per fixar la valoració que correspon a cada curs, es tindrà en compte la data de finalització. En cas que al certificat no consti la data d'impartició, es tindrà en compte la data d'expedició.

Els certificats en els quals no consti el nombre d'hores de durada del curs es valoraran igual que els cursos d'una hora. Pel que fa a altres activitats formatives (jornades, seminaris, etc.) per a les quals no consti el nombre d'hores realitzades, es valoraran a raó d'una hora per dia de durada de l'activitat.

Els certificats de competències participatives i personals expedits per CertiUni, sempre que estiguin valorats amb un nivell mínim de «mitjà», es valoraran com un curs de formació de 20 hores d'aprofitament.

e) Coneixements de català: màxim 5 punts. Només es valorarà el nivell més alt que l'exigit per accedir al subgrup. En cas de presentar-ne més d'un, es valorarà el superior. El nivell E se sumarà al nivell més alt.

Nivell

Subgrup C2

Subgrup C1

Subgrup A2

Subgrup A1

C1

2

2

C2

4

4

2

2

E

1

f) Altres idiomes: màxim 6 punts. Només es valorarà el nivell més alt per cada idioma.

Nivell

Anglès

Altres idiomes

A1

0,5

0,25

A2

1

0,5

B1

1,5

0,75

B2

2

1

C1

2,5

1,25

C2

3

1,5

g) Altres mèrits: màxim 2 punts.

Mèrit

Fins a 5 anys

De 5 a 10 anys

+ de 10 anys

Per estades en altres universitats / Estades Solidàries

0,2

0,1

0,05

Haver superat el darrer procés selectiu per accedir al subgrup superior convocat a la UIB sense haver-hi obtingut plaça

0,5 punts