Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 298402
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es modifica la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 29 de desembre de 2021 per la qual s'aprova pel procediment d'urgència i com a expedient anticipat de despesa, la convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital amb el finançament de la Unió Europea - "NextGenerationEU", mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i fons de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 30 de desembre de 2021 es publica al BOIB núm. 180 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 29 de desembre de 2021 per la qual s'aprova pel procediment d'urgència i com a expedient anticipat de despesa, la convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital amb el finançament de la Unió Europea - "NextGenerationEU", mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i fons de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

2. El 13 de gener de 2022 es publica al BOIB núm. 8 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de correcció d'errades materials observats en el punt desè que afecten el termini d'inici de sol·licituds d'ajuts de la convocatòria esmentada.

3. En data 12 de febrer de 2022 es publica al BOIB núm 23 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de dia 10 de febrer de 2022 que modifica per primer cop la convocatòria.

4. El 24 de febrer de 2022 es publica al BOIB núm. 29 la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, de dia 23 de febrer de 2022, de la segona modificació de la convocatòria en el sentit d'adaptar-la a les exigències derivades de l'Acord del Consell de Govern de 31 de gener de 2022.

5. En data 25 de maig de 2022, el director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular ha emès una memòria justificativa sobre la necessitat de fer una modificació de la convocatòria dels ajuts objecte d'aquesta resolució.

6. En data 25 de maig de 2022, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha ordenat l'inici de l'expedient de modificació de la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 29 de desembre de 2021 per la qual s'aprova pel procediment d'urgència i com a expedient anticipat de despesa, la convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital amb el finançament de la Unió Europea - "NextGenerationEU", mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i fons de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals

7. A data d'avui, s'ha comprovat que s'han presentat un número de sol·licituds molt inferior al esperat en un primer moment, i per això, i d'acord amb el crèdit pressupostat per a dur a terme aquesta convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi, s'ha considerat adient ampliar el termini de presentació de sol·licituds amb la finalitat de poder proporcionar als autònoms i emprenedors que no hagin tingut èxit en la seva trajectòria professional, una segona oportunitat, i facilitar el retorn a l'ocupació d'aquells treballadors autònoms o per compte propi, que tinguin reconegut el dret a percebre la prestació per cessament d'activitat de la Seguretat Social per l'òrgan gestor amb el qual tinguin cobertes les contingències d'accidents de treball i malalties professionals, i d'aquells treballadors autònoms o per compte propi que, tenint reconegut el citat dret, hagin gaudit de la prestació per cessament d'activitat de la Seguretat Social en els dotze mesos anteriors a la publicació d'aquesta convocatòria, així com per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital.

8. D'acord amb el que disposa l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'Administració, excepte precepte en contra, podrà concedir d'ofici o a petició dels interessats, una ampliació dels terminis establerts, que no excedeixi de la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercer.

9. S'ha de dir que la modificació de la convocatòria no afecta al compliment dels principis d'actuació administrativa prevists en l'article 6 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, concretament els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no-discriminació.

10. En data 24 de maig de 2022, s'ha emès informe jurídic relatiu a la modificació del termini per presentar les sol·licituds.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB número 196, de 31 de desembre).

2. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el seu reglament (Reial decret 887/2006, de 21 de juliol).

3. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques

4. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

5. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la CAIB.

6. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer).

7. La Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 29 de desembre de 2021 per la qual s'aprova pel procediment d'urgència i com a expedient anticipat de despesa, la convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital amb el finançament de la Unió Europea - "NextGenerationEU", mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i fons de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

8. D'acord amb el que disposa l'article 32 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, l'Administració, excepte precepte en contra, podrà concedir d'ofici o a petició dels interessats, una ampliació dels terminis establerts, que no excedeixi de la meitat d'aquests, si les circumstàncies ho aconsellen i amb això no es perjudiquen drets de tercer.

9. S'ha de dir que la modificació de la convocatòria no afecta al compliment dels principis d'actuació administrativa prevists en l'article 6 del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions, concretament els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no-discriminació.

Per tot això, dict la següent

Resolució

Primer. Modificar la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 29 de desembre de 2021 per la qual s'aprova pel procediment d'urgència i com a expedient anticipat de despesa, la convocatòria d'ajudes per una segona oportunitat dels treballadors autònoms o per compte propi per facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital amb el finançament de la Unió Europea - "NextGenerationEU", mitjançant el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i fons de Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals en els termes següents:

El punt 1 de l'apartat 10, relatiu al termini i forma de presentació de les sol·licituds:

On posa:

«El termini de presentació de sol·licituds comença dia 25 de febrer de 2022 i acaba dia 31 de maig de 2022, o quan el crèdit s'hagi exhaurit, en cas que s'exhaureixi abans que acabi aquest termini.»

Ha de posar:

«El termini de presentació de sol·licituds comença dia 25 de febrer de 2022 fins dia 19 de juny de 2022, i un segon termini des de dia 2 de juliol fins dia 15 de juliol de 2022, o quan el crèdit s'hagi exhaurit, en cas que s'exhaureixi abans que acabi aquest termini.»

Segon. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de Règim Jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2105, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, Reguladora de la Jurisdicció Contenciosa Administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, 25 de maig de 2022

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball

Iago Negueruela Vázquez