Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 297879
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 23 de maig de 2022 per la qual s’autoritza la modificació de la configuració del Col·legi d’Educació infantil i primària (CEIP) Gabriel Vallseca, amb la implantació de l’educació secundària obligatòria i que passa a denominar-se Col·legi d’Educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria (CEIPIESO) Gabriel Vallseca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El Decret 874/1974, de 20 de març, va crear sis col·legis d'Educació General Bàsica, un dels quals al barri de Son Gotleu, a Palma, província de Balears amb 640 places escolars, amb la denominació de Col·legi Gabriel Vallseca (BOE núm. 99, de 25 d'abril).

2. L'Ordre de 5 de maig de 1975, va posar en funcionament amb 16 unitats escolars mixtes i va autoritzar el canvi de denominació, passant a dir-se Col·legi Son Gotleu II (BOE núm. 148, de 21 de juny).

3. L'Ordre Ministerial de 8 d'octubre de 1981, per la qual es modifiquen centres públics d'Educació General Bàsica y Preescolar en la província de Balears, va autoritzar el canvi de denominació del Col·legi Son Gotleu II pel de Gabriel Vallseca (BOE núm. 276, de 18 de novembre).

4. La Resolució  de 27 de maig de 1985, de la Direcció General d'Educació Bàsica autoritzà a centres públics d'Educació General Bàsica y Preescolar  per realitzar la integració d'alumnes d'Educació Especial inclosos en la Planificació de la Integració Educativa (BOE núm. 165, d'11 de juliol).

5. La Reolució del conseller d'Educació i Cultura de 5 de febrer de 2003, publicà la plantilla actualitzada del cos de mestres dels centres públics d'educació infantil i de primària, d'educació especial, d'educació de persones adultes, de primer cicle d'educació secundària obligatòria i dels equips d'atenció primerenca i la composició d'unitats dels centres públics d'educació infantil i de primària i dels centres públics d'educació especial, li atorgà al col·legi d'Educació Infantil i Primària Gabriel Vallseca 6 unitats d'Educació Infantil i 12 unitats d'Educació Primària. (BOIB núm. 20, de 13 de febrer)

6. El 2 de desembre de 2021, l'arquitecte tècnic del Servei de Centres amb el vist i plau de la cap del Servei, va informar de les obres d'execució que s'haurien de fer per adaptar el Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Gabriel Vallseca en un Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Educació Secundària Obligatòria (CEIPIESO).

7. El 23 de febrer de 2022, el Servei de Centres emet un informe favorable de les modificacions i de l'adaptació dels espais al RD 132/2010 de 12 de febrer, pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle de educació infantil, educació primària i educació secundària, per implantar l'educació secundària al Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Gabriel Vallseca i transformar ho, en un Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Educació Secundària Obligatòria (CEIPIESO).

8. El 28 d'abril de 2022, la cap del Departament de Planificació i Centres, va emetre un informe favorable sobre la implantació de l'educació secundària obligatòria al Col·legi d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Gabriel Vallseca. També va informar favorablement del canvi de tipologia del centre, que passa a ser de  tipologia B i del canvi de la denominació, que passa a denominar-se Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Educació Secundària Obligatòria  (CEIPIESO) Gabriel Vallseca.

En aquest informe es justifica aquesta transformació indicant que a la xarxa de l'escola pública no existeix o és insuficient l'oferta de centres que ofereixin la possibilitat d'atendre els alumnes des de l'educació infantil fins a l'educació secundària. Els canvis socials i les demandes de la societat fan que s'hagi d'encetar la possibilitat d'oferir a les famílies la possibilitat d'escolaritzar els seus fills al mateix centre durant l'etapa obligatòria.

9. El 6 de maig de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va proposar la modificació de la configuració, el canvi de denominació i el canvi de tipologia del Col·legi d'Educació Infantil i Primària  (CEIP) Gabriel Vallseca amb la implantació de l'educació secundària obligatòria, i que passa denominar-se Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Educació Secundària Obligatòria (CEIPIESO) Gabriel Vallseca.

 Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol, i suplement en català núm. 7 de 1985).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022,  de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102  de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres de centres públics correspon al Govern de les Illes Balears, que ha d'establir els tipus d'ensenyaments que s'hi desenvoluparan. Al punt 3 del mateix article determina que el Govern de les Illes Balears ha de promoure una xarxa de centres públics suficient per cobrir la demanda de la població escolar de les Illes Balears (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Reial decret 132/2010, de 12 de febrer (BOE del 12 de març), pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres que imparteixen ensenyaments de segon cicle de educació infantil, educació primària i educació secundària.

6. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 15 de novembre de 2017 per la qual s'estableixen els criteris per determinar la tipologia dels centres docents públics no universitaris i l'assignació d'equips directius (BOIB núm. 152, de 14 de desembre).

7. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 24 de maig de 2018 per la qual es determina la tipologia dels centres docents públics no universitaris de les Illes Balears i el curs d'entrada en vigor de la nova tipologia (BOIB núm. 67, de 31 de maig).

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

9. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres en data 6  de maig de 2022, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar la implantació de 4 unitats d'educació secundaria obligatòria al CEIP Gabriel Vallseca, amb codi 07003900, de forma progressiva i començant el proper curs 2022-2023 amb la implantació del 1r curs de l'ESO.

2. Determinar que com a conseqüència d'aquesta implantació el centre canvia la seva tipologia de centre que passa a ser Tipologia B.

3.  Autoritzar el canvi de denominació del centre que passa a ser Col·legi d'Educació Infantil i Primària Integrat amb Educació Secundària Obligatòria Gabriel Vallseca (CEIPIESO Gabriel Vallseca)

4. Instar a la direcció del centre perquè proposi el nomenament d'un cap d'estudis adjunt amb efectes des de dia 1 de juliol de 2022 per garantir la implantació d'aquesta nova etapa educativa.

5. Determinar que, com a conseqüència d'aquestes autoritzacions, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07003900

Denominació genèrica: Col·legi d'educació infantil i primària integrat amb educació secundària obligatòria

Denominació específica: Gabriel Vallseca

Titular: Conselleria d'Educació i Formació Professional

Domicili: c/ Mare de Deu de la Victòria, núm. 36

Localitat: Palma

Municipi: Palma

CP: 07008

Ensenyaments autoritzats: 22 unitats (570 places escolars) repartides de la següent manera

Educació Infantil: 6 unitats de 150 places escolars

Educació primària: 12 unitats de 300 places escolars

Educació secundària: 4 unitats de 120 places escolars

6.  Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 23 de maig de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March Cerdà