Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 290063
Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual es modifica la relació de projectes declarats estratègics per Acord del Consell de Govern de 4 d’octubre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Estratègic Autonòmic - Estratègia d’Inversions Illes Balears 2030 i es declaren estratègics els projectes que s’hi inclouen

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 5.1 de la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, estableix que el Consell de Govern, a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, ha d'aprovar un Pla Estratègic Autonòmic orientat a assolir la transformació de les Illes Balears cap a un nou model econòmic i social, d'acord amb els objectius generals del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i els específics que es fixin a instància de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques.

L'apartat 2 de l'article 5 d'aquesta Llei, estableix que el Pla Estratègic Autonòmic s'ha d'executar per mitjà dels projectes, tant d'iniciativa pública com privada o públicoprivada, que siguin declarats estratègics pel Consell de Govern, també a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, i que passaran a formar part del Pla Estratègic Autonòmic.

Per Acord del Consell de Govern de 4 d'octubre de 2021 (BOIB núm. 137 de 7 d'octubre de 2021) es va aprovar el Pla Estratègic Autonòmic – Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030 i es varen declarar com a estratègics els projectes que s'hi incloïen com annex 2 de l'Acord, que eren aquells que, en el moment de l'aprovació, ja s'havien iniciat o tenien un notable grau de determinació pel que fa a les actuacions de què es componien, l'import i la perspectiva de finançament, i que es preveia que es poguessin dur a terme, totalment o parcial, amb els fons europeus als quals fa referència l'article 2 i la disposició addicional primera de la Llei 4/2021.

L'apartat tercer de l'Acord permetia, mitjançant acord del Consell de Govern, modificar l'annex 2 per incorporar nous projectes o actualitzar-lo, en el cas que els que hi figuraven experimentassin canvis.

En el temps transcorregut des d'aleshores, s'han concretat actuacions i perspectives de finançament en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, que han estat comunicades pels òrgans gestors de les corresponents conselleries, que requereixen la modificació d'alguns projectes declarats estratègics i la incorporació de nous, que també contribueixen al desenvolupament de les estratègies definides en el Pla i que, per tant, precisen de la seva declaració com a estratègics.

L'informe del director de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques de data 17 de maig de 2022 justifica la necessitat de modificar i actualitzar la relació de projectes declarats estratègics per l'Acord de Consell de Govern de 4 d'octubre de 2021 esmentat.

En el marc del que preveu l'article 5.2 de la Llei 4/2021, que estableix que, amb antelació a l'aprovació del Consell de Govern, la proposta de projectes estratègics amb incidència en el territori de cada illa i els projectes d'abast autonòmic o interinsular s'han de tractar en les comissions mixtes bilaterals dels consells insulars afectats, s'han reunit les comissions mixtes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera els dies 1 (Formentera) i 4 (Mallorca, Menorca i Eivissa) d'abril de 2022.

Atès tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 23 de maig de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Modificar l'annex 2 de l'Acord del Consell de Govern de 4 d'octubre de 2021 pel qual s'aprova el Pla Estratègic Autonòmic - Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030 i es declaren estratègics els projectes que s'hi inclouen en els termes següents:

1r. Modificar els projectes identificats amb els números 6, 12, 25, 26, 28, 30, 31 i 36 per actualitzar-ne l'import estimat i/o les actuacions que s'hi contenen.

2n. Declarar com a estratègics els projectes identificats amb el número 40 a 58 en els termes següents:

1r. La mera declaració d'un projecte com a estratègic no genera drets ni obligacions entre les parts interessades.

2n. L'execució dels projectes es durà a terme mitjançant els instruments prevists en l'ordenament jurídic, amb els requisits substantius i formals que pertoquin.

3r. En els expedients derivats de l'execució dels projectes estratègics, la Direcció de l'Oficina de Planificació i Coordinació d'Inversions Estratègiques de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura emetrà un certificat en el qual s'acrediti la inclusió de l'expedient iniciat en l'execució d'un projecte declarat estratègic, que s'ha d'identificar, amb referència a l'annex 2 d'aquest Acord vigent en cada moment, amb l'efecte de poder aplicar les previsions contingudes en els articles 5.3 i 15.4 de la Llei 4/2021. A aquest efecte, l'import total del projecte no té caràcter limitatiu, sempre i quan no se superi en més d'un 20%.

Segon. Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears aquest Acord i la relació actualitzada de projectes declarats estratègics de l'annex 2 de l'Acord del Consell de Govern de 4 d'octubre de 2021 pel qual s'aprova el Pla Estratègic Autonòmic - Estratègia d'Inversions Illes Balears 2030 i es declaren estratègics els projectes que s'hi inclouen.

 

Palma, 23 de maig de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez

 

Projectes declarats estratègics d'acord amb l'article 5.2 de la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència

Núm.

Projecte estratègic

Eix

Estratègia

Promotor

Descripció

Import estimat (€)

1

Foment de les indústries culturals

Eix 1_Diversificació econòmica

E01_Creixement intel·ligent i ecosistemes d'innovació

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

El projecte inclou diverses línies d'ajudes per revaloritzar la indústria cultural: a sales de cinema; a acceleradores culturals; a l'oferta cultural d'àrees no urbanes i ajudes destinades a espais escènics i musicals de titularitat pública i privada per fer inversions dedicades a la transició verda i transformació dels espais, que impulsin un creixement intel·ligent i sostenible de la seva gestió.

2.211.430

2

Foment de la competitivitat de les explotacions agràries a través de l'impuls de l'agricultura ecològica

Eix 1_Diversificació econòmica

E01_Creixement intel·ligent i ecosistemes d'innovació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Convocatòries d'ajudes per dur a terme projectes de transformació ecològica que millorin la competitivitat de les explotacions agràries mitjançant inversions que impulsin la implantació de noves tecnologies; l'orientació cap a productes de qualitat reconeguda; la diversificació de les produccions i, especialment, la producció ecològica.

6.543.132

3

Hospital sociosanitari Verge del Toro

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Salut i Consum

Reconversió de l'antic Hospital Verge del Toro de Maó en un hospital de caràcter sociosanitari que acollirà fins a 360 pacients de llarga estada.

15.196.382

4

Reforma i ampliació de l'Hospital de Manacor

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Salut i Consum

Reforma i ampliació de l'Hospital Comarcal de Manacor, que preveu la reforma integral del bloc quirúrgic, la construcció d'un nou edifici destinat als serveis ambulatoris i l'ampliació de l'edifici industrial.

76.893.221

5

Renovació i ampliació d'equips d'alta tecnologia dels hospitals públics de les Illes Balears

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Salut i Consum

Adquisició d'equips d'alta tecnologia per als hospitals públics de les Illes Balears per renovar els equipaments més antics i obsolets i ampliar el parc tecnològic.

22.062.887

6

Ampliació i reforma de la xarxa residencial i de centres de dia

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports i consells insulars

Construcció de nous equipaments assistencials per a persones amb necessitats de cures de llarga durada i reforma dels existents. Preveu la construcció de residències a es Castell, Es Migjorn Gran, Sant Llorenç, Bunyola, Bintaufa (Maó), Andratx, Sant Lluís, quarter de Santiago (Maó), Son Martorell (Palma), Son Dureta (Palma); la reforma de les residències de Cas Serres (Eivissa), Miquel Mir (Inca) i Bonanova (Palma), i la construcció d'un centre de dia a Son Xigala (Palma).

70.522.572

7

Teleassistència avançada

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports

Reforç del servei de teleassistència domiciliària amb l'adquisició de dispositius de teleassistència domiciliària i promoció de l'autonomia, així com dels serveis necessaris per al seu funcionament per afavorir la permanència de les persones dependents en el seu domicili habitual.

6.431.902

8

Desenvolupament d'un sistema integrat d'informació social

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports

Desenvolupament d'un sistema d'informació integrat (E-Serveis Socials), la Història Social Electrònica Única, accessible per a tots els actors del sistema de serveis socials.

7.431.901

9

Augment de la dotació de places i recursos d'atenció a menors i joves en situació de desprotecció

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports i consells insulars

Creació de places residencials i recursos d'atenció per a menors d'edat en situació de desprotecció. Específicament es preveu la construcció i lloguer d'habitatges d'emancipació; habitatges d'acollida de menors a Formentera; la reforma d'un centre de pre-emancipació a Eivissa; habitatges de protecció a Mallorca; un centre de primera acollida de menors estrangers a Mallorca i un centre de menors a Puntiró (Mallorca).

6.461.294

10

Construcció d'un alberg per a persones sense llar a Eivissa

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Consell Insular d'Eivissa

Construcció d'un centre residencial i social polivalent de 56 places residencials per acollir persones en situació d'exclusió social sense llar de l'illa d'Eivissa i posteriorment treballar en el camí de la seva inserció i inclusió social.

1.109.051

11

Modernització d'entorns, productes i serveis públics per garantir l'accessibilitat universal

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports

Ajuts a l'administració local per a la realització d'actuacions en entorns, productes i serveis per garantir l'accessibilitat universal de les persones.

964.785

12

Nous recursos per a la lluita contra la violència de gènere

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Creació d'un centre de crisi per a l'atenció integral 24 hores a les víctimes de violència sexual i el seus familiars o persones properes.

1.550.123

13

Tramvia de Palma

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Construcció del tramvia de Palma com a projecte clau per a la transformació de la mobilitat a l'àrea metropolitana de Palma. Consta de tres eixos: la connexió tramviària Palma – Aeroport; la connexió tramviària Aeroport – Platja de Palma; la connexió tramviària Palma – Son Espases.

475.000.000

14

Adquisició de vagons per incrementar la capacitat de servei de la xarxa ferroviària

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Adquisició de cinc trens elèctrics per incrementar la flota de Serveis Ferroviaris de Mallorca i la capacitat del servei.

54.600.000

15

Programa d'incentius lligat a la mobilitat elèctrica

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Impuls a l'extensió del vehicle elèctric a partir de programes d'incentius destinats a promoure la mobilitat elèctrica, amb ajudes per a l'adquisició de vehicles elèctrics, el desballestament de vehicles de combustió fòssil i per a la instal·lació de punts de recàrrega.

9.875.856

16

Millora i increment de l'oferta de formació professional

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Educació i Formació Professional

El projecte inclou l'ampliació de l'oferta de places de formació professional; la creació i/o conversió de cicles formatius de grau mitjà i grau superior en bilingües; la conversió d'aules en espais de tecnologia aplicada i la creació d'aules d'emprenedoria; la formació en digitalització i en sostenibilitat aplicada als sectors productius de professors i formadors, i l'avaluació i acreditació de competències professionals adquirides per experiència professional.

34.000.000

17

Pla d'infraestructures educatives

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Educació i Formació Professional

Construcció, reforma i ampliació de nous centres d'educació primària i secundària. Preveu la construcció d'un CEIP a Campos, Palma i Can Picafort; l'ampliació dels CEIP Sa Torre (Manacor), Ses Comes (Manacor), Punta de n'Amer (Sant Llorenç des Cardassar), Puig d'en Valls (Santa Eulària del Riu), Sant Carles (Santa Eulària del Riu) i CEIP Can Misses (Eivissa) i l'ampliació de l'IES Isidor Macabich (Eivissa).

27.004.252

18

Escola d'Hoteleria d'Eivissa

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Consell Insular d'Eivissa

Reforma d'un edifici del Parc Insular de sa Coma per a l'adequació com a Escola d'Hoteleria.

7.643.969

19

Edifici Multidepartamental de Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Universitat de les Illes Balears

Construcció del nou edifici de Ciències de la Salut de la Universitat de les Illes Balears.

6.900.000

20

Competències i talent digital

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Educació i Formació Professional

El projecte planteja l'adquisició de dispositius mòbils per a l'alumnat i de connectivitat en educació mixta o a distància; instal·lació i manteniment d'aules digitals: instal·lació i manteniment d'aules digitals interactives als centres educatius de les Illes Balears; capacitació tècnica del professorat ; desenvolupament del Pla Digital de Centre a tots els centres educatius.

29.955.125

21

Augment de l'oferta de places d'educació infantil 0 – 3 anys

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Educació i Formació Professional

Augment de l'oferta de places d'educació infantil 0 – 3 anys en col·laboració amb els consells insulars i ajuntaments, mitjançant convocatòries d'ajuts per a la creació de places i per al seu sosteniment.

24.644.704

22

Programes per prevenir el fracàs escolar i promoure'n l'èxit

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Educació i Formació Professional

El projecte inclou dos programes: un programa d'orientació, avanç i enriquiment educatiu en centres d'especial complexitat educativa (programa PROA) i la creació d'Unitats d'Acompanyament i Orientació personal i familiar de l'alumnat especialment vulnerable, en els serveis educatius o psicopedagògics.

13.918.204

23

Programes de formació i ocupació per a fomentar la inserció en el mercat laboral, especialment dels col·lectius més vulnerables

Eix 4_Cohesió social

E06_Educació, formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Programes de formació i ocupació per a fomentar la inserció en el mercat laboral, especialment dels col·lectius més vulnerables. Inclou programes d'ocupació per a joves, dones i centres d'orientació i emprenedoria; programes de formació i inserció per a dones víctimes de violència de gènere o de tracta i explotació sexual; millora de les capacitats digitals per a persones desocupades per impulsar l'emprenedoria i el desenvolupament rural i la reducció l'escletxa de gènere.

31.027.104

24

Programa d'incentius lligats a l'autoconsum i a l'emmagatzematge, amb fonts d'energia renovable, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables

Eix 2_Sostenibilitat

E07_Energies renovables i canvi climàtic

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Convocatòries d'ajudes per a instal·lacions d'autoconsum en el sector residencial, administracions públiques i el tercer sector; per a instal·lacions d'autoconsum en el sector serveis i altres sectors productius i per a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial.

13.399.755

25

Programa d'incentius lligats a eficiència energètica i renovables en sectors econòmics

Eix 2_Sostenibilitat

E07_Energies renovables i canvi climàtic

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Convocatòria d'ajudes per a la instal·lació de sistemes renovables tèrmics en processos industrials i d'altres sectors, calor i fred renovable en el sector serveis.

2.944.884

26

Pla d'impuls a la rehabilitació energètica d'edificis públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears

Eix 2_Sostenibilitat

E07_Energies renovables i canvi climàtic

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Mobilitat i Habitatge /Universitat de les Illes Balears

Execució del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics, de rehabilitació sostenible d'edificis de titularitat i ús public de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. Inclou actuacions a l'immoble del carrer de Sant Pere, núm. 5,7, 9 i 11 de Palma, al centre cultural de Llucalcari (Deià), al centre de salut de Felanitx, a l'edifici Son Espanyol del Parc Bit de Palma, a l'immoble del carrer Cecili Metel, núm. 18 de Palma i als edificis Mateu Orfila i Ramon Llull de la Universitat de les Illes Balears.

21.456.639

27

Programa d'incentius per a millorar l'eficiència energètica en municipis de menys de 5.000 habitants

Eix 2_Sostenibilitat

E07_Energies renovables i canvi climàtic

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Convocatòries d'ajudes per millorar l'eficiència energètica d'edificis (públics i privats), d'infraestructura, i per al desplegament de generació renovable o impuls de la mobilitat sostenible, en municipis de menys de 5000 habitants.

1.331.250

28

Projectes de biodiversitat i gestió d'espais naturals

Eix 1_Diversificació econòmica

E08_Economia blava per a la Mediterrània

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori

Conservació de la biodiversitat terrestre i marina, restauració d'ecosistemes i infraestructures verdes i gestió forestal sostenible mitjançant les accions següents: actuacions de control i, si s'escau, eradicació d'espècies invasores en diferents hàbitats i localitzacions geogràfiques; correcció d'esteses elèctriques per evitar danys a l'avifauna; senyalització d'espais naturals protegits; millora de la resistència i resiliència de les masses forestals; actuacions preventives en punts estratègics de gestió per a la defensa contra els incendis forestals; renovació i modernització de la maquinària forestal i actuacions de conservació i restauració d'ecosistemes marins i terrestres i la seva biodiversitat en el marc de la declaració de Menorca Reserva de la Biosfera.

5.814.989

29

Actuacions de millora al Parc Nacional de Cabrera i la seva àrea d'influència socioeconòmica

Eix 1_Diversificació econòmica

E08_Economia blava per a la Mediterrània

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori

Inversions en infraestructures, embarcacions, vehicles i instal·lacions; accions d'investigació i seguiment; inversions en matèria d'ús públic; accions sobre els recursos naturals; inversions en control i vigilància i inversions de caràcter immaterial en l'àmbit de l'organització, imatge i coordinació administrativa.

9.454.800

30

Rehabilitació d'entorns residencials

Eix 4_Cohesió social

E09_Habitatge i regeneració urbana

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials, que inclou diversos programes: d'ajuda a les rehabilitacions a nivell de barri; de suport a les oficines de rehabilitació; d'ajuda a les actuacions de rehabilitació a nivell d'edifici; de foment a la millora de l'eficiència energètica en habitatges i d'ajuda a l'elaboració del llibre de l'edifici existent per a la rehabilitació i la redacció de projectes de rehabilitació.

28.326.110

31

Construcció d'habitatge públic sostenible per a lloguer

Eix 4_Cohesió social

E09_Habitatge i regeneració urbana

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Programa de construcció d'habitatges per a lloguer social en edificis energèticament eficients.

12.305.000

32

Millora de les estacions depuradores d'aigües residuals

Eix 2_Sostenibilitat

E10_Cicle de l'aigua

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori

Reforma de l'Estació depuradora d'aigües residuals de Consell.

755.465

33

Modernització sistemes de reg amb aigües regenerades

Eix 2_Sostenibilitat

E10_Cicle de l'aigua

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació

Consolidació i modernització de sistemes de regadiu d'aigües regenerades en zones amb potencial agrari amb l'objectiu d'augmentar la renda agrària i la productivitat del sector agrari com a sector estratègic. Es preveuen 5 actuacions: a l'illa de Formentera; a Porreres-Felanitx, a Ciutadella-Ferreries; a la zona especial de Sant Jordi-Llucmajor - Campos i a Santa Eulària del Riu-Sant Joan de Labritja.

51.940.000

34

Millora de l'abastament d'aigua potable i reducció de pèrdues a les xarxes

Eix 2_Sostenibilitat

E10_Cicle de l'aigua

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori i ajuntaments

Finançament d'inversions en els sistemes d'abastament per a la millora de l'eficiència, la reducció de les pèrdues a les xarxes de distribució i la reparació i millora de la captació, els dipòsits i instal·lacions de potabilització dels municipis.

2.658.926

35

Renovació de la dessaladora d'aigua de mar de la badia de Palma

Eix 2_Sostenibilitat

E10_Cicle de l'aigua

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori

Renovació de les instal·lacions per a aconseguir un menor consum energètic i una millor qualitat de l'aigua tractada.

32.000.000

36

Transformació digital de l'Administració pública

Eix 3_Competitivitat

E11_Marketplace IB i digitalització del teixit productiu

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura /Conselleria de Salut i Consum

El projecte inclou actuacions d'increment dels tràmits i serveis telemàtics; de millora de l'experiència d'usuari de la ciutadania dels serveis telemàtics; de desenvolupament, millora i integració de les solucions tecnològiques d'administració electrònica; d'integració amb la passarel·la digital única de la Comunitat Autònoma; de dotació d'eines col·laboratives d'alta productivitat als empleats públics que promoguin l'agilitat administrativa i permetin la implementació massiva del teletreball; de definició de polítiques de seguretat i compliment de l'Estratègia Nacional de Seguretat; de reforç de la ciberseguretat de les administracions públiques de les Illes Balears mitjançant la creació d'un centre d'operacions de ciberseguretat autonòmic integrat a la Xarxa Nacional Security Operations Centre (SOC); d'implantació d'una infraestructura per Intel·ligència Artificial i BigData; d'implantació de solucions d'Automatització Robòtica de Processos (RPA) i de creació de l'Oficina de la Dada.

17.326.728

37

Accions de reforç de la connectivitat 5G

Eix 3_Competitivitat

E11_Marketplace IB i digitalització del teixit productiu

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Actuacions per potenciar la connectivitat i equipament de centres que permeten accedir a serveis essencials, assistencials i socials; per reforçar la connectivitat de polígons industrials i centres logístics; programa de paquets de connexió a banda ampla (bons digitals) per a pimes i per a col·lectius vulnerables i programa d'ajudes per a l'adaptació d'infraestructures per a telecomunicacions en edificis.

7.333.384

38

Capacitació digital de la ciutadania

Eix 3_Competitivitat

E11_Marketplace IB i digitalització del teixit productiu

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Capacitació per a la ciutadania digital proporcionant recursos formatius perquè aprenguin a realitzar comunicacions i transaccions segures en línia.

3.464.525

39

Convocatòries d'ajudes per a la millora de la gestió dels residus

Eix 2_Sostenibilitat

E12_Economia circular i model turístic

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Medi Ambient i Territori i ajuntaments

El projecte contempla la convocatòria d'ajudes per a la implantació de noves recollides separades, especialment bioresidus, i la millora de les existents; per a la construcció d'instal·lacions específiques per al tractament dels bioresidus recollits separadament; per a la construcció de noves instal·lacions de preparació per a la reutilització i el reciclatge d'altres fluxos de residus recollits separadament i per inversions relatives a instal·lacions de recollida, triatge i i classificació, millora de les plantes de tractament existents i per a la preparació del CSR.

15.876.840

40

Millora de l'accessibilitat universal en habitatges, especialment per a persones majors, amb discapacitat i/o situació de dependència

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports

Obres de millora de l'accessibilitat universal d'habitatges per a totes les persones, amb especial incidència en les persones majors, les que tenen una discapacitat o les que es troben en situació de dependència.

1.210.303

41

Millora en la sostenibilitat dels centres de tecnificació esportiva de les Illes Balears

Eix 2_Sostenibilitat

E07_Energies renovables i canvi climàtic

Govern de les Illes Balears / Conselleria d'Afers Socials i Esports

Convocatòria de subvencions dirigides a entitats locals per a la millora de l'eficiència energètica i accessibilitat en instal·lacions esportives i obres de millora de l'eficiència energètica als centres de tecnificació esportiva del Govern de les Illes Balears.

8.463.726

42

Prolongació de la línia M1 de Metro entre la Universitat de les Illes Balears i el parc tecnològic del «Parc Bit»

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Prolongació de la línia M1 de Metro entre la Universitat de les Illes Balears I el parc tecnològic del “Parc BIT”, de 1,2km de longitud, amb la construcció d'un baixador en superfície al final de la línia.

19.893.535

43

Nou baixador de transport ferroviari en l'hospital comarcal d'Inca

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Obres de construcció de la nova infraestructura, un baixador exterior en edificació de dos nivells, amb andanes elevades i accés per cota inferior.

2.659.781

44

Implantació de sistemes digitals públics en les estacions i parades d'autobusos

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge i consells insulars

Implantació de sistemes digitals públics en l'estació d'autobusos intermodal de Palma, en les parades d'autobusos de l'illa de Menorca i en les parades i estació d'autobusos d'Eivissa per millorar la informació en temps real i la qualitat del servei.

650.000

45

Millora en les estacions i parades de la xarxa d'autobús interurbà

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge / consells insulars

Obres de noves parades i millores de parades existents de la xarxa d'autobús interubrà de Mallorca, Menorca i Eivissa.

2.600.000

46

Desenvolupament d'accions de digitalització del sistema de transport públic

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Inclou el projecte de Business Intelligence en base de la captació de dades del nou sistema d'ajuda a l'explotació i sistema tarifari del Consorci de Transports de Mallorca; la implantació de sistemes digitals públics d'informació en temps real sobre els serveis de transport ferroviari i de noves eines tecnològiques per a l'impuls de la mobilitat com a servei (MaaS).

 

2.179.000

47

Transformació de les flotes de transport de viatgers i mercaderies

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Mobilitat i Habitatge

Convocatòries de subvencions per a la transformació de flotes de transport de viatgers i mercaderies d'empreses privades prestadores de serveis de transport per carretera, així com d'empreses que realitzin transport privat complementari.

3.621.025

48

Planta de compostatge de bioresidus Llucmajor

Eix 2_Sostenibilitat

E12_Economia circular i model turístic

Consell Insular de Mallorca

Construcció d'una planta prevista al Pla Director Sectorial de Residus No Perillosos de Mallorca, per al tractament de bioresidus procedents de la recollida separada per valoritzar-la materialment i obtenir un compost d'alta qualitat apte per a agricultura i horticultura.

33.981.640

49

Formació modular destinada a la qualificació i requalificació de persones ocupades i desocupades

Eix 1_Diversificació econòmica

E06_Educació,formació per a noves competències i polítiques d'ocupació

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Formació de qualificació i requalificació de la població activa, vinculada a qualificacions professionals en sectors estratègics, amb una duració de 30 i 60 hores.

3.610.364

50

Plans complementaris de Recerca i Desenvolupament

Eix 1_Diversificació econòmica

E01_Creixement intel·ligent i ecosistemes d'innovació

Govern de les Illes Balears/Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura

Implementació de plans complementaris, que són fruit de la coordinació entre l'Administració general de l'estat i les comunitats autònomes, basats en l'execució de programes de recerca, desenvolupament i innovació en els àmbits de l'astrofísica i física d'altes energies, amb èmfasi en els aspectes més tecnològics, i en l'àmbit de la biodiversitat, enfocat en el desenvolupament de solucions per front a la crisi de la biodiversitat i al canvi climàtic.

6.999.404

51

Adquisició de flota de vehicles destinats al transport

sanitari terrestre urgent de les Illes Balears

Eix 4_Cohesió social

E04_Resiliència sistema sanitari i nou model d'atenció a la cronicitat i la dependència

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Salut i Consum

Adquisició d'una flota pròpia d'ambulàncies una vegada finalitzi l'arrendament el març de 2023 dels vehicles que componen la flota actual.

10.556.049

52

Accions de cohesió en destinacions turístiques: Pla de circularitat de les Illes Balears

Eix 3_Competitivitat

E12_Model turístic i circularitat

Govern de les Illes Balears / Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ajuntaments de Palma, Calvià, Sant Josep de Sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Consell Insular de Menorca

Accions per augmentar la competitivitat, la sostenibilitat i la cohesió territorial de l'activitat turística mitjançant línies d'ajudes per a la digitalització i circularitat hoteleres i actuacions en zones turístiques madures: renaturalització de la Platja de Palma (fase 1), reforma del passeig Marítim de Magaluf, adaptació a la sostenibilitat del municipi de Sant Josep de Sa Talaia, recuperació urbanística de la zona West End de Sant Antoni de Portmany, i també adaptació a criteris de sostenibilitat d'urbanitzacions turístiques de Menorca, que inclou millora d'infraestructures, d'accessibilitat i d'il·luminació, entre d'altres.

23.699.541

53

Pla de sostenibilitat turística en destinacions del Pla de Mallorca

Eix 3_Competitivitat

E12_Model turístic i circularitat

Mancomunitat Pla de Mallorca

El projecte pretén implementar un model de desenvolupament turístic en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Estratègia de Turisme Sostenible Espanya 2030; enfortir les estructures de governança i el paper de la mancomunitat com a gestor local; crear oportunitats d'ocupació; millorar l'aprofitament dels recursos turístics, connectant el sector turístic amb altres sectors productius i contribuint a l'economia circular, i crear productes turístics vinculats al medi rural fomentant tradicions i productes locals.

2.994.037

54

Pla de sostenibilitat turística en destinacions de Menorca – Maó Port Sostenible

Eix 3_Competitivitat

E12_Model turístic i circularitat

Consell Insular de Menorca

Projecte de reconversió del port de Maó, un port natural de gran extensió i amb una àmplia i intensa activitat econòmica, per fer front als reptes i compromisos ambientals, a la modernització digital i per incrementar el seu potencial com a producte turístic millorant l'accessibilitat, l'experiència turística i la sostenibilitat.

3.636.500

55

Canal esportiu de regates d'Alcúdia

Eix 3_Competitivitat

E12_Model turístic i circularitat

Consell Insular de Mallorca

Creació d'un canal esportiu de regates d'alt nivell que permeti la competició i l'entrenament durant tot l'any.

3.000.000

56

Subvencions de projectes d'eficiència energètica i economia circular d'empreses turístiques

Eix 3_Competitivitat

E12_Model turístic i circularitat

Govern de les Illes Balears /Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball

Convocatòries d'ajuda per a la millora de l'eficiència energètica en establiments turístics.

12.721.880

57

Fons tecnològic per a la modernització del comerç

Eix 3_Competitivitat

E11_Marketplace IB i digitalització teixit productiu

Govern de les Illes Balears/ Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

Convocatòries d'ajudes per donar suport a les petites i mitjanes empreses a adaptar-se a la digitalització del sector comercial i al canvi de comportament dels consumidors.

2.880.968

58

Convertir el cinturó de ronda E10 de la ciutat d'Eivissa en un bulevard urbà verd

Eix 2_Sostenibilitat

E05_Mobilitat sostenible i descarbonitzada

Ajuntament d'Eivissa

Convertir l'actual carretera E-10 de la ciutat d'Eivissa en una avinguda arbrada; en què s'elimini l'intens trànsit rodat que hi circula; que reconnecti el centre de la ciutat amb els barris perifèrics i que completi la connexió de la ciutat amb els nuclis que

l'envolten, Jesús, Sant Jordi i Puig d'en Valls, mitjançant carrils bici.

60.000.000