Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 290059
Acord del Consell de Govern de 23 de maig de 2022 pel qual s’autoritza la Universitat de les Illes Balears a implantar i impartir els ensenyaments oficials del grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, segons la redacció establerta per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix en l'article 36.4 que, en matèria d'ensenyament universitari, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competència exclusiva, sens perjudici de l'autonomia universitària, en la programació i la coordinació del sistema universitari, en el finançament propi de les universitats i en la regulació i la gestió del sistema propi de beques i ajuts.

L'article 87 de la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats, modificada, estableix que, en l'àmbit de les competències respectives, el Govern de l'Estat, les comunitats autònomes i les universitats han d'adoptar les mesures necessàries per completar la plena integració del sistema universitari espanyol a l'espai europeu d'educació superior. L'article 37 de la mateixa Llei defineix l'estructura dels ensenyaments universitaris oficials en tres cicles: grau, màster i doctorat.

D'acord amb l'article 8.2 d'aquesta Llei, la implantació i la supressió dels ensenyaments que condueixen a l'obtenció de títols universitaris de caràcter oficial i amb validesa a tot el territori nacional, les acorda la comunitat autònoma per iniciativa pròpia, amb l'acord del consell de govern de la universitat, o per iniciativa de la universitat, mitjançant una proposta del seu consell de govern, en ambdós casos amb l'informe previ favorable del consell social de la universitat.

Finalment, el Reial decret 822/2021, de 28 de setembre, pel qual s'estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la seva qualitat, estableix, en l'article 27, que el pla d'estudis ha de ser verificat pel Consell d'Universitats i ha de ser autoritzat per la comunitat autònoma. Així mateix, estableix que el caràcter oficial del títol es declara per un Acord posterior del Consell de Ministres i per la inscripció en el Registre d'Universitats, Centres i Títols (RUCT). Aquesta inscripció té efectes constitutius respecte de la creació de títols universitaris oficials, i comporta la consideració inicial de títol acreditat als efectes legalment establerts.

El punt tercer d'aquest mateix article estableix que l'inici de la impartició de la docència del títol universitari oficial no pot tenir lloc fins haver donat compliment als tràmits anteriorment esmentats.

Per això, la Universitat de les Illes Balears va sotmetre el pla d'estudis del grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404) a la consideració del Consell d'Universitats, el qual, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, reunida el dia 1 de març de 2022, el va verificar positivament.

El grau en Belles Arts és una titulació de la Universitat de les Illes Balears proposada per l'Escola Universitària ADEMA.

Es tracta d'una titulació de 240 crèdits ECTS dividits en quatre cursos de 60 crèdits ECTS cadascun. L'Escola Universitària ADEMA, adscrita a la Universitat de les Illes Balears, és la responsable d'impartir tots els crèdits.

El Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el 27 de juliol de 2021, va aprovar sol·licitar l'autorització per implantar i impartir els ensenyaments oficials del grau de Belles Arts a l'Escola Universitària ADEMA, adscrita a la Universitat de les Illes Balears.

El 27 de gener de 2022, l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) va emetre l'informe d'avaluació favorable en relació amb la sol·licitud de verificació del pla d'estudis oficial.

L'1 de març de 2022, el Consell d'Universitats, a través de la Comissió de Verificació i Acreditació de Plans d'Estudis, reunida el dia 1 de març de 2021, va verificar positivament el pla d'estudis del grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404).

El Ple del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears, reunit en sessió ordinària el 15 de febrer de 2022, va acordar emetre un informe favorable sobre la proposta d'implantació dels estudis del grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404) a l'Escola Universitària ADEMA, adscrita a la Universitat de les Illes Balears.

A l'empara de les competències que té atribuïdes la Comunitat Autònoma de les Illes Balears en virtut de la Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, i d'acord amb el Reial decret 1393/2007, la Universitat de les Illes Balears va presentar a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, el dia 10 de març de 2022, una sol·licitud d'autorització, amb el número de registre GOIBE127393/2022, per implantar i impartir el grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404).

L'11 de maig de 2022, el director de la Unitat de Gestió dels Estudis de Grau de la Universitat de les Illes Balears va emetre un informe favorable sobre el compliment dels requisits mínims establerts en l'annex II del Reial decret 640/2021, de 27 de juliol, de creació, reconeixement, autorització i autorització d'universitats i centres universitaris, i acreditació institucional de centres universitaris.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en la sessió de dia 23 de maig de 2022 adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Autoritzar la Universitat de les Illes Balears a implantar, a partir del curs acadèmic 2022–2023, els ensenyaments oficials del grau en Belles Arts (codi RUCT 2504404).

Segon. Establir, de conformitat amb l'apartat 3 de l'article 27 del Reial decret 822/2021, que l'inici de la impartició de la docència no podrà tenir lloc fins a la declaració, per part del Consell de Ministres, del caràcter d'oficial dels estudis i la posterior inscripció al RUCT.

Tercer. Notificar aquest Acord a la Universitat de les Illes Balears.

Quart. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 23 de maig de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez