Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 286081
Informe, proposta de Resolució/ Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears de 10 de maig de 2022 per la qual es declara la pèrdua del dret al tràmit, la caducitat i l’arxivament dels expedients presentats per les persones que consten en l’annex 1

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Havent-se fet mitjançant carta certificada la notificació de sol·licituds de requeriments de documentació motivats per la retrocessió dels pagaments d'ajuts de transport, discapacitat, conciliació i/o beques d'èxit a favor de les persones que consten en l'annex 1 d'aquesta resolució, es va advertir que si no es presentava la documentació en un termini de tres mesos es dictaria resolució de caducitat i d'arxivament del procediment.

2. El termini de tres mesos, abans esmentat, ha finalitzat sense que els interessats que consten en l'annex 1 hagin presentat la documentació requerida.

Fonaments de dret

1. D'acord amb els apartats g) i i) de l'article 9.4 del Decret 22/2020, de 24 de juliol, d' aprovació del Text consolidat del Decret d'aprovació dels Estatuts del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (BOIB núm. 131, de 25 de juliol), és funció del president del SOIB autoritzar despeses, contraer obligacions i proposar pagaments del servei, així com concedir ajuts i subvencions.

2. L'article 73 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que “Els tràmits que hagin d'executar els interessats s'han de realitzar en el termini de deu dies a partir de l'endemà de la notificació de l'acte corresponent, excepte en el cas en què la norma corresponent fixi un termini diferent, (...) les persones interessades que no compleixin el que disposen els apartats anteriors, se'ls pot declarar que han perdut el seu dret al tràmit corresponent. No obstant això, s'ha d'admetre l'actuació de l'interessat, que produeix els seus efectes legals si es produeix abans o dins del dia en què es notifiqui la resolució en la qual es consideri que el termini ha transcorregut”

3. L'article 95.1 de la Llei 39/2015, de 26 d'1 d'octubre, disposa que en els procediments iniciats a sol·licitud de la persona interessada, quan el procediment es paralitza per causa que sigui imputable a aquesta, l'Administració li ha d'advertir que, transcorreguts tres mesos, se'n produirà la caducitat. Consumit aquest termini sense que el particular requerit realitzi les activitats necessàries per reprendre la tramitació, l'Administració ha d'acordar l'arxivament de les actuacions i ha de notificar-ho a la persona interessada.

Contra la resolució que en declari la caducitat, són procedents els recursos pertinents. No es pot acordar la caducitat per la simple inactivitat de la persona interessada en la formalització de tràmits, sempre que no siguin indispensables per dictar la resolució. Aquesta inactivitat no té cap més efecte que la pèrdua del dret a aquest tràmit.

4. L'article 45.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, estableix que els actes administratius seran objecte de publicació quan així ho estableixin les normes reguladores de cada procediment o quan ho aconsellin raons d'interès públic apreciades per l'òrgan competent.

Conclusió

Per l'exposat, s'informa favorablement la declaració de la pèrdua del dret al tràmit i la caducitat del procediment de referència, així com l'arxivament dels expedients, en haver transcorregut el termini de tres mesos des de que l'Administració va requerir els interessats perquè aportassin la documentació necessària per poder fer el pagament de la subvenció concedida, sense que l'hagin aportat.

Palma, en la data de la signatura electrònica (10 de maig de 2022)

El cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5

Gabriel Oliver Crespí

Vist-i-plau,

Palma, en la data de la signatura electrònica (12 de maig de 2022)

La cap del Departament de Formació i Ocupació

Catalina Rosa Pons Taberner

Proposta de Resolució

Atès l'informe del cap del Servei de Gestió de Programes d'Ocupació 5 amb el vist-i-plau de la cap del Departament de Formació i Ocupació, propòs al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears que dicti una resolució en els termes següents:

1. Declarar la pèrdua del dret al tràmit i la caducitat del procediment de referència en haver transcorregut el termini de tres mesos des de que l'Administració va requerir a

l'interessat perquè aportàs la documentació necessària per poder fer el pagament de la subvenció concedida, i no l'ha aportat.

2. Ordenar l'arxivament dels expedients relatius a les sol·licituds presentades per les persones que consten en l'annex 1.

3. Publicar aquesta Resolució Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució, d'acord amb el que disposa l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i l'article 123 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques (BOE núm. 236, de 2 d'octubre).

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció Contenciosa Administrativa, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la resolució, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

(Signat electrònicament: 12 de maig de 2022)

La directora del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Pilar Ortiz Vilar

Conforme amb la proposta, en dict resolució

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball i president del SOIB Per delegació de competències (Resolució de 09/07/2019 BOIB núm. 94, de 11 de juliol) El director general de Model Econòmic i Ocupació Llorenç Pou Garcias

 

ANNEX 1

DNI/NIE

Cognoms i Nom

Curs

Import

*068W

BELCING, DUMITRITA MIHAELA

Desocupats 2009

54,00 €

*005L

MACÍAS LOZA, MIGUEL OSWALDO

f20090508

30,00 €