Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE SANTA EUGÈNIA

Núm. 284528
Bases subvencions destinades a compensar els costs derivats dels desplaçaments per a la participació en competicions oficials per a esportistes locals any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que l'Ajuntament de Santa Eugènia vol compensar els costs derivats dels desplaçaments per a la participació en competicions oficials per a esportistes locals any 2022.

Atès que en el vigent pressupost de despeses municipal s'ha previst la consignació pressupostària adequada per tal de poder dur a terme l'activitat de foment abans referida.

D'acord amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, el Reial decret 887/2006, que la desenvolupa i en exercici de les competències que m'atribueix la Llei de Bases de règim local.

La Junta de Govern Local en sessió ordinària celebrada el dia 18 de maig de 2022 va acordar per unanimitat:

1. Convocar les subvencions destinades a compensar els costs derivats dels desplaçaments per a la participació en competicions oficials per a esportistes locals any 2022.

2. Aprovar les Bases que regiràn les subvencions destinades a compensar els costs derivats dels desplaçaments per a la participació en competicions oficials per a esportistes locals any 2022.

3. Autoritzar la despesa màxima prevista per aquesta convocatòria.

4. Publicar aquest acord a la pàgina web de l'Ajuntament i tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Santa Eugènia.

Bases subvencions destinades a compensar els costs derivats dels desplaçaments per a la participació en competicions oficials per a esportistes locals any 2022.

1. Objecte i finalitat de la convocatòria.

1.1. La finalitat és ajudar als esportistes locals no professionals (residents) per assolir les despeses de desplaçament, d'alimentació o estada amb motiu de la participació en competicions oficials executades durant el 2022; en cap cas persegueixen finalitats retributives o compensatòries.

2. Àmbit temporal.

Les subvencions d'aquesta convocatòria corresponen a les despeses subvencionables (factures) esportives realitzades durant el termini compres, entre l'1 de gener de l'any 2022 i el 30 de novembre de l'any 2022.

3. Crèdit i partida pressupostària.

L'Ajuntament destinarà un fons estimat de 5.000,00 €.

Aquesta subvenció anirà amb càrrec a l'aplicació pressupostària 01.3421.48008.01.

4. Beneficiaris/es i requisits.

Per obtenir la condició de beneficiari/a s'haurà de complir els requisits següents:

  • Ser persona física empadronada al municipi de Santa Eugènia.
  • Ser esportista federat (amb llicència federativa en vigor, durant l'anualitat que se sol·licita l'ajut).
  • Haver participat en competicions oficials fora de l'illa de Mallorca.
  • No concórrer amb cap de les circumstàncies previstes en l'article 8, punt 2, de l'Ordenança General Reguladora de la concessió de subvencions de l'Ajuntament de Santa Eugènia.
     
  • No incórrer en cap supòsit contemplat a l'art. 13.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  • No ser esportista professional, esportista d'alt nivell o d'alt rendiment.
  • Estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament de Santa Eugènia i no trobar-se sotmeses a cap procediment de reintegrament de subvencions públiques o cap procediment sancionador incoat per aquest motiu.

5. Bases reguladores.

Les bases específiques reguladores de la present convocatòria són les aprovades per la Junta de Govern.

En tot allò no previst en aquestes bases i en aquesta convocatòria, serà d'aplicació el que s'estableix a l'Ordenança general de subvencions publicada en el BOIB núm. 14, de 27 de gener de 2022.

6. Publicitat.

Les bases es publicaran al BOIB, en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Santa Eugènia i a la pàgina web municipal ( www.ajsantaeugenia.net ).

7. Termini i lloc de presentació de sol·licituds.

El termini per a la presentació de les sol·licituds i tot la documentació annexa al corresponent document, és de 20 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà a la publicació de l'extracte de la convocatòria en el BOIB.

Les sol·licituds s'han de formular mitjançant instància, s'han de dirigir al Sr.Batle-President de l'Ajuntament de Santa Eugènia i s'han de presentar en el Registre General de l'Ajuntament o bé a qualsevol dels llocs assenyalats en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administració Comú de les Administracions Publiques.

Les sol·licituds es deuran de redactar conforme amb el model normalitzat que es presenta amb les corresponents bases.

Les sol·licituds s'acompanyaran de la següent documentació:

a. Si la sol·licitud es presenta pel representant legal de l'entitat, deurà d'acreditar-se la corresponent sol·licituds mitjançant qualsevol mitjà vàlid de dret, amb conformitat amb l'article 5.4 de LPACP.

b. Fotocòpia del NIF de l'entitat sol·licitant.

c. Certificat bancari que acrediti el compte corrent o la llibreta en què s'ha d'ingressar l'import de la subvenció. No serà necessari presentar aquest certificat bancari si l'entitat sol·licitant ho ha acreditat en anteriors convocatòries de subvencions i ajudes econòmiques de l'Ajuntament de Santa Eugènia i no s'ha produït cap modificació des de llavors.

d. Declaració què la persona sol·licitant no rep cap més ajuda pel mateix concepte, o l'import de l'ajuda rebuda o sol·licitada amb relació al total i declaració responsable davant autoritat administrativa de no incórrer en cap de les prohibicions establertes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (ANNEX II).

e. Declaració responsable de trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries davant la Tresoreria General de la Seguretat Social, davant l'Agència Tributària i davant aquest Ajuntament. La presentació de la sol·licitud de la subvenció implicarà, excepte que expressament es manifesti el contrari, l'autorització del sol·licitant per a que l'òrgan atorgant obtingui de forma directa l'acreditació del compliment d'aquestes obligacions.

D'acord amb l'establert en l'article 28.3 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques, en el cas que la documentació exigida ja estigui en poder de l'Ajuntament, la persona aspirant, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la finalització del procediment de que formin part, podrà fer ús del seu dret a no presentar-la, fent constar la data, el procediment i l'òrgan o dependència en que varen ser presentats o emesos. En els supòsits d'impossibilitat material d'obtenir el document, l'òrgan competent podrà requerir al sol·licitant la seva presentació, o, en defecte d'això, l'acreditació per altres mitjans dels requisits al fet que es refereix el document, amb anterioritat a la formulació de la proposta de resolució.

Si la sol·licitud no reuneix els requisits establerts en la convocatòria, es requerirà a la persona interessada perquè en el termini màxim de 10 dies naturals esmeni les deficiències, advertint-la que si no ho fa se la tindrà per desistida de la seva petició, prèvia resolució que es dictarà en els termes previstos en l'article en l'article 21 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques.

Qualsevol dels òrgans que intervenen en el procediment de concessió podrà, en qualsevol moment del procés, sol·licitar a l'interessat la informació complementària, les dades i les acreditacions que estimi necessàries.

8. Procediment de concessió.

Les subvencions seran concedides mitjançant procediment de concurrència competitiva i d'acord amb els principis de publicitat, transparència, objectivitat, igualtat i no discriminació, d'acord amb el que estableixen les bases i la convocatòria que la regulen.

Procediment de valoració de les sol·licituds.

8.1. La Comissió informativa de l'Àrea en la qual estigui integrat el centre de gestió d'Esports proposarà la resolució de la concessió de subvencions a la Junta de Govern

Local de l'Ajuntament de Santa Eugènia.

8.2. Els criteris de valoració de les activitats presentades i la determinació de la quantia de l'ajuda s'establiran conformement al següent barem:

9. L'òrgan instructor del procediment de concessió correspon al Regidor de Promoció econòmica.

9.1. Una Comissió Avaluadora es reunirà per examinar si els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per accedir a les subvencions i avaluar les sol·licituds conforme als criteris de valoració establerts en aquestes Bases. D'aquesta reunió, s'aixecarà acta.

La Comissió Avaluadora estarà integrada pels següents membres:

  •  Sr. Joan Riutort Crespí, Batle de l'Ajuntament de Santa Eugènia que actuarà com a President de la Comissió.
  •  Sr. Raimundo Tomàs Montis Sastre (en qualitat de Secretari de l'Ajuntament) .
  •  Sra. Margarita Cañellas Llabres, que actuarà com a Secretaria o regidor/a de l'oposició en qui delegui.

L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'acta de la reunió de la Comissió, formularà proposta de resolució provisional, degudament motivada, que es publicarà a la seu electrònica de l'Ajuntament, obrint-se un termini de deu dies per presentar al·legacions. L'instructor incorporarà a l'expedient una diligència signada per la persona responsable en que consti lloc i data de publicació.

Pel que fa a la presentació d'al·legacions s'estarà a l'establert per la presentació de sol·licituds.

9.2. Si no es presenten al·legacions dins del termini concedit, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva. En altre cas, una vegada examinades les al·legacions presentades pels interessats, l'òrgan instructor formularà proposta de resolució definitiva, que haurà d'expressar: el sol·licitant o la relació de sol·licitants pels que es proposa la concessió de la subvenció, la seva quantia, especificant la seva avaluació i els criteris de valoració seguits per efectuar-la.

La proposta de resolució definitiva es publicarà a la seu electrònica de l'Ajuntament atorgant als beneficiaris un termini de 10 dies perquè comuniquin la seva acceptació. S'entendrà acceptada si dins d'aquest termini no s'expressa el contrari.

Una vegada comprovades les reclamacions a les llistes provisionals i esmenades les possibles deficiències es publicarà de la mateixa manera la llista definitiva de sol·licituds admeses i no admeses (Resolució definitiva)  al tauler d'edictes i a la pàgina web municipal (www.ajsantaeugenia.net).

9.3. La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s'atribueix a la Junta de Govern Local, que dictarà aquesta resolució un cop dictada la proposta de resolució definitiva i emès informe de fiscalització pel secretari interventor.

10. Procediment per a la presentació de sol·licituds.

Les persones interessades, que compleixin els requisits que determinin aquestes bases, han de presentar una sol·licitud, d'acord amb el model facilitat, i acompanyar-la de la documentació indicada.

Documentació indicada:

  • Formulari de sol·licitud de la subvenció (annex 1).
  • Llicència esportiva o bé mitjançant un certificat federatiu o del seu club esportiu al qual pertany.
  • Les factures originals i fotocòpia, acreditatives de la despesa subvencionada (passatges, hostatge, menjades...), expedides a nom de les persones que sol·liciten l'ajut i amb el seu NIF, llevat de si són menors d'edat. Si es presenta una sola factura que englobi el cost del passatge i l'estada, caldrà fer constar els costos per separat de cada concepte.
  • Una còpia del material divulgatiu, programes de mà, cartells, altres publicacions, dossier de premsa, fotografies, etc., de la prova esportiva objecte de la subvenció.

RECORDATORI: Les despeses s'han d'haver abonat abans de que finalitzi el termini compres en el punt 2 d'aquestes bases.

 

Només en casos justificats d'impossibilitat de presentar originals, s'admetran fotocòpies sempre acompanyades de la corresponent declaració jurada.

La presentació de les sol·licituds implica la plena acceptació d'aquestes bases i convocatòria i dels requisits i obligacions que s'hi recullen. 

Serà motiu d'inadmissió la no presentació d'algun dels documents anteriors.

11. Termini de presentació de la justificació de la subvenció.

El termini de presentació de la justificació al registre general d'entrada de l'Ajuntament de Santa Eugènia serà fins al 30 de novembre de 2022.

Són aplicables a la justificació i al cobrament del procediment de concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva els articles 18 al 25 de l'Ordenança general reguladora de la concessió de subvencions de l'Ajuntament de Santa Eugènia.

12. Termini de resolució i notificació.

12.1. El termini màxim per resoldre i notificar la resolució del procediment no podrà excedir de sis mesos, a comptar des de la publicació de la convocatòria.

12.2. El venciment del termini màxim sense que s'hagi notificat la resolució legitima als interessats per entendre desestimada per silenci administratiu la sol·licitud de la subvenció.

13. Criteris objectius d'atorgament de la subvenció i quantia.

Els criteris de referència que serviran per determinar les quanties individuals, per conceptes subvencionables, seran els següents:

Passatges: fins a un màxim de 100 €. Si l'import  del desplaçament supera els 100 €, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades. Per acreditar els desplaçaments d'avió o vaixell, cal presentar la factura, tiquet amb el detall dels serveis contractats i nom dels passatgers. Són elegibles els denominats “bitllets electrònics” que compleixin la regulació anteriorment detallada i no són elegibles els correus electrònics, identificadors, reserves, o similars. Desplaçaments fets a partir de l'1 de gener de 2022.

Manutenció sense pernoctació: fins a un màxim de 20,00 € per dia sencer (½ dia: 10,00 €). Si l'import supera els 20,00 €, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades.

Manutenció amb pernoctació: fins a un màxim de 65 € per dia. Si l'import supera els 65,00 €/dia, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades. Per computar la dieta sencera caldrà almanco estar mínim 9 hores fora. S'adjuntarà la factura de l'establiment hostaler.

Pernoctació sense manutenció: fins a un màxim de 40 € per dia. Si l'import supera els 40,00 €/nit, la quantitat elegible, a l'efecte de justificar la subvenció, serà aquesta i no l'acreditada; si fos inferior, la que resulti de les factures presentades. S'adjuntarà la factura de l'establiment hostaler.

En cap cas la suma total concedida podrà excedir els 500 €, la resta, anirà a compte del beneficiari. La percepció d'ajut per manutenció sense pernoctació inclou: menjades.

La suma de totes les quanties concedides de les diferents sol·licituds no podrà superar l'import que de la partida pressupostaria.

La percepció d'ajut per manutenció amb pernoctació inclou: allotjament i menjades . La percepció d'ajut per pernoctació sense manutenció inclou: allotjament.

La percepció d'ajut per desplaçaments inclou: trasllats iniciats des del port o l'Aeroport de Mallorca fins a l'Aeroport o Port de destinació i les tornades corresponent; únicament de l'esportista i no de les persones acompanyants.

Es farà constar el motiu del desplaçament, dies concrets amb data, dia per dia i no de forma acumulada.

En el supòsit que l'import sigui insuficient per atendre totes les sol·licituds, el determinarà l'import de la subvenció, amb una quantitat proporcional entre totes les sol·licituds, sempre respectat, que la suma de l'import subvencionable no superi el 5.000,00 € pressupostats.

 

La quantia de la subvenció tindrà com a límit màxim el crèdit consignat contemplat en aquestes bases i no podrà superar el 100% del cost de l'actuació subvencionada.

​​​​​​​​​​​​​​14. Despeses subvencionables i no subvencionables.

D'acord amb l'establert a l'art. 31 de la llei 38/2003, de 17 de novembre de 2003, General de Subvencions són despeses subvencionables aquelles:

Les actuacions de desplaçaments (mar i aire), manutenció i pernoctació de  l'esportista, necessàries per a la participació en competicions oficials fora de l'illa de Mallorca executades durant el 2022,  fins a la finalització del termini de sol·licituds.

  • Que siguin raonables i compleixin els principis de bona gestió financera, i en especial, de rendibilitat i eficàcia de costos.
  • Que no superin el valor de mercat.

No formen part del pressupost subvencionable ni del pressupost del projecte:

  • Les despeses l'import de les quals s'hagi adquirit a un preu superior al valor de mercat.
  • Les despeses financeres i les de gestió, les despeses notarials i registrals, les despeses pericials per a la realització del projecte subvencionat i les d'administració específiques si no hi estan directament relacionades i no són indispensables per preparar-lo ni dur-lo a terme.
  • Els interessos deutors dels comptes bancaris, els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals, i les despeses de procediments judicials.
  • Els imposts indirectes, quan siguin susceptibles de recuperació o compensació, ni els imposts personals sobre la renda.
  • Els costs indirectes de benzina, llum, telèfon i internet.
  • Les despeses de les persones acompanyants i les despeses dels dies de no competició.
  • Les despeses d'inscripció, federatives ni de material.

15. Mesures de difusió del finançament públic.

Les persones beneficiàries hauran de fer constar la col·laboració de l'Ajuntament de Santa Eugènia en l'execució de les accions/activitats, a tota la documentació i publicitat generada per l'esmentat projecte, en particular en els cartells, fullets, anuncis i altres elements de propaganda utilitzats per donar-lo a conèixer, i als vídeos, programes informàtics o qualsevol altre mitjà de difusió que serveixi de suport del producte resultant de la col·laboració, mitjançant la inclusió del logotip de l'Ajuntament de Santa Eugènia.

16. Revocació i reintegrament.

Les subvencions són de concessió voluntària, revocables i reductibles si l'entitat beneficiària es veu afectada per alguna de les causes previstes a la Llei, l, així com en el cas de que incompleixi alguna de les obligacions previstes en aquestes bases.

En aquests casos, prèvia tramitació del corresponent procediment administratiu, l'entitat beneficiària haurà de reintegrar les quantitats percebudes i els corresponents interessos de demora, expedides a nom de les corresponguin. 

17. Infraccions o sancions.

L'incompliment dels requisits establerts en aquestes bases o a la normativa d'aplicació, donarà lloc a l'aplicació del règim d'infraccions i sancions establert al Títol V de l'Ordenança General reguladora de la concessió de subvencions de l'Ajuntament de Santa Eugènia.

18. Normativa aplicable

En allò no previst en aquestes bases es d'aplicació la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; el Reial Decret 877/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003; Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Publiques; el Reial Decret Legislatiu 2/2004 pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals i demés normativa que hi resulti d'aplicació. 

19. Recursos

La resolució que recaigui en aquest procediment no posa fi a la via administrativa. Contra ella es pot interposar el recurs de reposició en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva notificació. Alternativament, i en el termini de dos mesos, es pot interposar davant el Jutjat de lo Contenciós-Administratiu recurs contenciós administratiu.

 

​​​​​​​Tot això sense perjudici de qualsevol altre recurs que hi procedeixi.

Contra les presents bases, en tant disposició administrativa de caràcter general, no cap recurs en via administrativa, sinó directament recurs contenciós-administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

  

Santa Eugènia, 19 de maig de 2022

El batle

Joan Riutort Crespí