Secció I. Disposicions generals
CONSELL DE GOVERN
Núm. 279250
Decret 15/2022 de 16 de maig, pel qual s’estableix un Pla de Gestió per a la Pesca Professional Artesanal a les Aigües Interiors de les Illes Pitiüses i es modifica el Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s’estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s’hi regulen les activitats d’extracció de flora i fauna marina i les activitats subaquàtiques
PREÀMBUL
I
Les illes Pitiüses, Eivissa i Formentera, mantenen un model d'explotació pesquera marcadament estacional, amb una activitat intensa durant els mesos d'estiu i una activitat reduïda la resta de l'any, que ha permès mantenir els recursos pesquers de les aigües interiors en un estat excepcionalment bo, tal com posen de manifest els indicadors ambientals. Aquest model no s'ajusta adequadament al marc normatiu actual, de manera que convé redactar una norma específica per a la pesca en els caladors compartits d'aquestes illes, la qual ha de tenir en compte, per una banda, els resultats del seguiment científic i, per l'altra, els aspectes socioeconòmics, com ara que les barques pesquin a la vista les unes de les altres, i l'opinió de les confraries de pescadors afectades.
La particularitat que la producció pesquera d'Eivissa i Formentera es comercialitzi, pràcticament del tot, a les mateixes Pitiüses fa que l'activitat pesquera estigui lligada a la capacitat dels mercats locals i depengui del marcat caràcter estival de l'economia pitiüsa. Aquest fet condiciona una pesca molt dirigida als productes que demana el mercat local, en particular els de major preu. Així mateix, les confraries de pescadors de l'illa d'Eivissa i, posteriorment, de Formentera, han estat pioneres al Mediterrani espanyol a diferenciar, d'entre les seves captures, les espècies de més valor comercial amb un sistema d'etiquetatge amb brides individuals que en garanteixen l'origen i la proximitat. Les mesures previstes en aquest Pla de Gestió permetran associar aquest etiquetatge, a més, amb una garantia de sostenibilitat i respecte pel medi marí. En aquest sentit el sector pesquer professional també treballa en potenciar el consum d'espècies poc conegudes però antigament típiques de la cuina local, a la cerca d'una major diversificació de les espècies pescades, en molts de casos capturades amb ormejos específics a punt de desaparèixer com poden ser les soltes per a orenols o per a espets.
II
L'objectiu primordial del Pla de Gestió és garantir el manteniment de l'activitat, del nombre d'embarcacions, de la producció i dels llocs de treball de la flota artesanal, però compaginant-lo amb una reducció significativa de l'esforç pesquer autoritzat. En definitiva es tracta de garantir la sostenibilitat ambiental, econòmica i social de la pesca professional d'arts menors.
En concret, i pel que fa a les mesures destinades a limitar l'esforç pesquer, es tracta de reduir un 40 % del nombre de dies que es pot pescar, concentrant aquesta reducció de dies en les èpoques que, de manera tradicional, hi ha menys activitat. El control i registre de l'activitat es basarà en l'aplicació del Decret 10/2019, de 15 de febrer, pel qual es regula el Sistema de Localització i Seguiment d'Embarcacions Pesqueres de les Illes Balears (SLSEPIB), que es preveu que sigui plenament operatiu el 2022, conjuntament amb la informació proporcionada per les notes de venda de les captures.
També s'incorpora la possibilitat de compaginar, en aigües interiors, l'ús dels tremalls i nanses per a la llagosta amb altres tipus de tremalls, reduint el període d'estada a la mar de les xarxes, i s'autoritza l'ús d'ormejos tradicionals a les illes Pitiüses (solta d'orenols, solta d'espets, moruna de calamars) no prevists al Decret 17/2003, de 21 de febrer, pel qual es regula la pesca d'arts menors a les Illes Balears. A més, a proposta del Consell Insular d'Eivissa, s'incorporen, com a annexos, els llistats dels punts tradicionals de calada de l'art de la gerretera i dels arts de parada, a l'efecte del que preveu l'article 16 de la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears.
Un altra innovació, amb voluntat de simplificació administrativa, és l'establiment d'un cens unificat d'embarcacions pesqueres autoritzades per a les tres reserves marines existents a les illes d'Eivissa i Formentera i per a aquelles que es puguin establir en endavant.
Així mateix, per millorar la governança es crea la comissió de seguiment del Pla de Gestió per a la Pesca Artesanal a les Aigües Interiors de les Illes Pitiüses, òrgan de cogestió en què el sector participarà en la presa de decisions, amb representants de les administracions afectades, del sector pesquer, de les institucions científiques i de les entitats conservacionistes, al qual es dota de capacitat de gestionar l'esforç i les captures en el transcurs de la temporada, i per donar suport a les mesures de regulació de l'oferta que puguin interessar al sector.
Per altra banda, i per tal de garantir una gestió racional dels recursos pesquers, s'estableix un seguiment administratiu i científic continuat de la pesca artesanal i s'especifica amb precisió com s'ha de dur a terme aquest seguiment.
Així mateix, s'ha considerat adient preveure una habilitació per a la modificació d'alguns dels annexos mitjançant una resolució, atès que la majoria d'aquests són relacions d'embarcacions o de punts geogràfics i, pel que fa a l'habilitació de modificació del pla de control i seguiment, és necessària per adaptar les mesures contingudes en aquest a la darrera informació científica disponible.
Alhora, i a proposta de la Comissió de Seguiment de les reserves marines dels Freus d'Eivissa i Formentera i de la Punta de sa Creu i el Consell Insular de Formentera, es fan tres modificacions puntuals del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques per facilitar la gestió d'aquesta reserva.
Finalment, i a proposta del Consell Insular d'Eivissa es preveu la utilització de les nanses per a pop a la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera i per tant es modifica l'article 3 del Decret 63/1999, de 28 de maig, pel qual s'estableix la Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera.
III
L'article 30.22 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears atorga competència exclusiva a la Comunitat Autònoma en matèria de pesca i activitats recreatives en aigües interiors, cria i recollida de marisc i aqüicultura i, en l'apartat 50, en matèria de pesca marítima a les aigües de les Illes Balears.
En l'ús d'aquestes atribucions, es va aprovar la Llei 6/2013, que, a l'article 6, regula, entre altres mesures de conservació i gestió, la figura dels plans de gestió. En concret, l'article 6.3 preveu que l'aprovació dels plans de gestió o de recuperació, quan siguin d'àmbit pluriinsular, correspon a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i aquesta norma estableix una regulació mínima comuna aplicable a dues de les quatre illes de l'arxipèlag balear.
Aquest Decret compleix els principis de bona regulació que exigeixen l'article 49 de la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i l'article 129 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i queden suficientment justificats els principis de bona regulació següents: de necessitat i eficàcia, perquè aquesta norma és l'únic mecanisme que permetrà aconseguir-ne l'objecte; de proporcionalitat, atès que el Pla de Gestió per a la Pesca Professional Artesanal a les Aigües Interiors de les Illes Pitiüses s'ha d'entendre com un desplegament reglamentari del títol II de la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, relatiu a la conservació i gestió dels recursos marins vius; de seguretat jurídica, perquè es tracta d'una norma que s'insereix amb caràcter estable al marc normatiu autonòmic; de transparència, en relació amb el qual s'ha de destacar la participació ciutadana abans i durant el procés d'elaboració de la norma, i, finalment, d'eficiència, atès que la iniciativa normativa no implica càrregues administratives innecessàries.
El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en l'article 2.10.b) disposa que la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la Direcció General de Pesca i Medi Marí, és l'òrgan que exerceix, entre d'altres, la competència en matèria de recursos marins i de pesca marítima en aigües interiors de les Illes Balears.
Així mateix, s'han consultat la Secretaria General de Pesca, la resta d'administracions públiques afectades, les entitats representatives dels sectors afectats i el Consell Pesquer, en la 34a sessió de dia 6 de març de 2021.
Per tot això, a proposta de la consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació, d'acord amb el Consell Consultiu de les Illes Balears, i havent-ho considerat el Consell de Govern en la sessió del dia 16 de maig de 2022, dict el següent
DECRET
Article 1
Objecte i àmbit d'aplicació
1. L'objecte d'aquesta norma és l'aprovació del Pla de Gestió per a la Pesca Professional Artesanal a les Aigües Interiors de les Illes Pitiüses, adequat a la tipologia de la seva flota i l'estacionalitat dels seus mercats i altres aspectes relacionats amb les reserves marines d'Eivissa i Formentera.
2. L'àmbit d'aplicació d'aquest Decret són les aigües interiors de les illes d'Eivissa i Formentera.
3. El règim previst a aquest Pla de Gestió també serà d'aplicació a les Reserves Marines d'Eivissa i Formentera, llevat que la normativa específica d'aquestes sigui més restrictiva.
Article 2
Arts de pesca
1. Als efectes d'aquest Decret, els arts i ormejos autoritzats per a la pesca professional artesanal a les illes Pitiüses són els que preveuen els punts 1, 2, 3 i 4 de l'article 2 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, a més de la xarxa llagostera, la solta d'orenols, la solta d'espets, la solta de llums, la moruna de calamars i la nansa per a la llagosta, l'estructura i les dimensions dels quals han de ser les que es detallen a l'annex 1 d'aquest Decret. També s'han de tenir en consideració els que inclou l'article 9.1 del Decret 31/2021, de 31 de maig, pel qual es regula el marisqueig professional i recreatiu a les Illes Balears.
2. La definició i classificació dels arts i ormejos són les que preveuen els articles 4.1, 5.1, 6.1 i 7.1 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, i l'article 10 del Decret 31/2021, de 31 de maig.
Article 3
Condicions generals d'utilització i calament i característiques tècniques
1. La pesca artesanal respectarà en qualsevol cas el que disposa el Reglament 1967/2006, del Consell, de 21 de desembre de 2006.
2. Les condicions generals d'utilització i calament i les característiques tècniques de les arts i els ormejos són les que preveuen els articles 4,5,7 i 9 del present Decret. Amb el no previst s'aplicarà l'establert als Decrets 17/2003, de 21 de febrer, i 31/2021, de 31 de maig.
3. Les nanses per a pops es podran utilitzar a la reserva marina dels Freus d'Eivissa i Formentera en les condicions que disposa el Decret 31/2021, de 31 de maig.
4. Totes les embarcacions hauran de dur a bord el dispositiu de localització de la caixa verda que preveu el Decret 10/2019, de 15 de febrer. Les dades que aporti la caixa verda no podran ser l'únic instrument per estendre una acta d'infracció i només podran ser considerades proves que donin un suport per a la instrucció de l'expedient sancionador, tal com figura a l'article 4.3 del Decret 10/2019, de 15 de febrer.
Article 4
Arts d'emmallament
1. Característiques tècniques
a) Tremalls
Les dimensions mínimes de les malles exteriors seran de 220 mil·límetres (mm), mentre que la malla interior serà de 80 mm. L'alçada màxima del tremall serà de 3 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
Excepcionalment i per a la captura de la llagosta (Palinurus spp.) es podran utilitzar, entre l'1 d'abril i el 31 d'agost, a una fondària mínima de 30 m i sense limitacions de fondària màxima, tremalls amb unes dimensions mínimes de les malles de 400 mm per a les exteriors i de 133 mm per a la malla interior. L'alçada màxima dels tremalls destinats a la llagosta serà de 3 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
Excepcionalment i per a la captura de molls (Mullus spp.), es podran emprar, entre el mes de juliol i el de desembre a una fondària màxima de 50 m, tremalls amb malles de fins a 50 mm. L'alçada màxima dels tremalls destinats als molls serà de 2 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
b) Xarxes d'una sola tela
La dimensió mínima de les malles no serà inferior a 80 mm i l'alçada màxima de la xarxa serà de 4 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
Excepcionalment i per capturar molls (Mullus spp.) es podran utilitzar, entre els mesos de juliol i desembre a una fondària màxima de 50 m, xarxes amb malles de fins a 50 mm. L'alçada màxima d'aquestes xarxes serà de 2 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
Excepcionalment i per capturar gerret (Spicara smaris) es podran utilitzar, entre els mesos de novembre i abril a una fondària màxima de 40 m, xarxes amb malles de fins a 36 mm. L'alçada màxima d'aquestes xarxes serà de 2 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
c) Boleros
Les dimensions mínimes de les malles exteriors seran de 220 mm, mentre que la malla interior serà de 80 mm. L'alçada màxima de l'art serà de 4 m, mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
2. Condicions generals de calament
Els arts d'emmallament aquí descrits tan sols es podran calar a fondàries inferiors a seixanta metres, a excepció dels tremalls destinats a la captura de la llagosta. La longitud màxima de xarxes serà de 2.000 m per tripulant enrolat i present a bord, fins a un màxim de 5.000 m per embarcació, i es podran calar indistintament diferents tipus de xarxes i tremalls el mateix dia sense superar la longitud màxima total.
Article 5
Procediment de sorteig i adjudicació dels punts de calament de les arts de parada
1. Els punts a utilitzar per calar els arts de parada seran sortejats dins l'àmbit territorial de cada confraria.
Per poder participar en els sortejos, s'haurà de pertànyer a la confraria corresponent, acreditar la professionalitat i disposar de l'ormeig per al qual se sol·licita un punt de calada.
El sorteig serà únic per a tot l'any i es durà a terme coincidint amb la festivitat de Sant Joan (24 de juny) en un termini màxim de deu dies abans o després de la data.
2. Una vegada acabat el sorteig, se n'estendrà acta, una còpia de la qual serà enviada a la Direcció General de Pesca i Medi Marí i al consell insular corresponent en els deu dies següents.
3. El període de calament serà de l'1 d'octubre al 15 de setembre de l'any següent. Si, transcorreguts deu dies des de l'inici del període de calament, hi ha punts que, sense causa justificada, no s'hagin ocupat, el consell insular corresponent podrà adjudicar-los a altres interessats que els hagin sol·licitat, seguint els criteris d'habitualitat i de rendibilitat que estableix l'article 27.3 de la Llei 3/2001, de 26 de març, de pesca marítima de l'Estat.
4. A l'annex 2 es detalla el llistat de punts tradicionals de calament d'arts de parada, ordenats per confraries.
Article 6
Cens d'embarcacions autoritzades
1. Es crea el cens d'embarcacions que poden pescar a les aigües interiors de les illes Pitiüses, en el qual s'inclouran les embarcacions inscrites en la modalitat d'arts menors en el Cens Oficial de la Flota Pesquera Operativa i en el Cens d'Embarcacions Pesqueres amb port base a Eivissa o Formentera que compleixin els requisits següents:
a) No superar els 12 m d'eslora
b) Tenir un arqueig inferior o igual a 10 GT
c) Tenir una potència inferior o igual a 120,0 kW.
2. El cens no excedirà el nombre màxim de 100 embarcacions. A més, la suma dels tonatges de les embarcacions incloses en el cens no podrà superar les 1000 GT ni la suma de les potències d'aquestes, la quantitat de 5.000 kW.
3. Amb la finalitat d'homogeneïtzar les dimensions de les embarcacions incloses en el cens, les embarcacions que s'incorporin i les de nova construcció per modernització d'alguna de les incloses en el cens no podran tenir una eslora total superior a 12 m ni una potència superior a 120,0 kW.
4. El cens d'embarcacions que poden practicar aquesta pesqueria és el que es recull com a annex 3, que serà actualitzat anualment per resolució del director general de Pesca i Medi Marí.
5. La inclusió de les embarcacions al cens de l'annex 3 determinarà la seva incorporació automàtica als censos de les tres reserves marines existents a les illes d'Eivissa i Formentera (Reserva Marina dels Freus d'Eivissa i Formentera, Reserva Marina de la Punta de sa Creu i Reserva Marina del nord-est d'Eivissa-Tagomago), així com en els censos de les reserves marines que es puguin establir en endavant a les illes Pitiüses.
Article 7
Esforç pesquer
1. El període general autoritzat per exercir la pesca artesanal i el marisqueig des d'embarcació serà de 16 hores per dia a la mar, i els arts i ormejos no podran romandre calats més del període establert, llevat dels arts de parada i els tremalls i nanses destinats a la captura de llagosta i les nanses per al pop.
2. Els tremalls i nanses destinats a la captura de llagosta tindran un període màxim d'estada a la mar de 24 hores continuades, per la qual cosa hauran de ser aixecats del punt de calament abans que transcorri aquest temps.
3. Les nanses per al pop tindran un període màxim d'estada a la mar de 48 hores continuades, per la qual cosa hauran de ser aixecades del punt de calament abans que transcorri aquest temps.
4. Els arts d'emmallament destinats a la captura de molls (Mullus spp.) i del gerret (Spicara smaris) tindran un període màxim d'estada a la mar de 3 hores continuades i només es podran calar fent primes i albes, a la posta i sortida del sol, respectivament.
5. La veda per al pop que estableix l'article 15 del Decret 31/2021, de 31 de maig, tindrà una durada de 90 dies a les illes Pitiüses.
Article 8
Descans setmanal
1. Entre el 15 d'abril i el 15 de setembre no hi haurà descans setmanal obligatori durant el qual els arts i ormejos hagin de romandre a terra.
2. Entre el 16 de setembre i el 14 d'abril, i a excepció dels arts de parada, s'estableix un descans setmanal obligatori de 41 hores consecutives com a mínim, durant el qual tots els arts i ormejos hauran de romandre a terra o, en el cas d'embarcacions que romanguin a port al seu punt d'amarrament habitual, estibades dalt coberta. L'horari de descans s'establirà mitjançant una resolució de la persona titular de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.
3. El nombre màxim total de dies que les embarcacions incloses en l'annex 3 podran sortir a pescar al llarg de l'any mai no podrà superar els 210 dies totals. Aquest esforç es controlarà mitjançant l'SLSEPIB i la seva aplicació i les notes de venda de les captures.
Article 9
Alternança d'arts i ormejos
Compatibilitat amb altres ormejos i equivalències:
Les embarcacions dedicades a exercir la pesca amb els arts menors definits a l'article 4 d'aquest Decret i als articles 5, 6 i 7 del Decret 17/2003 podran practicar-la alternativament amb qualsevol d'aquests. Tot i això, durant la mateixa jornada de pesca les embarcacions només podran exercir l'activitat pesquera amb un únic tipus d'art o ormeig, que no podran dur a bord simultàniament amb altres, amb les úniques excepcions del volantí, la potera i el curricà.
Les embarcacions que tinguin calats arts de parada els podran compatibilitzar amb un altre ormeig amb les condicions següents:
- Soltes, tonaira, almadrava i moruna de calamars, cadascuna restaran 350 m de longitud màxima de l'ormeig de xarxa que s'hagi de calar o 200 hams de palangró.
- Moruna: cadascuna restarà 500 m de la longitud màxima de l'ormeig de xarxa que s'hagi de calar o 300 hams de palangró.
Per acreditar aquesta compatibilitat, les embarcacions que es dediquin a aquestes activitats duran a bord un document expedit per la Direcció General de Pesca i Medi Marí on s'indiquin els punts assignats, el període de calament i l'ormeig utilitzat.
Article 10
Comissió de cogestió
1. Per tal d'incrementar la col·laboració i el flux d'informació entre l'Administració, el sector pesquer implicat en aquesta pesqueria, el sector científic i les ONG de conservació de la naturalesa, es constitueix la Comissió de Cogestió del Pla de Gestió per a la Pesca Professional Artesanal a les Aigües Interiors de les illes Pitiüses, de caràcter consultiu, que estarà formada pels membres següents:
- Un representant de la Confraria de Pescadors d'Eivissa.
- Un representant de la Confraria de Pescadors de Sant Antoni de Portmany.
- Un representant de la Confraria de Pescadors de Formentera.
- Un representant de la Federació Balear de Confraries de Pescadors.
- Un representant dels pescadors d'arts menors de les Pitiüses, que actuarà com a president.
- Dos representants de la Direcció General de Pesca i Medi Marí, un dels quals actuarà com a secretari.
- Un representant del Consell Insular d'Eivissa.
- Un representant del Consell Insular de Formentera.
- Un representant de la Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat.
- Un representant dels Consell Superior d'Investigacions Científiques.
- Un representant del Grup d'Acció Local de Pesca.
- Un expert amb coneixement del sector pesquer i els recursos pesquers locals, nomenat pel director general de Pesca i Medi Marí.
- Un representant de les entitats conservacionistes de caràcter local.
- Un representant de les entitats conservacionistes de caràcter estatal.
- Un representant de l'entitat del sector pesquer artesanal LIFE.
2. La Comissió serà convocada ordinàriament:
a) El mes de març i sempre deu dies abans de l'inici de la campanya de la llagosta.
b) Entre els mesos d'octubre i novembre, una vegada finalitzada la temporada principal de pesca, per tal que s'exposin les incidències i propostes de millora de la pesqueria de l'any següent i propostes concretes de seguiment tècnic i científic per a espècies objectiu i ormejos de pesca.
3. La Comissió podrà ser convocada extraordinàriament a petició de qualsevol de les parts.
4. El règim jurídic d'organització i funcionament de la Comissió és el que preveu la legislació reguladora dels òrgans col·legiats de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.
Article 11
Seguiment
1. La Direcció General de Pesca i Medi Marí garantirà una supervisió adequada del Pla de Gestió basada en la millor informació científica disponible. Per tal d'obtenir aquesta informació, es durà a terme un control i seguiment de la pesqueria de conformitat amb les indicacions incloses a l'annex 4. Les tasques de seguiment podran ser delegades als consells insulars corresponents, sempre sota el control i la supervisió de la Direcció General de Pesca i Medi Marí.
2. Anualment, coincidint amb la reunió prevista a l'article 10.2.b) i sobre la base dels resultats del seguiment que preveu l'apartat anterior, s'elaborarà un informe que serà remès a la Comissió de Cogestió, que inclourà propostes de mesures de gestió.
3. Els responsables de les embarcacions incloses en el cens estan obligats a prestar a les autoritats i organismes encarregats del control i seguiment de la pesquera tot el suport requerit per a l'exercici d'aquestes funcions.
4. L'accés a la informació generada als registres previstos a l'Annex 4 es realitzarà seguint de forma estricta la normativa vigent de protecció de dades i assegurant la confidencialitat en l'ús d'aquesta informació.
Article 12
Infraccions i sancions
El règim sancionador del que es disposa en aquest Decret és el que s'estableix en el títol XII de la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears, i en les disposicions que hi concorden.
Disposició addicional primera
Durada del Pla
El pla de gestió tindrà una vigència inicial de sis anys. No obstant, una vegada finalitzada la seva durada i previ acord de la comissió de cogestió es podrà prorrogar per períodes de dos anys.
Disposició addicional segona
Llistat de punts tradicionals de calament d'arts de tirada
L'annex 5 recull un llistat de caladors tradicionals d'arts de tirada en la modalitat de gerretera per a Eivissa i Formentera, el qual s'haurà de tenir en compte a l'hora d'emetre l'informe preceptiu previst a l'article 16 de la Llei 6/2013, de 7 de novembre, de pesca marítima, marisqueig i aqüicultura a les Illes Balears.
Disposició transitòria primera
Arts i ormejos fora d'ordenació
Els arts i ormejos menys selectius que els que preveu aquest Decret que es feien servir segons la normativa anterior es podran continuar usant durant 24 mesos, amb una autorització especial de la Direcció General de Pesca i Medi Marí.
Disposició transitòria segona
Pesca de la llagosta amb tremalls
Les embarcacions que es dediquin exclusivament a la pesca de la llagosta amb tremalls, sense combinar-los amb altres ormejos, podran continuar emprant-los d'acord amb la normativa anterior (amb un període màxim d'estada a la mar de 48 hores continuades) fins a la temporada de 2024, amb una autorització especial de la Direcció General de Pesca i Medi Marí.
Disposició derogatòria única
Derogació normativa
Es deroguen els articles 3.1 del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques, i 4.1 del Decret 45/2018, de 14 de desembre pel qual s'estableix la Reserva Marina del Nord-est d'Eivissa-Tagomago i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques, així com qualsevol normativa de rang igual o inferior que s'oposi a aquest Decret.
Disposició final primera
Modificacions del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques
1. Es modifica l'apartat c) de l'article 2.1 del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques, que tindrà la redacció següent:
Tota classe de pesca marítima i de marisqueig entre la línia de costa i els deu metres de fondària, a excepció de l'ús de l'aparell tradicional del rall.
2. Es modifica l'article 3.4 del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques, que tindrà la redacció següent:
Pel que fa a les xarxes d'emmallament, la malla mínima serà de 89 mil·límetres de llum (4,5 passades), tot respectant les excepcions que estableix l'article 4.1.a) del Decret 41/2015 per al moll i el gerret. No obstant això, no es pot utilitzar cap classe de xarxa d'emmallament entre l'1 de novembre i el 31 de març.
3. Es modifica l'article 4.3 del Decret 38/2018, de 16 de novembre, pel qual s'estableix la Reserva Marina de la Punta de sa Creu i s'hi regulen les activitats d'extracció de flora o fauna marina i les activitats subaquàtiques, que tindrà la redacció següent:
Els únics ormejos permesos per a la pràctica de la pesca recreativa i el marisqueig recreatiu dins la Reserva Marina són el rall, el volantí, la potera i la fluixa. En el seu cas, les línies podran ser manuals o amb canya de rodet.
Disposició final segona
Desplegament normatiu
S'autoritza la persona titular de la Conselleria competent en matèria de Pesca per dictar les disposicions necessàries per desplegar aquest Decret.
Disposició final tercera
Modificació d'annexos
Mitjançant una resolució de la persona titular de la Conselleria competent en matèria de Pesca, que s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, es poden modificar els annexos 2, 3, 4 i 5 d'aquest Decret.
Disposició final quarta
Entrada en vigor
Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.
Eivissa, 16 de maig de 2022
|
La presidenta |
La consellera d'Agricultura, Pesca i Alimentació |
Francesca Lluch Armengol i Socias |
Maria Asunción Pía Jacoba de la Concha García-Mauriño |
|
ANNEX 1 Descripció dels arts
La xarxa llagostera o tremall llagoster:
Es tracta d'un art d'emmallament constituït per peces de xarxa de 50 a 62 m, cada una de les quals està formada per tres teles superposades i muntades sobre la mateixa ralinga. Les teles exteriors són de la mateixa dimensió de malla i gruix de fil, mentre que la tela interior és de malla menor i pot ser major que les exteriors. El material de les teles pot ser fil trenat, monofilament o multimonofilament. Les dimensions mínimes de les malles exteriors seran de 400 mil·límetres (mm), mentre que la malla interior serà de 133 mm. L'alçada màxima del tremall llagoster serà de 3 m mesurats des de la ralinga inferior a la superior.
La solta d'orenols:
Es tracta d'una solta com la descrita a l'article 5 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, dirigida a la captura d'orenols o peixos voladors, per la qual cosa té una malla mínima de 50 mm.
La solta d'espets:
Es tracta d'una solta com la descrita a l'article 5 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, dirigida a la captura d'espets (Sphyraena spp.), per la qual cosa té una malla mínima de 70 mm.
La solta de llums:
Es tracta d'una xarxa d'una sola tela com la descrita a l'article 4 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, dirigida a la captura de petits pelàgics, per la qual cosa té una malla mínima de 50 mm. Les seves dimensions màximes són de 50 m de llarg per 4 m de caiguda i es cala a la nit exclusivament des d'una embarcació fondejada la qual empra llum per atreure els peixos.
La moruna de calamars:
Es tracta d'una moruna com la descrita a l'article 5 del Decret 17/2003, de 21 de febrer, dirigida a la captura de calamars (Loligo spp.), per la qual cosa té una malla mínima de 80 mm a la coa i els rotllos i de 40 mm al moridor.
La nansa per a la llagosta:
La nansa per a la llagosta és un ormeig fix de fons que actua a manera de trampa per a la captura de llagostes. Es construeixen amb qualsevol forma geomètrica, habitualment en forma de gàbia troncocònica amb una obertura (afàs) que permet l'entrada de les captures a l'habitacle interior. L'afàs, de forma cònica, està situat a l'extrem més ample de la gàbia. Les dimensions màximes de les nanses llagosteres seran de 90 cm de longitud i 60 cm de diàmetre i podran estar fetes de malla plàstica rígida, jonc, canya o vim, però sempre han de disposar d'un element biodegradable que inutilitzi l'aparell quan romangui una estada llarga a la mar.
ANNEX 2 Llistat de punts tradicionals de calament d'arts de parada a les aigües interiors de les illes Pitiüses
Les posicions geogràfiques es presenten en graus decimals referits al sistema geodèsic ETRS 89.
Confraria |
Denominació del punt de pesca |
Coord. 1 N |
Coord. 1 E |
Coord. 2 N |
Coord. 2 E |
Coord. 3 N |
Coord. 3 E |
Coord. 4 N |
Coord. 4 E |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Formentera |
Cala Box |
38.79543 |
1.42565 |
38.79524 |
1.42583 |
38.79518 |
1.42589 |
38.79508 |
1.42605 |
Formentera |
Cala en Baster |
38.70365 |
1.47862 |
38.70368 |
1.47893 |
38.70369 |
1.47908 |
38.70365 |
1.47916 |
Formentera |
Cala Saona |
38.69304 |
1.38239 |
38.69371 |
1.38242 |
38.69363 |
1.38273 |
38.69351 |
1.38273 |
Formentera |
Cova de l'Anguila |
38.66391 |
1.42329 |
38.66331 |
1.42372 |
38.66301 |
1.42399 |
38.66319 |
1.42429 |
Formentera |
Cova de s'Aigua |
38.66349 |
1.47908 |
38.66347 |
1.47904 |
38.66343 |
1.47899 |
38.66344 |
1.47893 |
Formentera |
Cova de s'Aigua |
38.72611 |
1.39733 |
38.72615 |
1.39765 |
38.72617 |
1.39737 |
38.72619 |
1.39771 |
Formentera |
Cova d'en Cavaller |
38.68551 |
1.57368 |
38.68591 |
1.57399 |
38.68635 |
1.57422 |
38.68645 |
1.57409 |
Formentera |
Penyal d'en Jaume |
38.69534 |
1.40860 |
38.69535 |
1.40893 |
38.69536 |
1.40863 |
38.69538 |
1.40866 |
Formentera |
Picatxo |
38.71669 |
1.47503 |
38.71672 |
1.47518 |
38.71678 |
1.47528 |
38.71698 |
1.47554 |
Formentera |
Es Picatxo |
38.65632 |
1.51992 |
38.65608 |
1.51965 |
38.65583 |
1.51917 |
38.65590 |
1.51908 |
Formentera |
Es Quintalar |
38.70675 |
1.40794 |
38.70669 |
1.40812 |
38.70669 |
1.40815 |
38.70667 |
1.40818 |
Formentera |
Far des Cap |
38.64074 |
1.38774 |
38.64066 |
1.38779 |
38.64041 |
1.38759 |
38.64023 |
1.38763 |
Formentera |
Illa de Castaví |
38.77552 |
1.41771 |
38.77596 |
1.41772 |
38.77662 |
1.41795 |
38.77728 |
1.41835 |
Formentera |
Punta Negra (històric) |
38.71072 |
1.38663 |
38.71033 |
1.38540 |
38.71011 |
1.38497 |
38.70980 |
1.38515 |
Formentera |
Punta Negra |
38.71329 |
1.38541 |
38.71266 |
1.38449 |
38.71236 |
1.38456 |
38.71240 |
1.38476 |
Formentera |
Punta Prima |
38.72300 |
1.46422 |
38.72300 |
1.46432 |
38.72330 |
1.46441 |
38.72341 |
1.46473 |
Formentera |
Racó Blanc |
38.67813 |
1.38384 |
38.67776 |
1.38267 |
38.67809 |
1.38248 |
38.67824 |
1.38272 |
Formentera |
Racó de Jugal |
38.72367 |
1.46282 |
38.72396 |
1.46285 |
38.72406 |
1.46285 |
38.72412 |
1.46282 |
Formentera |
Racó sa Pujada |
38.67575 |
1.53305 |
38.67579 |
1.53274 |
38.67607 |
1.53244 |
38.67607 |
1.53229 |
Formentera |
S'Estufador |
38.65125 |
1.53669 |
38.65105 |
1.53707 |
38.65068 |
1.53698 |
38.65067 |
1.53686 |
Formentera |
Sa Pedrera |
38.73415 |
1.39784 |
38.73471 |
1.39887 |
38.73449 |
1.39911 |
38.73425 |
1.39876 |
Formentera |
Sa Torre |
38.64283 |
1.39680 |
38.64216 |
1.39752 |
38.64225 |
1.39773 |
38.64242 |
1.39757 |
Formentera |
Ses Covetes |
38.68316 |
1.54612 |
38.68310 |
1.54621 |
38.68309 |
1.54622 |
|
|
Formentera |
Torrent des Pins |
38.64971 |
1.40804 |
38.64893 |
1.40879 |
38.64909 |
1.40896 |
38.64922 |
1.40886 |
Formentera |
Torrent de Ras |
38.65172 |
1.38497 |
38.65169 |
1.38424 |
38.65189 |
1.38365 |
38.65208 |
1.38388 |
Formentera |
Torrent Fondo (Barbaria) |
38.65887 |
1.41732 |
38.65832 |
1.41785 |
38.65840 |
1.41834 |
|
|
Formentera |
Torrent Fondo (la Mola) |
38.65132 |
1.56190 |
38.65086 |
1.56200 |
38.65017 |
1.56193 |
|
|
|
|||||||||
Confraria |
Denominació del punt de pesca |
Coord. 1 N |
Coord. 1 E |
Coord. 2 N |
Coord. 2 E |
Coord. 3 N |
Coord. 3 E |
Coord. 4 N |
Coord. 4 E |
Eivissa |
Cala de San Vicent |
39.07425 |
1.49508 |
39.07241 |
1.49502 |
39.07245 |
1.49501 |
39.07253 |
1.49499 |
Eivissa |
Bol des Seclet |
38.91250 |
1.47080 |
38.91261 |
1.47079 |
38.91301 |
1.47107 |
38.91279 |
1.47085 |
Eivissa |
Cala d'en Serra |
39.10888 |
1.53849 |
39.10876 |
1.53877 |
39.10870 |
1.53932 |
39.10885 |
1.53993 |
Eivissa |
Cala d'en Serra |
39.11022 |
1.53985 |
39.10994 |
1.54082 |
39.10968 |
1.54132 |
39.10975 |
1.54170 |
Eivissa |
Cala d'en Serra |
39.11128 |
1.54095 |
39.11120 |
1.54142 |
39.11097 |
1.54216 |
39.11058 |
1.54261 |
Eivissa |
Cala Jondal |
38.85812 |
1.32000 |
38.85903 |
1.31928 |
38.85992 |
1.31964 |
38.86034 |
1.32030 |
Eivissa |
Cala Llenya |
39.01529 |
1.59087 |
39.01481 |
1.59113 |
39.01516 |
1.59095 |
39.01452 |
1.59085 |
Eivissa |
Caragoler |
38.98666 |
1.57241 |
38.98669 |
1.57253 |
|
|
|
|
Eivissa |
Clot des Llamp |
39.08540 |
1.60056 |
39.08616 |
1.60163 |
39.08539 |
1.60261 |
39.08520 |
1.60232 |
Eivissa |
El Baix des Moranellet |
38.83363 |
1.37881 |
38.83350 |
1.37893 |
38.83313 |
1.37932 |
38.83304 |
1.37941 |
Eivissa |
Caló de s'Illa |
39.09849 |
1.45960 |
39.09880 |
1.45935 |
39.09950 |
1.45923 |
39.09989 |
1.45946 |
Eivissa |
Caló de s'Illa |
39.09861 |
1.46091 |
39.09894 |
1.46082 |
39.09965 |
1.46045 |
39.09998 |
1.46004 |
Eivissa |
Es Picatxo |
38.83514 |
1.36789 |
38.83521 |
1.36780 |
38.83527 |
1.36771 |
38.83531 |
1.36766 |
Eivissa |
Es Xarco |
38.86543 |
1.30934 |
38.86568 |
1.31024 |
38.86510 |
1.31035 |
38.86477 |
1.30947 |
Eivissa |
Espardell |
38.78960 |
1.47790 |
38.78939 |
1.47772 |
38.78917 |
1.47747 |
38.78910 |
1.47740 |
Eivissa |
Graveta de Tagomago |
39.03228 |
1.64235 |
39.03230 |
1.64238 |
|
|
|
|
Eivissa |
Illa de ses Rates |
38.89568 |
1.42291 |
38.89562 |
1.42291 |
38.89559 |
1.42289 |
38.89558 |
1.42287 |
Eivissa |
Illes Negres |
38.81553 |
1.40154 |
38.81561 |
1.40122 |
38.81573 |
1.40093 |
38.81588 |
1.40061 |
Eivissa |
La Sala |
38.90343 |
1.45587 |
38.90339 |
1.45582 |
38.90337 |
1.45579 |
38.90333 |
1.45571 |
Eivissa |
La Xanga |
38.86940 |
1.40546 |
38.86943 |
1.40545 |
38.86952 |
1.40541 |
38.86957 |
1.40538 |
Eivissa |
La Xapa |
39.02587 |
1.61312 |
39.02575 |
1.61277 |
39.02568 |
1.61255 |
39.02574 |
1.61226 |
Eivissa |
Na Xamena |
39.07912 |
1.41721 |
39.07893 |
1.41653 |
39.07856 |
1.41666 |
39.07877 |
1.41704 |
Eivissa |
Porroig |
38.86560 |
1.29953 |
|
|
|
|
|
|
Eivissa |
Punt de s'Església Vella |
38.95302 |
1.51588 |
38.98277 |
1.54574 |
38.98250 |
1.54558 |
38.98232 |
1.54546 |
Eivissa |
Racó de sa Talaia |
39.09496 |
1.56533 |
39.09647 |
1.56376 |
39.09680 |
1.56369 |
39.09717 |
1.56415 |
Eivissa |
Racó de sa Talaia |
39.09598 |
1.56619 |
39.09688 |
1.56565 |
39.09715 |
1.56547 |
39.09749 |
1.56485 |
Eivissa |
Racó des Guix |
39.02807 |
1.60996 |
39.02799 |
1.60976 |
39.02775 |
1.60937 |
39.02771 |
1.60925 |
Eivissa |
Sa Caleta |
38.90240 |
1.43592 |
38.90233 |
1.43582 |
38.90226 |
1.43574 |
38.90221 |
1.43566 |
Eivissa |
Sa Canal |
38.83758 |
1.38192 |
38.83765 |
1.38230 |
38.83768 |
1.38249 |
38.83773 |
1.38272 |
Eivissa |
S'Alt d'en Serrà |
38.94445 |
1.51973 |
38.94412 |
1.51940 |
38.94389 |
1.51909 |
38.94368 |
1.51895 |
Eivissa |
Ses Formigues |
39.09691 |
1.59125 |
39.09773 |
1.58919 |
39.09899 |
1.58987 |
39.09860 |
1.59191 |
Eivissa |
Tagomago |
39.03598 |
1.64016 |
39.03602 |
1.64022 |
|
|
|
|
Sant Antoni |
Baix Can Toni Fita |
38.86888 |
1.33777 |
38.86799 |
1.33836 |
38.86819 |
1.33877 |
38.86873 |
1.33885 |
Sant Antoni |
Cala Bassa |
38.96999 |
1.24193 |
38.97006 |
1.24212 |
38.96978 |
1.24255 |
38.96968 |
1.24255 |
Sant Antoni |
Cala d'Hort |
38.88992 |
1.22094 |
||||||
Sant Antoni |
Els Porxos |
38.87111 |
1.20055 |
38.87146 |
1.20064 |
38.87247 |
1.20150 |
38.87273 |
1.20177 |
Sant Antoni |
Es Bol Nou |
38.86614 |
1.32866 |
38.86600 |
1.32914 |
38.86576 |
1.32989 |
38.86536 |
1.32989 |
Sant Antoni |
Es Bol Nou |
38.86488 |
1.32859 |
38.86481 |
1.32925 |
38.86489 |
1.32961 |
38.86520 |
1.32981 |
Sant Antoni |
Es Canal Vermell |
38.86620 |
1.20288 |
38.86608 |
1.20328 |
38.86581 |
1.20408 |
38.86566 |
1.20451 |
Sant Antoni |
Es Canalet de'n March |
38.86620 |
1.22429 |
||||||
Sant Antoni |
Es Llosar |
38.92794 |
1.22752 |
||||||
Sant Antoni |
Es Mataret |
38.87581 |
1.22504 |
||||||
Sant Antoni |
Es Penyal |
38.97001 |
1.26066 |
38.96983 |
1.26023 |
38.96970 |
1.25970 |
38.96938 |
1.25985 |
Sant Antoni |
Es Vedranell |
38.86975 |
1.20812 |
38.86993 |
1.20809 |
38.87002 |
1.20807 |
38.87018 |
1.20801 |
Sant Antoni |
Grum de Sal |
38.97856 |
1.21795 |
38.97801 |
1.21800 |
38.97788 |
1.21731 |
38.97827 |
1.21681 |
Sant Antoni |
Ses casetes des Port de Torrent |
38.96862 |
1.26286 |
38.96861 |
1.26301 |
38.96851 |
1.26303 |
38.96856 |
1.26287 |
Sant Antoni |
Ses Covetes |
38.98674 |
1.21381 |
38.98620 |
1.21422 |
38.98597 |
1.21377 |
38.98612 |
1.21373 |
Sant Antoni |
s'illa des Bosc |
38.97170 |
1.21622 |
38.97206 |
1.21641 |
38.97218 |
1.21662 |
38.97210 |
1.21676 |
Sant Antoni |
Cala Llentrisca |
38.86217 |
1.25501 |
38.866224 |
1.25543 |
38.86221 |
1.25609 |
ANNEX 3 Cens d'embarcacions que poden pescar a les aigües interiors de les Pitiüses
Codi |
CFR |
Nom |
Matrícula |
Eslora total |
Potència (kW) |
---|---|---|---|---|---|
1012 |
ESP000001012 |
DESEO |
3MH-2-160 |
8,60 |
60,31 |
1023 |
ESP000001023 |
LLUM I VIDA |
3MH-2-172 |
8,85 |
63,25 |
1913 |
ESP000001913 |
CALÓ D'EN FUST II |
3MH-1-456 |
5,94 |
25,15 |
100279 |
ESP000100279 |
MASCARELL |
3IB-1-01/21 |
7,48 |
73,55 |
1934 |
ESP000001934 |
REYNES Y REGINA |
3MH-1-434 |
5,98 |
11,03 |
3531 |
ESP000003531 |
MULI |
3PM-1-1513 |
7,88 |
14,71 |
3583 |
ESP000003583 |
PUIG DEL PARE |
3PM-1-1823 |
7,36 |
35,30 |
3588 |
ESP000003588 |
SEGAY II |
3PM-1-1927 |
7,30 |
29,42 |
3927 |
ESP000003927 |
JOSE ANTONIA |
3PM-1-1492 |
10,43 |
69,87 |
3938 |
ESP000003938 |
LLUCH |
3PM-1-1917 |
8,54 |
47,81 |
5683 |
ESP000005683 |
EUBARCA |
3IB-1-769 |
5,28 |
5,15 |
5685 |
ESP000005685 |
CINCO HERMANOS |
3PM-4-175 |
8,42 |
17,65 |
5691 |
ESP000005691 |
JUANA ROS |
3IB-1-915 |
7,46 |
28,68 |
5700 |
ESP000005700 |
ES MORER |
3IB-1-852 |
5,30 |
4,41 |
5702 |
ESP000005702 |
KAIRE |
3IB-1-613 |
4,45 |
2,21 |
5707 |
ESP000005707 |
BAILACH |
3PM-1-179 |
6,53 |
11,03 |
5722 |
ESP000005722 |
ANFÓS TERCERO |
3PM-1-1484 |
7,33 |
10,30 |
5723 |
ESP000005723 |
DOS HERMANAS |
3IB-1-1041 |
5,57 |
5,15 |
7153 |
ESP000007153 |
FERMINA |
3IB-1-1045 |
6,12 |
10,30 |
7155 |
ESP000007155 |
J M |
3IB-1-1057 |
9,11 |
71,34 |
7158 |
ESP000007158 |
ORION II |
3IB-1-1073 |
8,00 |
36,77 |
7162 |
ESP000007162 |
GENOVEVA |
3PM-1-1654 |
6,77 |
13,24 |
7171 |
ESP000007171 |
JOVEN MANUEL |
3PM-1-1427 |
5,12 |
7,35 |
7174 |
ESP000007174 |
RAOR |
3IB-1-1053 |
6,17 |
11,03 |
7178 |
ESP000007178 |
SANTA EULÀRIA |
3IB-1-1056 |
6,69 |
34,57 |
7185 |
ESP000007185 |
ANTONIO JOSE |
3IB-1-1009 |
7,37 |
30,89 |
7193 |
ESP000007193 |
CALADOR I |
3IB-1-1010 |
5,33 |
5,15 |
7195 |
ESP000007195 |
PETIT |
3IB-1-987 |
5,78 |
5,88 |
7199 |
ESP000007199 |
AIMAR SEGUNDO |
3PM-1-1684 |
7,72 |
19,12 |
8406 |
ESP000008406 |
ANGEL |
3IB-2-4 |
6,98 |
61,78 |
8412 |
ESP000008412 |
SAN GUILLERMO |
3PM-1-188 |
7,18 |
30,89 |
8413 |
ESP000008413 |
JUAN |
3PM-1-471 |
6,38 |
7,35 |
8424 |
ESP000008424 |
MURENETA |
3IB-2-1 |
8,00 |
63,25 |
8427 |
ESP000008427 |
SIRES |
3IB-1-1012 |
6,30 |
13,24 |
8428 |
ESP000008428 |
MAS BELLA |
3IB-2-8 |
7,67 |
19,12 |
8440 |
ESP000008440 |
TONI COSTA |
3IB-1-1042 |
7,75 |
20,59 |
8444 |
ESP000008444 |
EL CORDOBÉS |
3IB-2-6 |
8,08 |
22,06 |
8446 |
ESP000008446 |
HERMANOS ROS |
3IB-1-993 |
11,85 |
110,32 |
8447 |
ESP000008447 |
CABO NONO |
3IB-1-997 |
9,40 |
62,50 |
8449 |
ESP000008449 |
JUREL |
3IB-1-948 |
6,08 |
11,03 |
12179 |
ESP000012179 |
SAPO |
3IB-1-740 |
5,19 |
4,41 |
12190 |
ESP000012190 |
VIRGEN DEL PUIG |
3PM-1-1666 |
10,33 |
29,42 |
12196 |
ESP000012196 |
ROSETES |
3IB-1-924 |
7,61 |
27,21 |
12198 |
ESP000012198 |
NUEVA CATALINA |
3IB-3-1 |
6,20 |
13,24 |
13531 |
ESP000013531 |
DANIEL |
3IB-1-25 |
7,53 |
36,77 |
13579 |
ESP000013579 |
CRISTINA |
3MH-1-458 |
5,40 |
6,62 |
13775 |
ESP000013775 |
ES VEDRÀ |
3IB-2-7 |
10,30 |
72,81 |
13788 |
ESP000013788 |
ALGI |
3PM-1-1974 |
6,54 |
22,06 |
14088 |
ESP000014088 |
MAR Y VIDA |
3MH-1-493 |
5,94 |
20,59 |
14249 |
ESP000014249 |
MARCELO |
3IB-1-893 |
5,85 |
3,68 |
14627 |
ESP000014627 |
GATO |
3PM-1-1997 |
6,57 |
19,86 |
14763 |
ESP000014763 |
CIUDAD DE MELILLA |
3IB-1-909 |
8,91 |
84,58 |
15005 |
ESP000015005 |
JUANELE SEGUNDO |
3IB-1-1071 |
8,72 |
61,78 |
20741 |
ESP000020741 |
TONI |
3PM-1-2024 |
7,86 |
16,18 |
20999 |
ESP000020999 |
ESCANELLAS II |
3IB-3-7 |
6,12 |
21,33 |
21061 |
ESP000021061 |
AVE SEGUNDA |
3IB-1-1069 |
7,94 |
29,42 |
22231 |
ESP000022231 |
CAE |
3IB-2-1-91 |
8,27 |
15,45 |
22317 |
ESP000022317 |
NUEVO SAN ANTONIO |
3MH-1-520 |
9,25 |
67,67 |
22567 |
ESP000022567 |
TONI SASTRE |
3PM-1-2-92 |
7,72 |
21,33 |
23173 |
ESP000023173 |
GAVITA |
3 PM-1-2035 |
6,54 |
21,33 |
23273 |
ESP000023273 |
BRIBONA SEGUNDO |
3PM-1-3-95 |
7,65 |
25,01 |
23755 |
ESP000023755 |
MIMOSIN |
3IB-1-1-97 |
8,45 |
36,04 |
24044 |
ESP000024044 |
LA MAJA PRIMERA |
3PM-1-3-98 |
8,94 |
16,18 |
24075 |
ESP000024075 |
VORAMAR |
3VA-2-6-97 |
9,60 |
33,10 |
24099 |
ESP000024099 |
ES PELUT |
3PM-1-1-95 |
7,30 |
26,48 |
24679 |
ESP000024679 |
GOÑALONS UNO |
3MH-2-1-99 |
6,84 |
28,68 |
24866 |
ESP000024866 |
ALATXA |
3IB-1-2-00 |
9,80 |
27,95 |
25519 |
ESP000025519 |
CAELUS |
3TA-3-4-01 |
7,49 |
38,98 |
25917 |
ESP000025917 |
MIGUEL PRIMERO |
3PM-1-5-03 |
6,20 |
16,18 |
26802 |
ESP000026802 |
CALMA PRIMERO |
3IB-1-1-05 |
5,98 |
15,89 |
26805 |
ESP000026805 |
CAP ALT PRIMERO |
3IB-1-2-05 |
5,94 |
15,89 |
27058 |
ESP000027058 |
ES RACONET |
3PM-1-1-07 |
7,90 |
32,36 |
27260 |
ESP000027260 |
ZEUS DOS |
3IB-3-1-08 |
9,90 |
62,52 |
27735 |
ESP000027735 |
MANADE |
3IB-1-1-16 |
6,90 |
36,04 |
27792 |
ESP000027792 |
NOU MARINE |
3IB-1-1-17 |
7,49 |
38,98 |
54576 |
ESP000054576 |
SAN BARTOLOME |
3IB-1-21 |
7,00 |
|
58953 |
ESP000058953 |
GATONS |
3IB-1-2-16 |
5,75 |
22,06 |
100133 |
ESP000100133 |
MARES |
3IB-1-1-19 |
6,15 |
22,00 |
ANNEX 4 Pla de control i seguiment de la pesqueria d'arts menors a les aigües interiors de les illes Pitiüses
REGISTRE NÚM. 1. Control administratiu de la flota
Llistat del cens d'embarcacions on es reflecteix les que han practicat la pesca que especifica el nombre de dies mensuals i totals que l'han exercit.
REGISTRE NÚM. 2. Estudi estadístic de les notes de venda
A partir de les notes de venda es farà un control i una anàlisi de l'evolució de la pesqueria, que determinarà, per a cadascuna de les modalitats, els paràmetres següents:
REGISTRE NÚM. 3. Estudi dels dispositius de localització de vaixells (caixa verda)
A partir de la informació aportada per les caixes verdes, es durà a terme un registre de presència a àrees de pesca, temps de pesca i altres mesures d'avaluació de l'esforç.
REGISTRE NÚM. 4. Embarcament científic
Els tècnics del Servei de Recursos Marins i dels consells insulars podran accedir a les embarcacions pesqueres per verificar les dades següents:
REGISTRE NÚM. 5. Inspecció pesquera
Es duran a terme sortides quinzenals amb una embarcació d'inspecció pesquera per abordar diferents vaixells pesquers i comprovar el compliment dels requisits reflectits al Decret, a més de les verificacions i seguiments descrits al punt anterior.
REGISTRE NÚM. 6. Anàlisi de dades
Es farà l'anàlisi de les mostres recollides als embarcaments calculant els paràmetres següents:
Quan sigui oportú i per a les espècies que es considerin més significatives, a més, se n'ha d'anotar el sexe i l'estat gonadal
ANNEX 5 Llistat de punts tradicionals de calament d'arts de tirada, en la modalitat de gerretera, a les aigües interiors de les illes Pitiüses
Les posicions geogràfiques es presenten en graus decimals referits al sistema geodèsic ETRS 89
Denominació del punt de pesca |
Coord. 1 N |
Coord. 1 E |
Coord. 2 N |
Coord. 2 E |
Coord. 3 N |
Coord. 3 E |
Coord. 4 N |
Coord. 4 E |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Punta des Picatxo |
38.72731 |
1.38625 |
38.72692 |
1.38958 |
38.72847 |
1.39019 |
38.73069 |
1.38903 |
Caló d'en Trull |
38.70100 |
1.38464 |
38.70331 |
1.38536 |
38.70344 |
1.38439 |
38.70253 |
1.38294 |
Cala Saona |
38.69572 |
1.38503 |
38.69547 |
1.38164 |
38.69414 |
1.38197 |
38.69386 |
1.38311 |
Cala Saona 2 |
38.69686 |
1.38169 |
38.69425 |
1.37947 |
38.69439 |
1.38106 |
38.69456 |
1.38206 |
Racó Alt |
38.68614 |
1.37928 |
38.68883 |
1.37708 |
38.68739 |
1.37656 |
38.68597 |
1.37597 |
38.68706 |
1.37881 |
38.68933 |
1.38006 |
38.69119 |
1.37844 |
38.68883 |
1.37708 |
|
Es Malvins |
38.88476 |
1.43414 |
38.88492 |
1.43113 |
38.88309 |
1.43199 |
38.88453 |
1.43192 |
Es Cubells |
38.87786 |
1.27260 |
38.87519 |
1.27493 |
38.87550 |
1.27033 |
38.87458 |
1.27356 |
Ses Covetes |
38.87801 |
1.27666 |
38.87458 |
1.27356 |
38.87432 |
1.27826 |
38.87519 |
1.27493 |
Espardell 1 |
38.78942 |
1.47790 |
38.78674 |
1.47592 |
38.78894 |
1.47366 |
||
Espardell 2 |
38.79532 |
1.47486 |
38.79482 |
1.47243 |
38.79666 |
1.47079 |
||
Espardell 3 |
38.79869 |
1.47396 |
38.79589 |
1.46969 |
38.79898 |
1.46835 |
||
Sa Caleta |
38.86804 |
1.33797 |
38.86871 |
1.34704 |
38.86491 |
1.33977 |
38.86492 |
1.33891 |
Cala des Jondal |
38.86513 |
1.31790 |
38.86524 |
1.31551 |
38.86448 |
1.31528 |
38.86317 |
1.31664 |
Es Malvins |
38.88476 |
1.43414 |
38.88492 |
1.43113 |
38.88309 |
1.43199 |
38.88453 |
1.43192 |
Es Canaret |
39.10278 |
1.48159 |
39.10737 |
1.48373 |
39.10599 |
1.47941 |
||
Cala Xarraca 1 |
39.10841 |
1.49453 |
39.10546 |
1.49840 |
39.10425 |
1.49320 |
||
Cala Xarraca 2 |
39.10518 |
1.50350 |
39.10421 |
1.49624 |
39.10310 |
1.49599 |
39.10176 |
1.50020 |
Aiguadolça |
39.09338 |
1.60346 |
39.09621 |
1.60435 |
39.09601 |
1.60294 |
39.09552 |
1.60640 |
Clot des Llamp |
39.07930 |
1.60160 |
39.08258 |
1.60323 |
39.08097 |
1.60776 |
||
Cala San Vicent |
39.07329 |
1.59155 |
39.07315 |
1.59685 |
39.07099 |
1.59408 |
39.06333 |
1.59609 |
Tagomago |
39.03777 |
1.63917 |
39.03848 |
1.63638 |
39.03693 |
1.63655 |
39.03557 |
1.63779 |
Cala Negra |
39.02879 |
1.61711 |
39.03003 |
1.61778 |
39.02851 |
1.61904 |
39.02946 |
1.61870 |
La Xapa 1 |
39.02682 |
1.61260 |
39.02696 |
1.60860 |
39.02448 |
1.61234 |
39.02544 |
1.60968 |
La Xapa 2 |
39.02423 |
1.61467 |
39.02398 |
1.61087 |
39.02178 |
1.61779 |
39.02182 |
1.61335 |
Cala Nova |
39.00967 |
1.58688 |
39.00759 |
1.58589 |
39.00794 |
1.58454 |
39.00714 |
1.58638 |
Illa Rodona |
38.98210 |
1.58358 |
38.98442 |
1.58197 |
38.98250 |
1.58126 |
||
Illa Llarga |
38.97899 |
1.58120 |
38.98442 |
1.58197 |
38.98210 |
1.58358 |
38.97955 |
1.57921 |
Cala Llonga 1 |
38.95873 |
1.52942 |
38.95981 |
1.53395 |
38.95863 |
1.53489 |
38.95751 |
1.53215 |
Cala Llonga 2 |
38.95557 |
1.53103 |
38.95729 |
1.53405 |
38.95322 |
1.53277 |
||
Cala Llonga 3 |
38.95446 |
1.52994 |
38.95135 |
1.52961 |
38.95463 |
1.53268 |
||
Cap des Jueu |
38.86765 |
1.24078 |
38.86479 |
1.23189 |
38.86142 |
1.23567 |
||
Sa Pedrera |
38.87164 |
1.23489 |
38.86950 |
1.22602 |
38.86567 |
1.23259 |
||
Cala Tarida 1 |
38.94010 |
1.23327 |
38.93799 |
1.23145 |
38.93945 |
1.22783 |
38.94063 |
1.23017 |
Cala Tarida 2 |
38.94177 |
1.22992 |
38.94233 |
1.22700 |
38.94019 |
1.22820 |
||
Cala Tarida 3 |
38.93430 |
1.23339 |
38.93384 |
1.23099 |
38.93609 |
1.23075 |
38.93609 |
1.23075 |
Cala Comte 1 |
38.96389 |
1.21925 |
38.96471 |
1.21604 |
38.96103 |
1.21601 |
38.96239 |
1.21597 |
Cala Comte 2 |
38.96550 |
1.21533 |
38.96348 |
1.21688 |
38.96565 |
1.21706 |
||
Cala Bassa |
38.96790 |
1.24616 |
38.97336 |
1.24794 |
38.97367 |
1.24343 |
38.96864 |
1.24293 |
Es Bogamarí |
38.96989 |
1.27372 |
38.97356 |
1.27427 |
38.97272 |
1.27111 |