Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 266446
Resolució d’aprovació de les indemnitzacions a percebre per l’assistència a les reunions dels membres del jurat que ha de proposar els Premis a pràctiques exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 4 de maig de 2022 el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local va prendre, entre d'altres, la següent resolució

«Antecedents

En data 22 de març de 2022 es va signar el Protocol de col·laboració amb les entitats, Cercle d'Economia de Mallorca, Eticentre, Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, Confederació d'Associacions Empresarials de Balears, Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, Universitat de les Illes Balears, UGT Balears i Comissions Obreres de les Illes Balears, per a la convocatòria dels Premis de Responsabilitat Social del Consell de Mallorca, amb l'objecte de mantenir el marc de col·laboració entre les parts en el disseny de la convocatòria dels Premis a pràctiques exemplars en Responsabilitat Social.

L'objecte dels Premis a pràctiques exemplars en responsabilitat social, organitzats pel Consell de Mallorca, és reconèixer públicament empreses (autònoms, microempreses, petites empreses i mitjanes empreses) i un projecte emprenedor que duen a terme bones pràctiques o iniciatives en matèria de govern corporatiu, desenvolupament sostenible, gestió de persones, polítiques ambientals i acció social, que aporten valor i contribueixen a fer de Mallorca una societat més justa i equitativa, sense deixar de contribuir al creixement econòmic.

Addicionalment s'atorgarà un reconeixement a la pràctica exemplar d'una gran empresa.

La selecció i concessió dels premis i el reconeixement es realitzaran a proposta d'un jurat, compost per persones seleccionades per la seva trajectòria i reconegut prestigi en el camp de la responsabilitat social.

A l'informe justificatiu del director insular de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, de 2 de maig de 2022, es proposa aprovar la indemnització per l'assistència dels membres del jurat a les reunions per decidir la concessió dels premis en quant implica la impossibilitat de dedicar-se a altres activitats particulars o professionals.

A l'informe del cap de l'Oficina de Responsabilitat Social, de 2 de maig de 2022, es proposen les condicions de fixació de les indemnitzacions a cobrar per assistència dels membres del jurat.

Fonaments

La figura de la indemnització per raó del servei respon a la necessitat de compensar el perjudici i les despeses ocasionades per la realització de serveis extraordinaris a l'àmbit de l'administració, fora del lloc on es presta ordinàriament l'activitat i de l'horari habitual, prèvia fixació i autorització per l'òrgan competent.

Aquesta matèria es troba regulada mitjançant el Decret 16/2016, de 8 d'abril, pel qual s'aprova el text consolidat del decret pel qual es regulen les indemnitzacions per raó del servei del personal al servei de l'administració autonòmica de les Illes Balears.

L'art. 22 de l'esmentat Decret 16/2016 preveu la possibilitat de que les persones que no prestin serveis a l'Administració autonòmica de les Illes Balears però que, en virtut de nomenament legal, tenguin dret a les indemnitzacions per assistència establertes en aquest títol, poden percebre també l'import corresponent a les dietes (indemnitzacions) previstes.

L'art.190.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears estableix l'aplicació supletòria al personal al servei de les entitats locals de la normativa de desplegament de la Llei de funció pública de les Illes Balears.

D'entre els supòsits prevists a l'esmentat Decret 16/2016 no hi ha cap que prevegi expressament el dels jurats de premis com els que ara es planteja tot i que, d'entre els supòsits establerts, resulta raonable aplicar, per analogia, la previsió de les indemnitzacions per la concurrència a reunions d'òrgans col·legiats de l'Administració autonòmica de les Illes Balears, sense personalitat jurídica diferenciada, regulat als arts. 21 c) i 30.

La quantia de la indemnització per sessió fixada a l'annex 13 de l'esmentat Decret 16/2016, una vegada aplicat l'increment del 2% previst a l'art. 17.1 de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, és de 57,62€, la qual es considera adequat duplicar en el present expedient per tal de compensar el treball individualitzat de cada un del membres del jurat que hauran de fer una primera avaluació particular dels projectes presentats amb caràcter previ a la reunió amb la resta de jurats.

L'art. 34.1 o) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de las bases del règim local (d'ara endavant LBRL) estableix que correspon a la presidència l'exercici aquelles atribucions que puguin correspondre a les Diputacions i no estiguin conferides a un altre òrgan.

D'acord amb l'art. 41.3 de la LBRL als consells insulars són d'aplicació les normes d'aquesta llei que regulen l'organització i funcionament de les diputacions provincials.

L'article 1 y) del Decret d'organització del Consell de Mallorca vigent atribueix als conseller executiu i consellera executiva del Consell de Mallorca, amb caràcter subsidiari, l'exercici de les competències en matèries pròpies del departament i que no estiguin atribuïdes expressament a altres òrgans.

L'article 9 del Decret d'organització del Consell de Mallorca vigent estableix les atribucions del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, entre les que hi ha «Canalitzar i divulgar la responsabilitat social d'empreses i/o de persones compromeses amb el desenvolupament sostenible des de la dimensió social, econòmica i mediambiental».

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar les indemnitzacions a percebre per l'assistència a les reunions dels membres del jurat que ha de proposar els Premis a pràctiques exemplars en Responsabilitat Social del Consell de Mallorca, fixant la quantia per sessió que s'indica a continuació.

- Indemnització per assistència a una sessió del jurat: 115,24 euros.

2. L'acta de la persona que faci les funcions de secretaria servirà com a document acreditatiu de l'assistència a cada sessió.

3. Ordenar la publicació d'aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.»

 

(Signat electrònicament: 9 de maig de 2022)

La secretària tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Rosa Maria Cañameras Bernaldo Per delegació del conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (BOIB núm. 103 de 27 de juliol de 2019)