Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

INSTITUT MALLORQUÍ D'AFERS SOCIALS

Núm. 261945
Resolució de la Presidència de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) de dia 4 d’abril de 2022, relativa a la creació d’una nova unitat funcional amb autonomia de gestió en la Residència de Pòrtol de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.En data 1 d'abril de 2022 la directora gerent ha emès informe proposta per a la tramitació de la creació de la nova unitat funcional amb autonomia de gestió de l'IMAS en la residència Son Caulelles de Pòrtol, per tal d'agilitzar la gestió econòmica, tal i com ho recullen els Estatuts de l'IMAS.

2. En data 6 d'abril de 2022 el Servei de Gestió Econòmica ha emès informe relatiu al compliment de l'article 14 dels Estatus de l'IMAS en relació a la unitat funcional amb autonomia de gestió de la Residència de Son Caulelles de Pòrtol.

Fonaments de dret

1. Els Estatuts de l'IMAS en el seu article 6.2 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019) disposa que hi pot haver unitats funcionals amb autonomia de gestió sobre determinades matèries sempre que es compleixin les condicions següents:

a) estar formades per centres de caràcter assistencial residencial.

b) que aquests centres disposin de fons propis per al seu funcionament, amb càrrec al pressupost de l'IMAS, de manera individual o agrupada, en els termes que es determinen a l'article 14.

L'article 14 dels Estatuts de l'IMAS disposa:

« 1. Les unitats funcionals que determini la presidència disposen d'autonomia per a la gestió dels recursos econòmics que li assignen els pressuposts anuals amb relació a la contractació de personal assistencial per suplir les absències de durada igual o inferior a tres dies així com per aprovar l'expedient i contractar d'acord amb els llindars següents:

- fins als límits de les quanties que disposi la legislació vigent, per als contractes menors i per als procediments oberts simplificats prevists a l'article 159.6 de la LCSP, les unitats funcionals que disposin de pressupost igual o superior a dos milions i inferior a deu milions d'euros.

- fins als límits de les quanties que disposi la legislació vigent per als contractes menors i per a tots els procediments oberts simplificats prevists a l'article 159, les unitats funcionals que disposin de pressupost igual o superior a deu milions d'euros».

A l'apartat 2 del mateix article, disposa:

«Al capdavant de cada residència o centre que constitueixi unitat de funcionar amb autonomia de gestió hi ha d'haver un/a director/a o un/a coordinador/a, que mitjançant l'ús responsable dels recursos assignats pugui aconseguir els seus objectius i que s'ha de nomenar d'acord amb el sistema de provisió que determina la relació de llocs de treball».

Així mateix, en els casos de vacant, absència, malaltia, impossibilitat física o altra causa legal de la persona que es trobi al capdavant de la unitat funcional amb autonomia de gestió, descrita anteriorment, n'assumirà les seves competències el respectiu Vicepresident que gestioni el seu àmbit d'actuació, de conformitat amb l'establert a l'article 8 dels Estatuts de l'IMAS que regula les funcions de les vicepresidències.

2. En aquest moment es troba en tramitació l'acceptació de la cessió de la residència de Son Caulelles per part del Consell de Mallorca per a la seva adscripció a l'IMAS. L'esmentada residència és un centre de tipus sociosanitari residencial per a persones dependents.

3. L'informe emès per la cap del Servei de Gestió Econòmica indica que la residència de Son Caulelles disposa d'un pressupost de 4.001.720,12€ conforme al pressupost de l'IMAS per l'any 2022. Es tracta dons, d'un import superior a dos milions i inferior a deu milions d'euros i per tant reuneix els requisits dels límits establerts a l'article 6.2 dels Estatuts abans esmentat.

 

4. Correspon a la presidència de l'IMAS determinar les unitats funcionals amb autonomia de gestió de conformitat amb l'article 7.2 apartat 27.

Per tot l'exposat ,

RESOLC

1. Determinar la residència de Son Caulelles com unitat funcional que disposi d'autonomia de gestió en els termes prevists als articles 6 i 14 dels Estatuts de l'IMAS:

a) «Limitada» per a la contractació de personal assistencial per suplir les absències de durada igual o inferior a tres dies així com per aprovar l'expedient i contractar fins als límits de les quanties que disposi la legislació vigent per als contractes menors i per als procediments oberts simplificats prevists a l'article 159.6 de la Llei de Contractes del Sector Públic.

2. L'autonomia de gestió en matèria de contractació administrativa entrarà en vigor a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució en el BOIB.

L'autonomia de gestió en matèria de contractació de personal entrarà en vigor tres mesos després de la publicació d'aquesta resolució en el BOIB.

3. Comunicar aquesta resolució a l'àrea, a Intervenció Delegada, al Servei de Gestió Econòmica i al Vicepresident primer, informant que en els casos de vacant, absència, malaltia, impossibilitat física o altra causa legal de les persones que es troben al capdavant de les unitats funcionals amb autonomia de gestió assumiran les seves competències el respectiu Vicepresident que gestioni el seu àmbit d'actuació, de conformitat amb el previst per l'art. 8 dels Estatuts.

Aquesta resolució no posa fi a la via administrativa i contra ella es pot interposar, d'acord amb l'article 28 del Text dels Estatuts de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials aprovat pel Ple del Consell de Mallorca de data 11 d'abril de 2019 (BOIB núm. 67, de 18 de maig de 2019), recurs d'alçada davant el Consell Executiu del Consell Insular de Mallorca, dins el termini d'un mes, comptador a partir del dia següent al de la notificació de la present resolució.

Contra la desestimació expressa del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos, comptadors a partir del dia següent al de la notificació de la desestimació de l'esmentat recurs.

Contra la desestimació per silenci del recurs d'alçada podrà interposar-se recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en qualsevol moment a partir del dia següent a la desestimació presumpta (tres mesos des de la interposició del recurs sense que s'hagi notificat la resolució).

 

Palma, 6 de maig de 2022

La presidenta de l'IMAS Sofía Alonso Bigler