Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 254303
Formalització de l'encàrrec a mitjà propi per a la gestió del servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià a l'empresa municipal Limpiezas Costa de Calvià, SA

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

D'una part, D. Alfonso Rodríguez Badal, Batle-President de l'Ajuntament de Calvià, representació que ostenta en virtut de l'acord del Ple extraordinari adoptat en sessió constitutiva celebrada en data 15 de juny de 2019, qui intervé en nom i representació de l'Ajuntament, en ús de les facultats que li confereix la legislació vigent.

I de l'altra, Marcos Pecos Quintans, qui actua en nom i representació de la “Limpiezas Costa de Calvià.”, amb CIF A07531148 , segons escriptura d'acords socials atorgada davant la notaria de Calvià, Sr. Raimundo Fortuny Marquès, amb data 23 de desembre de 2020, sota el número 3157 del seu protocol i degudament inscrita al Registre Mercantil.

Ambdues parts es reconeixen competència i capacitat, respectivament, per a formalitzar el present document.

EXPOSEN

L'Ajuntament de Calvià ha de disposar d'un servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat tant a la zona immediatament limítrof a la sorra, com a l'aigua, dins del que es considera zona de bany, a les platges i a tota la costa del Municipi de Calvià.

Aquesta necessitat ve establerta a la legislació aplicable per a els municipis que tenen platges i zones de bany al seu territori, per això es fa necessària la contractació d'un servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat, tant a la zona immediatament limítrof a la sorra, com a l'aigua, dins del que es considera zona de bany, a les platges i a tota la costa del Municipi de Calvià.

La Societat «Limpiezas Costa de Calvià, és una societat privada municipal en forma de societat anònima, constituïda per l'Ajuntament de Calvià amb subjecció a la Llei de Societats de Capital, la legislació local i administrativa que li sigui aplicable per la seva naturalesa de societat mercantil local, per altres disposicions que li siguin aplicables i aquests Estatuts.

D'acord amb el que disposen els Estatuts la societat té la condició de mitjà propi i servei tècnic de l'Ajuntament de Calvià per a la prestació de serveis i activitats compreses dins del seu objecte social, amb la finalitat d'executar els encàrrecs que li siguin realitzats pel Ajuntament i les seves entitats en els termes i condicions assenyalades als acords municipals que s'adoptin conforme al que s'estableix a la legislació de contractes del sector públic i normativa complementària.

Atès que l'Ajuntament de Calvià no pot adjudicar el contracte de Servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià a causa de la interposició d'un recurs especial en matèria de contractació i atès que la societat Limpiezas Costas de Calvià té la condició de mitjà propi i servei tècnic de l'Ajuntament de Calvià per a la prestació de serveis i activitats compreses dins del seu objecte social, amb la finalitat d'executar els encàrrecs que li siguin realitzats pel Ajuntament i les seves entitats en els termes i condicions assenyalades als acords municipals que s'adoptin conforme al que s'estableix a la legislació de contractes del sector públic i normativa complementària, és adequat i conforme a la legislació vigent l'encàrrec que ens ocupa.

Aquest encàrrec és necessari per donar compliment a les competències municipals, segons l'article 115 de la Llei 22/1988, de Costes i l'article 225 del RD 87/2014, Reglament de Costes, de 10 d'octubre, l'article 29.2 lletres n) i o) de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears, i també els decrets 2/2005, de 14 de gener, regulador de les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i les zones de bany de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i 27/2015, de 24 dabril, de modificació del Decret 2/2005.

Els encàrrecs dels poders adjudicadors a mitjans propis es regulen en els articles 32 de la LCSP. S'haurà d'entendre que un encàrrec s'ha realitzat quan hagi estat objecte de la seva formalització documental.

Atès l'exposat, l'objecte de l'encàrrec a mitjà propi és el servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià i d'acord amb l'acord plenari de data 28 d'abril de 2022, ambdues parts

 

ACORDEN

PRIMER. Encarregar al mitjà propi de l'Ajuntament de Calvià, la societat municipal "LIMPIEZAS COSTA DE CALVIÀ, SA.", la gestió del servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià.

SEGON. L'encàrrec a mitjà propi desplegarà la seva eficàcia a partir de l'1 de maig de 2022 i finalitzarà el 30 de novembre de 2022 o quan s'adjudiqui el nou contracte de servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià. Així mateix, si fos necessari continuar amb l'encàrrec, s'utilitzarà el mateix criteri en funció de les compensacions a percebre, activitats sol·licitades.

TERCER. S'ha disposat una despesa a favor de “LIMPIEZAS COSTA DE CALVIÀ, SA per un import de cent vuitanta-sis mil sis-cents vuit euros amb cinquanta-nou cèntims (186.608,59 €) (186.608,59 €), amb càrrec a l'aplicació pressupostària 107-13500-2270600 del pressupost 2022.

QUART. L'empresa municipal “LIMPIEZAS COSTA DE CALVIÀ, SA” facturarà mensualment a l'Ajuntament de Calvià les despeses corresponents derivades de l'execució de l'encàrrec a mitjà propi, durant la vigència del mateix. La compensació tarifaria mensual és de vint-i-sis mil sis-cents cinquanta-vuit euros amb trenta-set cèntims (26.658,37 €) mensuals.

CINQUÈ.- L'empresa municipal "LIMPIEZAS COSTA DE CALVIÀ, SA" assumirà les funcions d'acord amb l'establert al Plec de Prescripcions Tècniques del servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià, de data 18/03/2022, signat pel Major-cap de la Policia Local i seguint les directrius de l'autoritat competent en matèria de protecció civil.

SISÈ. Aquest encàrrec a mitjà propi s'extingirà quan concorri alguna de les causes següents:

  1.  Per expiració del termini de vigència o bé perquè s'adjudica el contracte servei de vigilància, salvament, socorrisme i accessibilitat al litoral del terme municipal de Calvià.
  2.  Per mutu acord de les parts.
  3.  Per desistiment per part de l'Ajuntament de Calvià, motivat per l'incompliment de l'objecte de l'encàrrec.

SETÈ. La “LIMPIEZAS COSTA DE CALVIÀ, SA .” realitzarà les gestions i adoptarà totes les resolucions que siguin necessàries per a l'efectivitat dels acords anteriors seguint les directrius de l'autoritat competent en matèria de protecció civil.

 

Calvià, 29 d'abril de 2022

El batle-president de l'Ajuntament de Calvià Alfonso Rodríguez Badal

El president de Limpiezas Costa de Calvià SA Marcos Pecos Quintans

He pres raó del contingut del present Acord

El secretari de l'Ajuntament de Calvià Juan Castañer Alemany