Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 231646
Convocatòria del Mercat de Nit 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En compliment de l'article 45.1.a) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, el present anunci publica la convocatòria del MERCAT DE NIT 2022, aprovada pel Decret d'Alcaldia núm. 2022/DA/0001426, de data 22 d'abril de 2022.

PRIMER. Aprovar les bases reguladores i convocar una nova edició del Mercat de nit, que tindrà lloc durant l'estiu de 2022 a les següents ubicacions:

  • Tots els dimarts, a les places del Carme i d'Espanya, del 28 de juny al 13 de setembre, amb 28 parades
  • Tots els dijous, al moll de Llevant (port), del 30 de juny al 15 de setembre, amb 28 parades

El nombre màxim de parades es distribuirà d'acord amb els plànols que, amb aquesta finalitat, s'aproven juntament amb les bases, atenent les circumstàncies que concorrin en cada un dels mercats.

SEGON. Convocar les persones interessades perquè presentin la seva sol·licitud durant el termini establert amb aquesta finalitat.

Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica, a través del lloc web de l'Ajuntament.

TERCER. Establir les condicions de funcionament del mercat, els requisits de participació i els criteris d'adjudicació de les parades:

1. Condicions de funcionament del mercat

a. El mercat obrirà:

  • tots els dimarts, a les places del Carme i d'Espanya

  • tots els dijous, al moll de Llevant (port)

b. L'horari de venda serà de 20.00 a 23.00 hores.

c. L'horari del muntatge serà a partir de les 19.30-20.00 hores; i el de desmuntatge, de 23.00 a 23.30 hores

d. Les mides de les parades seran de 2x1 m. L'Ajuntament ha uniformitzat els mercats  municipals confeccionant tendals i faldons que seran subministrats a les persones adjudicatàries, que obligatòriament els hauran d'emprar.

e. L'Ajuntament també subministrarà un joc de llums a cada parada. En cas de posar-hi il·luminació addicional, aquesta no podrà ser de gran consum, que faci perillar la instal·lació existent.

f. L'autorització per muntar una parada serà intransferible i revocable.

g. La vigilància i conservació de l'espai serà responsabilitat exclusiva de la persona autoritzada.

h. L'autorització no eximeix la persona titular de sol·licitar i obtenir llicències d'altres administracions, de conformitat amb les normatives que li són d'aplicació.

i. En qualsevol moment, es realitzarà visita d'inspecció per comprovar el compliment de les condicions exigides en la present autorització, així com l'ocupació continuada de la parada segons sol·licitud, i es podran imposar, si escau, les sancions pertinents, d'acord amb allò que estableix l'Ordenança reguladora de la venda ambulant a Maó.

j. A les parades no es podran instal·lar equips de so o música, ni megafonia.

k. Per raons d'interès públic, es podrà traslladar puntualment la ubicació del mercat, previ avís a les persones autoritzades.

l. Quan, per motiu d'incompatibilitat amb altres activitats, de força major a causa de les condicions meteorològiques, o d'altres, no es pugui realitzar el mercat, això no implicarà la seva obertura en dies diferents dels previstos, excepte en els supòsits que expressament autoritzi l'alcalde o persona en qui delegui.

m. En tot moment, les persones autoritzades hauran de complir els protocols i les normes higièniques vigents, arran de la crisi sanitària del Covid-19, relatives als mercats de venda ambulant a l'aire lliure. L'incompliment d'aquestes mesures es podrà considerar falta greu i se sancionarà amb la revocació de l'autorització i serà motiu de tancament immediat de la parada.

Aquest mercat estarà destinat a la venda de productes artesanals, teixits, calçat, marroquineria, joieria, antiguitats i altres de similars. Queda prohibida la venda de productes alimentaris i begudes. Es poden vendre els productes relacionats a continuació:

  • Articles tèxtils i de confecció

  • Merceria

  • Calçat, pell i articles de cuir

  • Drogueria i perfumeria

  • Articles de la llar i de decoració

  • Juguetes i bijuteria

  • Articles de ferreteria

  • Productes musicals

  • Flors i plantes

  • Ocasionals

  • Altres articles autoritzats per la normativa vigent i que no siguin d'alimentació

2. Requisits que hauran de complir les persones que sol·licitin participar:

  1. Figurar d'alta en el cens d'obligats tributaris i en el del règim de la Seguretat Social que correspongui.

  2. Disposar d'assegurança de responsabilitat civil per danys a terceres persones i estar-ne al corrent de pagament

  3. Pagar la taxa establerta a l'art. 5 de l'Ordenança reguladora de la taxa per ocupació del domini públic (BOIB núm. 99 de 2/6/2020), de forma prèvia al desenvolupament de l'activitat. Se n'emetrà una única liquidació, que no es podrà fraccionar en cap cas.

  4. Gaudir de l'oportú permís de residència i treball per compte propi, en cas de no gaudir de la nacionalitat d'algun dels estats membres de la Unió Europea, conforme a la normativa vigent en la matèria.

3. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies hàbils, a comptar a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria de les presents bases en el diari oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el lloc web de l'Ajuntament de Maó. El termini de presentació de sol·licituds serà improrrogable.

Les sol·licituds es presentaran de forma telemàtica, a través del lloc web de l'Ajuntament.

La persona interessada haurà de sol·licitar una autorització per a una activitat concreta i aquesta s'haurà de mantenir durant el període de vigència de l'autorització

4. Criteris d'adjudicació de les parades

  1. Acreditar la formació i titulació acadèmica en Arts i Oficis o en Belles Arts, o ser titular de la carta d'artesà/ana o la carta de mestre artesà/ana: 3 punts. Els productes a la venda han de ser els assimilables a la carta de què disposi la mateixa persona artesana.

  2. D'acord amb criteris de diversitat, tenir a la venda productes singulars o innovadors, no existents en altres parades: 2 punts. Serà avaluat per una comissió formada pel regidor de Fires i Mercats, personal de l'Àrea i una persona experta en artesania.

  3. Experiència en mercats de venda ambulant o en mercats ambulants temàtics, organitzats aquests, en el municipi de Maó (0,50 punts per any, fins a un màxim de 3 punts). S'han de presentar justificants que així ho acreditin.

  4. En cas de possibles empats, s'adjudicarà la parada per sorteig, que s'efectuarà públicament el dia i a l'hora que, amb aquesta finalitat, es determini.

L'adjudicació de la ubicació de la parada a cada persona sol·licitant es farà també mitjançant sorteig públic.

Formaran part del sorteig de desempat i del sorteig d'adjudicació de la ubicació concreta de cada parada el regidor de Dinamització Econòmica, Festes, Policia i Microciutat, representants de les persones sol·licitants i una persona integrant del Departament de Fires i Mercats.

Amb la finalitat de cobrir les parades que hagin quedat vacants durant el termini de vigència del mercat, es podrà constituir una borsa de reserva de persones sol·licitants, que compleixin els requisits i no l'haguessin obtinguda.

L'Ajuntament haurà de resoldre sobre les autoritzacions i haurà de notificar a les persones interessades sobre la concessió de l'autorització, en un termini de deu dies hàbils.

La resolució de concessió, que posarà fi a la via administrativa, serà notificada a les persones sol·licitants mitjançant publicació en el BOIB, d'acord amb l'art 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, quan aquest acte tengui com a destinació una pluralitat indeterminada de persones.

 

QUART. Aprovar el plànol d'ubicació de les parades a la plaça del Carme i a la plaça d'Espanya, i el plànol d'ubicació al moll de Llevant (port), que consten a l'expedient. Cada parada ocuparà un espai de 2x1 m. S'hi instal·laran amb una separació mínima de 2 metres entre cada parada.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica (22 d'abril de 2022)

L'alcalde Héctor Pons Riudavets