Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 230214
PalmaActiva- Anunci de l’extracte de les bases reguladores de subvencions vals descompte de PalmaActiva en règim de concurrència no competitiva de l’Ajuntament de Palma per l’any 2022 (Publicat extracte a la base de dades nacional de subvencions ID 622444)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern, en sessió de dia 13 d'abril de 2022, aprovà les bases i la convocatòria pública per a la concessió de subvencions de vals descompte, amb la finalitat de revitalitzar el teixit productiu i dinamitzar l'activitat econòmica dels petits comerços y empreses de Palma.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions, http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i a la pàgina web www.palmaactiva.com

Primer. Beneficiaris

Es poden adherir a la campanya les persones físiques i jurídiques privades, les agrupacions de persones físiques i jurídiques privades i les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, encara que no tenguin personalitat jurídica, duguin a terme l'activitat de venda al detall - comerç minorista.

Establiments adherits: són beneficiaris directes i principals d'aquestes ajudes els establiments comercials que s'adhereixin a la campanya. D'ara endavant “establiments comercials” o “ comerços”.

Usuaris consumidors: són beneficiaris indirectes les persones físiques majors de 16 anys, amb document nacional d'identitat o número d'identificació d'estranger que adquireixen un producte a un dels establiments comercials adherits a la campanya. D'ara endavant “usuaris consumidors” o “consumidors”.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és la regulació de les condicions que han de regir la concessió de subvencions en règim d'avaluació individualitzada, com a mesura de foment de l'economia, que consisteix a posar a disposició dels comerços adherits una sèrie de vals descompte que poden aplicar en la venda finalistes que facin als seus usuaris consumidors en els productes i serveis que els adquireixin.

Els vals descompte tenen un valor nominal de 15,00 euros cada val i es poden bescanviar en compres per import de 30,00 euros o superiors als establiments adherits a la campanya.

Tercer. Bases reguladores

Ordenança municipal de subvencions, aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (publicada al BOIB núm. 35 de 12 de març de 2015).

Quart. Actuacions subvencionables i quantia de les ajudes

S'emetran un total de 40.000 vals descompte amb un valor de 15,00€ per val.

Les activitats comercials subvencionables són la venda minorista al detall fetes per establiments adherits i amb alta fiscal a alguna de les activitats econòmiques següents:

Grup 641: tots els epígrafs; Grup 642: tots els epígrafs; Grup 643: tots els epígrafs; Grup 644: tots els epígrafs; Grup 645: tots els epígrafs; Grup 647: tots els epígrafs, excepte el 647.5; Grup 651: tots els epígrafs; grup 652: tots els epígrafs, excepte el 652.1; Grup 653: tots els epígrafs; Grup 654: únicament els epígrafs 654.2 i 654.6; Grup 656: tots els epígrafs; Grup 657: tots els epígrafs; grup 659: tots els epígrafs; Grup 662: tots els epígrafs; Grup 663 tots els epígrafs.

Els usuaris consumidors tindran el límit de quatre vals per persona.

La devolució o canvi d'un article o producte pel consumidor no comporta la cancel·lació del val consumit.

Cinquè. Entitat col·laboradora

Les tasques de gestió del programa de vals es faran amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, que té la condició d'entitat col·laboradora prevista a l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

La col·laboració d'aquesta entitat per al desenvolupament del programa s'estableix mitjançant un conveni de col·laboració que es regeix per les normes establertes a la Llei 38/2003, de 17 de novembre, el seu Reglament de desenvolupament i per l'Ordenança municipal de subvencions aprovada pel Ple de l'Ajuntament en sessió de 26 de febrer de 2015 (BOIB núm. 35, de 12 de març de 2015). S'aplicarà a les entitats el règim jurídic previst en aquestes lleis i en les seves disposicions de desplegament, per a les entitats col·laboradores en la gestió de subvencions.

Sisè. Sistema de funcionament i operativa de la plataforma web dels vals

La totalitat dels tràmits de l'operativa d'alta de l'entitat comercial obtenció, aplicació, bescanvi i compensació i verificació dels vals descompte es duen a terme a través d'una plataforma tecnològica, aplicació web informàtica específiques resident al nigul.

Es subvencionen les vendes fetes entre els dies 1 de juny i el 30 de juny de 2022, ambdós inclosos.

Setè. Termini i lloc de presentació de sol·licituds

De conformitat amb el establert a l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, la sol·licitud es presentarà a través del procediment habilitat a aquest efecte a la plataforma web de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca.

La institució encarregada de la verificació de la informació i documentació aportades i la comunicació als comerços sol·licitants de l'admissió o el rebuig de la seva sol·licitud, és la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca.

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia a partir del dia següent a la publicació de l'extracte d'aquestes Bases en el BOIB i finalitza el dia 09 de maig de 2022, inclòs.

Durant aquest termini les Bases estaran publicades a la plataforma web de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca i a la web de PalmaActiva.

A l'efecte de determinar la data d'admissió de la sol·licitud, s'entendrà que ha estat presentada en aquella data en què s'aporti integrament tota la informació requerida a la convocatòria, ja sigui amb un única presentació inicial o amb més d'una presentació -posteriors- per ampliació de documentació o en virtut de requeriment d'ampliació i esmena efectuades.

Vuitè. Pressupost

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb un pressupost màxim de 600.000,00 euros, a càrrec de l'aplicació pressupostaria 40.43330.4700000 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2022.

 

Palma, 22 d'abril de 2022

La directora general d'Ocupació amb funcions de gerent de PalmaActiva Susana Rincón Otero