Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

SINDICATURA DE COMPTES

Núm. 229120
Resolució del síndic major de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, de 22 d’abril de 2022, per la qual es publica el resultat de l'Informe 193/2021 de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1. Dia 30 de setembre de 2021, el Consell de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears va acordar aprovar l'Informe 193/2021 de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018.

  2. Dia 13 d'abril de 2022, el president del Parlament de les Illes Balears va comunicar que s'havia dut a terme el darrer tràmit parlamentari referent al dit Informe, que va tenir lloc amb la presentació i el debat d'aquest a la sessió de la Comissió d'Hisenda i Pressuposts de dia 8 de març de 2022.

Fonaments de dret

  1. L'article 12.3 de la Llei 4/2004, de 2 d'abril, de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears, regula els informes o les memòries de fiscalització i en disposa la tramesa al Parlament, als subjectes fiscalitzats i al Tribunal de Comptes, i també la seva publicació en el BOIB després del darrer tràmit parlamentari.

  2. L'article 32.1 del Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes estableix que aquesta institució ha de publicar el resultat de la fiscalització en el BOIB, un cop rebuda la comunicació expressa que s'ha dut a terme el darrer tràmit parlamentari.

Per tot això, i d'acord amb el que disposen l'esmentada Llei 4/2004 i el Reglament de règim interior de la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears,

Resolc

Publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el resultat de l'Informe 193/2021 de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018, que s'adjunta com a annex.

 

Palma a la data de la signatura electrònica (22 d'abril de 2022)

El síndic major

Joan Rosselló Villalonga

 

 

Annex

Edicte pel qual es fa públic el resultat de l'Informe 193/2021 de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018

L'Informe 193/2021 de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018, que el Consell de la Sindicatura va aprovar dia 30 de setembre de 2021, és un informe de caràcter específic, mitjançant el qual la Sindicatura de Comptes de les Illes Balears emet unes conclusions, amb un nivell de seguretat limitada, respecte de la fiscalització de compliment de la legalitat que ha dut a terme per comprovar si l'Administració general de la CAIB, el Servei de Salut de les Illes Balears, l'Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) i les entitats del sector públic instrumental de la CAIB compleixen les disposicions legals i reglamentàries que els són aplicables en relació amb les subvencions atorgades i els contractes formalitzats o adjudicats durant els exercicis esmentats. La dita fiscalització se circumscriu únicament a les mostres d'expedients seleccionats i als procediments descrits en l'Informe.

Com a resultat d'aquesta fiscalització, la Sindicatura ha emès l'opinió següent:

Pel que fa a l'activitat subvencionadora que l'Administració general de la CAIB i les entitats del sector públic instrumental de la CAIB han dut a terme en 2017 i 2018, excepte per les limitacions de l'abast i les incidències més significatives que es descriuen en l'Informe i que ha revisat la Sindicatura de Comptes d'acord amb l'abast assenyalat, s'ha desenvolupat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb la normativa legal aplicable.

Això no obstant, pel que fa a l'entitat Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), les incidències posades de manifest evidencien greus deficiències en la gestió de l'activitat subvencionadora amb convocatòria.

En relació amb l'activitat contractual de l'Administració general de la CAIB, del Servei de Salut, de l'ATIB i de les entitats del sector públic instrumental de la CAIB, que han dut a terme en 2017 i 2018, excepte per les limitacions de l'abast i les incidències més significatives que es descriuen en l'Informe, i que ha revisat la Sindicatura de Comptes d'acord amb l'abast assenyalat, s'ha desenvolupat, en els aspectes més significatius, de conformitat amb la normativa legal aplicable.

A part de les limitacions de l'abast i de les incidències més significatives, cal ressaltar les incidències detallades en cadascun dels apartats de l'Informe, les quals, d'altra banda, els òrgans responsables han de tenir en compte i, si escau, corregir. A més, l'Informe conté un total de 19 recomanacions relacionades amb la gestió de les subvencions, de les quals 7 són relatives a la gestió de les subvencions de l'Administració general de la CAIB i 12, a la gestió de les subvencions del sector públic instrumental de la CAIB. Pel que fa a les recomanacions relacionades amb els procediments de contractació: 12 corresponen a l'Administració general de la CAIB; 13, al Servei de Salut; 6, a l'ATIB, i 13, a les entitats del sector públic instrumental de la CAIB. Així mateix, inclou les al·legacions que ha formulat la CAIB a l'Informe provisional que l'SCIB va emetre al seu moment.

Podeu consultar l'Informe de les subvencions i dels contractes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears corresponent als exercicis 2017-2018 al portal web de la Sindicatura, amb el número 193/2021.