Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI DE SALUT DE LES ILLES BALEARS

Núm. 218142
Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears d’11 d’abril de 2022 de correcció d’errades de la Resolució per la qual es convoca la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de feina de subdirector/subdirectora de Cures Assistencials dels Serveis Centrals del Servei de Salut, amb contracte d’alta direcció regulat pel Reial decret 1382/1985, de 1r d’agost

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1.  En el BOIB núm. 48, de 9 d'abril, es va publicar la Resolució del director general del Servei de Salut de les Illes Balears de 4 d'abril  per la qual es va convocar la provisió, pel sistema de lliure designació, del lloc de feina de subdirector/subdirectora de Cures Assistencials dels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears, amb contracte d'alta direcció regulat pel Reial decret 1382/1985, de 1r d'agost.

2. S'ha observat una errada en l'apartat primer de l'annex «Bases de la convocatòria», referida a les funciones a desenvolupar pel subdirector/subdirectora de Cures Assistencials.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, de 1r d'octubre, del procediment administratiu comú, estableix que «les administracions públiques poden rectificar, així mateix, en qualsevol moment, d'ofici o a instància dels interessats, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes».

2. L'article 56 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, disposa que la revocació dels actes de gravamen o desfavorables i la rectificació dels errors materials, aritmètics i de fet en actes i disposicions administratives corresponen a l'òrgan que ha dictat l'acte o la disposició.

Per això dict la següent

Resolució

1. Rectificar l'errada observada en l'annex «Bases de la convocatòria», referida a les funciones a desenvolupar pel subdirector/subdirectora de Cures Assistencials dels Serveis Centrals del Servei de Salut.

Allà on diu:

1. S'acorda la convocatòria pública per proveir, pel sistema de lliure designació, el lloc de feina de subdirector/subdirectora de Cures Assistencials dels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears, amb contracte d'alta direcció i amb les funcions següents:

a) Assegurar el compliment de la cartera de serveis del Servei de Salut.

b) Elaborar, desenvolupar i avaluar l'estratègia assistencial d'atenció a la cronicitat.

c) Participar en la inclusió dels objectius i els indicadors en els diferents contractes de gestió en relació amb la cronicitat, i dur a terme el seguiment i l'avaluació de les activitats assistencials corresponents a l'estratègia de cronicitat.

d) Promoure l'estratificació de la població segons el seu estat de salut i el risc clínic consegüent.

e) Impulsar les activitats organitzatives i assistencials destinades a donar resposta a les necessitats de la població segons el seu risc clínic.

f) Incloure les necessitats de prevenció i promoció de la salut en cadascun dels graus de risc.

g) Participar en l'elaboració dels diferents pressuposts assistencials per assegurar una implantació correcta de l'estratègia de cronicitat.

h) Incorporar indicadors d'avaluació de l'estratègia de cronicitat en els contractes de gestió dels centres sanitaris en tots els nivells assistencials.

i) Assegurar la coordinació amb els òrgans administratius competents d'altres administracions en matèria d'atenció a les persones que pateixen malalties cròniques.

j) Impulsar accions que millorin l'atenció de les persones que pateixen malalties denominades poc freqüents.

k) Promoure la pràctica basada en l'evidència en l'àmbit de les malalties poc freqüents i impulsar l'ús de guies i protocols que redueixin la variabilitat en la pràctica clínica.

l) Analitzar les peticions de nous serveis o noves prestacions, formular o redirigir les propostes i avaluar i proposar la cobertura o la reordenació dels recursos assistencials en coordinació amb la Subdirecció de Cartera de Serveis.

m) Impulsar un model de coordinació que permeti respondre a les necessitats sociosanitàries de les persones fràgils, amb malalties cròniques avançades o amb problemes d'autonomia.

n) Impulsar un model organitzatiu que permeti donar una resposta integral i eficient a les persones que requereixen atenció simultània des dels àmbits sanitari i social.

o) Establir un model de gestió de casos per aconseguir que totes les persones en situació de dependència o fragilitat rebin una atenció de qualitat en un entorn en el qual es prioritzin les seves necessitats personals, familiars i socials, i promoure com a objectiu fonamental la millora de la qualitat de vida i l'autonomia.

p) Impulsar l'atenció de la cronicitat en l'àmbit de l'atenció primària per assegurar la millor qualitat de vida de les persones que pateixen malalties cròniques en el seu domicili i en la comunitat en general.

q) Exercir, en general, totes les funcions que li atribueixi la Direcció d'Assistència Sanitària i les que li siguin delegades expressament.

Ha de dir:

1. S'acorda la convocatòria pública per proveir, pel sistema de lliure designació, el lloc de feina de subdirector/subdirectora de Cures Assistencials dels Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears, amb contracte d'alta direcció i amb les funcions següents:

a) Assegurar el compliment de la cartera de serveis del Servei de Salut.

b) Analitzar i desenvolupar els serveis assistencials en l'àmbit de la infermeria, la fisioteràpia, el treball social i els tècnics sanitaris.

c) Assegurar la qualitat i la continuïtat de les cures d'infermeria en els diferents nivells assistencials.

d) Contribuir a millorar la coordinació assistencial entre els dispositius i els recursos sanitaris.

e) Promoure la pràctica infermera basada en l'evidència científica en tots els àmbits sanitaris, igual que en la resta de les categories professionals que depenen d'aquesta Subdirecció.

f) Promoure actuacions –d'entre elles, la prescripció infermera—que permetin un desenvolupament harmònic de la professió infermera d'acord amb les necessitats de salut dels pacients.

g) Participar en l'elaboració dels diferents contractes de gestió, el pressupost i els indicadors que permetin desenvolupar les cures d'infermeria i la resta de les categories professionals que depenen d'aquesta Subdirecció.

h) Gestionar l'elaboració, la difusió, l'aplicació i l'avaluació de normes, protocols i guies d'actuació amb l'objectiu de reduir la variabilitat en la pràctica infermera i en la resta de categories professionals que depenen d'aquesta Subdirecció, sempre amb la millor evidència científica disponible en tots els àmbits assistencials i no assistencials.

i) Promoure el desenvolupament professional, la formació contínua, la docència i la investigació en l'àmbit de les cures amb la finalitat d'assegurar la qualitat i la seguretat assistencials i contribuir amb això a l'eficiència i a la sostenibilitat del sistema sanitari.

j) Analitzar les peticions de nous serveis o noves prestacions, formular o redirigir les propostes i avaluar i proposar la cobertura o la reordenació dels recursos assistencials en coordinació amb la Subdirecció de Cartera de Serveis.

k) Exercir, en general, totes les funcions que li atribueixi la Direcció d'Assistència Sanitària i les que li siguin delegades expressament.

2. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

   

Palma, 11 d'abril de 2022

El director general del Servei de Salut

Julio Miguel Fuster Culebras

Per delegació de signatura del conseller de Salut, Família i Benestar Social