Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE CULTURA, PATRIMONI I POLÍTICA LINGÜÍSTICA

Núm. 206908
Extracte de la Convocatòria per a la recuperació d’espais arqueològics i paleontològics a l’illa de Mallorca, any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identif.): 619834

De conformitat amb el que regula l'article 9. i) de l'Ordenança general de subvencions i els articles 17.3.b y 20.8 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http: //www. pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

1. Bases reguladores

Aquesta convocatòria se regeix per l'establert a les Bases reguladores recollides a l'Ordenança general de subvencions del Consell Insular de Mallorca (BOIB núm. 21, de 18/02/2017) modificada per acord del Ple de 14 de juny de 2019 (BOIB núm. 96, de 04/08/2018).

2. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és promoure la recuperació dels espais arqueològics i paleontològics dins l'àmbit territorial de l'illa de Mallorca, amb la finalitat de fomentar-ne el seu coneixement, manteniment, accessibilitat i conservació.

Són objecte d'ajuts les actuacions destinades a la recuperació dels espais arqueològics i paleontològics: col·locació de senyalística; neteja i manteniment dels espais; consolidació d'estructures; implementació de recorreguts; millora de la mobilitat, i restauració-conservació dels espais. També podran ser objecte de finançament, la restauració de béns mobles recuperats dels jaciments de l'illa així com l'execució d'actuacions arqueològiques que siguin imprescindibles per dur a terme les tasques de conservació. Tant la restauració de béns mobles com les tasques de conservació hauran d'estar del tot justificades i acceptades per la Comissió Tècnica d'Avaluació. En cap cas, les intervencions arqueològiques d'excavació o prospecció necessàries per dur a terme el projecte de conservació-restauració no podran superar el 20 % del pressupost del projecte presentat. En definitiva, la Convocatòria està adreçada a aquelles actuacions destinades al manteniment i recuperació dels jaciments.

Només es poden presentar dues sol·licituds per interessat, però en cap cas podran ser propostes distintes dins el mateix jaciment.

3. Beneficiaris

- Persones físiques, agrupacions de persones físiques, comunitats de béns o altres agrupacions econòmiques sens personalitat jurídica, associacions i fundacions sense ànim de lucre, amb domicili fiscal a Espanya. 

- Els ajuntaments propietaris del bé, o que tinguin la gestió, conveni o permís de la propietat per a la cessió temporal de la gestió o altre figura jurídica que permeti actuar a la institució municipal.

- Les universitats amb departaments o unitats relacionades amb l'arqueologia o a la paleontologia i els instituts de recerca que entre els seus objectius estiguin l'arqueologia o la paleontologia, amb domicili fiscal a Espanya. 

El projecte de recuperació d'espais ha de comptar amb un equip tècnic qualificat i requereix l'autorització prèvia i preceptiva de la Comissió Insular de Patrimoni Històric.

Els professionals que optin a la subvenció hauran d'estar al dia de les seves obligacions legals que estableix el Decret 14/2011, de 25 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament d'intervencions arqueològiques i paleontològiques de les Illes Balears.

4. Dotació pressupostària

El crèdit pressupostari destinat és de 270.000,00 € distribuïts de la següent manera: 90.000,00 € per a particulars a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 78911; 90.000,00 € per a ajuntaments a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 76200, i 90.000,00 € per a universitats a càrrec de l'aplicació pressupostària 20 33620 75300.

Al tractar-se d'una convocatòria de despesa anticipada, resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient per al seu finançament en l'exercici pressupostari de l'any 2023, al qual s'imputa la despesa.

Es subvencionarà el 100% del total del pressupost fins un import màxim de 14.000,00 €.

La concessió de les subvencions es durà a terme mitjançant règim de concurrència competitiva, segons els criteris de puntuació establerts a la base 10, de tal manera que s'aniran concedint les subvencions sol·licitades segons l'ordre de puntuació obtinguda fins exhaurir el crèdit.

5. Presentació de sol·licituds

El termini per a la presentació de les sol·licituds i tota la documentació és de quinze dies hàbils, des del dia següent a la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria al BOIB.

Les sol·licituds se formalitzen mitjançant un model d'instància que, juntament amb els altres annexos, es pot descarregar des del següent enllaç: https:// seu.conselldemallorca.net/ca/la-seu. /Administracions/Tipus d'actuacions/apartat "Subvencions, ajuts beques i premis”.

La presentació de sol·licituds a través del registre electrònic del Consell de Mallorca és el següent:

https:// cim.sedipualba.es/segex/tramite.aspx?idtramite=12082

La documentació que s'ha de presentar per sol·licitar l'ajuda es relaciona al punt 7 de la convocatòria.

6. Altres dades

El text complet de la Convocatòria, així com els annexes, es poden descarregar a la Seu Electrònica del Consell de Mallorca (https:// seu.conselldemallorca.net/)

  

Palma, 7 d'abril de 2022

El secretari tècnic de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística

Josep Mayol Vicens