Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'INNOVACIÓ EMPRESARIAL DE LES ILLES BALEARS

Núm. 205919
Extracte de la Resolució de 7 de març de 2022 del president de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI) per la qual s’aprova la convocatòria per a la concessió d’ajuts de xecs de consultoria per a la competitivitat industrial de les Illes Balears en matèria de digitalització, internacionalització i sostenibilitat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (Identif.): 614435

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual es pot consultar en la Base de dades nacional de subvencions (http:// www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

Primer

Beneficiaris

En són beneficiàries les empreses de caràcter industrial amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en les divisions 2, 3, 4 i 691.2 de la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió A corresponent a establiments i activitats industrials del Registre Integrat Industrial, o en el Registre Miner de les Illes Balears de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica. També en són beneficiàries les empreses incloses en el grup 504 de l'IAE de la sección primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en la divisió B corresponent a les empreses de serveis relatives a l'activitat industrial del Registre Integrat Industrial. També poden ser-ne beneficiàries les inscrites en el grup 162 de l'IAE.

Per als programes I i II, a més del punt anterior 2.1 de la convocatòria, poden ser beneficiàries d'aquesta convocatòria les persones físiques o jurídiques que tenguin la condició de ser microempreses, petites i mitjanes empreses de caràcter auxiliar a la indústria amb els epígrafs de l'impost sobre activitats econòmiques (IAE) inclosos en la secció primera corresponent a activitats empresarials, i que estiguin inscrites en les divisions 6, 8 i 9. Concretament: - Divisió 6: grup 613. Comerç a l'engròs de tèxtils, confecció, calçat i articles de cuir; grup 614.2. Comerç a l'engròs de productes de perfumeria, drogueria, higiene i bellesa; 614.3. Comerç a l'engròs de productes per al manteniment i funcionament de la llar; grup 616. Comerç a l'engròs interindustrial de la mineria i química; grup 617. Un altre comerç a l'engròs interindustrial.

- Divisió 8, agrupació 84: serveis prestats a empreses.

- Divisió 9, agrupació 92: serveis de sanejament, neteja i similars, i grup 936. Recerca científica i tècnica; grup 971. Bugaderies, tintoreries i serveis similars.

 

Segon

Finalitat

La finalitat d'aquesta convocatòria d'ajuts és:

a) Programa I «IDigital»: plans de transformació digital, impulsar la transformació digital de les empreses industrials de les Illes Balears a través del disseny, l'elaboració i/o revisió de plans de transformació digital, com a punt de partida i establir una fulla de ruta per al futur.

b) Programa II «IExporta»: impulsar la internacionalització de les empreses industrials de les Illes Balears a través del disseny i l'elaboració de plans estratègics d'internacionalització o/ i seguiment de les accions del pla de màrqueting per un mercat o mercats concret.

c) Programa III «ISostenibilitat»: impulsar la sostenibilitat de les empreses industrials de les Illes Balears mitjançant el càlcul de la petjada de carboni i la identificació de les accions de reducció d'emissions derivades del pla.

 

Tercer

Bases reguladores

L'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria de promoció industrial (BOIB núm. 52, de 17 d'abril de 2008).

Quart

Crèdit

L'import destinat a aquesta convocatòria és de 310.000 €, amb càrrec al pressupost de l'IDI.

L'import destinat a cada programa és:

Programa I: 180.000 €

Programa II: 54.000 €

Programa III: 76.000 €

 

Cinquè

Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és de 30 dies naturals a partir de dia 16 de març de 2022 a les 12.00 h. L'ordre de prelació serà per rigorós ordre d'entrada per dia i hora per programa sobre la base de l'apartat 8 d'aquesta convocatòria.

 

Palma, 6 d'abril de 2022

El president de l'Institut d'Innovació

Empresarial de les Illes Balears (IDI)

Juan Pedro Yllanes Suárez