Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÓMICA I DESENVOLUPAMENT LOCAL

Núm. 200812
Extracte de la convocatòria de subvencions aprovada per resolució del conseller executiu del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca de dia 31 de març de 2022 per dur a terme activitats socioambientals en matèria cinegètica o de pesca fluvial 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Codi de convocatòria BDNS: 618814

De conformitat amb el que es preveu als articles 17.3 b) i 20.8 a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text del qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http:// www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

Primer. Beneficiaris

1. Poden tenir la condició de persones beneficiàries:

a. Les associacions, societats, clubs, federacions, fundacions i qualssevol altres entitats benèfiques o sense afany de lucre.

b. Les societats de caçadors locals i de pesca fluvial previstes a la Llei 6/2006 balear de caça i pesca fluvial, modificada per la Llei 3/2013, de 17 de juliol.

2. No poden acollir-se a l'ajuda econòmica les entitats en les quals concorre alguna de les prohibicions establertes a l'article 8 de l'Ordenança general de subvencions, ni les entitats i associacions que no es trobin legalment constituïdes.

Segon. Objecte i finalitat de la convocatòria

1. La finalitat d'aquesta convocatòria és socioambiental, i ha d'anar destinada a iniciatives sense afany de lucre, les quals promoguin la millora ambiental, i en conseqüència, la millora dels aprofitaments cinegètics o de la pesca fluvial.

2. Són objecte de subvenció les actuacions executades entre l'1 de gener de 2021 i 30 d'abril de 2022, pels beneficiaris relacionats a l'article 3 d'aquesta convocatòria.

Tercer. Actuacions subvencionables

1. Són objecte de subvenció les actuacions que estiguin executades entre l'1 de gener de 2021 i 30 d'abril de 2022, per les entitats relacionades a la base tercera d'aquesta convocatòria. Són despeses subvencionables de la present convocatòria les següents:

  • Els imports del lloguer de terrenys de caça per a ús de les societats de caçadors.

  • Els honoraris professionals per al control selectiu de predadors en cas que aquest control sigui efectuat per tècnics o empreses especialitzades.

  • Els honoraris del personal de vigilància i gestió ambiental dels terrenys de caça i de pesca fluvial, les despeses derivades de la seva formació o qualificació.

  • L'import d'adquisició de varietats de sembra d'interès per a la fauna cinegètica, així  com  els honoraris dels professionals que la duen a terme.

  • L'import de compra d'espècies pròpies destinades a amollades i/o repoblacions abans de l'inici de la temporada de caça, l'import d'adquisició d'aliments per a aquestes espècies, l'import del maneig dels individus, del transport i d'infraestructures associades a la repoblació.

  • L'import d'adquisició d'espècies vegetals d'interès cinegètic per a la repoblació, així com els honoraris de les persones que duen a terme aquestes repoblacions.

  • Els honoraris de les persones que duen a terme les podes, neteja de camins i de rotes, neteja de sèquies, recuperació de conreus i de rotes i neteja de pantans i canals.

  • La instal·lació  i reparació de tancaments, basses, pous i abeuradors associats a pràctiques cinegètiques de millora de l'hàbitat o de compatibilització agroramadera.

  • L'import de lloguer de maquinària i/o equipament necessari per a dur a terme les següents tasques:

    • Repoblacions amb arbres, arbusts i altres vegetals d'interès cinegètic

    • Podes, neteja de camins i de rotes, neteja de sèquies, recuperació de conreus i de rotes, neteges de pantans i canals.

  • L'import d'honoraris per a la realització d'estudis tècnics i científics d'espècies cinegètiques, piscícoles o protegides que tenguin relació amb l'activitat cinegètica o de pesca fluvial, i dels seus hàbitats.

  • L'import d'adquisició del material no inventariable necessari per a la promoció de modalitats tradicionals de caça i pesca fluvial pròpies de les Illes Balears i de les activitats cinegètiques amb races autòctones, així com per a l'organització i realització de proves funcionals, campionats, exhibicions i activitats de promoció social de les races de cans de caça autòctons. L'import d'honoraris derivats d'aquestes actuacions, inclosos el honoraris de jutges i l'import del trasllat, manutenció i l'allotjament dels jutges quan aquests estiguin domiciliats fora de la comunitat autònoma on es realitzi l'activitat.

  • L'import d'adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme les actuacions de seguiment i millora de cans de caça de raça autòctona, així com l'import dels honoraris derivats d'aquestes tasques.

  • L'import  dels honoraris derivats de la realització d'estudis i l'aplicació de noves tecnologies per a la selecció i millora de cans de caça de raça autòctona.

  • L'import d'adquisició del material no inventariable necessari per dur a terme la informació, promoció i foment de bones pràctiques cinegètiques i de pesca fluvial, així com la implantació de tècniques alternatives d'interès ambiental, i l'import dels honoraris derivats d'aquestes activitats.

  • L'import d'adquisició de material no inventariable necessari per dur a terme l'edició de material, en qualsevol suport, dedicat a la promoció i foment de modalitats tradicionals de caça i pesca fluvial, així com l'import dels honoraris derivats d'aquesta tasca.

  • Despeses derivades d'altres activitats subvencionables:

    • L'import de la compra i/o implantació de xips d'identificació canina.

    • L'import de la vacunació i desparasitació de cans de caça i d'espècies cinegètiques així com l'import d'altres tractaments veterinaris d'aus de falconeria degudament documentats.

  • L'import de l'assegurança de cans de caça i d'aus de falconeria.

  • L'import de les assegurances per danys agrícoles o a les propietats, provocats per les espècies cinegètiques, o derivats de la pràctica de la caça. Queda exclòs l'import de l'assegurança de responsabilitat civil del caçador, en el cas de caça amb armes.

  • Les despeses d'edició en qualsevol suport de materials formatius, divulgatius o de promoció en matèria cinegètica i de pesca fluvial.

  • Honoraris de realització de materials formatius, divulgatius o de promoció dels valors i patrimoni cinegètic i piscícola, conservació de la natura, usos tradicionals del camp lligats a la caça i a la pesca fluvial i gestió i pràctica sostenible d'aquesta activitat així com de la pesca fluvial, en qualsevol suport.

  • Despeses d'ormeigs propis de modalitats tradicionals de caça i pesca fluvial: adquisició, confecció, manteniment i reparació.

  • Despeses de desplaçament, presència i participació a fires, congressos i esdeveniments científics, de promoció turística i divulgatius, així com els actes públics que se'n derivin.

  • L'import d'honoraris derivats de la realització d'assessoraments tècnics i jurídics, aportacions i al·legacions (a plans, projectes i normatives), i propostes de gestió que afectin a l'activitat cinegètica, pesca fluvial i races autòctones relacionades amb caça.

2. En cap cas, l'import de la despesa subvencionable pot ser superior al valor de mercat.

3. En el cas de les inversions imputables a la partida 65 17226 78900, s'admetran únicament les destinades als següents objectes: nuclis de cria per conills (aquests hauran d'ajustar-se al model tècnic proposat pel Servei de Caça del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca; per mitjà d'acta d'inspecció es podran revocar els projectes o les actuacions que no s'ajustin al model esmentat), adquisició de gàbies trampa i materials, equipaments per al control de predadors i espècies invasores i adquisició de maquinària agroforestal.

Quart. Bases reguladores

Ordenança General de Subvencions del Consell de Mallorca aprovada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió de dia 23 de desembre de 2016, BOIB núm.. 21, de 18 de febrer de 2017 i la seva modificació aprovada pel Ple del Consell de Mallorca, en sessió de dia 14 de juny de 2018, BOIB núm. 96, de 4 d'agost de 2018.

Cinquè. Crèdit pressupostari

Durant l'exercici pressupostari 2022 es destina la quantitat de 119.391,29 euros a les subvencions objecte d'aquesta convocatòria, amb càrrec a les aplicacions pressupostàries següents i d'acord amb la següent distribució:

  • 95.391,29.- euros 65 17226 48900
  • 24.000,00.- euros 65 17226 78900

Sisè. Presentació de sol·licituds  i justificació

El termini per presentar la sol·licitud i la justificació ,  tota la documentació i els annexos que l'acompanyen és de 15 dies hàbils, a partir del darrer dia del període subvencionable (30 d'abril). Si l'últim dia és inhàbil, s'entén prorrogat fins al primer dia hàbil següent.

El lloc per presentar la documentació és la Seu Electrònica del Consell de Mallorca

(https:// seu.conselldemallorca.net/es/registro-electronico).

Si la sol·licitud no compleix els requisits establerts en aquesta convocatòria, l'òrgan instructor ha de requerir la persona interessada perquè l'esmeni en el termini màxim i improrrogable de 10 dies hàbils, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que ha desistit de la sol·licitud, amb la resolució prèvia que ha de ser dictada en els termes que preveu l'article 68 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Atès que els beneficiaris d'aquesta convocatòria són subjectes obligats a relacionar-se electrònicament amb l'Administració (art. 14 i 16 de la Llei 39/2015 d'1 d'octubre, del procedimient administratiu comú de les administracions públiques), si la sol·licitud es presentada presencialment, es requerirà a l'interessat d'esmena i es tendrá a tots els efectes, inclosa l'exclusió, com a data de presentació la de lliurament de l'esmena, segons disposa l'article 68.4 de la Llei 39/2015.

 

Palma, en el dia de la signatura elecrònica (5 d'abril de 2022)

La secretària Tècnica de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Rosa Mª Cañameras Bernaldo