Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 106032
Acord del Consell de Govern de 28 de febrer de 2022 pel qual es declara inversió d’interès autonòmic la construcció d’un IES de 16 unitats a la urbanització Maioris Decima, de Llucmajor, a la parcel·la d’equipament docent de titularitat municipal ubicada al carrer de la Galiota, 2-10, amb referència cadastral 8575403DD7687N0001PZ, amb la modificació de les determinacions urbanístiques per adaptar-les al projecte de construcció

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Els instituts d'educació secundària (IES) del terme municipal de Llucmajor han augmentat la seva matrícula els darrers cinc anys, la qual cosa ha provocat que els centres se saturin. Amb la construcció d'un nou IES de 16 unitats a la urbanització Maioris Decima s'aconseguiria descongestionar la zona amb una modificació de l'adscripció dels col·legis d'educació infantil i primària (CEIP) als IES del municipi.

Per poder-ne emprendre la construcció, l'any 2014 l'Ajuntament de Llucmajor va cedir a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, actualment la Conselleria d'Educació i Formació Professional, un solar d'11.105 m2 ubicat al carrer de la Galiota, 2-10, a la urbanització Maioris Decima. Aquest solar és d'equipament docent-esportiu i segons les ordenances reguladores es permet la construcció de PB + 2P, amb una ocupació del 30 % i una edificabilitat de 0,30 m2/m2, amb una separació de 4 m de qualsevol llindar públic o privat.

L'any 2019, l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), va redactar l'avantprojecte per a un IES de 16 unitats. Segons aquest avantprojecte, la superfície construïda del centre seria de 4.636,12 m2, amb una distribució en PB + 2P, i significaria una ocupació del 20,55 % i una edificabilitat resultant de 0,4175 m2/m2. D'aquesta manera, la construcció necessària per a l'IES que es planteja excedeix l'edificabilitat màxima del solar cedit per a aquest fi, per la qual cosa l'any 2019 es va sol·licitar a l'Ajuntament de Llucmajor la modificació dels paràmetres urbanístics per adequar-los a les necessitats de l'avantprojecte.

En resposta a aquesta petició, l'Ajuntament va comunicar les dificultats de modificació dels paràmetres urbanístics referent al temps necessari per dur a terme aquesta modificació.

A causa de les necessitats urgents d'escolarització, la construcció d'un centre de dimensions inferiors no soluciona la problemàtica de places educatives.

L'article 8 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, estableix, en l'apartat 2, que les determinacions urbanístiques de l'equipament han de correspondre a les requerides per al projecte necessari per dur a terme l'actuació i, per tant, no han de dependre del desenvolupament territorial o urbanístic previ ni dels instruments de gestió corresponents, i han de ser efectives immediatament.

És per aquest motiu que amb una declaració d'interès autonòmic es permetrà adaptar les determinacions urbanístiques als requeriments del projecte per donar resposta a les necessitats d'escolarització.

Pel que fa als paràmetres urbanístics de la parcel·la de referència cadastral 8575403DD7687N0001PZ, són els següents:

  • Nombre de plantes: PB + 2P.
  • Ocupació: 30 %.
  • Edificabilitat: 0,30 m2/m2.
  • Alineacions: separació de 4 m a qualsevol partió pública o privada.

Segons l'avantprojecte redactat per l'IBISEC, els paràmetres urbanístics per a la construcció d'un IES de 16 unitats, sense tenir en compte futures ampliacions, són els següents:

  • Nombre de plantes: PB + 2P + torre (escala i sala de calderes).
  • Ocupació de l'edificació (sense comptar superfícies pavimentades): 20,55 %.
  • Edificabilitat (amb superfícies construïdes de la planta coberta): 0,4175 m2/m2.
  • Alçada reguladora: 10,80 m.
  • Alçada total amb torre: 14,20 m.
  • Alineacions: separació de 4 m a qualsevol partió pública o privada.

D'acord amb l'article 7 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió a les Illes Balears, correspon al Consell de Govern la declaració d'un equipament públic d'ús educatiu, sanitari o social com a inversió d'interès autonòmic, a proposta de qualsevol dels consellers en l'àmbit de les seves competències.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta del conseller d'Educació i Formació Professional, en la sessió de 28 de febrer de 2022, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. Declarar inversió d'interès autonòmic la construcció d'un IES de 16 unitats a la urbanització Maioris Decima, del terme municipal de Llucmajor, a la parcel·la d'equipament docent de titularitat municipal ubicada al carrer de la Galiota, 2-10, i referència cadastral 8575403DD7687N0001PZ, amb la modificació de les determinacions urbanístiques per adaptar-les al projecte de construcció.

Segon. Notificar aquest Acord a l'Ajuntament de Llucmajor.

Tercer. Publicar aquest Acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 28 de febrer de 2022

La secretària del Consell de Govern

Mercedes Garrido Rodríguez