Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 103528
Acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 14 de febrer de 2022, relatiu a la correcció d’errades en la concessió dels ajuts de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre de l’any 2021 (exp. 1507-2021-000003)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 2 d'agost de 2021 va aprovar la segona convocatòria d'ajuts del programa Menorca, Música i Teatre corresponent a l'any 2021, publicada en el BOIB núm. 108, de dia 14 d'agost de 2021, amb un pressupost de 23.000 € i amb càrrec a la partida 4-33400-4890009.

La convocatòria es regeix per les normes de selecció dels grups i les bases aprovades pel Consell Executiu de dia 29 de març de 2021, publicades en el BOIB número 54 de 24 d'abril de 2021, d'acord amb les modificacions següents:

«3.1. Poden ser objecte de subvenció d'aquest programa les activitats musicals i les arts escèniques que promoguin les entitats a què fa referència la base cinquena que tenguin lloc entre l'1 de juliol i el 31 de desembre de l'any 2021, que presentin un interès cultural i artístic, que siguin viables tècnicament i econòmicament, i que vagin adreçades a un públic eminentment local.»

Es modifica la base 5.1 per afegir com a possibles beneficiaris les associacions i agrupacions de comerciants d'àmbit insular. Per tant, queda la redacció següent:

«1. Poden beneficiar-se d'aquest programa els ajuntaments de Menorca, les entitats culturals, les associacions de veïns, els clubs de jubilats, les associacions de pares i mares d'alumnes (APIMA), les fundacions culturals, tant públiques com privades, i les associacions i agrupacions de comerciants d'àmbit municipal i insular».

Els informes tècnics consten en l'expedient, així com l'acta de la comissió avaluadora per valorar les sol·licituds presentades.

El termini de presentació de sol·licituds va finalitzar el dia 30 de setembre de 2021 i es van presentar setanta-quatre sol·licituds, algunes de les quals van renunciar per diversos motius i d'altres no complien els requisits establerts en les bases.

Es va considerar que aquest elevat nombre de peticions era un excés que no s'havia pogut atendre i arran d'aquesta allau de peticions es va detectar que hi havia grups que requerien un suport públic addicional.

L'import total dels ajuts sol·licitats que complien els requisits de la convocatòria ascendia a 31.200 € i a causa d'aquesta desviació de 8.200 € a l'alça es va haver de prorratejar en un 26 % les quantitats sol·licitades per ajustar-les a l'import de la convocatòria.

D'acord amb la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, el Consell Executiu, per unanimitat i en sessió de caràcter ordinari de 27 de desembre de 2021, va adoptar l'acord de concessió dels ajuts de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre, publicat en el BOIB número 5 de 8 de gener de 2021.

D'acord amb l'article 30 de la Llei 2/2020, de 15 d'octubre, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19, es va decidir incrementar el crèdit de l'ajut concedit fins a arribar a l'import restant que pertocaria als grups, que en cap cas podia superar els 600 euros per sol·licitud, segons l'establert en el catàleg de grups del programa Menorca, Música i Teatre, mitjançant una resolució del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, publicada amb data 29 de desembre de 2021 i amb número de resolució 2021/CULT/0000162.

L'Associació Davinci Art i Esport, amb NIF G57880486, va presentar, amb data 2 de setembre de 2021 i número de registre d'entrada GE/022429/2021, una sol·licitud d'ajut dins del marc de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre de 2021 per a una actuació del grup Art en Moviment prevista per a dia 12 de desembre de 2021 al Teatre des Born.

La documentació presentada és correcta, que es va lliurar dins del termini previst segons les bases de la convocatòria i que el grup està donat d'alta en el catàleg del programa Menorca, Música i Teatre.

Amb data 18 de desembre de 2021 i amb número de registre d'entrada GE/031641/2021, l'Associació Davinci Art i Esport va presentar la documentació justificativa de l'actuació del grup Art en Moviment en el lloc i la data prevists en la sol·licitud presentada amb data 2 de setembre de 2021 i número de registre d'entrada GE/022429/2021.

La documentació justificativa presentada és correcta i l'entitat sol·licitant i el grup accepten l'endossament de l'ajut a favor del grup que ha realitzat l'actuació.

Després d'haver-se publicat l'acord de concessió d'ajuts de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre i la resolució del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, d'ofici s'ha detectat que per una errada no es va tenir en compte la sol·licitud de l'Associació Davinci Art i Esport a l'hora d'estendre l'acta de la comissió avaluadora i que, per tant, tampoc es va tenir en compte en la concessió dels ajuts de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre de l'any 2021 ni tampoc en la resolució del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports.

Segons el catàleg de grups de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre aprovat per acord del Consell Executiu en sessió de caràcter ordinari de 27 de desembre de 2021 i publicat en el BOIB núm. 5 de 8 de gener de 2022, al grup Art en Moviment li pertocaria un ajut de 550 €.

En el capítol 4 de la partida 33400-4890009 hi ha crèdit disponible i, aplicant el principi d'eficiència administrativa, es proposa no disminuir l'aportació de la resta de beneficiaris.

Atesa la proposta del conseller executiu del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports,

El Consell Executiu, per unanimitat dels sis membres presents (senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyor Juaneda Mercadal, senyora Gomis Luís i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta l'acord següent:

Corregir una errada en la resolució de la concessió dels ajuts dins del marc de la segona convocatòria del programa Menorca, Música i Teatre de l'any 2021 i concedir un ajut de 550 € a l'Associació Davinci Art i Esport per una actuació del grup Art en Moviment realitzada el dia 12 de desembre de 2021 al Teatre des Born.

Contra aquest acord – que no exhaureix la via administrativa – es pot interposar un recurs d'alçada davant la Comissió de Govern en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques i l'article 22 de la Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars.

L'esmentat recurs s'entendrà desestimat, si no es notifica la resolució corresponent, quan hagin transcorregut tres mesos des de la seva interposició. Contra la desestimació del recurs d'alçada per silenci administratiu podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma.

 

Maó, 23 de febrer de 2022

Per delegació de la presidenta,

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)