Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 103301
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 24 de febrer de 2022 per la qual es deleguen les funcions de director en el senyor Pere Malondra Sánchez, membre del Consell de Direcció de l’ens

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En el BOIB núm. 17, d'1 de febrer de 2021, es va publicar l'Acord de Consell de Govern de 31 de gener de 2022 pel qual es dona per assabentat del cessament del director de l'Institut d'Estudis Baleàrics. 

Consideracions jurídiques

1. Mitjançant el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, l'Institut d'Estudis Baleàrics (en endavant, IEB) es va adscriure a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

2. De la interpretació conjunta del Decret 11/2021 i de l'article 9 dels Estatuts de l'IEB, aprovats pel Decret 48/2018, de 21 de desembre, es dedueix que el president de l'ens, òrgan unipersonal superior de direcció, és el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 

3. D'altra banda, l'article 16.9 dels Estatuts estableix el següent:

9. En el cas de vacant, absència, malaltia o qualsevol altre impediment per actuar del director, les seves funcions les ha d'assumir el president, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte. Si escau, el president pot delegar les funcions del director en un membre del Consell de Direcció, sense que tengui dret a percebre cap retribució per aquest concepte. 

Per tot això, d'acord amb l'article 25 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i l'article 9 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, sobre delegació de competències, i de conformitat amb l'article 16.9 dels Estatuts de l'IEB, dict la següent

Resolució

1. Delegar en el senyor Pere Malondra Sánchez, membre del Consell de Direcció de l'Institut d'Estudis Baleàrics, les funcions de director de l'ens. 

2. Disposar que aquesta Resolució esdevengui efectiva des del dia en què es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, en el dia de la signatura electrònica (24 de febrer de 2022)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company i Pons