Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT

Núm. 56878
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l’illa de Mallorca per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l’exercici 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El 22 de novembre de 2021, el Ple del Consell de Mallorca va adoptar l'acord d'aprovar amb caràcter  inicial  la modificació de l'Ordenança Reguladora de la prestació patrimonial de caràcter públic no tributari del servei de gestió de residus no perillosos inclosos en el servei públic insularitzat de gestió de residus urbans de l'illa de Mallorca, per inclusió de la revisió de les tarifes del servei per a l'exercici 2022.

Una vegada transcorreguts els terminis d'informació pública i al·legacions sense que s'hagi  presentat cap al·legació, reclamació o suggeriment i d'acord amb el que disposava el punt resolutori 13è de l'acord del Ple de dia 22 de novembre de 2021, esdevé definitiu l'acord d'aprovació inicial de la modificació de l'ordenança. Tot d'acord amb la següent redacció: 

“Article 5. Quantificació de les tarifes

1. La tarifa per la prestació del servei de tractament d'RSU és de 114,96 euros/tona, IVA no inclòs.

2. La tarifa per la prestació dels servei de tractament de restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent els MER, i també la indústria càrnia en general és de 37,31 euros/tona, IVA no inclòs.

3. La tarifa per la prestació del servei de tractament de llots procedents d'estacions depuradores d'aigües residuals és de 98,33 euros/tona, IVA no inclòs.”

Article 6. Exempcions i bonificacions

1. No es concediran més exempcions o bonificacions que les expressament previstes en les lleis i derivades de l'aplicació dels tractats internacionals.

2. D'acord amb l'article 17.4 de la Llei 13/2012, de 20 de novembre, de mesures urgents per a l'activació econòmica en matèria d'indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües, altres activitats i mesures tributàries, en el cas d'instal·lacions públiques de tractament conjunt amb altres tipus de residus, el preu aplicable al tractament de les restes d'animals morts i d'escorxador que provenen del sector primari, incloent-hi els MER, com també de la indústria càrnia en general, ha de ser específic i reduït, i s'ha d'aplicar una bonificació de fins al 70% del preu general per als altres residus. Es preveu una bonificació del 9% per a l'exercici 2022.

De la qual cosa se'n donarà compte a tots els Ajuntaments de l'illa de Mallorca, als productors de Llots així com al Ple del Consell Insular de Mallorca a la propera sessió que es celebri.

 

Palma, 27 de gener de 2022

La vicepresidenta segona i consellera executiva

del Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient

Aurora Ribot Lacosta